Şimdi Ara

SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
7
Favori
21.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayatinda sifir araba almamis arkadaslar motor degisimini olumlu ve yeterli bulmus, normaldir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıl bakım paketi al geç hocam.yargıya kalırsan kanser olur gidersin

• Merak ettiğim bir şey var bilmiyorum bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.. Arkadaş adına üzüldüm böyle bir duruma düşmesine inşallah istediği gibi çözülür.. Geçmiş olsun..

Şimdi merak ettiğim şey şu biz bir araç alıyoruz araç sıfır her şey güzel tabi ki fabrikasyon olarak hata olabilir olmaz diye bir kesinlik yok tamam da biz aracımızı aldık kullanıyoruz fakat bizim tarafımızdan bir tümsekten sert bir şekilde geçme sonrası araca farkında olmadan biz zarar veriyorsak bunu öğrenebilirler mi yani yukarıdaki arkadaşın kullanımından dolayı arıza olması olayını servis öğrenebiliyor mu yoksa fabrikasyon olarak hata olduğunu kesin olarak görebiliyorlar mı??

Benim arkadaşı kötüleme ya da onun böyle bir şey yapma ihtimali üzerinde durma gibi bir düşüncem aklıma şu geldi yılllar önce bir arkadaşım telefon sahibi oldu ve halı üstüne telefonu düşürmüştü bir kaç gün sonra telefonun titremediğini farkettik fakat telefonda en ufak zedelenme yoktu sadece titreşim çalışmıyordu servise gönderdik ve telefonu yapıp gönderdiler sökme işlemi uygulandı telefona fakat denmedi tüketici hatası diye garantiye dahil oldu tamir işi şimdi o konudan aklıma geldi bir araç sahibi olan biri isteyerek veya istemeyerek araca zarar verme durumunda bu aracı servise götürdüğünde kullanıcı hatası deme ihtimali çıkıyor mu servis kontrol sonrası??

• uzun bir süreç sizi bekliyor ama ayıplı mal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun, ilk önce yapmanız gereken şuanda bir avukat ile görüşüp net bilgi almanız. Araç net bir şekilde ayıplı mal ise. Araç değişimi veya para iadesi kesinlikle istemelisiniz. Araç 3-4 senelik olsa motor değişmesi işinize bile gelirdi, ama araç daha bir aylık bile olmamış iken motor değişimi tamamen size zarar. Şunuda unutmayın opel ile görüşmelerinizde pozitif olmaya çalışın, sizin için daha iyi olacaktır.

• İssizsiniz galiba. Motor degisimi cok yerinde ve kullanici dostu bir cozum. Opel'i takdir ettim.

Danisin avukatlara. Onlara da yeni dosya lazim zaten. Gazlasinlar sizi.

• Dünyanın parasını dokup sıfır araba alacagım bır ay sonra motor degısecek Ondan sonra satarken alıcı servıs kaydına bır bakacak motor degısmıs.Boyle bır durumda arkasına bakmadan kacacak.Neresi bunun kullanıcı dostu.

Asla kabul etmeyin.Iyı bır avukat uzun da surse bu ısı cozer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.

Dünyanın parasını dokup sıfır araba alacagım bır ay sonra motor degısecek Ondan sonra satarken alıcı servıs kaydına bır bakacak motor degısmıs.Boyle bır durumda arkasına bakmadan kacacak.Neresi bunun kullanıcı dostu.

Asla kabul etmeyin.Iyı bır avukat uzun da surse bu ısı cozer.

Benim aracima yetkili serviste sandik motor degisimi yapilacak ve alici bundan dolayi fiyat kirmaya calisacak.

O alici soyle en musait tarafa dogru uzasin

• Bir yanda aynı km ve aynı model fabrikasyon, diğer yanda sandık motor takılmış bir araba. Fiyat da aynı ise kimse kimseyi kandırmasın işlem görmüş arabayı kimse tercih etmez. Ha şöyle olur uğraşmak istenmiyorsa 100 bin km' ye kadar bakım paketi hediye istenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

İssizsiniz galiba. Motor degisimi cok yerinde ve kullanici dostu bir cozum. Opel'i takdir ettim.

İşsissiniz derken neyi kasttetiniz anlamadım ama ilk anlaşılan anlamda diyorsanız bir bankada yönetici pozisyonundayım. Ha uğraşacak bir işiniz mi yok !! diyorsanız aynısı başınıza gelirse konuşalım...

Avukat konusundada yakın akrabalarım sayesinde bu işi masrafsız halledebilirim. Dediğim gibi insan başına gelince anlıyor bazı şeyleri, bende sizin yerinizde olsam belki bende böyle derdim...

