Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.562
Cevap
53
Favori
657.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: murat067

arkadaşlar kafayı yiycem inanın
    1.ve 2. viteste problem var geçişlerde carrt diye ses yapıyoır... sekromeçlerde arıza var galiba...
    ama dün servise götürdüm bana tahmini miktar 3bin ytl dediler...
    sıfır şanzıman nekadar dedim 4bin civarı diyolar...
    bunasıl iştirrrr aklım yetmedi 9bin ytl lik arabanın parçası 3bin ytl bu ne iş ...
    bana ankara dan iyibir usta önerebilirmisiniz ...
    lütfen yardım....

Dostum sanayide bi ustaya kavrama telini gerdirt kavrama noktasını yukarı aldır debriyaj aşağıda kavrayınca böle olur. debriyaj balatası aşındıkça zamanla aşağıda kavramaya başlar yukarı alınır bu normal bi durum. eğer gerçekten şanjumanda sorun varsa o ayrı tabii. Bide şanjuman yağını değiştirdinmi hiç. 80W EP GL4 yağı 2 litre kadar alır değiştirmediysen değiştir en kısa zamanda. 15-20 ytl anca tutar. bu aracın şanjumanında porche tipi yaylı senkromenç düzeneği varki öle kolay aşınan bozulan bişy değil. bence en son iş şanjuman açmak. hem geçenlerde diferansiyelimde boşkuk var dye çıkmacılara sordum. 200 ytl ye italyadan brezilyadan çıkma diferansiyel veriyo adam. garantili iadeli şanjumana da 500 ytl dediler. sıfır gibi dyo adam. Ama sorun diferansiyelde değilmiş benimde. ben den önceki uyduruk bi balata takmış. balatadan oluyomuş sorun yok şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1999 Siena 16 16V -- 21 Mayıs 2008; 22:54:36 >

• arkadaşlar, şu balatalar hakkında bilgisi olanlar bizi biraz bilgilendirebilir mi?
    1) fren balatası nedir?Nasıl kontrol edilir, ne zaman değiştirilmelidir, arızalı olup olmadığını tam anlayabilirmiyiz,
    2) debriyaj balatası için de aynı sorular geçerlidir.Allah razı olsun yardımcı olacaklara şimdiden
  • arkadaşlar bu arada aracınıza bence en yakın zamanda kasko yaptırın
    ben 5 ay önce kaza yaptım(takla attık ve çok şükür bir şey olmadı) ve aracım hurda olmuştu, kaportacıya 2,5-3 milyara vermiştim,..
    kasko yaptırdım şimdiki sienama, bizim düldülün de artık sigortası var çok şükür, her türlü yangın,çalınma,kaza,terör vb. durumlara karşı bir güvence.
    insanın içi rahatlıyor en azından(Allah(c.c) bizleri kazalardan korusun(amin)),,toplamda 538 ytl tuttu kasko fiyatı ( 2001 1.4 el lpg),bence bi düşünün
  • arkadaşlar, bulunduğum yerde gaz 1.82 ytl,,, 50 ytl gaz ile 260 km ş.içi yol yaptım(190 bin yakıyor demekki), şehirlerarası da tahminimce 150-160 civarı yakar, sizlerde durum nedir?bence bu fiyatlar normal
  • exorcist 33 kardeş, özellikle şu balatalar konusunda lütfen bilgi verirmisin, bakımını ne zaman, hangi sebeple, nasıl yaptırmalıyız, kalın sağlıcakla
  • arkadaşım bence siena için uzun yolda 150-160 civarı normal.forumlardaki düşük mikrarlara göre canınızı sıkmayın gerçekten.Dediğim aralılarda ise gayet normal.durma anlarında Frenlerimden gelen ses miktarının arttığını hissettiğim vakit ben değiştirdim.Yaklaşık 2 hafta önce.Şimdi ses te yok,durmada güzel. 28 ytl ye değiştirdim.Opar lancia.
  • selamlar,

yakın zamanda bende bir sienna alarak yanınıza katılma ihtimalim var.
    Araç, 2001 model 1.4 EL...Klimalı. üzerinde fabrika çıkışlı lpg sistemi var. 106 binde 10500 YTL . Sizce nasıl?
    1.4 EL modelleri daha çok tutuluyor diye duydum . Ne derece doğru? Tavsiye edermisiniz?
  • yusuf kardeşim ben 6 ay önce 2002 1,4 lpgli (fabrika değil).değişeni olmayan beyaz renkte 81 bin km de sienayı 1020 ytl ye aldım......
    karşılaştırmayı sen yap.....
    alırsan hayırlı olsun....
  • sanırım yaz sıcaklarından olsa gerek klimalı arabaların fiyatlarında bir artış var. şu an ortalama 11500 civarında rakamlar...

