Şimdi Ara

SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
7
Favori
21.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsun. Forumda buna benzer sorunu Mercedes firmasıyla yaşayan bir arkadaşımız daha var. Ve buna benzer konularla alakalı emsal teşkil edecek mahkeme kararları da mevcut. Yaşadığınız bu olay gizli ayıp kavramına cuk oturuyor. Mahkemeye verirseniz yorucu, uzun ve masraflı bir süreç geçirirsiniz fakat sonuçta kazanacağınızı düşünüyorum. Tabi bu konulardan anlayan iyi bir avukat bulmak lazım. Canımı sıkan nokta şu kanunlarla tüketiciye veriren haklar açıkça belirtilmiş ama firmalar bunu uygulamıyor ve hiçbir oterite de hesap sormuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam motoru değiştirdikten sonra bu konuyu açsaydı helal olsun opel bravo opel diye yazardınız
  • Bazı arkadaşlar motoru değiştirin ne olacak ki demişler gerçekten hayret yuh yani !! , hadi diyelim arkadaş motor değişimini kabul etti ancak o motor geldikten sonra eski motoru söküp yeni motoru takarken mutlaka biryerde yanlışlıklar olacaktır fabrikasyon gibi olamaz , serviste filan motor değişiminden anlayan adam bulamazsınız harala gürele bir şekilde takarlar motoru ama içinize hep bir kuşku ve araçtan soğuma olacaktır , heleki motor değiştikten sonra bir arıza filan verirse uğraş allah uğraş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 22 Eylül 2016; 12:29:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Merak ettiğim bir şey var bilmiyorum bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.. Arkadaş adına üzüldüm böyle bir duruma düşmesine inşallah istediği gibi çözülür.. Geçmiş olsun..

Şimdi merak ettiğim şey şu biz bir araç alıyoruz araç sıfır her şey güzel tabi ki fabrikasyon olarak hata olabilir olmaz diye bir kesinlik yok tamam da biz aracımızı aldık kullanıyoruz fakat bizim tarafımızdan bir tümsekten sert bir şekilde geçme sonrası araca farkında olmadan biz zarar veriyorsak bunu öğrenebilirler mi yani yukarıdaki arkadaşın kullanımından dolayı arıza olması olayını servis öğrenebiliyor mu yoksa fabrikasyon olarak hata olduğunu kesin olarak görebiliyorlar mı??

Benim arkadaşı kötüleme ya da onun böyle bir şey yapma ihtimali üzerinde durma gibi bir düşüncem aklıma şu geldi yılllar önce bir arkadaşım telefon sahibi oldu ve halı üstüne telefonu düşürmüştü bir kaç gün sonra telefonun titremediğini farkettik fakat telefonda en ufak zedelenme yoktu sadece titreşim çalışmıyordu servise gönderdik ve telefonu yapıp gönderdiler sökme işlemi uygulandı telefona fakat denmedi tüketici hatası diye garantiye dahil oldu tamir işi şimdi o konudan aklıma geldi bir araç sahibi olan biri isteyerek veya istemeyerek araca zarar verme durumunda bu aracı servise götürdüğünde kullanıcı hatası deme ihtimali çıkıyor mu servis kontrol sonrası??

herkesin tümsekten hızlı geçtiği olmuştur veya çukura sert girmişizdir,,, bu gibi durumlarda hortum çıkıcak motoru yiyecekse o fabrika hatasıdır, ya hortumu iyi sabitlemediler, ya hortum hatalıdır, yoksa her çukura giren motoru kucağına alır ,,, haa daha büyük kaza vs. gibi bir hadise olsa zaten o anlaşılır ,, yani o hortumun ordan çıkmaması gerekiyor

• Kredini ödemeye devam et, motor değişimini kabul etme.
  • Çok can sıkıcı bir durum gerçekten geçmis olsun. Gönül ister ki direk araç değişimi yapsinlar ama opel ücretsiz motor değisimiylede bir adim atmiş. Şmdi sizi büyük bir karar bekliyor ya mahkemeyle bu isi cozüp uzun bir süre dert tasa cekiceksiniz, yada el mahkum kabul edip kafaniza takmadan devam ediceksiniz. Bence avukata ve tanidiginiz bildiginiz bu araç plazalarinda calisan yetkililerden bilgi edinin yada basindan böyle bir olay geçmiş birilerine danisin. Fevri karar vermeyin üstad, tekrar geçmiş olsun hakkinizda hayirlisi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Darthvader-

Arkadaşlar son dakika...

