|
Fiat Linea mı alayım accent era mı? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: bgs0
quote:
Orijinalden alıntı: gokhanedis
aksyon istiyoraan dizel era z4u kalkista tokatlayan gordum deli gibi gidiyor ama ne yol tutus var ne de fren mesafesi kisacasi ok firliyor ama durmuyor
Yol tutuş konusunda kesinlikle hemfikirim. Arkadaş varya hayatımda öyle bir araç sürmedim direksiyon bile elimden uçuyordu resmen. 160 da başlayan ön konsol titremesi 180 de koltuklara kadar geldi Hızlandıkça direksiyon aşırı yumuşaklaşıyor ve üflesen kıpırdayacak hale geliyor.
dostum Era'nın dizeli dehset bir aractır :)
ama diger arkadasın dediği gibi titremeler direksiyonun yumusaklasması falan baya abartı olmus.
Dizel era'dan cok memnun kalırsınız. değiştirdiğinizde de era'yı ararsınız.
iyi bir şey söylemiyorum belki ama bir iş nedeniyle ist-hatay 1200 km yol gittim era dizel ile. sadece yakıt almak için durmustum bir de atıstırmalık birşeyler almak için. 8 saatte hataya gittim. ortalama hızım 150 olarak gorunuyor, ozellikle ist-ankara ve pozantı - hatay arası 180 altına düşmedi hızım. oyle titremeler bilmemneler falan da kesinlikle yoktu. burada aracın bakımı ön plana cıkıyor ve gecen yıl gitmiştim ve o zaman 70000 de olan 2009 model dizel eraydı.
arac bakımlı olacak ve sofor her zaman tetikte her zaman dikkatli olacak. fren mesafesini lastik secimin ile dogru yolda dogru hızla giderek azaltabilirsin. sonucta aracları kullanan bizleriz. Era güzel görseli olan, parcalar konusunda da hiç mi hiç canını sıkmayacak cok keyfli bir aractır. kendi ses sistemi gayet basarılıdır. dısardan birisi aracında ses sistemi oldugunu sanabilir. line mi era mı dersen era kesinlikle derim. Linea cok daha hantal ve büyük bir arac. era ile karsılastırdıgımızda da motor kasaya göre küçük kalır 1,3 multijet dizel den bahsediyorum.
sen bunları bir yana bırak git bir era'ya bin sonra line ya bin. sonra da karar ver. yazılanlar bir yere kadar. iki aracı da kullanmıs biri olarak yazıyorum.
Sonucta zevkler de tartısılmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy
quote:
quote:
aksyon istiyoraan dizel era z4u kalkista tokatlayan gordum deli gibi gidiyor ama ne yol tutus var ne de fren mesafesi kisacasi ok firliyor ama durmuyor
Yol tutuş konusunda kesinlikle hemfikirim. Arkadaş varya hayatımda öyle bir araç sürmedim direksiyon bile elimden uçuyordu resmen. 160 da başlayan ön konsol titremesi 180 de koltuklara kadar geldi Hızlandıkça direksiyon aşırı yumuşaklaşıyor ve üflesen kıpırdayacak hale geliyor.
ama diger arkadasın dediği gibi titremeler direksiyonun yumusaklasması falan baya abartı olmus.
iyi bir şey söylemiyorum belki ama bir iş nedeniyle ist-hatay 1200 km yol gittim era dizel ile. sadece yakıt almak için durmustum bir de atıstırmalık birşeyler almak için. 8 saatte hataya gittim. ortalama hızım 150 olarak gorunuyor, ozellikle ist-ankara ve pozantı - hatay arası 180 altına düşmedi hızım. oyle titremeler bilmemneler falan da kesinlikle yoktu. burada aracın bakımı ön plana cıkıyor ve gecen yıl gitmiştim ve o zaman 70000 de olan 2009 model dizel eraydı.
arac bakımlı olacak ve sofor her zaman tetikte her zaman dikkatli olacak. fren mesafesini lastik secimin ile dogru yolda dogru hızla giderek azaltabilirsin. sonucta aracları kullanan bizleriz. Era güzel görseli olan, parcalar konusunda da hiç mi hiç canını sıkmayacak cok keyfli bir aractır. kendi ses sistemi gayet basarılıdır. dısardan birisi aracında ses sistemi oldugunu sanabilir. line mi era mı dersen era kesinlikle derim. Linea cok daha hantal ve büyük bir arac. era ile karsılastırdıgımızda da motor kasaya göre küçük kalır 1,3 multijet dizel den bahsediyorum.
sen bunları bir yana bırak git bir era'ya bin sonra line ya bin. sonra da karar ver. yazılanlar bir yere kadar. iki aracı da kullanmıs biri olarak yazıyorum.
hocam kullandığınız nasıl bir eraydı yollar nasıldı hiç mi rüzgar yoktu bilmiyorum ama adanada yaylamız var. o virajlı dağ yollarından erayla inmek tam bir işkence. linea çok daha az yormuştu. hızlanma olarak da iki araç da yarışır. linea hantal bir araç değil. dışardan göründüğü kadar konforlu olmasa da eradan daha iyi bence.
