Şimdi Ara

Fiat linea neden sevilmiyor? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
507
Cevap
3
Favori
62.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 2004 civicten 2013 lineaya geçtim. daha öncede astram vardı 3-4 ayda 2008 vectra kullandım. alalı 3 ay oldu ve iyiki almışım diyorum. aracım aldığımda 5000 km deydi şimdi 12000 km de. konforu, yol tutuşu benim için yeterli. benim gibi ortalama kullanıcısıysanız, marka takıntınız yoksa alın kullanın bence memnun kalırsınız.

frenlerine bile laf eden olmuşta lineanın 100-0 km fren mesafesi 37.5 metre ile çoğu araçtan iyi hatta jettedan golften bile ( 38.5 metre)

merak eden varsa gitsin test etsin kullansın hoşuna giderse alsın.
  • bazı araçların fren mesafeleri;

CLİO RS 35,1 mt
    FİESTA 38,6
    A3 SEDAN 36,1
    AURİS 37,8
    GOLF 1,6 38,8
    YENİ MEGANE 37.0
    ELENTRA 42,5
    CEED 38,7
    PANEMERA 36
    CİTROEN C4 37,5
    BMW 320D 37,8
    JETTA 39,8
    CRUZE 38,3
    İNSİGNİA 38,4
    MİNİ 38,8
    KİA OPTİMA 41,4
    308 37,8
    CC 38,9
    S60 39,1
    LİNEA 38,5
    FOCUS 37,9
    308 38,1
    ACCENT BLUE 42,9 ( Aman diyorum)
    AUDİ A5 38,1

@hamalyoziee adlı arkadaşın mesajından alıntı yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

quote:

demin linea ile alakalı bir başlığa daha yazmıştım buraya biraz daha içimi dökeyim
    pazartesi günü 2006 model 230 bin km de altea marka şirket aracı ile ufak bir kaza geçirdim
    kasko bize linea tahsis etti 2014 model 10bin km de

ben bu arabanın fiyatına baktım 43 bin TL civarları imiş
    ne olacak ? sadece sıfır olacak
    beyler 8 yaş yaşlı , 220bin km fazla yol yapmış aracımı mum ile arıyorum

ve ben bu arabayı sıfır km alıp hususi kullananları anlamıyorum
    bu ne korkudur arkadaş 2. elden
    gidin adam gibi arabaya binin derim , çünkü benim araba ise bu araç bunu haketmiyor
    bir kere bana şu direksiyonu biri izah etsin , 92 model 500bin km de corollanın direksiyonu bu araçdan daha yumuşak
    koltuklarını falan söylemiyorum , adamı fıtık eder , artısına eksisine girmeyeceğim sinir bozucu bir araç

benim aracın 2. eli 1.9 dizel 25-27 arasına bulunabilir , ha temizini bulursun bulamazsın bir şey demem
    hani parçaları pahalı ve 100 bin km den sonra sorun çıkartır ya , işte cebiniz de fazladan kalan 20000 TL nin 5000 TL sini
    bu gibi sorunlar ve fazladan vergisi için kenara ayırın , tek alternatif bu değil tabi çoğaltabilirsiniz
    aileniz ile çoluğunuz çocuğunuz ile adam gibi bir arabaya binmiş olun
    bu araç anladığım kadarı ile şirket aracı altına verilince eşşek gibi kullananlara tepki olarak üretilmiş
    bunun modern muadilleri de c elisemi bi de 301 mi ne , bunlar da ncap dan bildiğim kadarı ile 3 yıldızı kapmış

zevkler ve renkler tartışılmaz da içimizi de dökelim dedik.

