Şöyle araba dergilerinin internet siteleri varmı. İnceleme,karşılaştırma,test içeren makaleler olan.
www.arabam.com soldaki listeden arabam test bölümüne gir
evet son mesajım noktayı koymuş.....
honda civic ten şaşma
quote:
Orjinalden alıntı: LordSoth
arkadaş 10-15 milyarlık araba arıyorum diyo sen(black cat) ona 35 milyarlık araç gösteriyon kafanda sorunmu var
ama bencede orcun87 arkadaş 1-1,5 daha kasabilirseniz laguna felan alın derim.
tüm sitenin sorunu bu galiba. adamlar bi araba soruyor diyelim 10-15 milyar arası nasıldır diye? arkadaşlarımız bi başlıyor Allah ne verdiyse? sonunda bi bakıyorsun çıkış noktası 15 milyarken tavsiyelerde 40-50-60 milyara kadar çıkılabiliyor. bi şey diyemiyorum. ama şunu biliyorum ki araba alacaksam asla milletin ağzına bakıp hareket etmem.
ha orcun87'nin de araba alabileceğini filan zannetmiyorum. baksanıza punto mu getz mi diye başladı, honda civice döndü filan. hatta hatırladığım kadarıyla bu muhabbetin geçmişi de var. yani Allah bilir nelerden çıkılıp nelere dönülmüş. böyle kararsız adamlar kolay kolay araba alamaz.
Valla benim dediğim mdellerin dışında başka model önerenlerin önerilerini dikkate almıyorum. Şu anda kafamda bu ikisi var arabalardan. Halada düşünme aşamasındayım. Herhalde araba almaya gittiğimizde inceleyeceğim ikisinide. Şu aşamada karar vermek çok zor. Çünkü ikiside özellik-fiyat bakımından birbirine yakın araçlar. Hangisinin sürüşü kolaysa,yol tutuşu iyiyse onu alacaz.
hyundai getz
Abi adım başı Getz dolmaya başladı, şimdi Clio Symbol böyle iyice ayağa düştü önüne gelenin aldığı tiksinmeye başladım, sonra Albea o da taksici arabası o da rezil , sonra Getz geliyor hocam , çok kaybediyor, sokakta getz dedinmi millet burun kıvırıyor, araştırma yapalım sokakta 10 kişiye soralım 10 u en dandik araç gözüylke bakıyor. Kullananlar çok memnun çok güzel araç , forumda değerli arkadaşalrımız var onlar anlatabilir ama işte biraz karizması çizik bir araç . Corsa Punto bunlar daha gösterişli, ve Punto herkesde yok karizması var, siyahı çok hoş. Tabiki arka camlar filmli siyah Corsa bir nuamra
"segmentlere ve markalara göre en çok satanlar listesinde ilk 5" başlıklı topice bi bakın isterseniz. hyundai getz'i görünce çok şaşıracaksınız. getz ilk çıktığı günlerde benim de hoşuma gitmişti. hala da sınıfının bence en hoş tasarımı. donanımı da çok zengin. ama doğrusu satış listelerinde bu kadar başarılı olduğunu bilmiyordum. ben de şaşırdım.
doğru o kadar satıyor neden ucuz diye satıyor tasarımı konusunda bence hoş değil, yani diğer referans araçalr arasında, tasarım olarak rakiplerinin hepsnden geri kalıyor, ama kalite olarak bilemiyorum, Hyundai diyip geçmek istemiyorum forumda kullanıp çok memnun olanlar var. Memlekette 0 olsun Dacia olsun Lada olsun diyen adamalr var, yani onların yanında Getz mercedes kalır.
bence honda cıvıc al ama az yaksın diyorsan...Hyundai getz İ öneririm..Puntoyu falan kalkmaz...
IBIZA derim başka bişey demem cruise control, ABS, otomatik klima, çelik jant, elektrikli aynalar, çelik jant, otomatik katlanır yan aynalar, sis farları, sürücü yolcu airbag.. 28,500 YTLye... daha ne olsun
seat altea hakkında bilgisi olan varmı
quote:
Orjinalden alıntı: Orcun87
İlk mesaj değiştirildi. İkinci elden vazgeçtik sıfır alacağız. Hangisi sizce.
bu nasıl soru tabiki punto
Yeni punto gelseydi cevabım kesinlikle punto olurdu ama fiyatlarına da bakmak lazım.Zaten arkadas almıştır coktan heralde ama aynı soruyu soranlar vardır belki hala.
Yedek parça fiyatları, periyodik bakım ücretleri, yakıt tüketimi bakımından eski kasa punto üstün.
İçi cok geniş ve ferah, Motor performansı daha iyi, 5yıl (100bin km) garanti vb. nedenler den de Getz daha üstün.
Tabi kişisel beyeniler ön plana çıkıyor bu durumda. 2 arabada guzel. Hangisini begeniyorsan onu almalısın bence. Ama hangisi alınır dersen bu sorunun cevabını satış rakamları veriyor bence.
ne alırsan alda disel yada multijet al yoksa getze felan binilmez bizde 3 tane 1,3 benzinli getz var arabaya binmeye korkuyorum 2004 1,6 sol toyota bundan az yakıyor hemde gidiyor 1,3 get de gidiyor ama sanki hortumla benzin pompalamak gerek gibi bişey. faiş benzin ZAMLARINA İNDİRMEYEN DEVLETE
ben bugün puntoyada getz'E de zaten getz zedeyim ben PALİO'YA bindim şöyleki görüntü ve iç mimarisiyle getz hepsinden üstün yakıt hariç ama disellerdede şöyleki.. GETZ---1.5 110 hp 5,5 lt PALİO---1.3 16V 70 hp 5,9 lt PUNTO---1.3 16V 70 hp 5,6 lt MULTİJET OLAN TÜRDEN BULAR SEN SEÇ BİRİNİ....
Şu anda soran varsa EĞER TABİİKİ YENİ GETZ
Ama Marttan sonra GRANDE PUNTO!!!1
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
Şu anda soran varsa EĞER TABİİKİ YENİ GETZ
Ama Marttan sonra GRANDE PUNTO!!!1
Noldu sana iyi misin? ne yazdığının farkındasın di mi?
evet grande punto çok ii olmuş. antike katılıyorum ancak motor konusunda dizel motoruda getz akdar iyi ise bg olarak ve tork olarak grande punto,, acil alacaksan martı bekleyemem diyorsan kesinlikle getz 1.5crdi full 110 bg
110BG lik olan biraz pahalı gibi 90Bg lik yeter bence, 110 yakıt tüketimini arttıracaktır, Punto ise 75 ve 90Bg lik olan iki versiyon olacakmış. 90 BG liği sanırım yeterli olur verileri gerçekten iyi... Ya aslında alacaksın 2. el bir getz her yere gireceksin 19-20 milyara İstanbul trafiği adamı canından bezdiriyor, otobüsle gitsen birdert ölüyorsun yoldan gitgit, arabayla gitsen stresten yoruluyorsun hem mental hem fiziksel sırtın ağrıyo falan aslında trafikte direksiyon sallayan biri için en önemli özellik koltuk rahatlığı sürüş konforu ve küçük olması...