Şimdi Ara

Fiat'ın frenleri çok hissiz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
6.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugüne kadar bir çok araç kullandım. Aklıma gelenleri sayayım ondan sonra asıl meseleyi söyleyeyim;

Seat Toledo
    Ford Connect
    Ford Mondeo (2009)
    Opel Combo
    Toyota Corolla (2009)
    Hyundai Accent
    VW Transporter
    VW Passat

Geçtiğimiz haftalarda Fiat Albea ve Fiat Doblo kullandım. Gerçekten ben böyle hissiz bir fren görmedim. Frene bastığınızda arabanın yavaşladığını anlayamıyorsunuz. Fren pedalı çok çok yumuşak. Aracın yavaşladığını anlayamadığım içinde frene hafif kuvvetli bastığımda araba olduğu yere çakılıp kalıyor. Yani Fiat'a bir gıcıklığım yok ama ben böyle dandik bir fren görmedim hayatımda Başka araçlarda frene bastığın zaman yavaşladığını hissediyorsun, fren balatalarının diske temas ettiğini hissediyorsun ama Fiat'ta böyle bir olay yok. Her an kazaya sebebiyet verebilir bu frenler. Diğer Fiat kullanıcılarınında araçları böyle mi acaba yoksa sadece Albea ve Doblo'ya özel bir hissizlik midir bu?

• Fren fantezin varsa tek yol BMW kardeş
  • nekadar para o kadar köfte
  • Hahaha
    yav bende diyorum frene düşük hızlarda orantısızmı basıyorum
    20 kmh ve altı hızlarda frene orantısız güç uygulayınca araç zıpkın gibi duruyor
  • simdiye kadar kullandigim arabalarin hic birinde balatanin diske temas ettigini hissedemedim sorun bende sanirim
  • Bizde Doblo 1.3 2006 var binenler frenlerin abs olduğunu zannediyor ve çok memnunuz bahsettiğiniz gibi bi durum söz konusu değil
  • Kullandığınız aracı vücudunuzun bir parçası olarak düşünürseniz sizde arabanınız hissederek kullanabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Punto evo sahibiydim söylediğin olayı hiç yaşamadım. Doblo albea grande punto linea ve palio kullanmışlıgım var hiç öyle bir durum yaşamadım bana normal geliyor. Palio kiralıktı birtek onda sorun vardı zaten canı çıkmıştı onun için genelleme yapamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faysalkaya

Bizde Doblo 1.3 2006 var binenler frenlerin abs olduğunu zannediyor ve çok memnunuz bahsettiğiniz gibi bi durum söz konusu değil

abs olduğunu nasıl zannediyolar frene basınca titriyomu hep abs nin iyi tutuş falan sağladıgını sanıyorsunuz heralde. abs nin olup olmadığı araba kızaklamaya başlayıncaya kadar anlaşılmaz. Zaten anladığınızda da virajdaysanız veya manevra yapmanız gerekiyorsa iş işten çoktan geçmiş olur, arabanın burnu nereye bakıyorsa oraya doğru dümdüz gidersiniz.

ek : fren hissayatı markadan markaya hatta modelden modele değişiyor. Top gearda jerremy clarckson (ki adamın sürmediği araba yok ) slr sürerken frenlerin bi düğme gibi olduğunu söylüyordu. Ya hiç yok ya tam basmış gibi yanı. O bile o aracın frenlerine kolayca alışıp ayağını ona göre ayarlayamamıştı. Tabi bunları arabaya alışınca unutuyorsunuz taki başka bir araç sürenekadar. Yıllarca civic sürdüm, sonra corsaya geçtim uzun bir süre civic e binmedikten sonra tekrar civic e döndüm ve şehir içinde frene dokunmamla arabanın olduğu yere yapişması bir oluyordu. Onca yıl hiç farketmemiştim ama civic in frenleri corsaya göre çok daha kısa bir aralıkta tam fren yapiyordu. Tabi 5 10 dakkaya alışıyorsunuz sonuçta slr değiller ancak yinede büyük farklar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 14 Ocak 2012; 21:30:26 >

• inanin öyle kullaniyorum hocam fakat fren hissiyati diye bir sey nasil olur anlamadim toyotalarda debriyaj cok hissiz sadece onu söyleyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Orijinalden alıntı: faysalkaya

Bizde Doblo 1.3 2006 var binenler frenlerin abs olduğunu zannediyor ve çok memnunuz bahsettiğiniz gibi bi durum söz konusu değil

abs olduğunu nasıl zannediyolar frene basınca titriyomu hep abs nin iyi tutuş falan sağladıgını sanıyorsunuz heralde. abs nin olup olmadığı araba kızaklamaya başlayıncaya kadar anlaşılmaz. Zaten anladığınızda da virajdaysanız veya manevra yapmanız gerekiyorsa iş işten çoktan geçmiş olur, arabanın burnu nereye bakıyorsa oraya doğru dümdüz gidersiniz.