Seat Altea'ya araba mı diyorsunuz arka tasarımını görmediniz heralde zaten linea'nın tutulan modelleri multijet olanlar ayrıca 8 yıllık yüksek km'de araç alacaklarına insanların linea alması daha mantıklı görende altınızda w124 yada passat filan var sanacak.

altea araba değil linea araba
    arka tasarımını da günde 45 kez görüyorum

açar ncap testine bakarsın
    açar donanımına bakarsın
    gidip bi içine oturursun
    ben 3.5 yıldır altea kullanıyorum , ayda 3.5 tane altea görmemişimdir
    arkadaş hayatında binmeyi sürmeyi geçtim 7 kez görmediği arabaya ..k atar

linea tutumlu motoru dışında leş gibi bir arabadır
    fuzulü yere kendinizi kandırmayın , leylek gibi bir şirlet arabası o kadar
    iyi olduğunu sananlar pazara falan gidip 2 arabanın içine otursunlar

aracım linea değil bir kere bunu kafana sok senin gibi bindiğim aracı övüp millete yanlış bilgi vermem ama şunu söylerim altea da çok matah bir araç değildir

sen de taşıdığın o kafaya şunu sok linea ya araba falan demezler
    milleti eğlemeyin burda , sizin gibiler yüzünden seviye yerlerde
    altea gördünmü hayatında ? gördüysen kaç kere gördün ? içine binme imkanın oldumu ?
    şimdi gelin arkadaşın aynı kefeye koyduğu arabaları kıyaslayalım
    sıfıra sıfırı kıyaslamıyorum , biri 45 biri 70bin olur

gelin benim kullandığım 8 yaşındaki tosuncuğu anlatayım
    1.9 TDI , 2006 model

deri direksiyon , direksiyondan kumanda
    yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    çift taraflı dijital klima
    yağmur , ışık , park sensörü
    ön koltukların altında eşya gözü
    yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu
    arka koltuklar ileri geri hareket eder , orta koltuk yatıp bardaklık dahil masa halini alır
    sürücü tarafında güneş gözlüğü için bölme
    lastik basınç sensörü
    ESP , ASR , TCS , 4 teker disk fren
    8 hava yastığı
    son derece başarılı fren mesafesi
    önden bakınca görünmeyen dikine saklı silecekler
    2 bölmeli orta kolçak
    16'' 205 55 16 e uygun çelik jant
    ön arka sis farları
    hız sabitleyici
    elektrik destekli hidrolik direksiyon
    1450kg boş ğırlık
    430lt bagaj hacimi
    bağımsız süspansiyon

youtube a seat altea vs dodge caliber yaz
    iyice bi izle izle
    sonra git kumda oyna
    adını bundan sonra linea ile alteayı kıyaslayan adam olarak anarlar artık
    unutmadan , kaskodan gelen adama lineayı teslim ettiğim gün dünyalar benim oldu

sen de haklısın aslında , arabadan hiç görmemiş ve binmemişsin ki

iyi sana o tipsiz tosbağanla mutluluklar dilerim çok matah bir araç hakikaten satış rekorları kırıyor her taraf altea dolu

• benim en sevdiğim 10 otomobil içerisinde yer alır kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BAE0C551 -- 17 Eylül 2014; 20:08:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wertasd

Akıl veren çok olur, para veren olmaz.
    Bu fiyata, bu donanımlarda başka araba bulabilirsen git onu al.
    Ben öyle yaptım, son derece memnunum. Hatta benim aracım T-jet motora sahip. Bilenler bilir

İçine bin, test sürüşü yap. Bi sonraki hafta git bi daha sür. Hatta çok var ortada, bi kiralama şirketinden almayı düşündüğün motor-donanımı 1 günlüğüne kirala...
    Şimdiden hayırlısı olsun.

Bilenler bilebilir hocam , biz bilmeyenler icin bir ozet gecer misiniz? Cok ciddiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meganers kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    araç hakkında çok fazla bilgi vermeye gerek yok sanırım. emotion ya da emotion plus donanım alınmalı. benimki böyle.
    t-jet motor çok bilinmez. benzinli dersen 1.4 77bg olan sanarlar.
    lpg ye uyumludur. iyi bir usta ve yerde montajı yapılması her zamanki gibi şart.
    ben landizrenzo ile kullanıyorum 3 sene oldu. 35 lt gaz ile 350km yol yapıyorum. (10lt/100km)

motor performanslıdır. torku bir çok dizele yakın olduğundan (206nm) otomatik vites kullanır gibi kullanıyorum. yani yokuş mokuş vites düşürmeye gerek kalmıyor.

başka ne yazabilirim bilmiyorum. varsa sorun, bildiğim kadarıyla cevaplarım.