-
adanadan hataya dogru yaklasırken payasın az gerisindeydi sanırım sert bir ruzgara maruz kaldım Allah korudu diyorum. Hızım 170 civarındaydı nasıl toparladım bilmiyorum Bunun haricinde hiçbir sıkıntı yasamadım. Geldiğim era da bakımlı ama hiçbir ekstrası olmayan bir eraydı. Era kullandınız mı? Lütfen deneyin ondan sonra tekrar fikrinizi almak isterim. Linea ya bindiginizde Era'ya göre daha kaliteli bir araca binmişsiniz izlenimi verebilir özellikle yeni kasalarda ama era Türkiye kullanımı için biçilmiş kaftan olarak goruyorum.
2011 model ve 3000 km de 1.4 benzinlisini 25.000 tl ye aldı bir arkadasım bir iki ay once -
quote:
Orijinalden alıntı: mustafabay
quote:
Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy
quote:
quote:
hocam kullandığınız nasıl bir eraydı yollar nasıldı hiç mi rüzgar yoktu bilmiyorum ama adanada yaylamız var. o virajlı dağ yollarından erayla inmek tam bir işkence. linea çok daha az yormuştu. hızlanma olarak da iki araç da yarışır. linea hantal bir araç değil. dışardan göründüğü kadar konforlu olmasa da eradan daha iyi bence.
Hocam era ile linea nın hızlanma konusunda yarışması imkansızdır.Hertürlü era önde gider
-
Linea Era ya nazaran hantal duruyor,ayrıca dizel eralar çok seri ve ataktır,sürüşü çok keyiflidir -
ben 1.6 mareayla genelde çok araç solladım ama era beni baya zorladı. Konu yol vermeme davası taksiciydi. O zaman demiştim lan bu taksiciler baya aşmış şoförlüğü diye. Demek arabada da iş varmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konu iyi oldu çünkü bu araç arasında kararsız olan çoık insan var.Bunlar adına en azından bir fikir oluştu herkesin kafasında -
Sadece şunu söyleyeyim.
Bir arkadasimda 1,6 benzinli Era vardi. Duz yolda cok yuklendigi zaman 1-2-3 pati cekiyordu 4tede ufak bir ciyaklama sesi geliyordu. Arac kalkislarda cok atik.
Amma velakin gel gelelim arac 140+ hizlarda sanki yerden kesiliyormus gibi oluyorsunuz.
Resmen ucuyor diyebilirim. Yol tutusu sifir. Dolayisiyla Era benim gozumde sifirdir.
Linea alin derim ama 2 aracida kullanip ondan sonra karar verin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hyundai era ve lineayı kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Linea 1.6 motorluysa linea tartışmasız linea al derim ama linea 1.3 multijet motorluysa Hyundai accent era almak daha iyi olur diye düşünüyorum kalite olarak linea daha kaliteli ve büyük bir araç era da konfor azdır lineanın yumuşak süspansiyonlarıyla yoldaki kasisleri pürüzleri daha az hissedersiniz erada arka taraf süspansiyonlardan dolayı zıplatır bu eralarda kronik bir sorun linea ise konfor olarak eranın önündedir güvenlik,yol tutuş anlmındada linea bana göre daha iyi. -
hocam hiç düşünmeden era alın lineaya c segment demişler ama yanlış b segment ve b segmentinin en leş arabasıdır kalitesizlikten plastiği leş gibi kokar trim sesi yapar ön konsolda çatlama dahi görülebilir 1.3 mjet rampada çekmez 1.4 benzin atmosferik hiç çekmez bayılır rampada 2 airbag standarttır arka stünlardan dolayı arka görüş mesafesi kısıtlıdır dönüş mesafesi kısıtlıdır 2 tur dönüyor direksyon yol tutuş yok diyebilirim güvenlik sağlamlık yok 2ye bölünen linealar dahi var konfora gelelim boş paketini kullandım kütük gibi koltuklar 2 adette kafalık hiç rahat bir araba değil 1.4 turbo benzin ve 1.6 mjet dedikleri gibi gitmiyor eraya gelelim tanıdığımda 1.5 crdi vgt stye var 110 hp baya seri bir araba 10 airbag sunroof iç renk bej ön arka kol dayama var çelik jant 15 inç yol tutuş kapaklılarda iyi olmasa bile bunda fena değil eranın emotion dedikleri paketinede bindim cidden rahat değil 1.4 tjet dedikleri lineayı 112lik admire ile aldık lineayı balonlaştırmışlar gördüğüm kadarıyla benim gözümde eranın yanından geçemez milenyum accentten daha kötü hatta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
8 yıl önceki onuyu hortlatmak mı?
-
aynı soru ile karşı karşıyayım
bir tarafta accent era 1,5 crd vgt 2011 style paket
90 100 arası
diğer tarafta linea urban 2015 100-110 arası arabalar var
siz olsanız hangisini 2021 şartlarında seçersiniz
era style paket az var 2 sırada donanım olarak select paketi var sanırım
-
Modelli olması daha iyi motor yönünden linea tabi dizelse
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sağlam hort olmuş 8 senelik konu ama 2 araç arasında kalsam ben dolu paket linea tercih ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X