Şimdi Ara

Fiat Linea vs Punto (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Doğrudur. Hatta aynı şasinin üzerine kaçak kat çıkıp imar affından Fiorino diye bir araç çıkartmışlardır.

1.3 Multijet motorumuz Punto'dan Linea, Fiorino, Doblo gibi modellere geçtikçe daha fazla yakar ve daha az gider. Punto daha ataktır.

Linea'nın eski kasası değilde yeni kasası daha medenidir. Eski kasanın konsolunun köşesi ön yolcuyu rahatsız edecek şekilde durur.

Geri kalanı B sınıfı neyse o. Birde makyajlı kasa Linea'nın ses sistemi de iyiydi.

Punto'nun ise dolusunun tasarımı efsanedir. Otoparkta 2 tane Punto var, her akşam stoplarının tasarımını izlerim.
    1.3 mjet hafif kasalarda atak. Palio ve Punto da kendini belli eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

Aralarında hacim farkı vardır.
    punto b segment linea b+ tabir ettiğimiz bir tık daha geniştir. arka diz mesafesi c segment ayarındadır.
    aynı platform olduğundan emin değilim. punto italyada, linea ise bursa tofaşta üretildi.

lineanın bagajı çoğu c segment arabadan geniştir. ince uzun bir yapısı vardır. arka cam kenarlarında oturan kişinin boyu 1.75 üstü ise kafası tavana değebilir. çünkü tavanı bombeli bir yapıdadır.
    sürekli ampül patlatır. ustası boldur parça sıkıntısı olmaz güzel bir aile aracıdır.
    2 kişiyseniz punto yeter ama 4 kişiyseniz linea tercih edin derim.
    hacim farkı var, haklısın. linea daha dar. line puro gibi uzatılmış bir punto ama tavanı çok basık, çok rahatsız edici kasvetli bir havası var. punto tam tersi yüksek ferah bir tavanı var.

ancak malesef punto'nun 2. eli zayıf, linea'nın güçlü. şahsen punto tercih ederdim daha ferah olması sebebiyle.

• quote:

Linea'da 3 kişi rahat oturur ancak puntoda omuzlardan bi tık daralma olur. lineanın arkası daha ferahtır.
    oturma pozisyonu bi tık yüksektir. orta shaft tünel kısmı puntodan daha rahattır. ortadaki kişi puntoya göre daha rahat eder.

Alıntıları Göster
    arkası nasıl rahat yahu? arkada eğilmeden oturamıyorsun 1.60 değilse boyun.
  • bir bayan arkadaş için bakıyordukta o zaman eleyelim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

arkası nasıl rahat yahu? arkada eğilmeden oturamıyorsun 1.60 değilse boyun.

Alıntıları Göster
    hocam puntoya da, lineayada haddinden fazla bindim. 1-2 kişi değil hemde 5 kişi 6 kişi bindim.
    bir kere lienanın arkası daha ferahtır dedim. rahattır demedim.
    ortada oturan için rahattır dememin sebebi puntoda bardaklığın bayağı bir yer kaplamasından dolayı oysa lineada o shaft tüneli dediğim aslında egzoz boruları olan yer daha rahattır iki ayağınıda basarak oturabilirsin.

oturma pozisyonu lineada yüksektir km arttıkça dezavantaja dönüşür. punto nispeten bir tık daha alçaktır.

ilk yorumumda belirttiğim gibi boyunuz 1.75 civarlarında o da cam kenarlarındaysanız dik oturmak zor olur keza kafanız tavaba çarpar. ancak az daha alçak oturduğunuzda bu problem kalkar.

dediklerimin arkasındayım. ve alacak kişi 2 kişiyse punto - 4 kişi ise linea tercih etmesi daha isabetli olacaktır görüşündeyim. bagajıda cabası.
    ayrıca lineada city mod arızası ve airbag çatlakları tereddütüde kişide olmaz.

,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 29 Ocak 2020; 17:28:8 >

• quote:

hocam puntoya da, lineayada haddinden fazla bindim. 1-2 kişi değil hemde 5 kişi 6 kişi bindim.
    bir kere lienanın arkası daha ferahtır dedim. rahattır demedim.
    ortada oturan için rahattır dememin sebebi puntoda bardaklığın bayağı bir yer kaplamasından dolayı oysa lineada o shaft tüneli dediğim aslında egzoz boruları olan yer daha rahattır iki ayağınıda basarak oturabilirsin.

oturma pozisyonu lineada yüksektir km arttıkça dezavantaja dönüşür. punto nispeten bir tık daha alçaktır.

ilk yorumumda belirttiğim gibi boyunuz 1.75 civarlarında o da cam kenarlarındaysanız dik oturmak zor olur keza kafanız tavaba çarpar. ancak az daha alçak oturduğunuzda bu problem kalkar.

dediklerimin arkasındayım. ve alacak kişi 2 kişiyse punto - 4 kişi ise linea tercih etmesi daha isabetli olacaktır görüşündeyim. bagajıda cabası.
    ayrıca lineada city mod arızası ve airbag çatlakları tereddütüde kişide olmaz.

,

Alıntıları Göster
    Puntoyu bir hafta kullandım, lineanın önüne de arkasına da oturdum. Boyum 183. Puntoda kafam tavana değmezken lineada kamburum çıktı. Lineanın arkasının uzun olması onu ferah yapmaz. Ferahlığı tavan mesafesi belirler. Yeni aracım passat eski aracım golften çok daha geniş ancak baş mesafesi sebebiyle onun kadar ferah değil. Aynı şey punto-linea için de geçerli. Punto daha ferah. Lineanın tek üstünlüğü arka diz mesafesi. Ha bir de bagaj var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben puntoya 1 sene kendim bindim. linea'yada bi abimin aracıydı neredeyse hergün onada bindim. ve bu binmeler 1-2 kişi değildi. 4-5 kişi bindik. sizin tecrübeleriniz o yöndedir bilemiyorum. ama ben uzun süreler iki aracada bindim ve tecrübe ettim. en iyisi arkadaş iki aracıda gidip bakıp karar verebilir.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Sizin tavsiyeniz nedir hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbulut

Sizin tavsiyeniz nedir hocam?
    hocam 4 kişilik aileyseniz linea, 2 kişiyseniz punto alın derim.
    bekarsanızda punto mantıklıdır.
    Martta evleneceğim. Çocuk olana kadar 2 kişiyiz. Punto yeterli olur sanırım.

• evet yeterlidir.
    Fikir edinmeme yardımcı olduğunuz için teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.