selamlar.
  • 2011 yılında 30.900 ₺ verip 1.3 active plus almıştım . İlk ve şu ana kadar aldığım tek Sıfır araçtı. Sorunsuzluk ve Garanti kapsamında olmasından dolayı pek bir sorun yasamadım ama 97 model mondeo ghiaya 3 yıl bindikten sonra, model yılı olarak arada 14 sene fark olunca beklentim daha fazlaydı . Neyse Lafı uzatmayacağım, 9 ay kullanıp 29.000₺ ye sattım ve 98 model mondeo ghia aldım ve yeniden kalitenin yaşla orantılı olmadığını anladım.... Yakın zamanda inşallah yine araç alacağım bütçe 55k... Sıfır linea alabilme şansım varken 2011-2013 arası mk4 kasa mondeo almayı düşünüyorum ....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

quote:

demin linea ile alakalı bir başlığa daha yazmıştım buraya biraz daha içimi dökeyim
    pazartesi günü 2006 model 230 bin km de altea marka şirket aracı ile ufak bir kaza geçirdim
    kasko bize linea tahsis etti 2014 model 10bin km de

ben bu arabanın fiyatına baktım 43 bin TL civarları imiş
    ne olacak ? sadece sıfır olacak
    beyler 8 yaş yaşlı , 220bin km fazla yol yapmış aracımı mum ile arıyorum

ve ben bu arabayı sıfır km alıp hususi kullananları anlamıyorum
    bu ne korkudur arkadaş 2. elden
    gidin adam gibi arabaya binin derim , çünkü benim araba ise bu araç bunu haketmiyor
    bir kere bana şu direksiyonu biri izah etsin , 92 model 500bin km de corollanın direksiyonu bu araçdan daha yumuşak
    koltuklarını falan söylemiyorum , adamı fıtık eder , artısına eksisine girmeyeceğim sinir bozucu bir araç

benim aracın 2. eli 1.9 dizel 25-27 arasına bulunabilir , ha temizini bulursun bulamazsın bir şey demem
    hani parçaları pahalı ve 100 bin km den sonra sorun çıkartır ya , işte cebiniz de fazladan kalan 20000 TL nin 5000 TL sini
    bu gibi sorunlar ve fazladan vergisi için kenara ayırın , tek alternatif bu değil tabi çoğaltabilirsiniz
    aileniz ile çoluğunuz çocuğunuz ile adam gibi bir arabaya binmiş olun
    bu araç anladığım kadarı ile şirket aracı altına verilince eşşek gibi kullananlara tepki olarak üretilmiş
    bunun modern muadilleri de c elisemi bi de 301 mi ne , bunlar da ncap dan bildiğim kadarı ile 3 yıldızı kapmış

zevkler ve renkler tartışılmaz da içimizi de dökelim dedik.

Seat Altea'ya araba mı diyorsunuz arka tasarımını görmediniz heralde zaten linea'nın tutulan modelleri multijet olanlar ayrıca 8 yıllık yüksek km'de araç alacaklarına insanların linea alması daha mantıklı görende altınızda w124 yada passat filan var sanacak.

altea araba değil linea araba
    arka tasarımını da günde 45 kez görüyorum

açar ncap testine bakarsın
    açar donanımına bakarsın
    gidip bi içine oturursun
    ben 3.5 yıldır altea kullanıyorum , ayda 3.5 tane altea görmemişimdir
    arkadaş hayatında binmeyi sürmeyi geçtim 7 kez görmediği arabaya ..k atar

linea tutumlu motoru dışında leş gibi bir arabadır
    fuzulü yere kendinizi kandırmayın , leylek gibi bir şirlet arabası o kadar
    iyi olduğunu sananlar pazara falan gidip 2 arabanın içine otursunlar

aracım linea değil bir kere bunu kafana sok senin gibi bindiğim aracı övüp millete yanlış bilgi vermem ama şunu söylerim altea da çok matah bir araç değildir

sen de taşıdığın o kafaya şunu sok linea ya araba falan demezler
    milleti eğlemeyin burda , sizin gibiler yüzünden seviye yerlerde
    altea gördünmü hayatında ? gördüysen kaç kere gördün ? içine binme imkanın oldumu ?
    şimdi gelin arkadaşın aynı kefeye koyduğu arabaları kıyaslayalım
    sıfıra sıfırı kıyaslamıyorum , biri 45 biri 70bin olur

