Şimdi Ara

Fiat Linea gibi başka araba var mı ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
2
Favori
32.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne rahatsızsınız yahu, fiyat-performans arabası işte, sınıfına başliyim, işimi görsün yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız bu kadife olayı hafife alınıyor ama yeni araçların pek çoğunda kaliteli sayılabilecek döşeme, en üst donanım pakedinde veya opsiyon olarak deri veya yarı deri şeklinde geliyor. Onlar dışındaki döşemeler bildiğin çuvaldan dikilmiş gibi. Dokununca bile insan rahatsız oluyor, dandikliği anlıyor. D segmentinde bile bazı modellerin başlangıç paketi koltukları farklı değil. Örneğin ; Passat.

O koltukları gördükten sonra kadife döşeme bildiğin premium. Markalar artık döşemeden bile çalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Linea B sınıfıdır.
    Linea C sınıfıdır.
    Linea D sınıfıdır.

Sonuç

F++ segmentiymis

• Anlamıyorum ki arkadaş C sınıfı olsa ne olucak Linea sağol beni destekledin diye ÖTV'yi mi kaldıracak
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvenFaLL26

quote:

Linea B sınıfıdır.
    Linea C sınıfıdır.
    Linea D sınıfıdır.

Sonuç

F++ segmentiymis

komik mi sence ?
  • Linea B sınıfı araç değildir. Linea C sınıfı araç ta değildir. Bineanaleyh linea bir araç değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 9 Şubat 2013; 13:21:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

quote:

Linea B sınıfıdır.
    Linea C sınıfıdır.
    Linea D sınıfıdır.

Sonuç

F++ segmentiymis

komik mi sence ?

Evet bana gore komik. Problem?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

quote:

quote:

Linea KENDİ SINIFI OLAN B SEGMENTİNDE hallice bir araçtır. Polo, punto( lineanın sedanı), aveo, logan vb B sınıf araçların rakiplerinden ve sınıf arkadaşlarından biridir.

Yıllar önce Megane2 ile Linea kıyaslanıyordu. Megane gibi C sınıfında rağbet görmüş ve kullanıcısını konfor ve performans açısından memnun etmiş bir araçla kıyaslanması bile 2005-2006 gibi yıllarda gülünerek karşılanıyordu.

Linea balon gibi şişirilmiş bir B sınıf araçtır. Malzeme kalitesi, sunduğu konfor ve yol tutuşu ve içerdiği teknikmeksi ve görsel teknoloji C sınıf olmaya müsade etmiyor malesef. Neden ittire ittire B sınıfı bir aracı C sınıfına sürüklemeye çalışıyorsunuz anlamıyorum. Bir Focus, C4, A3 Golf, JEtta, Cıvıc, MErcedes B serisi kesinlikle Lineanın rakibi ve sınıfı değildir. Binaenaleyh Linea bir C sınıfı değidlir.

peki sevgili kardeş elini vicdanına koyda söyle sence jetta tam c sınıfımıdır ? hele ki son kasası ve malzeme kalitesi ile c sınıfının standartlarını karşılar mı ? meksika üretimi kalitesiz plastik dolu jetta c sınıfı ise linea da c dir benim gözümde

Bir aracı üretildiği memlekete göre kıyaslayarak itibarsızlaştırmak yanlış. Linea nerede üretilirse üretilsin Lineadır. Jettada nerede üretilirse üretilsin Jettadır. Artık günümüzde otomasyon sistemde ürünler üretilmektedir. 150 - 200 lira vererek giydiğimiz nıke, adidas; 2000 lira verip kullandığımız I phone vb. bir çok ürün maliyetlerin azaltılması yönünde işçiliğin ucuz olduğu ülkelerde istihdam olanakları sunarak hem o ülkedeki insanları mağduriyetten kurtaıyor, hemde otomasyon sistemle birlikte kaliteden ödün vermiyor. Kullandığım JEtta meksika üretimi ancak Alman üretimi 2010 bir Golfün içerisine oturuduğumda kalite namına hiçbir farklılık göremiyorum. MARKA kavramının algısı malesef ülkemizde tam anlamıyla oturmadığı için ülkelere göre kalite değerlendirilmesi yapılıyor.

