Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (162. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.562
Cevap
53
Favori
657.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dun bi arkadaşın tavsiyesiyle hava ffiltresinin oraya borunun içine bildiğimiz bulasik telinden 2 tane koydum düzeldi gibi isim olduğu için tam ilgilenemedim yarin araçsogukken test edecem sonucu buraya yazarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni deli etti gecen sene gaz 2 TL iken 1300 km yaptim 200 TL yakti kilometreye 0.155 krs şuan 0.43 krs yakiyor inşallah düzelir.

• mesutay23 M kullanıcısına yanıt
    Abi senin araba LPG li o zaman senin yapman gereken şey düzgün bi LPG ci bulmak bantsız bulaşık telsiz güzel bi ayar çektirmen gerekiyo bizim arabalarda şu sıkıntı var araç gazda düzensiz yakıt hava karışımıyla çalışa çalışa benzin ECU sü bunu kaydediyo bu aslında her arabada olan bişey ama bizim arabada mantıksal bi sınır olmadığı için artık araba düzensizlikten çalışmayana kadar kaydediyo ve arza lambası yakmıyo arabalarımızda vurumtu sensörü olmadığından ateşleme avansını da buna göre ayarlıyo ve iş iyice mahvoluyor. Senin sorunun benim tahminim LPG beyni denilen regülatörün diyaframının iyice eskimesi ya da araç hava almaması gereken yerden hava alıyor bunu şöyle deneyebilirsin abi hava filitre kutusuna giden boruyu sök elinle tıka araç ya stop edecek ya da aşırı titreşimli çalışacak aslen stop etmesi lazım ama etmez çok bi değişim olmazsa yaz abi buraya saygılar

• Mikail kardeş gecen yaz atiker ttüp beyni değiştirdin tankla beraber herşeyi iste bu sorunla karsilastigim zaman adamlarin yanina gittim regülatörü taktiginizdan beri bu sikintiyi yasiyorum israrci bi şekilde onlari sucladim kontrol ettiler taktigimiz beyinde sikinti yok dediler git bi ustaya ateşleme sistemini kontrol etsinlerddedi

Gittim ateşleme bobinleri bujileri buji kablosu denedim değişenbbirşey olmadi adamların yanina gittim ateşleme de silinti yok dedim

Sikinti sizin regulatorde garantili olarak degismenizi istiyorum değiştirdiler ddeğişenhhiçbirşeyolmadi

• Benim dusuncemde seninle ayni yakit hava karisimini ayarlayamiyor bulasik telinden sonra araci sogukken calistirdim düzelmiş tek sorun yakit tüketimikaldi oonuda geniş zamanda test edecem aracim gerçekten hic yakmiyordu

• Hava filtre borusunu sokup dediğini deneyecem sonuçta bulasik telinin orda ne isi var

Atikerin karburatör/tek nkta enjeksiyon lar için olan regülatörde iş yok diyor forumdakiler. İmkan varsa zaten git ateşlemene baktır diyen usta bozuntusundan uzaklaş iş yapmaktan kaçıyor o. Mixser li sistemin ayarı zordur sıralı gibi benzin beyni yakıt konusunda aktif olmadığı için düzeltme yapamaz. Dediğimi bi deneyin eğer sıkıntı yoksa size güzel bir ayar çeksin sıkıntı varsa motorum emme hattında kaçak var demektir bu da LPG de baş ağrıtır benzin bi yere kadar tolere eder ama LPG affetmez ezyet eder durur sonıcı yazın buraya mutlaka ama

• S.a arkadaşlar,

Bende 99 1.4 el modeli var. Araba 3 seneden beri kullanıyorum. Aracım eksoz muanesinden bi türlü geçmiyor. İlk aldığım sene muanede hiç sorun yaşamamıştım.
    3 istasyonda eksoz muanesine girdim üçünde kaldı. Katalizör taktırmam gerektiğini söylediler.
    Ayrıca geçen seneye kadar euro2 standardıyla test ediliyormuş. Şimdi euro4 standardına geçildiği için geçmediğini ve artık bütün arabalarda katalizör olması gerektiğini söylediler.
    Konu hakkında yardımcı olurmusunuz.
  • Tamircidayi kullanıcısına yanıt
    Onu yapamazlar işte euro4 standart olursa aşşarı yukarı2009 dan öncek tüm arabalar egzoz emisyondan kalır. Sizin yapmanız gereken egzoz pulunu tüvturk den değil özel bir kuruluştan alın o zaman geçer. Tüv de ki çalışanın bana dediği şey şuydu kardeşim egzoz pulunu hep böyle dışardan al bizden almaya kalkarsan geçmez araban kalır km yüksek (218555) modeli düşük (2001) senin katalizatör dağılmıştır artık dedi adam bilmiyoki benim arabada kat zaten iptal

• mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    kardes dedıgını yaptım hava fılıtresının gırısını elle kapattım araba stop etti yakıt tuketımı yuksek adam güya bilgisayara baglattı ayarladı.
    Tamam sizin sorun belli oldu o zaman ya uygun mikser takılı değil ya da gaz ayarınız çok kötü dediğim gibi, iyi bir LPG ustası bulup olanları anlatmanız ve gerekeni onun yapması sonra yakıtınız normale iner ve performansınız artar

saglam bi ustadan bahsediyorsunda sanayıcılerın %70 sahtekar %30 u da bana denk gelırmı bılmem yazın gaz 2 tl iken 0,161 krş yaka araba şuan 0,320 krş yakıyor
    Kardeşim senin aracın regülatör başta olmak üzere kontrol edilmeye ihtiyacı var..Adım adım gitmelisin, tahmin üzere parça değiştirmemekte fayda var.

Biliyorum sizden imkansız gibi birşey istiyorum ben de sanayiden geliyorum şu an gaz ayarı için ama sonuç nafile forumlar aracılığıyla falan araştırmanız gerekiyor artık yardımcı olmayı isterim ama bende bulamıyorum işte

Çok düşük bi ihtimal ama aracın motoru sıcakken regülatöre dikkatli bi şekilde (elünizin yanmaması için) dokunsanız ya olurmu olur belki regülatörde hava vardır tıkanıklık vardır tam ısınmıyordur

• Arkadaşlar 1.4 fiat siena aracımda benzinde kasma stop etme sorunu gaza bastığımda gec tepki verme olayı var.Lpgde hiç bir sıkıntı yok

1.boğaz kelebeği temizlendi rolanti motoru temizlendi

2.tek nokta enjektör memesi değişti

3.benzin filtresi değişti

4.benzin pompası değişti

5.akünün kutup başı ve ecu soketi cıkartıldı30 dk beklenildi sonuç nafile yardımlarınızı bekliyorum

kardes soyledıgın hersey bana mantıklı gelıyor regulatorude kontrol edecem arızalı oldugunu dusunmutyorum cunku yenı sayılır hatta bu sorunlardan dolayı garantıden ıkıncıyı taktırttım
  • kontrol ettırıyorum ama suana kadar sebebını bulamadım sroun gokukmuyor daha dun gaz ayarını tekrar yaptırdım
  • galip3561 G kullanıcısına yanıt
    Aracın hararet göstergesi normal çalışıyormı sorun map sensörü gaz potansiometresi ya da ısı müşiri de olabilir ama bizim arabalarda ısı müşiri hararet göstergesüne de biligi veriyor hararet göstergesünde anormallik yoksa ısı müşiri sağlamdır

Benzinde yakıt değerini ölçme imkanınız varmı

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.