Az önce dün yurtdışına tüm yk üyeleri ceo cfo ve bilimum üst düzey yöneticiye attığım mail üzerine opel türkiyeden üst düzey bir yönetici aradı ve mailinizin ilgili yerlere ulaştığını bize özel yönlendirme yapıldığını, özel olarak ilgilenileceğini söyledi. Bilmiyorum ne dersiniz ama ben umutlandım biraz...

Yeni araç verme ihtimalleri var, olası bir durum, vermeyip başka bir teklifle de gelebilirler, aracın bakımı, cartu curtu vs şunlar bizden olsun diye,

Kabul etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 22 Eylül 2016; 12:54:44 >
  • RitueL R kullanıcısına yanıt
    Televizyon buzdolabı olsa tamamda otomobil bu, buna benzer bir durum bir yakınımın başına geldi üstelik araç yine Astraydı, (H kasa) 3 yıl mahkemelerde uğraştı araç değişimi için avucunu yaladı, konu sahibine yardımcı olmaya beklentiye girmemesini belirtiyoruz burada, motordaki sorun kronik mi değilmi çözüm yolları bakılıyor vs. en son çare mahkeme kararı ile değişiyor, firma motor değişimi karaı vermişken bu otomobili çok düşük ihtimal değiştirirler,
  • Saçma sapan yazılar yazmayın, motor değişimi sıfır sayılacak bir arabada olmaz, mahkemede üç yıl falan sürmez, işkembeden sallamayın, yapılacak şey belli ; aracı kullanmayacaksınız, mahkeme açılacak, bilirkişi tayin edecek mahkeme, bilirkişi raporuna göre mahkeme karar verecek, bu da 1 yıl sürer, 1 yıl içinde tamamlanma ihtimali yüksek mahkemenin, belki biraz daha uzar.

Sonrasında da firmaya maddi ve manevi tazminat davası açarsın isteğe bağlı olarak, arada geçen 1 yıllık süredeki kaybını istersin maddi manevi.Motorunda arıza olan aracı firma değiştirmek zorunda, diyeceklerim bunlar, isteyen istediğini yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 22 Eylül 2016; 13:08:05 >
  • burda sandik sandik diye ovenler kendileri 2.el almaya kalkinca SANDIK MOTOR ibaresini gordugu anda ilani kapatmiyorlarsa bende bisey bilmiyorum sandik motor iyidir kotudur buna girmiyorum. sadece toplumdaki bu iki yuzluluk midemi rahatsiz ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

burda sandik sandik diye ovenler kendileri 2.el almaya kalkinca SANDIK MOTOR ibaresini gordugu anda ilani kapatmiyorlarsa bende bisey bilmiyorum sandik motor iyidir kotudur buna girmiyorum. sadece toplumdaki bu iki yuzluluk midemi rahatsiz ediyor.

Kendi adınıza konuşun.

Aynı özellikte iki araç aynı fiyatsa,

1- Beyaz/gri+bulunduğun şehirde+yetkili serviste sandık motor değişimli

2- Siyah+500km uzakta+motor değişmemiş ise

direkt 1 numarayı alırım.

Yine iki araç aynı özelliklerde ve 70.000km'de ise

1- Motoru sandık motor olarak 30.000km önce yetkili serviste değişmiş olan

2- Motoru fabrika çıkışlı olan

yine direkt 1 numarayı alırım... vs vs

Neyse ben genel olarak bu milletin bindiği, içi keçi tarafından kemirilmiş arabaları almıyorum. Alacak olursam da durum bu.