Bakın bir örnek vereyim Toyota İngilterede bir fabrika kurdu. Bundan sonra ülkemize gelecek bir çok toyota İngiliz üretimi olacak. Bu bilgiyi bir televizyon programındaki araç testinde öğrendim. Ve testi yapan kişi kullandığı ingiltere üretimi toyotanın, Türkiye üretimi toyotadan, malzeme kalitesi yönünden bir adım geride olduğunu vurguladı.

Bir örnek daha Opelin yeni çıkardığı küçük Suv segmentindeki MOKKA güney korede eski daewoo, yeni chevrolet fabrikasında üretiliyo. MOKKAYI test etmiş birisi olarak hiç kalitesiz bulmadım. Aksine başarılı ve güzel bir otomobil üretilmiş.

Sorunuza gelecek olursak, Jetta C sınıfı bir araçtır hemde Allahına kadar Son kasayıda kullanmış birisi olarak aracın kapılarının iç kısımında kullanılan geniş plastik kısımlar haricinde olumsuz gördüğüm bir nokta yok açıkçası. Linea ile JEttayı yan yana koyun ve yoldan geçen herhangi birine hangisi daha lüx(daha üst sınıf) bir araçtır sorusunu sorun. Cevabı tahmin ediyorsunuzdur. Çünkü JEtta c sınıfı ise ya Line B sınıfıdır, Line C sınıfı ise Jetta D sınıfıdır. Fark bu kadar belirgindir iki araç arasında. Konu Jetta, line kıyaslaması değil, sadece sorunuza cevap vermek için yazdım.

valla insanların ön yargısından kaynaklanıyor linea ya vw jetta ya fiat arması koysan sokaktan geçen insan linea yı seçer Türk halkının araç seçimine göre değerlendireceksek çok işimiz var her neyse jetta benim görüşüm asla o paraları hak eden bir araç değil ama linea f/p olarak yeterli neyse konu uzamasın herkese kazasız sürüşler ...

Parayı haketme yada haketmeme durumu farklı bir konu, iyi araç kötü araç yada kaliteli araç kalitesiz araç faklı bir konu. Fiat Bravo denen araç 57 milyara satılıyor bu araç 57 bin gibi bir fiyatı hakediyorda, VW jetta yada Golfmü fiyatını haketmiyor? Güldürmeyin insanı Allah aşkına. Ben VW nin fiyat politikasını savunmuyorum ancak savunduğunuz Fiat markasının fiyatlarına göz atınca VW, f/p anlamında fiatı geride bırakmayı başarıyor. Sizede kazasız sürüşler...

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Linea B sınıfı araç değildir. Linea C sınıfı araç ta değildir. Bineanaleyh linea bir araç değildir.

Pek severim sözün sahibi zat-ı şahaneyi

Edit: Süleyman Demirel :"Şimdi ege bir yunan gölü değildir("deeldir"), ege bir türk gölü de değildir("deeldir"). binaenaleyh ege bir göl değildir(deeldir)"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan Baybars -- 9 Şubat 2013; 20:08:44 >

• quote:

Parayı haketme yada haketmeme durumu farklı bir konu, iyi araç kötü araç yada kaliteli araç kalitesiz araç faklı bir konu. Fiat Bravo denen araç 57 milyara satılıyor bu araç 57 bin gibi bir fiyatı hakediyorda, VW jetta yada Golfmü fiyatını haketmiyor? Güldürmeyin insanı Allah aşkına. Ben VW nin fiyat politikasını savunmuyorum ancak savunduğunuz Fiat markasının fiyatlarına göz atınca VW, f/p anlamında fiatı geride bırakmayı başarıyor. Sizede kazasız sürüşler...

