Şimdi Ara

Fiat Linea vs Punto

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar. Linea punto alt yapısıyla üretildiğini duydum. Bu doğrumudur? Ayrıca iç hacim aralarında fark varmıdır acaba? Düşük yakıtlı araç bakıyorum da aralarındaki hacim farkı varmı yada ne kadar fark var merak ediyorum.

• Aralarında hacim farkı vardır.
    punto b segment linea b+ tabir ettiğimiz bir tık daha geniştir. arka diz mesafesi c segment ayarındadır.
    aynı platform olduğundan emin değilim. punto italyada, linea ise bursa tofaşta üretildi.

lineanın bagajı çoğu c segment arabadan geniştir. ince uzun bir yapısı vardır. arka cam kenarlarında oturan kişinin boyu 1.75 üstü ise kafası tavana değebilir. çünkü tavanı bombeli bir yapıdadır.
    sürekli ampül patlatır. ustası boldur parça sıkıntısı olmaz güzel bir aile aracıdır.
    2 kişiyseniz punto yeter ama 4 kişiyseniz linea tercih edin derim.
  • Linea 1.3 multijet 2 yıl kadar kullandım 75 bin km aldım 125 bin km de sattım bol bol uzun yol yaptım köye bozuk yollara girdim beni hiç yolda bırakmadı 10 bin km de bir bakımını yaptırdım ekstra hiç masraf yapmadım uzun yolda 5 lt civarı şehir içi 6.5 lt civarı yakıyor torkunun yüksek olması sayesinde 1.3 motora rağmen çok iyi çekişi var 200 km hıza kadar çıktım 140 km hızdan sonra çok rüzgar alıyor kötü hissettiriyor ama tam bir aile arabası parçaları gerçekten çok ucuz Fiat Linea vs Punto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremceylan57 -- 28 Ocak 2020; 13:14:40 >

• Puntonun iç mekanı ve yürüyeni lineadan daha iyidir. Geri kalanlar benzer. Linea puntonun sedan versiyonu zaten.
  • Punto'nun 1.3 motoru o kasa için ideal. Yakıtı çok iyi. Çok iyi gidiyor yolda.
    Yalıtımı güzel, yol tutuşu güzel. Bakımı ve parçaları ucuz.
    Beni hiç üzmemişti. 10.000 bakımı hariç hiç sanayi ile işim olmamıştı.
    Sırf model yükseltmek için satmıştım 7 ay önce, ne yalan söyleyeyim, özlemiyor değilim.
  • Linea ile 5 yıl ve 100.000 kmden daha çok zamanım geçti halen de geçmeye devam ediyor. . Şasiyi bilmem ama yürüyen parçaların çoğu punto ile değil fiorino ile aynıdır. Ancak puntodan geliştirildiği söylenir.
    Euro 4 boş paket çok fazla motor sesi alıyor. Ancak genel olarak sağlam araçtır. Parçaları aranınca bulunur fiyatları makuldür. 1.3 motoru her yerde tamir bakım açısından avantajlıdır. Puntonun aynı motorundan fazla yakar. Alınır acemilik atılınca, borcu bitince yeni modele geçilir. Bagaj ağzı dar olsa da hacim olarak geniştir. Beni hiç yolda bırakmamıştır. İlk arabamdır. Bu nedenle yeri ayrıdır. Başkaları çok eleştirse de kendi eşeğim başkasının atından iyidir.
  • Çok fazla bagaj ihtiyacınız yoksa punto alın. Lineanin berbat bir yol tutuşu var ne yazık ki.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Ampul patlamanın tek sebebi arabayi farı açık kapatmak yada çalıştırmak onlari yapmayinca patlamiyor ama tabiki saçma bir hata.
  • İkisini de kullandım. Linea'ya 4 ay dayanabildim, Grande Punto'mu severek 4.5 yıl kullandım. Bagaj ihtiyacı yoksa Punto kalite olarak daha önde. (Punto aracım Dynamic paketti)
  • Doğrudur. Hatta aynı şasinin üzerine kaçak kat çıkıp imar affından Fiorino diye bir araç çıkartmışlardır.

1.3 Multijet motorumuz Punto'dan Linea, Fiorino, Doblo gibi modellere geçtikçe daha fazla yakar ve daha az gider. Punto daha ataktır.

Linea'nın eski kasası değilde yeni kasası daha medenidir. Eski kasanın konsolunun köşesi ön yolcuyu rahatsız edecek şekilde durur.

Geri kalanı B sınıfı neyse o. Birde makyajlı kasa Linea'nın ses sistemi de iyiydi.

Punto'nun ise dolusunun tasarımı efsanedir. Otoparkta 2 tane Punto var, her akşam stoplarının tasarımını izlerim.
  • Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak arka koltuk iki araçta da 3 kişilikmi?
  • Bagaj dışında iç hacimleri aynımı yani?
  • Linea sümbül gibi arabaları ona katlar sürüşü hoşuma gitmişti sadece direkler yüzünden kör noktası çok viraj dönerken kafamı öne eğmek zorunda kalıyordum dar yollarda.
  • punto ların kronik sorunları çok. aldım 1 ay sonra elden çıkardım. city mode arızası, torpido airbag çatlaması baş ağrıtır.1.4 benzinlisi gitmez.
  • şirket aracı olarak symbol 1.5 dizel, babamın aracı linea 1.3 dizel. İkisinide hem uzun yol hemde şehiriçi kullandım. Konfor olarak linea yakıt olarak symbol, kendime alacak olsam punto alırım :)
  • 1.4 punto otomatik kombinasyonunda herhangi bir sorun var mı ? kullanan eden var mı? sizce alınır mı?
  • Linea çok dandik bir araç. Punto bir tık daha kaliteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbulut

Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak arka koltuk iki araçta da 3 kişilikmi?
    Linea'da 3 kişi rahat oturur ancak puntoda omuzlardan bi tık daralma olur. lineanın arkası daha ferahtır.
    oturma pozisyonu bi tık yüksektir. orta shaft tünel kısmı puntodan daha rahattır. ortadaki kişi puntoya göre daha rahat eder.
  • rzcyle kullanıcısına yanıt
    Otomatiği tek kavrama yarı otomatik Dualogic. Yokuş yukarı viteslerde saçmalar. Bunun olmaması için elle vitesi kendin kontrol etmelisin. O zaman ne anlamı kaldı otomatiğin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.