Sonuçta başka bir arabam daha var onun yerine almıştım onu kullanırım, avukat masrafım da yok, çektiğim krediyi de öderim. Bunları üst üste koyunca ısrar etmemem için sebep göremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darthvader- -- 22 Eylül 2016; 9:26:47 >

• Darthvader- D kullanıcısına yanıt
    Hocam bence motor değişimini kabul et.Değişim sürecinde ikame araba vermeleri yeterli.Sen bu durumu fırsata çevir bir kaç bakımı ücretsiz yapılması için anlaş koparabilirsen extra garanti al 2-3 yıl içinde astra almayı düşünüyorum.2 yıl sonra falan satmayı düşünürseniz ben aracınıza şimdiden talibim.Dediğimde de gayet ciddiyim satarken haberim olsun sandık motor takılan aracın değerinde benim gözümde hiçbir düşüş olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Bir yanda aynı km ve aynı model fabrikasyon, diğer yanda sandık motor takılmış bir araba. Fiyat da aynı ise kimse kimseyi kandırmasın işlem görmüş arabayı kimse tercih etmez. Ha şöyle olur uğraşmak istenmiyorsa 100 bin km' ye kadar bakım paketi hediye istenebilir.

Bu aracı o kadar kullanmayacaktım. Max iki sene olacaktı. Premium öncesi ara model olacaktı. 100k km kullansam dediğiniz doğru ama bana pek uymuyor. Ama motor değişimi + 10% değer kaybı nakit ödeme yapılırsa duruma göre düşünebilirim. Biraz araştırdım bu seçeneği kullanan markalar gördüm. (Volvo, ford)

• Şahsen ben ikinci el araç alacak olsam 3000 kilometrede motoru değişmiş aracı tercih etmem.

• Arkadaşlar son dakika...

Az önce dün yurtdışına tüm yk üyeleri ceo cfo ve bilimum üst düzey yöneticiye attığım mail üzerine opel türkiyeden üst düzey bir yönetici aradı ve mailinizin ilgili yerlere ulaştığını bize özel yönlendirme yapıldığını, özel olarak ilgilenileceğini söyledi. Bilmiyorum ne dersiniz ama ben umutlandım biraz...

• Araçta motor değişikliği yapıldığını kimse anlayamaz. Ruhsatınız komple değişecek, ve yeni ruhsatta yeni motor numarası yazıyor olacak. Size ayıplı mal verilmemiş. Ayıplı mal demek yeni alındığı anda kusurlu mal demek. Siz aracı aldığınız anda araçta arıza yokmuş, montaj yada malzeme hatası nedeniyle 2200 km yol yaptıktan sonra arıza yaşamışsınız. Ayrıca araç hararet yaptığı anda durup motoru kapatsaydınız, motorda şu anki sıkıntı yaşanmamış olacaktı.

Servis motorunuzu da onarmıyor ve komple değişim yapıyor daha ne istiyorsunuz? Sizin için söylemiyorum ancak insanlar servis motoru onarmak istese "tamir istemem komple değişim isterim" diyor, servis komple motoru değiştirse bu defa da komple aracı değiştirin diyor. Bu mantığı anlamak zor.

Otomotiv sektöründe distribütörün kendine ait 4 adet satış şubesinin genel müdürü olarak çalıştığım yıllarda binlerce araç sattık, yine binlerce araç takasa aldık ve sattık. Aldığımız araçlardan oldukça fazla sayıda komple motor değişimi olmuş araç vardı, ne alım fiyatlarımızda herhangi bir eksiltme yaptık nede satarken aracın motoru değişmiş olduğu için daha ucuza sattık. Hatta araç yüksek kilometrelerde motor değiştirmişse daha yüksek fiyattan daha kolay sattık, komple yeni motorlu diyerek.

Opel ve Seat'ta komple araç değişimi hemen hemen imkansıza yakındır. Opel'in mahkeme kararına rağmen araç değişiminde direndiğine defalarca şahit oldum. Buna sebep mahkeme sonuçlanıncaya kadar mevcut aracın yenisinin gelmemesiydi. Örneğin X paketli Astra almışsınız ve artık o X paket gelmiyor yerine Y paket geliyor, Opel aracın aynısı artık üretimde yok yerine Y paket veririz ancak ...... kadar fark isteriz diyor. İstediği fark olması gerekenin çok üzerinde oluyor işler tıkanıyor.

Yani aracınızı çok zor değiştirirler, bence komple motor değişimi olarak onarımı kabul edin, Herhangi bir sıkıntısı olmaz aracınızı keyifle kullanırsınız.

• Şimdi burda herkes "motoru değişen araba niye zarara uğrasın canım" demiş ama ikinci elde araç alacak adam motoru değişmiş araba almak istemez, kesin ve net, kimse kendini kandırmasın. Başına gelmeyince yazmak kolay. Hele daha 1 aylık arabanın motoru değişmişse iyice çekinir. Bir söz var ya bizde bekara karı boşamak kolaydır diye, buradaki de o hesap. Ayrıca nasıl anlaşılmıyormuş motorun değiştiği? Serviste bir tane lamba ampülünüzü değiştirseler aracın kaydına işlemek zorundalar. Alan adam aracın servis geçmişini öğrenmek istediğinde komple motor değişimini orada kabak gibi görecektir.

