Şimdi Ara

Fiat Linea gibi başka araba var mı ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
2
Favori
32.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu baslikla ironi yaptiniz sanirim.. yada tofas in hisselerini aldiniz... satis artsin kazanim diye... bunlarin hicbiri degilse cok sakacisiniz... linea bence kalite olarak fiat in en dusuk modeli... punto ve bravo ise kalite acisindan hakkini veren araclari...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Yapmayın Allah aşkına bu arabamı C sınıfı ?

Fiat Linea gibi başka araba var mı ?

Linea C segmenti ise golf ve focus gibi arabaların bi kaç segment yukarı çıkması gerekir

Tamam farklar var ama bu resimlerle karşılaştırılmaz. Linea'nın resmine dikkat ederseniz, sol kapı kısmı dar çekilmiş, sol direkler görünmüyor diğerlerinde görünüyor. Ön camlar görünüyor Linea'da görünmüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 29 Ocak 2013; 3:14:15 >

• Lineaya B sınıfı diyen adam arabadan anlamıyordur bu kadar basit..
  • Ucuza uzun araba işte gidip de Golf'le Focus'la falan kıyaslanacak ayarda bir şey değil. Linea'yı alıp da diğer C sınıfı araçlarla bir gören kişiler aynı paraya başka C sınıfı araba olsa yine Linea alır mıydı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

Lineaya B sınıfı diyen adam arabadan anlamıyordur bu kadar basit..

veya c sınıfı diyen anlamıyordur bu dahada basit
  • quote:

İç mekanları kıyaslamak bir yana ben bu fotoğrafları örnek olması açısından koydum.

Linea ile C segmenti diğer hiç bir aracın en ufak ilgisi yok

120 den sonra yolda gezinen , hiç bir aero dinamisi olmayan , B segmenti puntodan türetilme bir araçtan bahsediyoruz. Hala gelip Linea C segmentidir , C segmenti araçlarla da boy ölçüşür diyorsanız size söyleyecek bir sözüm zaten olamaz :)

Bir aracın segmenti doğrudan arabanın boyuyla eniyle ölçülmez

o zaman şöyle diyelim benim seat cordoba da c sınıfı.Hani bagajı eşşek kadarya..Bird Fluence KESİNLİKLE D sınıfı..E bazı d sınıflarından daha uzun dingil mesafesi var

• Bitmemiş mi bu konu hala ya!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

İç mekanları kıyaslamak bir yana ben bu fotoğrafları örnek olması açısından koydum.

Linea ile C segmenti diğer hiç bir aracın en ufak ilgisi yok

120 den sonra yolda gezinen , hiç bir aero dinamisi olmayan , B segmenti puntodan türetilme bir araçtan bahsediyoruz. Hala gelip Linea C segmentidir , C segmenti araçlarla da boy ölçüşür diyorsanız size söyleyecek bir sözüm zaten olamaz :)

Bir aracın segmenti doğrudan arabanın boyuyla eniyle ölçülmez

Bir aracın sınıfı boyutlarına bakılarak belirlenir.

yol tutuş özelliklerine göre ya da başka birşeye bakarak belirlenmez.

linea tabiki focus ile mücadele edemez. etmesine de gerek yok. fiyatı belli özellikleri belli

120 ile efendi efendi hız sınırlarına uyar gezersin. işini görür halk arabası .170 le viraja girmez.

daha önce bir örnek verdim ama okumamışsın.

skoda superb , mercedes c ile mücadele edebilir mi? edemez ama aynı sınıftalar.

Aslında son cümlenizi gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

quote:

Orijinalden alıntı: alpakcayoglu

C sınıfı araçlarla hatta D sınıfı donanımlı araçlarla kıyasladığın araçta neden otomatik vites yok?Bilip bilmeden konuşmayalım.Ve araçın yol tutuşu o kadar zayıf ki.Yol tutuşunun yanında konfor da yok denecek kadar az.Özellikle arkada oturanlar için.

Düzeltiyim. Otomatik vites seçeneği mevcut.

Var mı?Yok diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Tamam arkadaşlar ben bir şey demiyorum. Otomotiv firmaları da kafamızı karıştırdı bu segment konularında.

Otomobil firmalariyla alakasi yok.

Adamlar sadece maliyetleri dusurmek icin arabayi bravo degil de frande punto platformunda uretmisler,o kadar.Su anti fiatciliginiz oldurecek beni ya.

