Şimdi Ara

Fiat'ın frenleri çok hissiz (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
1
Favori
6.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ironi her zaman utu anlamina gelmiyor panpalar.

acin ara sira iki kitap karistirin.
  • Sizin ki hissiz olsa bile yine duruyomuş bizimkinde fren pedalı yok fiat koymayı unutmuş heralde el freni ile duruyoruz her zaman..ahh fiat ahh sen adam olmazsın...
  • fiorino'nun mevcut frenleri çok iyiydi. pedal hissiyatına çok önem veren biriyim ancak bana böyle birşey hissettirmemişti.

marea sahibiydik. aynı şekilde ondan da aşırı derecede memnunduk.

tek sıkıntı olan albeaydı. şirket arabası olduğundan bakımsızdı ama bütün albealar böyle mi bilmiyorum. frenleri dediğiniz gibiydi ve hayatımda ilk defa bir arabayı şeritte tutmakta bu kadar zorlanıyordum. zeyna gibiydi araba bir o şeritte bir bu şeritte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samaraci

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

fiorino'nun mevcut frenleri çok iyiydi. pedal hissiyatına çok önem veren biriyim ancak bana böyle birşey hissettirmemişti.

marea sahibiydik. aynı şekilde ondan da aşırı derecede memnunduk.

tek sıkıntı olan albeaydı. şirket arabası olduğundan bakımsızdı ama bütün albealar böyle mi bilmiyorum. frenleri dediğiniz gibiydi ve hayatımda ilk defa bir arabayı şeritte tutmakta bu kadar zorlanıyordum. zeyna gibiydi araba bir o şeritte bir bu şeritte.

bütün albealar öyle marealar değil marealar fiat passatı

marea benim ilk göz ağrım. forumda utku nickli bir abimizde var. ara ara içten çekilmiş fotoğraflar yüklüyor özlüyorum valla.
    103 hp idi ama hiç 103 hp gibi gitmiyordu.fiat yeni marea çıkarsa bu kalitede kesinlikle düşünürüm.
    babam marea için Tofaş mercedesi der dururdu.gerçekten konforlu arabaydı.

• Hisli frenler istiyorsanız 15-20 yıl önce üretilen araçlara binin.Frene eze eze basın araba yavaşlamaz biraz daha ezin yavaşlar,durmuyorsa fren pedalını kıracak derecede basın o zaman belki durur.Fren dediğin pedala basınca zımba gibi oturtmalı aracı.Siz aracın bu özelliğini eleştirseniz de artık yeni nesil araçlarda bu şekilde frenler.Ben 10 yaşındaki aracımı satıp şimdiki aldığımda ilk aldığımda frenler bozuk diye servise gidecektim.Ama zamanla öyle alıştım ki artık hislerim de oluştu zannedersem.Şu an eski araçlara binince ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlıyorum.Eski araçlarda aracı durdurmak için bacaklarınla fren arasında presleme yapman gerekiyor.Geçen gün 2004 borayı kullanmıştım.O araç benim aracıma göre hissizlik kelimesi hafif kalır.Herhalde sinirleri ölmüş demek gerekir.Borada ayağım frene temas etmesiz duruyordu.Ama 10 dk içinde ona da alıştım.Buradaki arkadaşlar fıatı eleştirmek için ya da ayakları alıştığı için yazmıyorlar herhalde ama yeni nesil bütün araçlarda frene alışkın değilseniz frenler aracı zımba gibi durdurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 14 Ocak 2012; 22:42:03 >

• Benim arabada fren pedali gayet iyi calisiyor.
  • doblo kullanıyorum bi sıkıntı yok
  • quote:

Umarım üretilen bütün albealara tek tek binip frenini kontrol edip öyle yazdınız bu post'u ? Hayatınızda kaç tane farklı albea'ya bindiniz ve bunlardan kaçı aile arabası olarak kullanılıp bakımlıydı ?
  • Ben Palio'nun durduğuna şükrediyorum his mis beklentim yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yerel Extremum

quote:

Umarım üretilen bütün albealara tek tek binip frenini kontrol edip öyle yazdınız bu post'u ? Hayatınızda kaç tane farklı albea'ya bindiniz ve bunlardan kaçı aile arabası olarak kullanılıp bakımlıydı ?

