Şimdi Ara

Fiat Linea gibi başka araba var mı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
2
Favori
32.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akif ile aydoğan başta olmak üzere Linea fanatikleri yardırmış yine. (Senelerdir punto ile platformlarının aynı olduğunu bu aracın C değil,B+ hiç değil , B Segmenti olduğunu söylememize karşın hala ısrarcılar bu arabayı C hatta D segmenti yapmakta.. D segmenti de olabilir çünkü Dingil mesafesi baya uzun)

Yahu ben izah edemiyorum herhalde..

O zaman Fiestanın , polonun dingil mesafesini azıcık uzatın sedan versiyonuylada getirin bu arabalar da C segmenti olsun

Siz nası bi otoritesinizde sadece boyutlara göre belirlenir diye karar veriyorsunuz ?

Şu arabanın neresi C sınıfı Allah aşkına ?

Fiat Linea gibi başka araba var mı ?

Fotoğrafta Yanında duran Focusa dikkat edin aynı dönem hemen hemen 5-6 bin tl fiyat farkıyla satılan araçlar.

Akif bana Superb ile C180k örneğini vermiş ne ilgisi var anlamadım ? O mantıkla Golf le A serisi de kıyaslanamaz ?

Superb ile 180k arasında 50 bin tl fiyat farkı var.. Linea ile focus arasında 10 bin tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 28 Ocak 2013; 10:26:06 >

• İşin işinden çıkamayınca ve tezini savunamayınca en basit yaklaşım işte bu.

Linea C sınıfı olunca fanatiklik oluyor, öyle mi?

Asıl fanatiklik Linea'nın C sınıfı olduğunu kabül etmemek.
  • Ekleme ;

Ful donanım Lineanın fiyatı

4K LOUNGE 1.6 MULTIJET 105 HP 50.450 TL , 47.950 TL (Anahtar teslim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Akif ile aydoğan başta olmak üzere Linea fanatikleri yardırmış yine. (Senelerdir punto ile platformlarının aynı olduğunu bu aracın C değil,B+ hiç değil , B Segmenti olduğunu söylememize karşın hala ısrarcılar bu arabayı C hatta D segmenti yapmakta.. D segmenti de olabilir çünkü Dingil mesafesi baya uzun)

O zaman Fiestanın , polonun dingil mesafesini azıcık uzatın sedan versiyonuylada getirin bu arabalar da C segmenti olsun

Siz nası bi otoritesinizde sadece boyutlara göre belirlenir diye karar veriyorsunuz ?

Akif bana Superb ile C180k örneğini vermiş ne ilgisi var anlamadım ? O mantıkla Golf le A serisi de kıyaslanamaz ?

Superb ile 180k arasında 50 bin tl fiyat farkı var.. Linea ile focus arasında 10-15 bin tl

Asıl FNATİK sizsiniz. Hem de azılı.

Linea B sınıfı da biz mi C sınıfı diyoruz. Focus'la aynı sınıfta olmasını kabül edemeyecek kadar fanatiklik işte bu.

Tamam Focus Linea'dan üstün olabilir. Ama aradaki fiyat farkını da düşünün Bay FANATİK.

Sınıflama ayrı konu, araçların artı ve eksileri farklı konu.

Anlamamakta niye ısrarçısınız. Seviye bu kadar düştü mü?

İşte size en son kaynak. Size göre onlar da Fanatik değil mi?

http://www.arabam.com/haber/Otomobille-Yasam-Yilin-satis-liderleri-belli-oldu/Detay-296451

C Sınıfı
    Sıra Marka/Model Aralık 2012 satış 2012 yıllık satış

1 Fiat Linea 4.224 33.351

2 Renault Fluence 4.098 26.818

3 Opel Astra HB 3.208 20.942

4 VW Jetta 1.989 15.686

5 Ford Focus Sedan 1.751 15.513

6 Honda Civic 2.198 13.788

7 Toyota Corolla 2.785 12.485

8 VW Golf 1.716 11.595

9 Toyota Auris 1.187 11.457

10 Hyundai Accent Blue 1.956 10.117

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Akif ile aydoğan başta olmak üzere Linea fanatikleri yardırmış yine. (Senelerdir punto ile platformlarının aynı olduğunu bu aracın C değil,B+ hiç değil , B Segmenti olduğunu söylememize karşın hala ısrarcılar bu arabayı C hatta D segmenti yapmakta.. D segmenti de olabilir çünkü Dingil mesafesi baya uzun)

Superb ile 180k arasında 50 bin tl fiyat farkı var.. Linea ile focus arasında 10-15 bin tl

Asıl FNATİK sizsiniz. Hem de azılı.