Abs derken frenlerin hassas oldugunu söylemeye çalışıyorlar şayet ben bi titreme hissetmedim ama fren konusunda kendi sınıfnda başarılı olduğu söylenebilir

• Gerçekten berbat,hangi mantıkla-neyin kafasını yaşıyorlar da böyle yapıyorlar bilmiyorum.Hadi alışıyorsun bir süre sonra da,dışarıda soğukta falan fazla yürüyüp arabaya binince hissisz olan pedalı hiç hissedemiyorsun kazaya sebebiyet verme durumu da olabiliyor.
  • Bahsettiğiniz araçları kullanmadım ancak 3 yıl kadar Punto kullandık. Aracın huyunu bilmeyen biri binerse istisnasız freni ayarlayamıyordu. Milimetrelik ayarlar çekmeniz gerekir Fiat'ın frenlerine. Hafif dokunursunuz yavaşlamaya başlar, biraz daha basarsanız -ki mecbur kalmadıkça basmanızı tavsiye etmem- olduğu yere çiviler kendini. Şu an Connect kullanıyoruz şoförlüğümü Punto'da geliştirdiğim için 3 buçuk yıldır üzerinde olmama rağmen Connect'in frenlerini sevemedim gitti.

Fren dediğin Punto'daki gibi olacak. Megane II'nin frenleri de hemen hemen aynıdır mesela. Kazaya sebebiyet vermek bir kenara dursun bence küçük kazaları önleyebilecek bir yapısı var. KULLANMASINI BİLENE..

• Bu arada arkadaşlar fail yorumlar yapıyor,adam frenler tutmuyor demiyor ki;aksine kardeşimin GP'sunun etkileyici bir fren performansı var.Fakat gel gelelim hissiz,başka arabadan inip binince komik duruma düşebiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Bahsettiğiniz araçları kullanmadım ancak 3 yıl kadar Punto kullandık. Aracın huyunu bilmeyen biri binerse istisnasız freni ayarlayamıyordu. Milimetrelik ayarlar çekmeniz gerekir Fiat'ın frenlerine. Hafif dokunursunuz yavaşlamaya başlar, biraz daha basarsanız -ki mecbur kalmadıkça basmanızı tavsiye etmem- olduğu yere çiviler kendini. Şu an Connect kullanıyoruz şoförlüğümü Punto'da geliştirdiğim için 3 buçuk yıldır üzerinde olmama rağmen Connect'in frenlerini sevemedim gitti.

Fren dediğin Punto'daki gibi olacak. Megane II'nin frenleri de hemen hemen aynıdır mesela. Kazaya sebebiyet vermek bir kenara dursun bence küçük kazaları önleyebilecek bir yapısı var. KULLANMASINI BİLENE..

Hee bilmiyoruz biz kullanmasını,bravo sen kullanabiliyorsan.

• Frenler sağlam tutuyor ona lafımız yok ama keşke biraz hissettirse kendini Doblo ve Albeayı kullanırken frene milimetrik basacağım diye bacağımı çok kasmaktan kıramp giriyordu az daha
  • bence fiat en kısa zamanda fabrikalarını kapatmalı ve otomobil işinden elini eteğini çekmeli.

100 küsür yıldır araba yapmayı öğrenemediler.

italyan askerleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayake

bence fiat en kısa zamanda fabrikalarını kapatmalı ve otomobil işinden elini eteğini çekmeli.

italyan askerleri.

Yok yahu siz de abarttınız Sadece şu frenlere güzel bi ayar yapsalar aslında güzel araçlar üretiyorlar. Fiyat/Performansı iyi sayılır. En azından az yakan bir multijet motoru var
  • bizim hocanın linea'sını kullanmıştım o sırada babamın aracı olan honda civicten alışkanlık ile bastım basmamla birlikte ön cama yapışmıştım valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayake

bence fiat en kısa zamanda fabrikalarını kapatmalı ve otomobil işinden elini eteğini çekmeli.

italyan askerleri.

FIAT: italyan otomobilleri anonim şirketleri
    başlıca sahip olduğu markalar: Fiat-AlfaRomeo-Lancia-Ferrari-Chreysler-Tofaş ve diğer ülkelere has irili ufaklı markaları

Hangi fabrikasını kapatmasını istiyorsanız önce o fabrikanın hisselerine sahip olmalısınız ve konkordato ilan etmelisiniz
    Cahil kalmayın diye açıklama gereği duydum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.