gelin benim kullandığım 8 yaşındaki tosuncuğu anlatayım
    1.9 TDI , 2006 model

deri direksiyon , direksiyondan kumanda
    yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    çift taraflı dijital klima
    yağmur , ışık , park sensörü
    ön koltukların altında eşya gözü
    yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu
    arka koltuklar ileri geri hareket eder , orta koltuk yatıp bardaklık dahil masa halini alır
    sürücü tarafında güneş gözlüğü için bölme
    lastik basınç sensörü
    ESP , ASR , TCS , 4 teker disk fren
    8 hava yastığı
    son derece başarılı fren mesafesi
    önden bakınca görünmeyen dikine saklı silecekler
    2 bölmeli orta kolçak
    16'' 205 55 16 e uygun çelik jant
    ön arka sis farları
    hız sabitleyici
    elektrik destekli hidrolik direksiyon
    1450kg boş ğırlık
    430lt bagaj hacimi
    bağımsız süspansiyon

youtube a seat altea vs dodge caliber yaz
    iyice bi izle izle
    sonra git kumda oyna
    adını bundan sonra linea ile alteayı kıyaslayan adam olarak anarlar artık
    unutmadan , kaskodan gelen adama lineayı teslim ettiğim gün dünyalar benim oldu

sen de haklısın aslında , arabadan hiç görmemiş ve binmemişsin ki

iyi sana o tipsiz tosbağanla mutluluklar dilerim çok matah bir araç hakikaten satış rekorları kırıyor her taraf altea dolu

iyi de otomatik katlanan ayna ile karartmalı dikiz aynasını unutmuşum
    leğen ile arasına belki bi fırt çentik atarsın

• Ben hiç binmedim, sürmedim. Almayı da düşünmüyorum fakat öyle abartıldığı gibi kötü çirkin vs vs olduğunu düşünmüyorum. Linea'ya gelinceye kadar piyasada ne araçlar var.
  • araç tipsiz değil aslında sadece tofaş sıkıntı orda

ulan sen fiatın adını kullanarak iş yapıyorsun bari en iyisini yapta en azından kimse bişey demesin

lineaya kalkmış 1.4 77 hp fire motor koyuyor araba gitmiyor c segmenti araba yaptık diyen biri bu motoru mu koyar ? sen benzinli olarak 1.4 140 hp multiair koyman lazım dizel bravodaki 1.6 120 hp motoru koyman lazım sonra otomatik şanzıman yok onu koyman lazım bu nimetlerin hiç biri yok c sınıfı araba yaptık diyor buna c sınıfı diyen hiç c sınıfı kullanmamış demektir

c sınıfının iki yüz karası araba

1- fluence

2-linea
  • Bir arabanın tipini sevmemek, zevk meselesidir.
    Bunun dışında, kötü araba demek için verdiğin paranın karşılığını vermiyor olması gerekir.
    Aynı segmentte, aynı büyüklükte, aynı donanımda ve aynı yaşta başka araçlar varsa ve onlar daha ucuzsa, Linea kötüdür...
  • iki gün önce arabamla kaza yaptım. arabam serviste bu nedenle sigorta şirketi aracım servisten çıkana kadar 2014 fiat linea 1.3 multijet pop tahsis etti bana. kartal'dan maltepe'ye kadar geldim ve şunu söyleyeyim kimse bana kızmasın veya darılmasın ama bindiğim en dandik arabaydı. ben küçükken doğan vardı bizde doğan bile daha kaliteli gelirdi bana. direksiyon desen ağır hidrolik demişler ama ben inamıyorum ayrıca direksiyon simidinin plastik kalitesi vasatın altında, içeri öyle bir motor sesi alıyor ki bazı yerlerde arabada değil köyde traktör üzerinde olduğumu hissettim. üstelik daha 2700 km'de öyle hor kullanılmış bir araba değil. vites aralıkları çok kısa ve araba kalkışta çok yavaş kalıyor üçüncü viteste toparlıyor anca. iç mekan kalitesi vasat. tek beğendiğim nokta vitesi debriyajı hafif ve frenleri başarılı. gösterge tablosu da fena değil krom detaylar şıklık katmış ve renkleri göz yormuyor. kısacası bir gün bu segmentte bir araba alacak olursam en son tercihlerimden biri linea olucak.