Linea B sınıfı da biz mi C sınıfı diyoruz. Focus'la aynı sınıfta olmasını kabül edemeyecek kadar fanatiklik işte bu.

Tamam Focus Linea'dan üstün olabilir. Ama aradaki fiyat farkını da düşünün Bay FANATİK.

Sınıflama ayrı konu, araçların artı ve eksileri farklı konu.

Anlamamakta niye ısrarçısınız. Seviye bu kadar düştü mü?

İşte size en son kaynak. Size göre onlar da Fanatik değil mi?

http://www.arabam.com/haber/Otomobille-Yasam-Yilin-satis-liderleri-belli-oldu/Detay-296451

C Sınıfı
    Sıra Marka/Model Aralık 2012 satış 2012 yıllık satış

1 Fiat Linea 4.224 33.351

2 Renault Fluence 4.098 26.818

3 Opel Astra HB 3.208 20.942

4 VW Jetta 1.989 15.686

5 Ford Focus Sedan 1.751 15.513

6 Honda Civic 2.198 13.788

7 Toyota Corolla 2.785 12.485

8 VW Golf 1.716 11.595

9 Toyota Auris 1.187 11.457

10 Hyundai Accent Blue 1.956 10.117

Accent Blue da girmiş listeye? Dingil mesafesi 2570mm halbuki...

• Bak fanatikliğin alasını yapıyorsun haberin yok

Accent Blue C segmenti olmadığı Gibi LİNEA da C segmenti değil.. Blue C segmenti ise i30 Nedir veya Elantra ? Linea C segmenti ise Bravo nedir ?

Bir arabanın çok satmış olması demek o aracın çok başarılı olduğunun mu göstergesidir ?

Bana öğretme lütfen ya çalıştığım garajdaki lineaların 90% ı şirket arabası.. Uçuk şekilde filo indirimiyle alıyolar bu araçları.. O yukarıda listede gördüğün 1. sıradaki lineaların çoğu şirketlerin 26 bin tl lere kadar aldığı 1.3 mjet active paket araçlar.

Yapma lütfen konuştukça batıyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 28 Ocak 2013; 10:46:32 >
  • Trol konu yazmayın. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z sınıfı Fiat Panda
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Z sınıfı Fiat Panda

hahahaha

işte bu oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Tamam arkadaşlar ben bir şey demiyorum. Otomotiv firmaları da kafamızı karıştırdı bu segment konularında.

ortalığı karıştır sonra ben bişey demiyorum de adam kadife koltuktan bahsetmiş senin çok övdüğün golf sözde C sınıfı ama bazı modellerinde klima dahi yok ister B+ olsun ister C sınıfı f/p oranı olarak C de olur rahatlıkla hemen sınıf olayını ortaya koyuyorsun ona bakarsan reno nun en üst seviye olan latife side sözde E sınıfı diye geçiyor ama benim gözümde D sınıfı bile olamaz

neden d sınıfı olamıyormuş..insanlara ortalığı karıştırma diyorsunuz bir de

ne e ne de f..d sınıfı
    samsung sm5 tir bu araç. renault e segmenti araç ithal etseydi sm7 yi getirirdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekne Kazıntısı -- 28 Ocak 2013; 11:08:39 >

• Sürüş dinamiği diyorlar hala ya 1.4 tjet 120 beygiri surun sonra konusun 1.3 dizelinden nasıl bir performans sürüş bekliyorsunuz ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

Sürüş dinamiği diyorlar hala ya 1.4 tjet 120 beygiri surun sonra konusun 1.3 dizelinden nasıl bir performans sürüş bekliyorsunuz ki ?

Sürüş dinamiğinden anladığın sadece motormu ?
  • Fiatın c sınıfı arabası linea dır.
    Ford un focus,
    Reno nın fluence,
    Volkswagen in jetta...
    Hepsini teker teker saymama gerek yok zaten biliyorsunuz.