Yeni motor düzgün şekilde takılırsa araçta muhtemelen hiçbir sıkıntı olmaz ama insanın içi ne kadar rahat eder bilemem. Motor değişimi basit iş değil, ön kısım komple sökülüyor, kim 70-80bin para verdiği yepyeni arabanın motoruna kadar her yerinin sökülmesini isterki? Büyük talihsizlik. Üstelik bu durumun araç alındıktan bir ay bile dolmadan önce olduğu düşünülürse ve sorunun ciddiliği düşünüldüğünde bence bu mal kesinlikle ayıplı maldır. Atıyorum alırsınız arka tamponda boya atar, hadi yeni tampon takılır veya tampona boya yapılır, ne bileyim ön takımında rot eğrilir yapılır, farı su alır yapılır, hadi yeni ama kusur bu olur dersiniz ama motor gibi arabanın en önemli parçasında böyle komple değişim gerektirecek kadar büyük bir kusur çıkması bence kabul edilemez. Üretici böyle durumda elini taşın altına koymak zorundadır. Demekki ya kalite kontrolünde, ya kullandığı parçalarda bir sıkıntı var ki 25 günlük arabanın komple motor değişimi gerektirecek kadar ciddi bir sorun oluşuyor. Bu sorunun başka müşterilerinde başına gelmeyeceği ne malum? Ben olsam kesinlikle kabul etmez ve para iadesi ve araba değişimi kabul edilmezse hakkımı mahkemede arardım. Mutlaka mağdur olan müşteri kazanacaktır, öyle mahkeme kararına rağmen vermiyorlar falan diye de birşey yok, oyarlar adamı.

• ASLA VE ASLA motor değişimini kabul etmeyin.

Şöyle düşünün... Bu arabayı yapan adamlar dahi böyle bir hatayı gözden kaçırabiliyorsa servisteki "işten ne kadar anladıkları belli olmayan" usta takımı neleri neleri atlayabilir.

Bir cıvatayı az sıkarlar, bir kablo demetini egzoza yakın geçirirler, arabanın sağını/solunu çizerler...

Dünya para verin; motor patlasın, sonra da E BİZ MOTOR DEĞİŞTİRELİM.

Yazık günah.

Kesinlikle yeni araç talebinde bulunun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her markada böyle şeyler oluyor ve Mercedes dahil sıfır araç verildiğini görmedim,duymadım.Avukatlara giderseniz arkadaşın dediği gibi sizi bir güzel gazlarlar sonuç verdiğiniz parayla kalırsınız.Can sıkıcı bir durum dediğinizde haklısınız ama sıfır motor teklifini kabul etmekten başka şansınız yok.Sıfır aracı unutun bir kere kimse motor için sıfır araç vermez.Diğer yapacağınız şey avukatı boşverin emsal durumlara bakın.Belki para iadesi alabilirsiniz.İsteyeceğiniz şey bence bu olmalı.Tabi en az 6 ay 1 sene davanız sürecek arabanıza hiçbir işlem yaptırmayacaksınız.O şekilde garajda yatacak.Bunu göz önünde bulundurun.Bilir kişi gelecek rapor hazırlayacak,mahkemeye gidecek.Dediğim gibi imkanım var olumlu olumsuz şansımı zorlarım arabaya ihtiyacım yok diyorsanız 2.seçenek daha mantıklı.

• Dikkat et de motor degisirken 3-5 vida somun arttirmasinlar bizim ustalarin klasiktir abi bunu fazladan koymuslar demek:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Darthvader-

quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

İssizsiniz galiba. Motor degisimi cok yerinde ve kullanici dostu bir cozum. Opel'i takdir ettim.

İşsissiniz derken neyi kasttetiniz anlamadım ama ilk anlaşılan anlamda diyorsanız bir bankada yönetici pozisyonundayım. Ha uğraşacak bir işiniz mi yok !! diyorsanız aynısı başınıza gelirse konuşalım...

Avukat konusundada yakın akrabalarım sayesinde bu işi masrafsız halledebilirim. Dediğim gibi insan başına gelince anlıyor bazı şeyleri, bende sizin yerinizde olsam belki bende böyle derdim...

Sonuçta başka bir arabam daha var onun yerine almıştım onu kullanırım, avukat masrafım da yok, çektiğim krediyi de öderim. Bunları üst üste koyunca ısrar etmemem için sebep göremiyorum

Peki kaybedince karşı tarafın avukatlık ücretini ödersiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.