Şimdi Ara

Lada'nın frenleri <<< Yaptırdım >> Kuvvetlendirici takıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün gittim frenleri yaptırdım ana merkez dibinden yağ kaçırmış onun yenisini aldım birde kuvvetlendirici dedikleri lastik bir pul takıyorlar ; fren şimdi yumuşak ve daha iyi tutar hale geldi,, ladacılara ve hatta diğer arac sahiplerine de bu kuvvetlendiriciyi taktımalarını öneririm ,,,

(bizim burada 10 ytl.ye takıyorlar)

quote:

bynikel

iyi günler.arkadaşlar 93 samara hb kullanıyorum bir merakım var,,araç gayet seri ama şu an aracımın frenlerinde hiç bir sorun yok buna rağmen frenleri kuvvetlendirebilmek için eklentiler yapma şansımız var mı acaba,,tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

quote:

ben bir dergide okumuştum frenleri güçlendirmek için arka kampanalar yerine disk takılmasından bahsediyorlardı fakat bunun yerine ön disklerin çapının büyütülmesinin daha faydalı olacağını söylüyolardı

quote:

benimde bildiğim kadarıyla önlere büyük disk takıldığı zmn jantlarında değişmesi gerekiyor..ya jantın kollarının dışa doğru genişleyen takıcaksın yada 1 inç büyük jant,disklere sürtme ihtimali var çünkü..

quote:

Frenleri kuvvetlendirme sormuşsun benim vega var fakat fren sistemi aynı ben arabayı aldıktan 1 yıl sonra bir tanıdık frenci arkadaş ille ya bu lada nın frenleri çok serttir ve az tutar biz hem çok yumuşak hale getiriyoruz hemde basıncı artırıyoruz çok basit bir parçayla diye bir parça takmak istedi westing house sistemine ben orjinal olmayan herşeye çok büyük şüpheyle yaklaşırım ....ama BU PARÇAYI (BASİT KAUÇUKTAN LASTİK BİR PARÇA) ZORLA BENİM ARABAYA TAKTI hakikaten fren inalmaz yumuşaklığa kavuştu fakat frenin tutuşuda belki 3 kat arttı seneler içinde problem çıkarabileceğini söyledim amama iyi kaucuktan lastikten olursa problem olmaya cağını söyledi 5 sene oldu hiçbir problem yok su ana kadar KONYA da bir frenci arkadas ALETede patent almışwestinghouse un basıncını artırıyor WBY diye bir isim takmışlar yanılmıyorsam bu parçaya .....

quote:

arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ediyorum bahsettiğiniz parçayı araştıracam,gerçekten frenlerin yumuşamaya ihtiyacı var nedense bende bu fren işine fena kafayı taktım
    tekrardan teşekkür ediyorum

quote:

Benim yukarıda yazdığım WBY (westinghouse basınç yükseltici) pekçok frenci takıyor fakat patenti bu bahsettiğim yere ait basit bir parça 15-20 milyona takıyorlar fakat ben daha sonra baska yerlerde bunlardan cok gördüm bazıları cok adi lastikten yapılıyor parcalanıyor haberin olsun bu yeni bir icat değil 8 senedir piyasada mevcut......

quote:

merhaba bende sordum kendi ustama arkaları disk +abs yapalım mı diye abi 1000 ytl varmı dedi
    ne diyon sen dedim
    arka yı komple söküp başka aracın disk frenlerini ve merkezini yerleştirecekmiş
    kaynakçısı tornacısı frezecisi demircisi anca dedi
    bilmiyom daha ucuzu varmı
    yalnız dedi frene basınca araba öne brun devirmezde komple aşağı çöker dedi bir söyleyişi vardı iç çekerek görmeniz lazımdı

quote:

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=78914

1.5 milyon liraya frenler güçlendi
    20/06/2003 (233 kişi okudu)

