kusra bakma da 2 milyon artık kimse için para değil . yoldan rastgele çevirdiğin 10 kişinin 8 inin hesabında bulursun. |
Fiat sıfır araca sıraya yazılmak için yüksek tutarda kapora istiyor. (3. sayfa)
-
-
Rastgele 10 kişi çevir. 8 kişide 2 milyon lira bul gel. Hadi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yav he he yorum yazacam diye saçmalamayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Elinizdeki kullanın gitsin paranızla sizi aşağılayacaklar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
egea cross güzel araç bizde bakıyoruz ama bu senede sıfır araç alamayacaz galiba...
-
Gerçekten son kullanıcıya satmak isteyen bayiler ya tanıdıklarına araç satar ya da yüksek kaparo istemek zorunda kalır. Başka bir yolu şu an için yok, kim al-satçı kim galeri adına aracı alıyor öyle anlamak kolay değil sonuçta.
-
İki mesaj üstte yazmış arkadaş. Liste fiyatı 540 bin TL olan i20 style paket i bayi 685 e getiriyor. Sarı sitede de 660 ile 750 arasında değişiyor 0 km poşetlerine kadar duran ikinci el araçlar. Zaten bayi de liste fiyatından vermediği için değişen bişey olmuyor
Kaporan en iyi ihtimal 2 ay bile beklese zarardasın dahası garantisi yok alabileceğinin ve 2 ay sonra zam yaptıklarında zamlı fiyattan satın alıyorsun.
-
Daha bu hsonu arkadaşım Fiat bayine gitti, diğer marka bayilerinde de durum farklı değil zaten.
İş artık yüksek kapora falan değil, bildiğin RÜŞVET'e dönmüş halde.
Arkadaş gidip Egea soruyor, yok diyorlar. Ne zaman gelir belli değil vesaire... Yalan.
Diyor ki peki araba bulmak için ne yapıyoruz? Yok efendim diyorlar. Yahu diyor anladım, siz bulmak için ne istiyorsunuz diyor. Biraz mırın kırın yaptıktan sonra hmm peki o zaman sizi bilmemkim bey ile görüştürelim diyorlar, satış müdürü mü ne tarzı bir şey.
Adam geldi, zaten konuşmasından halinden tavrından bağırıyor diyor... Şimdi bilmemkim beyciiiiiiiiimmm, biliyorsunuz araba bulmak çok zoooorrrr, ama sizin de işiniz görülsün isteriz tabi ama bunun da bir bedeli oluyorrrrr.... Tamam diyor ne kadar oluyor o, 100 bin TL diye baklayı çıkarıyor vatandaş. Peki diyor ben şirket adına alacağım, tamam %18 kdv... He diyor arkadaş hem 100 bin ekstra hem de kdv de isteyeceksiniz ha diyor işte bilmemkim beyciiiiiiim, ortada buluşur bir şeyler yaparızzzzz, siz yeter ki niyetinizi belli edinnn diyor abimiz, düşüneceğim diyor çıkıyor bizimki de...
Bi başkası da forumda idi galiba, Renault için yazmıştı benzerini.
Aracı galeriden alacak, git gel yaparken adamla kanka oluyorlar, muhabbet açılıyor, diyor ki galeri, işte abi diyor atıyorum liste fiyatı 700 bin, biz kaça satıyoruz 850 bin, şimdi sen bunu verdiğinde biz gidip bayiye 700'lük liste fiyatını ödeyeceğiz, atıyorum 50 bin TL satış danışmanına vereceğiz, 50 bini müdür alacak, kalan rakam da bizim... gibi bir bölüşme.
Hala diyorlar ki galeriye ona buna satmamaya çalışıyorlar. Ona ağzımla gülmüyorum öyle diyeyim.
Araba yokmuş... Peh...
Hepsi çok sevdi bu sistemi, iş iyice adileşmeye doğru gidiyor. Son kullanıcı, gerçekten araba almak isteyen çakalların eline düşüyor maalesef yüksek fiyatlarla. Böyle bir saçmalık olmaz.
Ve bunu bu hale getiren ekonomi, hükümet, 6 ay 6 bin km gibi saçma sapan yöntemlerle çözüm üretiyorum algısı yapıyor.
Gülünç...
-
Yüksek kaporayla araç bulma şansımız yok mu acaba? 1.4 urban düşünüyorum. 300 bin tl'ye kadar kapora versek 2 ay içinde sıraya yazarlar mı acaba?
hocam zor güç, 50 bin kapora ile 1.4 urban için sıraya yazıldım sonunda. Temmuz teslim. İnat ettim bayiden araç çıkaracam inşallah. aracımı da kendim satmayı düşünüyorum, takasta ezdirmeyecem.
-
Bizim gibi her şeyin fiyatının 1 günde zıp zıp yukarı gittiği ülkelerde böyle büyük kaporalar vermek mantık dışı olur.
Bu ülkede paranız varsa hemen en uygununu en hızlı şekilde alacaksınız. Diğer türlü her açıdan zarara girersiniz.
Ne zaman geleceği bile net belli olmayan araç için 100k kapora istemekte vermekte akıl dışı.
-
Piyasada "araç yok" algısı yaratan bayiler şimdi de müşterilerinden "sıra parası" adı altında 50-200 bin lira arasında para istiyor.
Pandemide çip krizini ortaya atarak fiyat artıran ardından da 'piyasada araç yok' algısı oluşturarak kendilerine fırsat yaratan bayiler, tüm yaptırımlara rağmen fırsatçılıklarından vazgeçmiyor.
Sıfır araç almak için bayiye giden bir müşteriye aday listesi gösteriliyor. Listeye ise adının yazılamayacağı çünkü listenin dolmak üzere olduğu belirtiliyor. Listeye adını yazdırmak ve öne çıkmak istiyor ise 50 bin ila 200 bin arasında bir ücret talep ediliyor.
kamu son haberOtomobil piyasasında şimdi de "sıra parası" oyunuhttps://www.kamusonhaber.com.tr/otomobil-piyasasinda-simdi-de-sira-parasi-oyunu-68781h.htm
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merak edenler için;
Şubat 2023 tarihinde yazıldığım egea sırası ağustos 2023 bana geldi arkadaşlar, 685 bin tl ye aracı satın aldım( 1.4 easy plus). kdv'nin tam da %20 olduğu vakte denk geldi, ordan da 11 bin tl üstüne eklenmiş oldu. O zamandan beri aracı kullanıyorum, aracı alırken bayi de landirenzo lpg takılmıştır. Aracın kmsi 3.500 kmde iken yağının eksik olduğu farkettim(yağ çubuğunun dibindeydi), serviste ücretsiz yağ eklendi. 10 bin bakımına mart 2024 de girdiğimde tekrar bir yağ eksilmesi söz konusu olmadı. Şuanda aracım 13 bin kmde ve yağı normal düzeyde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X