tamı tamına 34 tane +1 olarakta test arabası kullandım hepsi zank diye duruyordu kaza bile atlattım e 5 te giderken önündeki araba zank diye dursa sende frene yüklensen kızaklar kıç atarsın

Mesela yine e-5'te gidiyorsunuz.Bu sefer altınızda tamamen aynı sınıf diye örnek vericem era var.yine önünüzde adamın biri ''zank'' diye durdu.Sizde mecburen çarpmamak için frene yüklendiniz... kıç atma ihtimalinz sizce albea ile aynı değil mi? bu yaşadığınız olayın fren hissiyatıyla ne alakası var anlayamadım.Sonuçta A arabasıda olsa B arabasıda olsa önünüzdekine çarpmamak için frene yükleneceksiniz....Her türlü fren pedalına sonuna kadar basıcaksınız...A'dada B'dede

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tamı tamına 34 tane +1 olarakta test arabası kullandım hepsi zank diye duruyordu kaza bile atlattım e 5 te giderken önündeki araba zank diye dursa sende frene yüklensen kızaklar kıç atarsın

Mesela yine e-5'te gidiyorsunuz.Bu sefer altınızda tamamen aynı sınıf diye örnek vericem era var.yine önünüzde adamın biri ''zank'' diye durdu.Sizde mecburen çarpmamak için frene yüklendiniz... kıç atma ihtimalinz sizce albea ile aynı değil mi? bu yaşadığınız olayın fren hissiyatıyla ne alakası var anlayamadım.Sonuçta A arabasıda olsa B arabasıda olsa önünüzdekine çarpmamak için frene yükleneceksiniz....Her türlü fren pedalına sonuna kadar basıcaksınız...A'dada B'dede

erada kullandım hem oto hem manuel kesinlikle sınıfında 1. tepkileri mükemmel

Böyle diyeceğinizi biliyordum.Demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz..İyi geceler...

• Fiat'ın debriyajı da hissizdir, lineanın frenleri de bahsettiğiniz gibi ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Fiat'ın debriyajı da hissizdir, lineanın frenleri de bahsettiğiniz gibi ayrıca.

benim arabanin debriyaji da hissiz degil.

benim araba fiat degil herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
    Hee bilmiyoruz biz kullanmasını,bravo sen kullanabiliyorsan.

Yok estağfurullah öyle bir şey söylemedim. Sadece alışmak gerek demeye çalışmıştım ulakalık değildi derdim.

Ama birileri illa birşeyleri bilmiyorsa bence gidin konuşmayı ve nezaketi öğrenin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Marea-Bravo (eski kasa) hariç diyeyim o zaman. Marea'nın debriyajı sert ama hislidir. Doğru mudur?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utku
    quote:

Marea-Bravo (eski kasa) hariç diyeyim o zaman. Marea'nın debriyajı sert ama hislidir. Doğru mudur?

Aynen doğrudur.
  • Fiatın her arabasını bir tutmamak gerek bi punto ile punto evo ile bi fren testi yapmasını öneririm fiatın frenleri zayıf diyen kişilerin.
  • Albea,Linea,Doblo

Bunların hepsini kullandım.. Dediğiniz olayada aynen katılıyorum.

Fren ve Debriyaj hissiz.. Heleki Albeanın debriyajı bildiğimiz şahin-doğan debriyajından farkı yok..

Evet sürüş zevki 0 Fiat araçlarda.. Nekadar ekmek okadar köfte.. Benimde bir sonraki aracım maddi durumlar yüzünden büyük ihtimal Fiat olucak.

Fiat herşeyiyle ucuz araba,idarelik araba,ayağımı yerden kessin arabası..Kimse 40-50 bin Lirası varken gidipte Fiat falan almaz zaten.

Kolay gelsin.
  • Bazı insanlar yumuşak sever
  • Albea ve Dobloyu bilemiyecem fakat Grande Punto'larda harika bir fren var.

Bugüne kadar C3 sahibi oldum, şuan Seat ibizaya biniyorum. Ani frenlemelerde Grande Puntomdaki freni çok arıyorum. İbizada ani yaptığım frenler bana güven vermiyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.