• Arkadaşlar merhaba. Aslında araç alırken ne şekilde kullanılacağı,kişinin kullanım sıklığı Vs önemlidir. Şimdi bir ticari taksi şoförü olarak bu araç için size söyleyeceklerimi dikkatlice okuyun. Alacak olanlar ona göre aeçim yapsın. Biliyorsunuz Albea marka araçlar artık üretilmiyor. O araçlar uzun vadede kullanılabilecek bir arabaydı. 900000km görürsünüz yağına suyuna bakarsanız. Parçası ucuz ve uzun ömürlüydü. Qma artık üretilmiyor. Linea ise yine Albea gibi ( ondan biraz iyi) yol tutuşu olmayan, özellikle dizel motorlarda sıkıntılı bir araba. Euro5 motor olan Linea lar da sıkça rastladığımız partikül olayından sebep araç egzozt muayenede hep kalıyor. Partikül haznesi çabucak dolan bu araç ne kadar temizlik için 200tl ödeseniz de tam verimli olmuyor ve çok kısa sürede yine tıkanarak aracın çekişini ciddi manada düşürüyor. 180000km de motor yaptıran çok kişi tanıyorum. Eğer kişi uzun yıllar kullanacaksa kesinlikle sıkıntılı bir durum. Bilhassa ikinci el alacaklar dikkat etmeli çünkü o araç 100000 üzerine çıkınca başlıyor masrafa. Evet işçilik zayıf ve bunun yanı sıra 130 km hıza çıkınca aracın yer ile teması kesiliyor. Araç uzun ve dar dolayısı ile yol tutuşu berbat. Sqkın bu araçla sert viraja 80km hız ile bile girmeyin burun direk atıyor. Son olarak araçta tur yok. En azından dizeller böyle. Benzinlileri bilmiyorum ama sanırım o da öyle. Dönüşlerde mutlaka bir kere de dönüş alabileceğiniz yolu üç kerede alıyorsunuz. Biz taksiciler olarak canımız baya bir yandı bu araçtan. Bu araç ucuz bir araç. Öyle aile arabası olsun sakin kullanırım hız yapmam viraja hozlı Girmem 100km den dışarı çıkmam 80-90000km yol yapar satarım derseniz buyrun alın. Ama araç bu. Alabiliyor iseniz 2013 veya 2014 toyota corolla alacaksınız, güveni yaşayacaksınız,ön takımı unutacaksınız.... Saygılar

• Fiat'ın hangı Arabası sevıldı tutulduk lınea sevılsın,filo satışlarıyla işi götürüyorlar işte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında diğer B+ araçlarla boyutlarının aynı olmasına rağmen, omuz cizgisinden dolayı tipsiz gözükmektedir.

• emotion plus donanım ve 1.6 mJet motor ile gayet konforlu ve performanslı.
  • Fiyatina gore iyibir arac problemsiz tam bir memur arabasi.Ama rica ediyorum konforlu felan demeyin su arabaya.Hic bir yonden size konfor sunmuyor.

• Sevilmemesinin en buyuk etkisi bana gore, sirket araci imaji vermesi.aractan beklentin ne bilmiyorum ancak ayagimi yerden kessin, beni gotursun az yaksin ,masrafi diger araclara gore ucuz olsun dersen, tabi ki al multijet gercekten iyi bir motor

• Aile arabası değil filo arabası

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Sevilmemesinin en buyuk etkisi bana gore, sirket araci imaji vermesi.aractan beklentin ne bilmiyorum ancak ayagimi yerden kessin, beni gotursun az yaksin ,masrafi diger araclara gore ucuz olsun dersen, tabi ki al multijet gercekten iyi bir motor

Bu mantıkla bakılırsa doğru ama artık kimse 40-50 bın lırayı sadece ayağımı yerden kesin diye vermıyor

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.