Şimdi Ara

Fiat Linea gibi başka araba var mı ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
2
Favori
32.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sinif tartismasinin amaci nedir ya araci aldiktan sonra binerken C sinifina biniyorum diye daha mu cok keyif aliyorsunuz ya da daha mi rahat ediyorsunuz.

Aracin icine disina boyutuna, donanimina, kalitesine vs. bakarsiniz begendiginizi alirsiniz. Lineanin ic hacmi size yetiyorsa alir binersiniz yetmiyorsa daha buyuklere bakarsiniz. Fazla geliyorsa daha kucuge bakarsiniz. Ama sanki araba alirken yok bu B bunu almam ben diye davranan birileri varmis gibi tartisma yapiliyor forumda.

Hatta millet birbirini bilgisizlikle sucluyor B veya C dedi diye. Ya arkadaslar ben bir otomobil firmasinda calisiyorum ve bazi araclara biri B derken oburu C diyor, tartisiyoruz bazen. Forumda bu segment tartismasi yuzunden birbirlerine laf sokma yarisina giren arkadaslarin tek amaci kendini tatmin etmektir ve otomobilden hic anlamiyordur. Anlayan sadece kendi fikrini soyler ve bunun ortak noktaya varilamayacak bir konu oldugunu bilir. O yuzden bu boyledir bunun tersini soyleyen bilgisizdir gibi ithamlarda bulunmaz.

• LİNEA ALINACAGINA ACCENT BLUE DE ALINABİLİR TABİ SIFIR KM LERİNDEN BAHSEDERSEK
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.vurucu

LİNEA ALINACAGINA ACCENT BLUE DE ALINABİLİR TABİ SIFIR KM LERİNDEN BAHSEDERSEK

accent blue ile aynı paraya daha dolu Linea alınıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bu sinif tartismasinin amaci nedir ya araci aldiktan sonra binerken C sinifina biniyorum diye daha mu cok keyif aliyorsunuz ya da daha mi rahat ediyorsunuz.

Aracin icine disina boyutuna, donanimina, kalitesine vs. bakarsiniz begendiginizi alirsiniz. Lineanin ic hacmi size yetiyorsa alir binersiniz yetmiyorsa daha buyuklere bakarsiniz. Fazla geliyorsa daha kucuge bakarsiniz. Ama sanki araba alirken yok bu B bunu almam ben diye davranan birileri varmis gibi tartisma yapiliyor forumda.

Hatta millet birbirini bilgisizlikle sucluyor B veya C dedi diye. Ya arkadaslar ben bir otomobil firmasinda calisiyorum ve bazi araclara biri B derken oburu C diyor, tartisiyoruz bazen. Forumda bu segment tartismasi yuzunden birbirlerine laf sokma yarisina giren arkadaslarin tek amaci kendini tatmin etmektir ve otomobilden hic anlamiyordur. Anlayan sadece kendi fikrini soyler ve bunun ortak noktaya varilamayacak bir konu oldugunu bilir. O yuzden bu boyledir bunun tersini soyleyen bilgisizdir gibi ithamlarda bulunmaz.

Imzami atarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu aracın sınıfına niye bu kadar taktınız anlamıyorum.

C sınıfı olunca Linea sahipleri mutlu mu olacak.

Fiyatına göre mantıklı bir otomobil.
    Ama Grande Punto'dan hiçbir farkı olmayan bir otomobil.
    Tek farkı bagajı

Symbol'un Clio'dan türetilmesi gibi.
    Clio B sınıfı oluyor da, Symbol C sınıfı mı oluyor?

Takılmayın sınıflara.
    Kullananlar memnun mu? Memnun.
    Sınıfını niye dert ediyorsunuz?
    Mutlu mesut, kazasız belasız kullanın.
  • ALLA ALLAA O NASIL OLUYOR BEN KAZIK YEDİM O ZMN
    1.3 URBAN LİNEA 36.500 2012 SIFIR KM 2012
    1.6 CRDİ MODE PLUS ACCENT 37.750 SIFIR KM 2012
    FİYATLAR İSTOÇ SPOT PİYASA 2012 EYLÜL FİYATLARDIR
    BENDE EYLÜLDE 36.500 BEYAZ URBAN ALACAKKEN GİTTİN MODE PLUS ALDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Symbol'un Clio'dan türetilmesi gibi.
    Clio B sınıfı oluyor da, Symbol C sınıfı mı oluyor?

yeni nesil Symbol C segmentinden giriş yapçakmış diyolla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

2009 mondeo 4844 mm ve e60 bmw den uzun oluyor bu koşullarda

Edit: Yılları tam tutmuyor olabilir tabiki ona görede araştırıp bakayım ama uzunluğa göreyse mondeoyu her türlü E sınıfı yaparım heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtakaN_35 -- 29 Ocak 2013; 21:03:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shide

quote:

Orijinalden alıntı: AtakaN_35

Madem uzunlukla sınıf belirliyoruz, Mondeo E60 Bmw'den uzun olduğuna göre E sınıfı diyebilirmiyiz

superb f sınıfı o zaman

Şimdi baktım SuperB'den de uzunmuş park ederken neden zorlandığımı şuan anlıyorum.

