Şimdi Ara

Fiat Kontak anahtarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim ufak bir sorunum var internette onunla ilgili herhangi bir cevap bulamadım, konuyu buraya açmamda ne kadar doğru bilmiyorum. şimdiden kusura bakmayın.

Ehliyetimi yeni aldım ve hemen 2.el 2000 model bir fiat palio aldım. arabamdan çok memnunum.
    şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkmamasına karşın geçen gün arabama binen yıllardır araba kullanan bir büyüğüm kontak anahtarını yanlış çevirdiğimi eğer sürekli böyle çevirirsem marş motorunu bozabileceğimi söyledi.

onun söylediğine göre kontak anahtarının yaylı kısmında sonuna kadar götürüp hemen geri bırakmalıymışım o şekilde hemen çalışırmış. dediği şekilde aptım marş motoru hiç çalışmadı. benim acemeliğim yüzünden olduğunu söyledi

ben ise yaylı kısmını sonuna kadar götrp marş motorunun çalıştığını hissettiğim zaman bırakıyorum ve buda 2 -3 saniye gibi bir süre oluyo.

başkalarına sordum fakat benim yaptığımın doğru olduğunu söylediler

gerçek doğru nedir acaba bir bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doubt -- 16 Haziran 2007; 19:38:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: doubt

Merhaba arkadaşlar.

benim ufak bir sorunum var internette onunla ilgili herhangi bir cevap bulamadım, konuyu buraya açmamda ne kadar doğru bilmiyorum. şimdiden kusura bakmayın.

Ehliyetimi yeni aldım ve hemen 2.el 2000 model bir fiat palio aldım. arabamdan çok memnunum.
    şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkmamasına karşın geçen gün arabama binen yıllardır araba kullanan bir büyüğüm kontak anahtarını yanlış çevirdiğimi eğer sürekli böyle çevirirsem marş motorunu bozabileceğimi söyledi.

onun söylediğine göre kontak anahtarının yaylı kısmında sonuna kadar götürüp hemen geri bırakmalıymışım o şekilde hemen çalışırmış. dediği şekilde aptım marş motoru hiç çalışmadı. benim acemeliğim yüzünden olduğunu söyledi

ben ise yaylı kısmını sonuna kadar götrp marş motorunun çalıştığını hissettiğim zaman bırakıyorum ve buda 2 -3 saniye gibi bir süre oluyo.

başkalarına sordum fakat benim yaptığımın doğru olduğunu söylediler

gerçek doğru nedir acaba bir bilginiz var mı?

normal koşullarda motor çalışıncaya kadar marşa basmaktır...bir arıza yoksa bu da en fazla 1-1.5 sn sürer....

• heM paLio sayfaSına yazMışsIn heMde buRda yeNi kONu aÇıP soRmUşsUn cevaBını diĞer taRafa yazDım oRdaN baKıveR.....

LinK bu

http://forum.donanimhaber.com/m_13345978/mpage_3/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_canay -- 17 Haziran 2007; 2:24:24 >
  • normal koşullar altında en fazla 1.5 sn gibi bir sürede çalışır araç
    sen bildiğin gibi devam et.
  • arkadaşım en doğrusu senin yaptığın başkalarına kulak asma. araç çalışana kadar normal bi şekilde marşa basarsın ve çalışınca bırakırsın. ama senin ki 2-3 sn biraz fazla gibime geldi.
  • hocam sen nasıl rahat ediyorsan öyle yap. başkalarını falan dinleme. ilk defa duyuyorum böyle saçma bir şeyi.
  • evet diğer başlık altında da yazdım çünkü buraya cevap gelmedi kusura bakmayın:)

nır nırı nırınırı gibi sesler çıkardıktan sonra çalışıyoru. bu sabah 5 gibi ilk çalıştırdığım zaman oluyo. fakat motoru kapatıp tekrar açtığımda 1,5 saniyede çalışıyor. yani süre dahada azalıyor.

motorun çalışma sesini duyduktan sonra aten refleks olark anahtarı çevirmeyi bırakıyorum.

bende böyle birşeyi duyunca şaşırdım nasıl yani ne bu böyle diye ama palio hemen çalışmıyormuş beklenen süre normalmiş. diğer başlık altında öyle cevap geldi :)

teşekkürler bilgileriniz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kontak anahtarı zor dönüyor
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sana söylenmeye çalışılan şey, araç çalıştığı halde kontağa basmaya devam edersen volanın dişli sıyıracağı tehlikesidir. Sen de çalışınca basmayı kestiğini söylüyorsun. Bence yaptığın yanlış birşey yok...
  • Aslına bakacak olursan sana söyleyen adam doğru söylemiş hiçbir problemi olmayan bir araba marşa basıp çekmenle çalışacaktır tabi düzenli bakımları falan yapılıyorsa ben hep öyle yaparım bas çek ama senin arabanın normalide öyle olabilir yani anormal bir ses yoksa hepsi doğrudur :)
  • dayan gitsin çalışana kadar çalışmasa bile dayananları gördüm
  • Aracınızın Marka Ve Modeli immobilizer Anahtarlı ve Diesel Motora Sahip Araçlarda Kontak Acıldıktan Sonra Özellikle immobilizer işığının sönmesini beklemek Gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.