Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (163. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.562
Cevap
53
Favori
657.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mikailhanaltınkaya

Başıma neler geldi neler perşembe günü araçla gazladım biraz herşey normaldi şehrin içine girdim debriyaja bastığım gibi araç acayip silkeledi sonra debrijaydan ayağımı çektim gaza basıyorum gitmiyor zar zor yanaştım debriyaja bastım önce 400devire düştü rolenti bi sn sonra da stop etti marşa bastım ses acayip geliyor sanki araç bişeylerden kurtulmuş gibi çok kolay dönüyor egzozdan duman çıkıyor hala buhar gibi kaputu bi açtım genleşme kabında su dolmuş sonuna kadar taşmak üzere hatta hortumlar taş gibi olmuş ben dedim araba hararet yaptı segman kitledi ya da yatak sardı dedim hararet göstergesine baktım kırmızıya yakın ama kırmızıda değil biraz uğraştım marsa basıyorum yok trigere baktım sağlam sonra aklıma YouTube dan takip ettiğim yağız oto cenk usta geldi onu aradım sağğolsun 5dk sonra geri döndü durumu anlattım triger dönüyormu bir bak dedi arkadaşımdan rica ettim marşa bastı baktım bende trigere triger dönmüyor dedim motor u yedik biz çünkü 8-10dakika boyunca sürekli 5000-6950 d/d civarında sürdüm kesin subap kesti piston kolu yamulttu dedim aracı mecbur bıraktım orda sonra sabah cenk usta mesaj attı kardeşim triger sıyırmış büyük ihtimal dedi yarı yarıya şansın var önce trigeri değiştir araçta tekleme aptal çalışma yoksa korkma dedi dedem eski kamyoncu sabah onla sanayiye çektik orda usta marşa bas dedi bastım tamam triger sıyırmış dedi bıraktık arabayı dedemle dönüyoruz eve dedim inşallah subap kesmemiştir korma dedi subap kesse şakırtı gelirdi dedi devam edecek

Aman cenk USTA!'dan uzak dur! Usta değil kasap.
    Senin araba 1.6 üstten çift kamlı, bunların kam dişlilerinde kama olmaz konik geçme bağlantılıdır.

• mahruti kullanıcısına yanıt
    Benim motorum 1.2 üstten tek egzantirikli kama denilen parça sıyırdı egzantirik bölümünde değil bu krank bölümünde krank dişlisininin kaması onun üstüne krank kasnağı geçiyor sonra kayışlarla atarnatör h.d pompası klima motorunu döndürüyor birde niye kasap dediniz ki cenk ustaya? Bakın kam yani egzantirik değil kama sıyırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 10 Nisan 2017; 22:11:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinde yakıt fazla yakıyor ölçtüm egzozdan çiğ benzin kokusuda var benzinde giderken bir ışıklara gelince boşa alınca stop ediyor.Isı müşirimde bir anormallik yok hareret göstergemde normal

• galip3561 G kullanıcısına yanıt
    Arza lambası yakma olayı varmı acaba

• Yok malesef bilgisayara bağlanması lazım artık sizinbu konuda bir fikriniz varmı sorun neden kaynaklı

Lamda sensörünü bi ölçtürün hocam sahlammı sonuçta çiğ benzin atması çok yakması stop etmesi bunların nedeni düzensiz hava yakıt karışımı bunu ayarlayan da lamda sondası bizim araçlarda lamda sondasının fişini dahi çeksen arza lambası yakmıyor map sensörü diyecem de o biraz daha düşük bir ihtimal çünkü map sensörü bizim araçlarda avans ayarı için önemli parçalardan biri

• mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    Lamda da sorun yoksa emülatör ü iptal edip gezin bazen emülatör enjektörün çalışmasını bozabiliyor

(Emülatör araç gazda çalılırken benzin enjektörünün sanki çalılıyormuş gibi gösterip aslında uyutmasını sağlayan parçadır)

• Arkadaşlar öncelikle cok tesekkur ederim amülatörün fişini otogazcıda cekdim otogaz ustam ege bölgesinde namı olan çiğli oto sanayide murat ayar oto lpg hatta emülatöre köprü bile atıp beraber denedik fişini çekerekde denedik birde 1.4 el motorlarda map sensörü yok diye biliyorum yardımlrınızı bekliyorum ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Efi varsa arabada map sensörü olmak zorunda yani halk tabiri ile arabada beyin varsa mutlaka map senaörü vardır

Emilatör de problem çıktımı yoksa sağlammıymış

• mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    Olcerim buradan haberlesiriz

• mesutay23 M kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutay23

Olcerim buradan haberlesiriz

FİAT SİENA TEAM

Yakıt tüketimi veriler bunlar burda yazanların üstüne 1 litre daha koyabilirsiniz fabrika gerisinden fazla yakar genelde