• amma segment muhabbeti dönmüş buyrun bu da benim açtığım segment konusu:

Segment karmaşasına son! (4 veya 5 kişilik sedan araçların segmentleri)

http://forum.donanimhaber.com/m_48221046/tm.htm

Konudan kısa bir kesit;
    2011 Albea Sole dingil mesafesi: 2439 mm
    2011 Symbol dingil mesafesi: 2473 mm
    2011 Aveo Sedan dingil mesafesi: 2480 mm
    2011 Accent Era dingil mesafesi: 2500 mm
    2011 Honda City dingil mesafesi: 2550 mm
    2011 Accent Blue dingil mesafesi: 2570 mm
    2011 Rio Sedan dingil mesafesi: 2570 mm

2011 Octavia dingil mesafesi: 2578 mm (bu araç 2004 yılında üretilmeye başlandı)
    2011 Corolla dingil mesafesi: 2600 mm
    2012 Rapid dingil mesafesi: 2602 mm
    2012 Toledo dingil mesafesi: 2602 mm
    2011 Linea dingil mesafesi: 2603 mm
    2011 Lancer dingil mesafesi: 2635 mm
    2011 Mazda 3 dingil mesafesi: 2640 mm
    2011 S40 dingil mesafesi: 2640 mm
    2011 Exeo dingil mesafesi: 2642 mm
    2012 Focus dingil mesafesi: 2648 mm
    2011 Cerato dingil mesafesi: 2650 mm
    2012 301 dingil mesafesi: 2650 mm
    2011 Jetta dingil mesafesi: 2651 mm
    2012 Civic dingil mesafesi: 2675 mm
    2011 Cruze dingil mesafesi: 2685 mm
    2012 Astra Sedan dingil mesafesi: 2685 mm
    2011 Elantra dingil mesafesi: 2700 mm

2011 Alfa Romeo 159 dingil mesafesi: 2700 mm (bu araç 2005 yılında üretilmeye başlandı)
    2011 Epica dingil mesafesi: 2700 mm (bu araç 2006 yılında üretilmeye başlandı)
    2011 Avensis dingil mesafesi: 2700 mm (bu araç 2008 yılında üretilmeye başlandı)

2011 Fluence dingil mesafesi: 2702 mm
    2011 Mondeo dingil mesafesi: 2704 mm
    2011 Accord dingil mesafesi: 2705 mm
    2011 Passat dingil mesafesi: 2709 mm
    2011 CC dingil mesafesi: 2711 mm
    2011 Mazda 6 dingil mesafesi: 2725 mm
    2011 Sonata dingil mesafesi: 2730 mm
    2011 Insignia dingil mesafesi: 2737 mm
    2011 Laguna dingil mesafesi: 2756 mm
    2011 3 Serisi dingil mesafesi: 2760 mm
    2011 C Serisi dingil mesafesi: 2760 mm
    2011 Superb dingil mesafesi: 2761 mm
    2011 Latitude dingil mesafesi: 2762 mm
    2012 i40 dingil mesafesi: 2770 mm
    2011 S60 dingil mesafesi: 2776 mm
    2012 Optima dingil mesafesi: 2795 mm
    2011 A4 dingil mesafesi: 2808 mm
    2011 A5 Sportback dingil mesafesi: 2810 mm
    2011 C5 dingil mesafesi: 2815 mm
    2011 508 dingil mesafesi: 2817 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 29 Ocak 2013; 21:32:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

amma segment muhabbeti dönmüş buyrun bu da benim açtığım segment konusu:

başarılı bi konu
    artık segmenti C olduğu kesinleştiğine göre,
    C segmentinde Linea ve Civic'ten başka kadife koltuk kullanılan model var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 29 Ocak 2013; 21:35:11 >

• quote:

quote:

amma segment muhabbeti dönmüş buyrun bu da benim açtığım segment konusu:

başarılı bi konu
    artık segmenti C olduğu kesinleştiğine göre,
    C segmentinde Linea ve Civic'ten başka kadife koltuk kullanılan model var mı ?