Bu arada teşekkürler inegöllü kardeşim. Seninde araban hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız inşallah.
  • arkadaşlar bizim sienalar klimasızlara klima takılınca randıman verirmi yaptıran varmı.Ve kaça maal olur yardımcı olurmusunuz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siena99 -- 23 Mayıs 2008; 17:14:43 >
  • arkadaşlar bir arabanın kilometresiyle oynanırsa nasıl farkedilir veya farkedilmesi zormu,kolaymı?.Bende 99 siena var.66000 km de yolda yağ gibi giden bir araç.Benden önceki adam gercekten kıl kullanmış ve sadece uzun yol arabası.İstanbul-Erzurum.,Çevremdekiler oynanmış olabilir diyo.Yorumlarınızı bekliyorum.
    Ya da fiat sienanın kilometresiyle oynanabilinir mi?
    Yaklaşık yılda 7500km yapılmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalan42

arkadaşlar bir arabanın kilometresiyle oynanırsa nasıl farkedilir veya farkedilmesi zormu,kolaymı?.Bende 99 siena var.66000 km de yolda yağ gibi giden bir araç.Benden önceki adam gercekten kıl kullanmış ve sadece uzun yol arabası.İstanbul-Erzurum.,Çevremdekiler oynanmış olabilir diyo.Yorumlarınızı bekliyorum.
    Ya da fiat sienanın kilometresiyle oynanabilinir mi?
    Yaklaşık yılda 7500km yapılmış.

sanırım bilgisayara bağlanarak orjinal kilometresi bulunabilir. Gösterge ekranındaki mekanik ancak beyindeki digitaldir. gerçi %100 gerçekçi, olmayabilir. çünkü digital sayacı da değiştiren cihazlar var malesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: siena99

arkadaşlar bizim sienalar klimasızlara klima takılınca randıman verirmi yaptıran varmı.Ve kaça maal olur yardımcı olurmusunuz....

yoğun bir biçimde oırjinal klimanın yerini tutmayacığı şeklinde bir bir görüş var herkeste. orjinali dışında takılan X markalı herhangi bir klimanın orjinal klimanın yerini tutabileceğini düşünmüyorum. Diğer yandan çıkmacılarda bulunan sağlam klimalar bence daha mantıklı. Hem de fiyat olarak daha avantajlı. Misal 1.4 motor palio ve siena için çıkmacıdan aldığım montaj dahil fiyat 1450 ytl.
  • siena alacaksan 1.4 almayacaksın abi gitmiyor araba açıkcası 1.6 100 beygir olandan alacaksın ama ben hyundai accent 1.4 kullanıyorum o 85 beygir ama sienadan daha iyi çekiyor hafif eğimde bile iyi çekmiyor siena
  • 1.6 olanlar çok yakıyor(muş)
    doğru mu peki?
  • Merhaba arkadaşlar, şu ana kadar olan sorulara elim yettiğince sırayla cevap vermeye çalışacağım.

