Merhaba arkadaşlar, aracımın bitmek bilmeyen sıkıntılarından sonra ben de fiyatı uygun yaşı genç bir araç alıp rahatlayayım dedim. ikinci ellere bakınca fiyatların nasıl uçtuğunu hepimiz biliyoruz. Dedim sıfıra gidip sıraya yazılayım, 3-5 ay neyse beklerim dedim. Sivas fiat bayisine gittim Egea sıfıra yazılmak için, ancak muhtemel teslim zamanı haziran ayı için 100 bin tl kapora istendi. Alsatçılar sayesinde, sıraya da yazılamaz olduk. Sizin de karşılaştığınız böyle bir bayi var mı yoksa bu bayiye özel bir durum mu? |
Fiat Sıfır Araca Sıraya Yazılmak: Yüksek Kapora Tutarları
Fiat sıfır araç almak isteyen kişiler, yüksek kapora tutarlarıyla karşılaşabiliyor. Sıfır araca yazılmak için talep edilen kapora tutarları, araç modeline ve bayiye göre değişkenlik gösteriyor.
Sıfır Fiat Egea almak isteyen kişiler, genellikle 50.000 TL ile 100.000 TL arasında değişen kapora tutarları ödemek zorunda kalıyor. Sıfır Fiat Fiorino için talep edilen kapora tutarları ise 30.000 TL ile 70.000 TL arasında değişiyor.
Yüksek kapora tutarları, araç teslim süresini de doğrudan etkiliyor. Kapora tutarı yüksek olan kişiler, genellikle daha erken teslim alabiliyor. Örneğin, 100.000 TL kapora ödeyen bir kişi, aracını 30 gün içinde teslim alabilirken, 50.000 TL kapora ödeyen bir kişi 60 gün beklemek zorunda kalabiliyor.
Sıfır araca yazılmadan önce, farklı bayilerdeki kapora tutarlarını ve teslim sürelerini karşılaştırmak faydalı olacaktır. Bu sayede, en uygun koşulları sunan bayiyi bulabilir ve aracınızı daha kısa sürede teslim alabilirsiniz.
Sonuç olarak, Fiat sıfır araç almak isteyen kişiler, yüksek kapora tutarlarıyla karşılaşabilir. Kapora tutarı, araç modeline ve bayiye göre değişirken, teslim süresini de doğrudan etkiler. Sıfır araca yazılmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak ve farklı bayilerdeki koşulları karşılaştırmak, en uygun seçimi yapmanızı sağlayacaktır.