• 1.4 sienası olanlar kızmasın da fabrika verişinde dahi 1.6 daha az yakıyo abi niye 1.4 aldınız anlamıyorum açıkcası

• Arkadaşlar 6 altı aydır aynı problemim var. Sabah kontağı açınca arıza lambası sönmüyor ve çalıştırıyorum sıcaklığı 30 ya geçince sönüyor. Tabi sönene kadar boğuk çalışıyor. Söndükten sonra ise sadece geriye ayağımı gazdan çekince silkeleme sorunu kalıyor. Hangi viteste olursa olsun silkeliyor. Kullandıktan sonra stop ederken arıza lambası sönük haldw bırakıyorum ve sabah motor soğuk kontağı açınca yine arıza lambası yanıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Araç siena 1.2s

• Evet arkadaşlar 2001 model 1.2 siena s aracim satılıktır ön camlar otomatik klimalı kendim eklediğim devir saati mevcut . Km 222bin de motoru yeni üzerinde daha garantisi bitmemiş atiker nanofast sıralı sistem LPG var akü yeni mutlu sliver 60ah listikleri ve jantları 2 yıllık ve toplam 10bin km lik 175/65/14 ses sitemi mevcuz JBL gto 6508 component goldmaster anf911 anfi ve navigold 4awg kablo kiti mevcut vizesi 16.01.2019 a kadar mevcut çalışmayan aksamı yok triger seti daha bir buçuk yıl 10bin km önce değişti. Yağı elf sporti txi 10w40 yarı sentetik yağ la yağ flitresi (opar) ve hava flitresi (fuji) 218557 km de değişti ocak 16 2017 de. Aracımızdan memnunuz ama artık biraz daha lüks birşey (megane 1 1.6 16valf RTE) almak istiyoruz bilirsiniz arza sevmeyen biriyim ve arzayı derhal gideririm fiyat olarak ses sistemi dahil 19.500 ses sistemi hariç 18.750TL ciddi düşünenler bana ulaşsın. Araba haşat değil arkadaşlar buradakilerden bilenler bilir arabam konusunda ne kadar titiz olduğunu ettiğim masraf bakım ve arzalarda kullandığım parçalar belli yan sanayi parça kullanmam incik boncuk şeyler hariç ki daha öyle bişey almadığım için kullandığım parçalar hep orjinal. Bu arada ses sistemi var ama kesip biçme yapmadım hiç sadece teybin soketlerini benden önceki sahibi kesmiş bende soket aldım lehimleyip güzelce orjinaline çevirmeye çalıştım yaptığım şeylerde orjinalliğini bozmadım aracı biz nasıl aldıysak öyle bırakabilelim orjinalliğü bozulmasın bi saat fazla uğraşayım mantığı ile aksesuar ekledim saygılar
    Telefon numaram 05432402753

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 23 Nisan 2017; 19:24:13 >

• Arkadaşlar 1.4 siena aracım benzinde giderken gaz kesiyo filtreyi değiştirdim 5 km gidiyor stop ediyor ve ilk çalıştırmada boğulur gibi olup siyah duman atıyor 1000tl yakın masraf ettim benzin pompasından tutun enjektörüne kadar boğaz kelebeği temizlendi benzinde rolanti sorunum yok yakıt sarfiyatı fazla lütfen bilgisi olan varsa buaradan bana yardımcı olsun ustalar adan zye herşeyi değiltiririz sensörlerden bahsediyolar arıza lambası yanmıyor ve pcye bağladığımızda bağlantı hatası veriyor

• 1.4 siena benzinde kesiyor 5 km sonra lütfen bilgisi olan bana yazsın saygılarımla

Kutup başını sökün 1 saat sonra takın benzinde binin bakalım bi

• Selamun aleyküm hayırlı ramazanlar 2000 model 1.4 el 74.000 de sienamız var jant lastik almak istedim 15 inch kormetal wien jant ve nokian weatherproof 4 mevsim lastik aldım 185/69/15 ebatlarında fakat lastikler sürtme yaptı kaportacıya gittik çamurluk açtırmaya adam sizin aracınız torslu dedi satın bu jantı lastiği orjinaline dönğn dedi araç setten geçince arka tekerler ileriye doğru gidiyor bizim araçlarda yukarı da sürtmedi ön tarafa sürttü lastik 195/45/15 ladtik taktık o da aynı şeyi yaptı

FİAT SİENA TEAMsattık bizde internetten de baktım biraz bu sırunu yaşayan var ama 16" jant koyan da var 17" de sizce bunları koyanlar araçta ne gibi bir değişikliğe gidiyor veya aramızda jant koymuş arkadaşlar var mı? Cevaplarınızı bekliyorum saygılar...

• 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.