1- Öncelikle lebesgue arkadaşıma cevap vereyim. Dostum, fren balatası basitce anlatmaya çalışacağım: Lastiklere bağlı olarak dönen fren diskinin ( ön lastiklere baktığında jantın arkasında göreceğin parlak metal disk) iki yanından, bu diski sıkıştırmak suretiyle, dönen diskin yavaşlamasını sağlayan ve bu şekilde lastiklerinde dönüşünü yavaşlatan, fren pedalına basınca veya el frenini çekince devreye giren parçalara fren balatası denir. D harfine benzeyen bir şekli vardır. Ortası metaldir ancak diskleri sıkıştıran yerleri asbest ve metal karışımından yapılır. Yani bildiğimiz asfaltın biraz daha değişik ve sert bir şeklidir.Diskler metal olduğu için ona sürtünen yerin metal olmaması gerekir. Plastik ve türevi olan maddeler ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle plastik veya demirden yapılmaz. Balatanın ortasında metal vardır ve burası diske değmez. Zaten balatanın asbest olan yüzeyi azaldığında yani bitmeye yaklaşdığında frene bastığın zaman demir demire sürtüyormuş gibi bir ses duyarsın. Bunun nedeni balatanın asbest olan yüzeyinin bitmiş olması ve diskin balatadaki demire sürtmesidir.Balatalar arabadan arabaya, frenden frene ve kullanımdan kullanıma değişiklik göstermek üzere yaklaşık 20.000 km kullanılır. Ancak benim herkese tavsiyem şüphelendikleri zaman bir ustaya baktırmalarıdır. Zaten birçok usta veya servis sadece balata kontrolüne para bile almazlar. En fazla 5-10 YTL verirsiniz ama içiniz rahat olur. Debriyaj balatasının bittiğini anlamanın en kolay yolu ise Aracınızı düz bir zeminde normal gaz ve debriyaj ayarı ile kaldırdığınızda arabanın titreme yapıp yapmadığını kontrol etmektir. Eğer tam kalkış sırasında araba hafif de olsa bir titreme yapıyorsa debriyaj balatasını değiştirmenin zamanı gelmiştir. Debriyaj balatası motor ile vites kutusunun arasını açar ve vites değiştirirken vites dişlilerinin motorun gücüne maruz kalmamasını sağlar. Vites değiştirirken, özellikle de geri vitese atarken gelen zorlama sesinin sebebi de % 50 ihtimalle debriyaj balatasıdır.

2- lebesgue arkadaşımın diğer sorusu yakıtla ilgili. Dostum bu yakıt durumu son derece normal ve hatta çok da iyi. Arabanda problem yok demekki. Benimki de hemen hemen aynı senin kadar yakıyor. Kazasız belasız günler dileğiyle.

3- Darkeye arkadaşım. Söylediğin arabanın normal fiyatı o zaten. Yani ne ucuz ne de pahalı. Biraz daha aşağı çekersen sattığında kâr edersin. Ama araba temizse kaçırma derim. Ancak şunu da söylemeliyim ki wrhost arkadaşıma da katılıyorum. Gerçekten de araba gitmiyor. Ama yakıtı, parçası, servisi filan dersen bu konularda süper. Yine de sen bilirsin...

4- siena99 arkadaşım, bir araba fabrika çıkışında klimalı veya klimasız üretilir.Yani motor üretilirken bu motora klima takılacak mı takılmayacak mı bu bellidir. Klimasız arabaların motoru klima takılmamak üzere ayarlanır. Tork, enjektör, distribütör ayarları gibi çekişi etkileyen ayarların tamamı klimasız çalışmak üzere yapılır. Aynı zamanda otomobillerde kullanılan ve motorun gücünden en fazla güç çalan ekipman klimadır. Arabana klima taktırırsan bir kere çekişten çok düşersin. Neredeyse yarı yarıya kaybın olur.(klimayı çalıştırdığında tabi) Ayrıca motorun elektrik aksamına da fazla yüklenirsin. Kısacası arabayı ve motoru çok fazla yorarsın ve zaten sende fazla kullanmak istemezsin. Şunu da söylemek isterim ki araban 2000cc Bir BMW olsa taktırırsın ve hissetmezsin bile ama zaten motor gücün yeteri kadar düşük bir de klima eklersen en fazla 3-4 seneye motor elinde kalır. Ayrıca benim 99 siena'm orjinal klimalı ve ben bile seyir halinde klimayı çalıştırdığım zaman az da olsa çekiş kaybı veya klima devreye girdiğinde hafif bir tekleme yaşıyorum. Bu orjinali. Sonradan taktırmanın nasıl olacağını düşünemiyorum bile. Yine de bilgi vermek için şunu da söyleyeyim orjinal klima montaj dahil 1.900 - 2.000 Ytl civarına mal olur.