Yok ben Fiat düşmanı değilim aksine İtalyanları çok severim. Ancak üçüncü dünya ülkelerine satılan bir modeli C sınıfı diye millete yutturmak da komedi. 301, C-Elysee, Symbol, City gibi arabalar da bunlara dahil.
    Markaların kafa karıştırma mevzusuna örnek olarak A4 ve A5'i vereyim. Önce A4'ü coupe olarak üretip arkasından o coupe'ye iki kapı daha takarak daha yüksek bir modelmiş gibi satıyorlar. Bu örnekler çoğaltılabilir.

Hangi ülkelermiş o üçüncü dünya ülkeleri ?

Güney Asya ülkeleri mesela. Hindistan, Pakistan gibi. Ha Türkiye'de de satılıyor bu arabalar. Alındın mı hayırdır?

Tükiye'yi de bu ülkeler arasında sayıp üçüncü dünya ülkesi diyorsan şu forumdan git lütfen.

Alınma ama Hindistan bizden daha gelişmiş bir ülke. Kendimize artık dev aynasında bakmayı bırakmamız lazım.

Kaç ülke gezdin böyle konuşuyorsun çok merak ediyorum.Şu aşağılık kompleksinden kurtulun yada yavaş yavaş eriyip gidin.Hindistan bizden daha gelişmiş bir ülkeymiş Avrupa'da işim gereği birçok ülkede kalmış biri olarak Hindistan'ı geçtim bazı Avrupa ülkeleri bizden geride sen neyin kafasını yaşıyorsun ? Yazdıkların daha çok kökü dışarıda olan ve bu vatanı sevmeyen, çekemeyen biri gibi kusura bakma.

Çok ülke gezdim merak etme. Avrupa'da o bahsettiğin ülkelerde de bulundum. Hindistan mevzusuna dönersek adamların üniversiteleri bizimkileri 5'e katlar. Hiç Türk astronot var mı mesela? Dünyanın en iyi mühendisleri yine bu insanlardan çıkıyor. Yahu senle ben aynı Türkiye'de mi yaşıyoruz? Hiç mi bakmıyorsun çevrene? Her gün bir kadın cinayeti haberi, her gün polisin vatandaşı dövmesi haberi, her gün olur olmaz nedenlerle insanların hapse tıkılması haberleri senin ülkende yok sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

quote:

Yapmayın Allah aşkına bu arabamı C sınıfı ?

Linea C segmenti ise golf ve focus gibi arabaların bi kaç segment yukarı çıkması gerekir

Tamam farklar var ama bu resimlerle karşılaştırılmaz. Linea'nın resmine dikkat ederseniz, sol kapı kısmı dar çekilmiş, sol direkler görünmüyor diğerlerinde görünüyor. Ön camlar görünüyor Linea'da görünmüyor..

Alıntıları Göster
    linea ucuz bir araç, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.
    belki kasa değiştirse, multimedya felan konsa albenisi daha da artardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derememo -- 29 Ocak 2013; 9:32:43 >

• ne sınıfmış arkadaş... hala araçların göğsüne, fiyatına bakarak sınıf farkı belirleyenler var, sanırım "sınıf" denince başka anlamlar yükleniyor
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt_Orta_S%C4%B1n%C4%B1f
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

Lineaya B sınıfı diyen adam arabadan anlamıyordur bu kadar basit..

C sınfıı diyen hiç anlamıyodur..

Nasıl Aveo Sedan,skoda rapid,accent blue c sınfıı değilse , Linea da değil.
  • Beyler sakin! Mevzuyu çözdüm sanırım

B sınıfı

C sınıfı

B sınıfı

C sınıfı

B sınıfı

C sınıfı

B sınıfı

C sınıfı

B sınıfı

C sınıfı

B sınıfı

C sınıfı

• quote:

Şu arabanın neresi C sınıfı Allah aşkına ?

Dikkatli bakıldığında grande puntonun sedanı gibi duruyor...Yani puntonun arkasının sedan yapılmış hali..

Lineaya C sınıfı diyen zihniyet puntoyada aynısını söylüyordur kesin.

Bir arabanın koltuk döşemesine göre segmentini belirleyen üstün zekalı insanlarımız olduğuna göre,Birgün üstün zekalı biride çıkıp kadife döşemeli doğan slx'e D sınıfı derse hiç şaşmam açıkcası

• Linea c sınıfı falan olamaz . Resmen saçmalıyorsunuz yani.