Hepsi c sınıfı ama hepsinin fiyatı ve kalitesi de aynı mı? Neden böyle saçma sapan kıyaslama işlerine giriyorsunuz ki? Herşey gayet açık bazıları yüksek paraya sınıfının en gelişmiş özelliklerini koyar diğer normal paraya kaliteyi yakalamaya çalışır. Hepsinin kullanıcısı belli zaten.

Yok o iyi yok bu iyi. Yok bunun koltukları kadife
    Hiç başka işiniz yok mu ya?

Madem öyle bende şöyle diyeyim bizim 80 model skoda 120 L vardı orjinal Türkiye'de sayılı 12 sene binmiştik. Onun orjinal koltukları inanmazsınız ama deriydi. O ne oluyor şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnızaslan

Fiatın c sınıfı arabası linea dır.
    Ford un focus,
    Reno nın fluence,
    Volkswagen in jetta...
    Hepsini teker teker saymama gerek yok zaten biliyorsunuz.

Hepsi c sınıfı ama hepsinin fiyatı ve kalitesi de aynı mı? Neden böyle saçma sapan kıyaslama işlerine giriyorsunuz ki? Herşey gayet açık bazıları yüksek paraya sınıfının en gelişmiş özelliklerini koyar diğer normal paraya kaliteyi yakalamaya çalışır. Hepsinin kullanıcısı belli zaten.

Yok o iyi yok bu iyi. Yok bunun koltukları kadife
    Hiç başka işiniz yok mu ya?

Madem öyle bende şöyle diyeyim bizim 80 model skoda 120 L vardı orjinal Türkiye'de sayılı 12 sene binmiştik. Onun orjinal koltukları inanmazsınız ama deriydi. O ne oluyor şimdi?

Şöyle bir şey de var. Focus temelde Fiesta değil. Ama Linea temelde Punto. Anlatmak istediğimiz ve tartıştığımız mevzu aslında bu.

• quote:

quote:

Sürüş dinamiği diyorlar hala ya 1.4 tjet 120 beygiri surun sonra konusun 1.3 dizelinden nasıl bir performans sürüş bekliyorsunuz ki ?

Nedir o zaman? Fluencetan cok daha konforlu yolu daha az hissettiren bir araba. Yol tutusu derseniz sonuçta aile arabası fiyatı belli markası belli yasaların izin verdigi limitte gittiğiniz sürece herhangi bir sorun olmaz, 160 la keskin viraja girmek istiyorsanız gidin spor araba alın. Zaten Sürüş dinamiğine bakacaksak benim scirocco F sınıfı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 28 Ocak 2013; 12:03:18 >
  • quote:

quote:

quote:

Nedir o zaman? Fluencetan cok daha konforlu yolu daha az hissettiren bir araba. Yol tutusu derseniz sonuçta aile arabası fiyatı belli markası belli yasaların izin verdigi limitte gittiğiniz sürece herhangi bir sorun olmaz, 160 la keskin viraja girmek istiyorsanız gidin spor araba alın. Zaten Sürüş dinamiğine bakacaksak benim scirocco F sınıfı ?

Hocam yapmayın lütfen ya scirocco ya biniyorsunuz ama sürüş dinamiğinin ne olduğundan haberiniz yok.

Birde şu laflar yokmu hız yapıyosan ralli arabası al ,yarış arabası al vb.

Yahu Linea dediğiniz araba tekrar söylüyorum 120 den sonra yolda gezinen bir araba.. Direksiyon hissi 0 , aero dinami diye bir şey yok.

Şirketler için üretilmiş en çok da 1.3 mjet motoruyla ve active donanımıyla satılan bir araçtan bahsediyoruz.

Bu kadar yüceltmeyin Lineayı lütfen fan boy arkadaşlar..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Tamam arkadaşlar ben bir şey demiyorum. Otomotiv firmaları da kafamızı karıştırdı bu segment konularında.

Otomobil firmalariyla alakasi yok.

Adamlar sadece maliyetleri dusurmek icin arabayi bravo degil de frande punto platformunda uretmisler,o kadar.Su anti fiatciliginiz oldurecek beni ya.