5- yalan42 arkadaşım. Arabanın kilometresi analogsa kimse anlayamaz. Yani dijital ekran değilse kilometrenin değiştiğini kimse anlayamaz ancak arabayı yetkili FIAT servisine götürürsün ve arabanın hikayesini sorarsın. Benim başıma şöyle bir olay geldi. Serviste çalıştığım için arkadaşlarım 2. el araba alacakları zaman benim yanıma gelirler. Bir arkadaşım 1998 UNO getirdi. Yanında galerici de var. Arabanın kilometresi 88000 di. Tabi küsüratını hatırlamıyorum. Sistemden plakayı kontrol ettik. Araba en son 7 ay önce servise gelmiş. Yağı filan değişmiş. O geldiğinde kilometresi 117000 deymiş. Çok gülmüştük. Galerici her ne kadar bilmediğini iddia etse de inanmadık. Yani FIAT araba eğer yetkili servise girmişse mutlaka plakası ve kilometresi yazılmıştır. İstersen kontrol ettir. Ancak yetkili servise hiç girmemiş olabilir. Eğer gösterge dijitalse arabayı bilgisayara bağladıklarında hemen anlaşılır. Yetkili servisinden öğrenebilirsin.

6- Darkeye arkadaşım 1.6 olanların 1.4 den daha fazla yaktığını duyduğunu yazmış. Doğru. Daha fazla yakar ama daha iyi gider. Yani ne kadar köfte o kadar ekmek :) ...

• Peki exercost 33 kardeşim,senden rica etsem fiat servis ağından 34zg2970 plakalı araç hakkında bana bilgi verebilir misin?
    Bakımları falan
    Görevim itibariyle merkeze gidemiyorum..
  • Exorcist_33 dostum teşekkür ederim verdiğin cevaplara...
    benim için önemli olan hız değil ekonomi :) malum yakıt fiyatları bu kadar çıldırmışken bir de üzerine evli iseniz gaz pedalına yavru bir kediye dokunurcasına titreyerek dokunuyorsunuz :)
    Dük akşam pazarlığımı ettim ve 10500 olan rakamı 10bin ytl ye indirdim :) araç oldukça temiz, yorulmamış durumda...
    Bugün sanayide ustalara gösterdikten sonra sanırım bu arabayı alacağım. Zaten ustalarıma da sorduğumda, dediğin gibi 1600 motorların oldukça seri ve performanslı arabalar olduğunu ancak, yakıt sarfiyatının ve servis maliyetinin külfetli olduğunu söyledir. Sanırım 10 bin ytl ye alabileceğim en iyi klimalı araç şu an için 1.4 EL siena...

tekrar teşekkürler, hayırlı , kazasız belasız sürüşler herkese...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Eye -- 24 Mayıs 2008; 8:18:55 >

• bazı yorumları anlayamıyorum.
    bazı arkadaşlar başka marka araca sahip oldukları halde siena hakkında yorum yapmaya kalkıyorlar.bence hiç inandırıcı olmuyor.arkadaşımız başka marka araca sahip olduğunu söylüyor ve 1,4 sienaların iyi gitmediğini söylüyor.ben böyle yorumları dikkate almıyorum sienası olan arkadaşların ve almayı düşünenlerinde böyle yorumlara itibar etmemelerini tavsiye ediyorum..
    herkese sağlıklı ve kazasız günler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: inegöllü

bazı yorumları anlayamıyorum.
    bazı arkadaşlar başka marka araca sahip oldukları halde siena hakkında yorum yapmaya kalkıyorlar.bence hiç inandırıcı olmuyor.arkadaşımız başka marka araca sahip olduğunu söylüyor ve 1,4 sienaların iyi gitmediğini söylüyor.ben böyle yorumları dikkate almıyorum sienası olan arkadaşların ve almayı düşünenlerinde böyle yorumlara itibar etmemelerini tavsiye ediyorum..
    herkese sağlıklı ve kazasız günler..

ewt millet anlamadan dinlemeden yorum yapıyor kimsede demiyor bu araba 1.4 gazlı die tek dedikleri gitmiyor ewet çok iyi gittiği söylenemez ama eşit şartlarda kıyaslama yapıldığında diğerlerinden üstünlüğü görülecektir zaten
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.