Focus ghia

• 92 model tempram D sınıfı olarak geçiyor sahibinden de.
  • Resim ekleyemedim öylesine bir ilan açıp koydum buyrunhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2006-model-focus-ghia-en-dolusu-113148143/detay
    Linea isterse D segmenti olsun ama şu 2006 model aracın bile yanına yanaşamaz tabiki kendi görüşüm ikisninide kullanmış biri olarak.

Ayrıca yazmayıda unutmuşum ilanda en dolusu demiş ancak ne viraj farı var ne de ısıtmalı ön cam(tekno paket ve güvenlik paketi var ek olarak). Ancak gördüğünüz gibi kadife koltuğun dışında elektrikli koltuk ve iki koltukta bel destek ayarı vs var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtakaN_35 -- 29 Ocak 2013; 22:11:38 >

• quote:

Resim ekleyemedim öylesine bir ilan açıp koydum buyrunhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2006-model-focus-ghia-en-dolusu-113148143/detay
    Linea isterse D segmenti olsun ama şu 2006 model aracın bile yanına yanaşamaz tabiki kendi görüşüm ikisninide kullanmış biri olarak.

orası öyle tabi..
  • quote:

Resim ekleyemedim öylesine bir ilan açıp koydum buyrunhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2006-model-focus-ghia-en-dolusu-113148143/detay

bu focus'ta da far ampulü değiştirmek için farı sökme saçmalığı var mı? bunun makyajlısında var da... aputu açmak da ayrı eziyet, araba çalışırken kaputu açamıyorsunuz

• quote:

quote:

bu focus'ta da far ampulü değiştirmek için farı sökme saçmalığı var mı? bunun makyajlısında var da... aputu açmak da ayrı eziyet, araba çalışırken kaputu açamıyorsunuz

Farın yerine oturduğu tek bir vida var onu söküyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam suana kadar 1 kere değişti baya zaman geçti tam bilemiyorum, usta yaparken bakıyordum kendim pek anlamam ama dediğim gibi olması lazım.

• Şu Linea kasa değiştirmeden önce de B mi C mi tartışması vardı. Hala devam ediyor. Nasıl oluyor da Linea'ya C denebiliyor anlayamıyorum. Bravo mu Punto mu Linea ile aynı sınıfta? Punto=Linea'dır her zaman. Biri Sedan biri HB. Biraz oynadılar diye hemen Bravo'nun yanına koydular aracı.
  • quote:

Ayrıca yazmayıda unutmuşum ilanda en dolusu demiş ancak ne viraj farı var ne de ısıtmalı ön cam(tekno paket ve güvenlik paketi var ek olarak). Ancak gördüğünüz gibi kadife koltuğun dışında elektrikli koltuk ve iki koltukta bel destek ayarı vs var.

vauv 2006 yılında bayağı iyi yapmışlar
    dediğin gibi 2013 Linea bunun kadar dolu değil.
    Linea nın tek yaklaştığı nokta, sürücü koltuğunda elektrikli bel destek ayarı olması :/

quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Şu Linea kasa değiştirmeden önce de B mi C mi tartışması vardı. Hala devam ediyor. Nasıl oluyor da Linea'ya C denebiliyor anlayamıyorum. Bravo mu Punto mu Linea ile aynı sınıfta? Punto=Linea'dır her zaman. Biri Sedan biri HB. Biraz oynadılar diye hemen Bravo'nun yanına koydular aracı.

iç mekanda Bravo kalitesi var ancak platform Puntonun
    B+ diyenler de C- diyenlerde bi yerde haklılar
    ancak sadece B ve C segmenti olarak nitelendirilebildiği için C segmentidir.
    demem o ki eğer B+ diye bi segment olsaydı Linea tam o segmente uyardı ancak öyle bir segment olmadığı için böyle tartışmalar yaşanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 29 Ocak 2013; 22:56:21 >

• quote:

quote:

vauv 2006 yılında bayağı iyi yapmışlar
    dediğin gibi 2013 Linea bunun kadar dolu değil.
    Linea nın tek yaklaştığı nokta, sürücü koltuğunda elektrikli bel destek ayarı olması :/

Dalga geçilecek bir olay yoktu ortada ama siz bilirsiniz. Amacınız oysa ilk mesajı okuyun kadife koltuk başka hangisinde var diye görürsünüz. Ayrıca fordlar donanım özürlüdür genelde, yinede kullanıp yorum yaparsanız daha iyi olur resime bakarak pek sağlıklı olmaz.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.