• 75 80 bin para verıcem 2000km de hararet yapıcak sonra motor değiştirelim dicekler adamın anasını aglatırım basvurmadıgım mahkeme acmadıgım dava kalmaz elbet kazancıksınız direk degisim isteyin ayıptır bu ayıp

• Bu arkadaşın yedek arabası ve imkanları var dava açıp bekleyebilir. Peki Allah göstermesin bizim başımıza gelse ne yapıcaz 1 sene mahkeme bekleyelim de bize kim arabasını verecek sürmek için?

Sonuçta bana hergün lazım işe gidiyorum çocuğu bırakıp alıyorum. Araba kiralasak nasılsa 1 sene sonra dava kazanırız onu da tahsil ederiz diye. Her ay 2 bin tl kim verecek arabayı kiralayalım diye?

Bu konuda da bir fikir verebilirseniz en azından kafa olarak hazırlıklı olalım. Malum bende 40 gün önce sıfır kia aldım.

Yani sadece sonuna kadar direnirim demekle olmuyor bu işler. Bu arkadaşımızın benim söylediğim şartlarda olduğunu düşünürsek bu mahkeme bitene kadar bu imkanları kim sağlar acaba?

Sandık motor taktırmak ta bir sorun görmeyen arkadaşlara bu açıdan katılıyorum. Yani tamir edicem vercem deseler bile benim bu süreci kaldıracak dermanım olmadığından arabada sürekli lazım olduğu için fazla direnemeyip tamire bile mecburen razı olurum.

Diren diren derken bekara karı boşaması kolay olduğu gibi lafta bırakmayalım. Bu süreci nasıl atlatırız bu süreçte kimin arabasını kullanıcaz başımıza gelirse onu da öğrenelim.

• Tabikide arac değişimi talep ediceksiniz kabul edilemez böyle bir kusur

• motorun açılmasını kabul edip sandık motor kabul etmemek enteresan geldi. Araç değişiminin üsteleyin eni kötü motor değişimi kalsın alternatif olarak

• Araç değişimi talep edin kabul etmezlerse davanızı açın kesin kazanırsınız. Sandık motor vs bu işlere hiç girmeyin

• Opel genel müdürlüğünün yaklaşımı nasıl olaya ?
  • Krediyi ödememek sizin sicilinize işler. Onları ilgilendiren bir durum yok.

Aracın üzerinde kredi olması, devir işlemleri vs derken onlarda çok uğraşacağını bildiği için uğraşmak istemezler.

Eğer sıfır motor gelecekse bence bir sıkıntı olmazdı. Ama memlekette herşeye bir değer gözüyle baktığımız için malesef sıfır araç gelmesi daha iyi bir yol gibi.

Yerinizde olsam sıfır motor talebini kabul eder aracımı kullanırdım. firmadan da değer kaybı için para talep ederdim.. aracın kredisini azaltmış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 22 Eylül 2016; 15:32:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok farklı öneriler gelmiş. siz klavyeden yazanları değil de reel hayatta işin uzmanlarından bilgi alın. avukat, servis ustası, servis danışmanı vs...

• 4077 sayili kanunun 3 veya 4. Maddesi ayipli mal ile ilgili duzenleme yapmaktaydi. Bu durumda musterinin 4 adet secimlik hakki var.
    1- tamirat onarim isteme
    2- yenisi ile degisim
    3- ayip oraninda indirim talebi
    4- para iadesi
    Kanunda bu acikca bellidir. Konustugunuz hatta konusmayi kaydedin ve sunu belirtin. Telefonum kayitta, mahkeme surecinde delil olmasi icin kaydediyorum. Siz Türkiye yasalarina gore faaliyet gosteriyorsunuz ve bizim kanunlarimizda boyle bir amir hükum var. Yani madde yapabilir demiyor. Müşterinin sececegi biri uygulanir diyor. Kesin olarak emrediyor. Eger bu is tuketici hakem heyetine kalirsa sube yetkilileriniz ve sizden de haricen davaci olacagim de.
    Kesinlikle bakim onarim ve benzeri durum kabul etme. Ayni aracin sifirini iste.
    Gecmis olsun. Opel gozumde saglam.bir cizik yedi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.