çok şakacısınız.
    Fiat Linea şuan en iyi f/p aracıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

çok şakacısınız.
    Fiat Linea şuan en iyi f/p aracıdır.

hı hı tamam oldu

• Cahil cahil konuşmaya lüzum yok. En kötü arabanın bile 120'de direksiyonu titremez. Titriyorsa balansı bozuktur. Balansı bozukken de her araba titrer. 4 lastik balansı 20 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 10 Şubat 2013; 0:15:33 >
  • Symbol b segmentiyken, linea c segmenti bunun yanında a class, a3 vs. bunlarda c segmenti. Yapmayın yahu symbol ile arasında bir fark yok (ikisinede bindim)ama biri diğerinin bir segment üstü.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Linea B sınıfıdır.
    Linea C sınıfıdır.
    Linea D sınıfıdır.

Sonuç

F++ segmentiymis

komik mi sence ?

senin zihniyetindeki biri anca buna güler zaten şaşırmamak gerek

• Linea C segmentinde konumlandırılan ve lanse edilen araç.

Niye kabüllenmiyor ve konu bu kadar uzuyor anlaşılır gibi değil.

Tamam aynı sınıfta olan Linea ile Bravo arasında dağlar kadar fark var.

Bir de işin maddî yönünü düşünmek gerekir.

Bulunduğu sınıfta aynı fiyata Jetta... vardı da Yurdum insanı almadı mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Linea B sınıfıdır.
    Linea C sınıfıdır.
    Linea D sınıfıdır.

Sonuç

F++ segmentiymis

komik mi sence ?

senin zihniyetindeki biri anca buna güler zaten şaşırmamak gerek

Benim zihniyetimi sorgulayabilecek birisi degilsin, ve muatabim degilsin. Linea f/p araci guzel tamam dingil mesafesi yuzunden c segmenti kabul ediliyor, ama bence b sinifi bir arac. Gerek yol tutus olsn gerek ic melan gerek konfor. Bu konularsa b sinifina rakip olabilir. 3 sene 1.6 mj dynamicplus + esp kullandim. Ama asla bir focus , golf , v40 yada cetta ile karsilastiralacak bir arac degil. Sahsi fikrime gore linea sahipleri yada ailesinin arabasi linea olanlar bu duruma bozuluyor. Ama tekrar soyluyor cok guzel f/p aile aracidir

• lineanın eski kasasının 1.6 dizel versiyonu var mı? listede gözükmüyor. gözükmüyorsa niye soruyorsun diyenler olabilir. Şu yüzden, astra classic 3 dizel de listelerde gözükmüyor ama bayide var.
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 10 Şubat 2013; 12:01:29 >
  • Cuma günü Antalya ya dönerken Bursa otobana çıktım, 150-160 km araçta eşim ve çocuklarım vardı, bagaj dolu.. Öyle 120 de titriyomuş, yolda geziyormuş gibi hikaye anlatmayın... Ben söyleyene kadar eşim bile fark etmedi hızı. Yeter ki yol güzel olsun...
  • yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Tamam arkadaşlar ben bir şey demiyorum. Otomotiv firmaları da kafamızı karıştırdı bu segment konularında.

Otomobil firmalariyla alakasi yok.

Adamlar sadece maliyetleri dusurmek icin arabayi bravo degil de frande punto platformunda uretmisler,o kadar.Su anti fiatciliginiz oldurecek beni ya.

Yok ben Fiat düşmanı değilim aksine İtalyanları çok severim. Ancak üçüncü dünya ülkelerine satılan bir modeli C sınıfı diye millete yutturmak da komedi. 301, C-Elysee, Symbol, City gibi arabalar da bunlara dahil.
    Markaların kafa karıştırma mevzusuna örnek olarak A4 ve A5'i vereyim. Önce A4'ü coupe olarak üretip arkasından o coupe'ye iki kapı daha takarak daha yüksek bir modelmiş gibi satıyorlar. Bu örnekler çoğaltılabilir.

linea, çek cumhuriyeti gibi avrupa ülkelerinde de satılıyor. grande punto tekniği kullanan bir araç 3. dünya ülkesi aracı olmaz

www.fiat.cz

Çek Cuhuriyetini örnek olarak göstermen ilginç.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.