Linea c sınıfıysa c-elysse ne sınıfı oluyor . Sedan b sınıfı araç . Fİatın c sınıfı aracı fiat bravo dur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

quote:

C sınıfı araçlarla hatta D sınıfı donanımlı araçlarla kıyasladığın araçta neden otomatik vites yok?Bilip bilmeden konuşmayalım.Ve araçın yol tutuşu o kadar zayıf ki.Yol tutuşunun yanında konfor da yok denecek kadar az.Özellikle arkada oturanlar için.

Düzeltiyim. Otomatik vites seçeneği mevcut.

Var mı?Yok diye biliyorum.

Mevcut.
    Bkz:bknz

• @BebeBisküvisi

İyi güldüm ya

Adamlardaki düz mantık işte.. Aracın alt yapısına,donanımına,motoruna,kalitesine bakmaksızın dingil mesafesine veya sedan olup olmamasına bakarak Sınıf belirliyorlar

Ha tabi onlara da hak vermek lazım.. Gidip 40-50 bin Tl verip B segmenti Fiat a binmek pek kabul edilemez bir şey olsa gerek. C segmentine ittirmeye çalışıyolar araçlarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 29 Ocak 2013; 13:13:53 >
  • quote:

@BebeBisküvisi

İyi güldüm ya

Adamlardaki düz mantık işte.. Aracın alt yapısına,donanımına,motoruna,kalitesine bakmaksızın dingil mesafesine veya sedan olup olmamasına bakarak Sınıf belirliyorlar

Ha tabi onlara da hak vermek lazım.. Gidip 40-50 bin Tl verip B segmenti Fiat a binmek pek kabul edilemez bir şey olsa gerek. C segmentine ittirmeye çalışıyolar araçlarını

Doğru tespit

Line gibi araç varmı sorusuna cevabım;

Var ! Punto, Polo, 206, Clio, polo gibi araçlar var.

Adam kadife koltuk hangi araçta var demiş

1997 modeş Doğanda bile var kadife koltuk. Fiat kendini 97 den beri pek yenileyememiş galiba Ne güldüm ama ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Akif ile aydoğan başta olmak üzere Linea fanatikleri yardırmış yine. (Senelerdir punto ile platformlarının aynı olduğunu bu aracın C değil,B+ hiç değil , B Segmenti olduğunu söylememize karşın hala ısrarcılar bu arabayı C hatta D segmenti yapmakta.. D segmenti de olabilir çünkü Dingil mesafesi baya uzun)

Yahu ben izah edemiyorum herhalde..

O zaman Fiestanın , polonun dingil mesafesini azıcık uzatın sedan versiyonuylada getirin bu arabalar da C segmenti olsun

Siz nası bi otoritesinizde sadece boyutlara göre belirlenir diye karar veriyorsunuz ?

Şu arabanın neresi C sınıfı Allah aşkına ?

Akif bana Superb ile C180k örneğini vermiş ne ilgisi var anlamadım ? O mantıkla Golf le A serisi de kıyaslanamaz ?

Superb ile 180k arasında 50 bin tl fiyat farkı var.. Linea ile focus arasında 10-15 bin tl

Asıl FNATİK sizsiniz. Hem de azılı.

Linea B sınıfı da biz mi C sınıfı diyoruz. Focus'la aynı sınıfta olmasını kabül edemeyecek kadar fanatiklik işte bu.

Tamam Focus Linea'dan üstün olabilir. Ama aradaki fiyat farkını da düşünün Bay FANATİK.

Sınıflama ayrı konu, araçların artı ve eksileri farklı konu.

Anlamamakta niye ısrarçısınız. Seviye bu kadar düştü mü?

İşte size en son kaynak. Size göre onlar da Fanatik değil mi?

http://www.arabam.com/haber/Otomobille-Yasam-Yilin-satis-liderleri-belli-oldu/Detay-296451

C Sınıfı
    Sıra Marka/Model Aralık 2012 satış 2012 yıllık satış

1 Fiat Linea 4.224 33.351

2 Renault Fluence 4.098 26.818

3 Opel Astra HB 3.208 20.942

4 VW Jetta 1.989 15.686

5 Ford Focus Sedan 1.751 15.513

6 Honda Civic 2.198 13.788

7 Toyota Corolla 2.785 12.485

8 VW Golf 1.716 11.595

9 Toyota Auris 1.187 11.457

10 Hyundai Accent Blue 1.956 10.117

Sakin ol şampiyon

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.