Şimdi Ara

SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
306
Cevap
7
Favori
21.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ağustos ortasında aldığım, mevcutta 2200 km olan opel astra k 1.4t dynamic model aracımda motor su haznesinin motora bağlanan borusu çıktığından dolayı oluşan hararet sebebi ile arıza yaşadım. İlk etapta conta değişecek dediler tmm dedim çok dikkate almadım. Ama şimdi servis tekrar aradı ve silindir kapağının değişmesi gerektiğini, opelin sadece silindir kapağını değiştirmediğini komple motorun değişmesi gerektiğini söylediler.

Bunu duyunca tabiki direkt reddettim. Motor değişince motor no, ruhsat değişeceğinden ve bu değişiklikler aracın ikinci el değerini düşüreceğinden dolayı opel müşteri hizmetlerini aradım ve kayıt altındaki telefondan tamiri reddettiğimi ve araç değişimi talep ettiğimi ifade ettim.

Arkadaşlar sorum şu;

Opelle ilgili daha önce böyle biley başından geçen varmı? Opelim tavrı ne olu? İşi yokuşamı sürer (mahkeme vb) yoksa daha ılımlı yaklaşıp değişimi mi yapar?

Ayrıca işi yokuşa sürdüğünü varsayarsak bu araç için çektiğim 20.000 tl sıfır faizli krediyi ödemeye devam etmelimiyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
     SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K) SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K) SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darthvader- -- 26 Eylül 2016; 14:16:29 >

• Arkadaşlar herkese merhaba,

Az önce opel türkiyeden aradılar ve araç değişim talebinin kabul edildiğini sağolsunlar bildirdiler.

Öncelikle burada zaman ayırıp fikirlerini beyan eden ve beni yönlendirmeye çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Bu sonuca nasıl geldim size söyleyeyim. Aslında çoğu arkadaşın da belirttiği gibi olay normal şartlarda büyük ihtimal mahkeme aşamasına gelecekti. Ancak ben hem sizlerden duyduğum hem de kendi çevremdeki örneklerden farklı bir şekilde GM ve Opel üst yönetimine attığım mail işin rengini değiştirdi.

Daha önce de belirttiğim gibi, kendimde çokuluslu bir firmada çalıştığımdan bu tip süreçlerde ana firmaya atılan bir mail işi çok değiştirir. Tabiri doğru olursa (bu hususta fazla mütavazi olamayacagım) aklımı kullanarak bu süreçte fark yarattığımı düşünüyorum.

Ama yinede büyük bir müşteri memniyetine yol açan Opel Türkiye ekibine sizin nezdinizde de teşekkürü bir borç bilirim. Bundan sonra hep opel alacağız belli oldu :)

Motor değişimini kabul et dava açsanda kazanamazsın diyen arkadaşlara yada maliyet hesabı çıkarıp bu işten hertürlü zararlı çıkarsın diyenlere ise dayanamayacagım iki satır cvp vermek istiyorum: evet haklısınız Türkiye şartlarında bu tip sorunları müşteri memnuniyeti çerçevesinde halletmek zor ama yine de akıllı davranırsanız ve hakkınızı ararsanız mutlaka bir çözüme ulaşılır. Ya da bana yaptığınız tavsiyeler gibi yaparsınız '' araba değer kaybetmez kardeşim' dersiniz motoru değiştirirsiniz.

Araç değişimi stok dahilinde belli olacak bugün yarın sizlere tekrar bilgi veririm.

Syg
    Yahu kullanıcı dediğimiz sen ben gibi insanlar kaputu açıp herşey yolunda mı diye kontrol etmek zorunda mı? Var mı böyle saçmalık...

Arabayı yapan üretici belli bir bakim periyodu belirlemiş, o periyotlarla yetkili servise gittiğimiz ve herhangi bir kazaya karışmadığımız sürece oluşabilecek tüm arızalar üretici firmanın sorumluluğundadır.

Şahsen çevremdeki insanların çoğu da ömründe hiç kaput açmamış, bakımdan bakıma servise uğrayan kişilerdir.

Ayda bir kaputu açıp yağını, suyunu, hortumunu kontrol edin, etmezseniz oluşabilecek arızaları garanti dışı bırakırız diyen bir üreticiyi de ne duydum ne de gördüm.

Ha öyle bir üretici varsa bilelim de aklımızda bulunsun, bir daha kapısından bile geçmeyiz...

Sıfır alınan bir araba daha ilk ayda böyle bir arıza çıkartıyorsa bunun tek sebebi üretim hatasıdır. Ya işçilik hatası vardır ya da takılan parça hatalıdır, her durumda sorumluluk ureticidedir. Hukuki olarak da ayıplı mal satmış durumdadır ve tuketiciyi koruma yasasına göre de yenisiyle değiştirmek, arızayı giderip fiyatta indirim yapmak ya da araç bedelini iade etmekle yükümlüdür.
  • Darthvader- D kullanıcısına yanıt
    Motor değişirse araca hasar kaydı işlenecek mi ?