AA - KONYA - Konya'da bir fren ustasının geliştirerek, patentini aldığı Westinghouse basınç yükseltici tapanın (WBY), maliyeti oldukça düşük olmasına karşın, otomobillerin fren sistemini yüzde 30 oranında güçlendirdi. Konya Eski Sanayi'de 1987 yılından beri frencilik yapan Uzman Fren Sistemleri ve Otomotiv Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salış, fren sistemlerinde Westinghouse olarak bilinen ve fren sistemine hidrolik yağı pompalanmasına yardımcı olan cihazın içine plastik tapa yerleştirerek, bu sistemi daha kullanışlı hale getirmeyi başardıklarını ifade etti. Salış, şunları söyledi: "Tüm otomobillerde kullanılabilen plastik tapa sayesinde fren sisteminin etkisi, aracın tüm lastiklerinde yüzde 30 oranında dengeli bir şekilde artıyor. 1.5 milyon liralık plastik tapa, otomobilin fren sistemine büyük güç ve katkı sağlıyor."

quote:

hocam hidrovak dediğiniz olay motordan emilen hava olayı galiba,,bir ara arkadaşın ladasıyla giderken durmaya yakın frenlerin şiştiğini gördüm baya bir sertleşti ,ustanın yanına gittiğimizde bir parça hortum dan kaynaklandığını anladık,,hortum havayı kaçırıyormuş,değiştiğinde frenler bayağı yumuşamıştı,,masrafı ise 5 ytl bile değil bende aracımın hortumuna baktıracam frenler bayağı sert şu an

quote:

slm arkadaşlar sizin bahsttiğiniz parçayı arabama bende taktırdım ama okadarda basit bişey değil. ilk zaman acil işim olduğundan acele ettim ve parçayı taktırıp gittim .bayhanusta ayarda yapmamız gerektiğini söledi dediğindede haklı çıktı .frene basınca arabanın arka kısmının döndüğünü bariz bi şekilde hissettim. yani kısacası işcilik istiyen bi olay hemen takimde yürüyim diye bişey değil ama frene etkisi büyük herkesin yapmasını tavsiye ediyorum şimdiden iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

quote:

Peki bu uygulamanın frenlere bir zararı oluyormu.Örneğin anikilitlenme kayma vs......

Taktığınız gibi kullanırsanız pedalda düşüklük arka tarafın savrulması gibi sorunlar olabiliyor.
    o nedenledirki hidrovak piminin, el frenin ve limitörün ayarları senkronize hale getirilmesi lazım.
    Daha önceleri bu konu üzerinde birçok tartışma olmuştu anlatmaya çalıştık. Bu işlemler ladayı iyi tanıyan ehil kişiler tarafından yapılırsa çok randımanlı olur.Aksi takdirde nedenine anlam veremediğiniz kazalara sebebiyet verirsiniz. Ben taktım frenlerim kuvvetli oldu derseniz insanları yanlış yönlendirmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 21 Haziran 2007; 9:41:55 >

• Ladaya brembo kitler nede güzel gider Şasi uçar alt taraf kalır
  • brembo ???
  • bu gün gidip yaptırdım frenleri küçük bir lastik parçası 1 ytl büyüklüğünde bir lastik paçası herşeyi değiştiriyor

uzman fren diye birisi bulmuş konyada googlede aratırsanız bulursunuz ama tüm frenciler onun imalatı olan bu parçayı kullanıyorlar hatta gazetelerde falanda çıkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 21 Haziran 2007; 9:42:36 >
  • dün degiştirdim sistemi ankara da varmıki bu işi yapan
  • Sevinerek girdim konuya, fakat konu 2007 model:) İstanbulda nerde var bunu yapan. Veya en yakın il. kasaba, köy:)

anaconda41 var mı bilgin?
  • Mantıklı iş değil bunu yapmak.Frene azıcık dokunduğunuzda aşırı fren yapar, ayarlayamazsınız frenlemeyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbulu bilmiyorum, Gebzede Frenci Ömer var netten bulursun, o yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.