Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (165. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.562
Cevap
53
Favori
657.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haberdar edin hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce mahalledeki bi ustaya söyledim durumu. O da bana bişey söyledi ve mantıklı geldi.

1 ay önce conta yanmıştı ve hallettirdik. En üst kapaktan yağ sızması var bu işlemden sonra. Bugün usta da bunu gördü ve bunun sebebi üst kapaktan sızan yağ baskı balatanın içine kaçıyor o da baskı balata ısındıkça yağ sıvılaşıyor ve kaçırmaya sebep oluyor dedi. Bana da mantıklı geldi. Olabilir mi böyle bişey?

• braveheartgs43 kullanıcısına yanıt
    Baskı balata sıyırsa veya kaçırsa devir artar ama hız ya sabit kalır ya da düşer mesela 175/70/13 jant lastik varken benim aracım 2.vites de 3000devir de 39 la gidiyordu 175/65/14 de geçtiğimde 2.vites 41 le gidiyor eğer baskı balata yani debriyaj kaçırsa siz 2.viteste 40li giderken devirin 3000den fazla olması lazım aracınız s devir saatü yok nasıl anlarım derseniz sesinden anlaşılır zaten o bariz bi şekilde

Isı müşiri / motor suyu sıcaklık sensörünün yeri ve soketi hocam benim yaptığım gibi sökün soketi öyle deneyin bir de

Evet hocam şimdi dediğin gibi denedim ve haklısın. Baskı balata ile alakası yok. Arabayı biraz sıkıştırdım ve tamamen devirden düştü. Kenarda durup gaza basınca da gaz yemedi. Ayağımı 5 saniye kadar gazda tutunca ancak devir alıyor. Sanki geç algılıyor gaza bastığımı. Senin söylediğin hararet çüşürü ile ne alakası olur onu da anlamadım.
    Ayrıca arabayı da yıkattığım gün başladı. Onunla ne alakası olur bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheartgs43 -- 1 Ağustos 2017; 19:42:20 >
    Elektronik olarak ısı müşiri devie sensörü gaz potansı map sensörü neden olur arza sadece sıcakken ya da soğukken yaparsa osi müşirinden kaynaklı olur çoğu zaman ama her zaman yapıyorsa saydığım tüm sensörlerle alakalı olabilir mekanik olarak da sente kaçıklığı gibi şeyler olur ama siz Isı müşirinin fişini çekip deneyin bi önce hocam

Denedim olmuyor hocam şimdi arabanın yanından geliyorum. Ayrıca arabaya yüklendikçe daha kötü oluyor hiç gaz yemiyor belli bi zaman sonra. Ben her gün genelde sabah ve akşam yarım saat kullandığım için arızanın sadece başlangıç kısmını biliyordum. Şimdi biraz yüklendim arabaya iyice boğuldu

Her zaman mı yapıyor bunu

Eğer her zaman yapıyorsa benim 2 ay arayla 2 kez başıma gelen krank dişlisi kama dağıtması olayı başınıza gelmiş olabilir eğer öyle bişeyse arabayı sakın çalıştırmayın bu olay triger kopmasına eşdeğer bi olay çünkü. İyi ihtimal de devir sensörü hatalı bilgi gönderiyor olabilir

Krank dişlisi kama dağıtması nasıl anlaşılır hocam? 3 hafta önce arabanın conta değişti. 2 hafta önce de motor yıkattım. Motor yıkattığım günden 1 gün sonra başladı. Arabayı 20 dakikanın üzerinde çalıştırırsam sapıtıyor. Krank dişlisi kama dağıtsa bu olayı her zaman yapması lazım sanki.

O zaman o değil hocam korkmayın ama motor yıkkattıktan sonra olduysa beyine sıvı teması olmuş da olabilir o konu beni aşar işte

Size önerebileceğim şeyler kurup başı söküp bekleyip takmak gibi basit şeyler olur ama fayda edermi bilemem

Neyse bakalım beynin soketini sigortaları falan çıkarttım. Sabah takacağım çalıştırmadan bakalım. İnşallah düzelir. Saolasın yaptırınca yazarım.

Bu arada conta değişiminden sonra tekrar ayara falan gitmeye gerek var mı ki? Bişeyi yanlış yapmış olabilirler mi?

Yok zaten yaptıkları ayar da değil gerek yok yani ayara inşallah düzelir hocam bekliyorum neticeyi

Hocam sabah fişleri taktım bi değişiklik olmadı. Araba ısınınca gaz yemiyor. Mahalledeki tamirci nin dediği mantıklı gibi geldi bana. Arabanın üst kapaktan sızan yağ baskı balatanın içine kaçıyor ve o da balatanın içinde ısınınca kaçırıyor balata. Bu da araba bi kaçırıyor bi tutuyor falan derken arabanın boğulmasına sebep oluyor. Zaten baskı balata kaçırma hissi var. Bi gidiyor bi boğuluyor çünkü.

Bilemem hocam benim bildiğim baskı balata problemi olduğunda devir yükselir ama araba gitmez

Peki hocam şunu sorayım. Potansiyometre sensörünün fişini çekince arabada nasıl bir durum oluşur? Arıza lambası yanar mı?

Yakıyor hocam bizim araçlarda ben söküp denemiştim araba sapıtıyor gaz veriyorsun geç algılıyor gazdan ekiyorsun devir bi sn falan 2000lerde takılı kalıyor arza lambası yanıyor o şekilde hiç yürütmeyi denemedim ama durduğu yerde denemiştim

Ben fişini çektim ve hiçbir etkisi olmadı arabaya. Acaba yıkatınca içine su mu kaçtı? Arıza lambasını bile yakmadı

Kontağı açınca benzin pompsı durana kadar yanıyormu arza lambası

• 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.