Yeni aracınız hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazeteciya -- 27 Eylül 2016; 19:19:52 >
  • Hocam araç daha 0km sayilir motor değişimine sebep olan durumu, Opelden faturalariyla birlikte isteyin korkmadan değişim olmasini isteyin ,bsey olmaz.Fabrika hatası olduğunu düzgün kontrol edilmedgni düşünüyorum olabilen şeyler bunlar.Motor değissin hocam bsey olmaz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco-De Lucia -- 21 Eylül 2016; 11:57:01 >
  • Hasar kaydı olmayacak ama hem opel sisteminde kaydı olacak hemde ruhsat değiştiği için ruhsatta veya sistemde yazacak diye söyledileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatayigci

Keainlikle hayır. Ayrıca aracın değeri düşmez motor revizyon ve tamir edilmesini tavsiye etmem en güzeli sandık motor bence ayağınıza bir şans gelmiş değerlendirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

Orijinalden alıntı: cagatayigci

Keainlikle hayır. Ayrıca aracın değeri düşmez motor revizyon ve tamir edilmesini tavsiye etmem en güzeli sandık motor bence ayağınıza bir şans gelmiş değerlendirin.

Alıntıları Göster
    Arabayı asla değiştirmezler, motor değişimi bile mucize olmuş, keşke reddetmeseydiniz. Geçmiş olsun.
  • Geçen Mercedes tamir etmek istiyor, motorumu değiştirmiyor diye bir konu vardı. Bence güzel bir tutum sergilemiş Opel. Bende Astra K sahibiyim ve bu tutum beni mutlu etti açıkçası. Tamirden ziyade direk sandık motor her türlü daha iyi olacaktır. Yaşadığınız sorun için de geçmiş olsun diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sissa -- 27 Eylül 2016; 0:24:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Arabayı asla değiştirmezler, motor değişimi bile mucize olmuş, keşke reddetmeseydiniz. Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Bu nasıl bir iş anlamadım. Aslında ayıplı mal olarak geri iade alınıp size yeni araç verilmesi gerekli veya ücret iadesi. Motor değişimi için sizden hiç bir ücret talep edilmedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: derniere

Bu nasıl bir iş anlamadım. Aslında ayıplı mal olarak geri iade alınıp size yeni araç verilmesi gerekli veya ücret iadesi. Motor değişimi için sizden hiç bir ücret talep edilmedi mi?

Alıntıları Göster
    Parayı iade etmesi gerekmiyor mu??
  • Komple motor değişimi iyi seçenek bence.
  • Siz aracı alalı 30 günü geçti mi?
  • Hayır ücret talep edilmedi, garanti kapsamında yapılacak. Ama motor yurtdışından geleceği için artık gelecek ramazana mı gelir bilemem? Hala ruhsat değişiminin ikinci el değerini düşürmemesini anlamadım maalesef?
  • Geçmiş olsun can sıkıcı bir durum. Tüketici heyetine vs mutlaka başvurun iki aylık araba sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarpBalaban

Siz aracı alalı 30 günü geçti mi?

Ağustos 17 de imza atıldı, teslim 20 ağustosta atıldı, arıza tarihi 15 eylül, hertürlü bir ayın altında süre
  • quote:

Orijinalden alıntı: derniere

Alıntıları Göster
    ücret talebi olmadan, yanında 1-2 ekstra iyi niyet hediyesi olursa kabul edilebilir. ama sonuç olarak bir dünya para verip alınan araçta, bu sorun içinize sinmeme durumu olacağından değişim talebinizi de haksız göremeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 21 Eylül 2016; 13:04:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darthvader-

quote:

Orijinalden alıntı: SarpBalaban

Siz aracı alalı 30 günü geçti mi?

Ağustos 17 de imza atıldı, teslim 20 ağustosta atıldı, arıza tarihi 15 eylül, hertürlü bir ayın altında süre

Alıntıları Göster
    motor değiştirmeyi kabul et diyen arkadaşlar ,cidden böylemi düşünüyorsunuz.

Adamlar resmen ayıplı mal vermişler.Yenisiyle değiştirmeleri lazım. Kopan bir ipi düğümlediğinizde en sağlam yer düğüm yeridir fakat her seferinde orası içinizi acıtır.

Belki bir sorun olmayacak ama aklında hep şüphe olacak.

• Asıl hararet yapmış aracın tamir edilmiş hali değerini daha düşürür. Bence sandık motor daha iyi olacaktır. Ne güzel 0 motor, diğerinde işlem görmüş motor. Bi de hararet yapan motorun sadece contası değişmez, üst kapak taşlama yapılır, bunuda servislerin çoğu dışarıda yaptırır.
  • daçyanın gözünü sevem
  • Herşeyi geçtim de ya garanti bittikten sonra böyle bir olay olsa? Korku filmi gibi.
  • Kesinlikle hayır. Servisten değişim talep edin. Eski 2-3 yaşında araba olsa neyse de, sıfır araç yazık günah.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.