Yok ben Fiat düşmanı değilim aksine İtalyanları çok severim. Ancak üçüncü dünya ülkelerine satılan bir modeli C sınıfı diye millete yutturmak da komedi. 301, C-Elysee, Symbol, City gibi arabalar da bunlara dahil.
    Markaların kafa karıştırma mevzusuna örnek olarak A4 ve A5'i vereyim. Önce A4'ü coupe olarak üretip arkasından o coupe'ye iki kapı daha takarak daha yüksek bir modelmiş gibi satıyorlar. Bu örnekler çoğaltılabilir.

Hangi ülkelermiş o üçüncü dünya ülkeleri ?

Güney Asya ülkeleri mesela. Hindistan, Pakistan gibi. Ha Türkiye'de de satılıyor bu arabalar. Alındın mı hayırdır?

Tükiye'yi de bu ülkeler arasında sayıp üçüncü dünya ülkesi diyorsan şu forumdan git lütfen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yapmayın lütfen ya scirocco ya biniyorsunuz ama sürüş dinamiğinin ne olduğundan haberiniz yok.

Birde şu laflar yokmu hız yapıyosan ralli arabası al ,yarış arabası al vb.

Yahu Linea dediğiniz araba tekrar söylüyorum 120 den sonra yolda gezinen bir araba.. Direksiyon hissi 0 , aero dinami diye bir şey yok.

Şirketler için üretilmiş en çok da 1.3 mjet motoruyla ve active donanımıyla satılan bir araçtan bahsediyoruz.

Bu kadar yüceltmeyin Lineayı lütfen fan boy arkadaşlar..

Yok öyle bir sey bakımlı bir linea 120 den sonra yolda falan gezmiyor istiyorsanız email adresinizi özel mesajdan atın video yollayim. Bindiğiniz araba bakimsizdir şirket arabasidir o yüzden öyle geliyordur. Sciroccoyla kıyaslanıyorum zaten tabi ki daha çok güven veriyor ama linea 120 ile giderken yolda falan gezmiyor siz sürerken geziyorsa soforlugunuzde bir sorun vardır.
    Bu arada fanboy değilim niye olayım ki ici kalitesiz yalıtımı çok kötü bir araba linea. Ama sırf oradan burdan okuyup bu Fiat dandiktir diyip boyle seyler yazmayın.
    Bir de kötülemek icin kaza fotoları koymuslar kac km ile yapıldı nasıl çarptı o arac?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 28 Ocak 2013; 12:35:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• C sınıfı araçlarla hatta D sınıfı donanımlı araçlarla kıyasladığın araçta neden otomatik vites yok?Bilip bilmeden konuşmayalım.Ve araçın yol tutuşu o kadar zayıf ki.Yol tutuşunun yanında konfor da yok denecek kadar az.Özellikle arkada oturanlar için.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Otomobil firmalariyla alakasi yok.

Adamlar sadece maliyetleri dusurmek icin arabayi bravo degil de frande punto platformunda uretmisler,o kadar.Su anti fiatciliginiz oldurecek beni ya.

Yok ben Fiat düşmanı değilim aksine İtalyanları çok severim. Ancak üçüncü dünya ülkelerine satılan bir modeli C sınıfı diye millete yutturmak da komedi. 301, C-Elysee, Symbol, City gibi arabalar da bunlara dahil.
    Markaların kafa karıştırma mevzusuna örnek olarak A4 ve A5'i vereyim. Önce A4'ü coupe olarak üretip arkasından o coupe'ye iki kapı daha takarak daha yüksek bir modelmiş gibi satıyorlar. Bu örnekler çoğaltılabilir.

Hangi ülkelermiş o üçüncü dünya ülkeleri ?

Güney Asya ülkeleri mesela. Hindistan, Pakistan gibi. Ha Türkiye'de de satılıyor bu arabalar. Alındın mı hayırdır?

Tükiye'yi de bu ülkeler arasında sayıp üçüncü dünya ülkesi diyorsan şu forumdan git lütfen.

Alınma ama Hindistan bizden daha gelişmiş bir ülke. Kendimize artık dev aynasında bakmayı bırakmamız lazım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.