Şimdi Ara

SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
7
Favori
21.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç değişim talebinizin arkasında durun derim. Yapmazlarsa hakkınızı yasal yollar ile çözeceğinizi diretin. Tutumları değişmezse son çare motor değişimi yapılmasını isteyin. Tamir olayı sakat bence de.
  • Çok üzücü geçmiş olsun. Sıfır arabada motor inmesi.

Bizim de 10000 km'de Astra J dizel hararet yaptı enjektöründe kılcal yırtıklar var denip garantiden değiştirmişlerdi. Yani Opel servisleri genelde iyidir Doğuş gibi kör tuttuğunu öper mantığıyla çalışmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımın yağ eksilten 2010 model dizel toyota corollasın'da sandık motor değişimi yapıldı. Aracı halen kullanıyor. Araç 80 binde motor 30 binde, satmaya kalksa kesinlikle motoru da 80 binde olandan daha iyi durumda bence. Sonuçta değişimi servis yapıyor. Ama sizin araç çok yeni sizin durumunuzda aracınızı 5-6 sene kullanamayan biriyseniz ikinci elde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Aslında sıkıntısı olacak bir durum değil normal insanların yaşadığı bir toplumda ama işte necip milletimize mensup insanlar ikinci elde eften püften her sebeple para kırmak için bahane arıyorlar.
  • bilmem ne kadar zaman sonra sattığımda kılın biri didikleyip de servisten motor değiştiğini öğrenir de fiyat kırar da diye dertlerle araba sahibi olmak yanlış, birçok kişi sürekli tamir görüp düzgün yapılmadığından dikiş tutmayan araçlarıyla uğraşıp duruyor, burada opel komple motor değişmeye kalkmış, gayet de makul bir yaklaşım, motor değişsin motor gelene kadar da ikame araç talep et olsun bitsin, herşeyi mahkemelere götürmek çok sağlıklı bir durum değil, zaten yargı iyice cacıklamış vaziyette, avukatmış duruşmaymış uğraşmanın hiç gereği yok, çözüm odaklı davranmak lazım
  • Araç değişimi felan cıkmaz bu işten eldeki motor değişiminden de olmayın da
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    Tabi canım, adamlar arabayı fabrikada yapamamış, serviste yapacaklar Bırakın bu işleri, tavsiyenizi, başınıza gelirse kendiniz uygularsınız. Bilmem nesi değişmiş problem etmeyen adam, pertten toplanmış araba alabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1 ayı geçmiştir diye düşündüm o yüzden motor değişimi iyi seçenek dedim. Eğer 1 ay dolmadıysa tüketici hakkı konusunda iyi bir avukata danışarak hareket edebilirsiniz. Emsal davalara bakmanız gerek eğer benzer durumlarda değişim olmadıysa emsal davalarda bence motor değişimini kabul edip ikame araç talep etmek en mantıklı seçenek.

• Bizimde 2014 citroen jumper minibüsün motorunu değiştirdiler. yine bu soğutma sisteminden kaynaklı oluşan bir hatadan motor arızalanmış.
    ancak aracımızın iki yılı dolmasına yakın bu sorun yaşandı.
    sizin yaşadığınız sorun bir ay önce sıfır alınmış araç için normal bir durum deyil aracın kesinlikle değişimini veya para iadesini isteyin.
    siz her türlü tüketici kanununa göre haklı durumdasınız.

• Darthvader- D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hukuki hakkınızın peşinde olun, üç ay bile olmamış, resmen ayıplı mal kategorisinde. Aracınıza bu saatten sonra hiçbir müdahale yaptırmayın ve servisten çekin bir otoparka. Bilirkişi ile durumu tespit ettirin ve hukuki sürecinizi başlatın. Geçmiş olsun, tüketici mahkemeleri her türlü arkanızda, danışın ona göre hukuki süreci başlatın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek bilgi olarak şunu ekleyeyim. Mahkemelik olursanız eğer bazı durumlarda (buna benzer) aracın mahkeme sonuçlanana kadar kullanılmaması kararı çıkabiliyor mahkemeden. Biraz araştırın görebilirsiniz 2 sene boyunca bitmeyen mahkemeler ve yattığı yerde rezil olan arabalar. Ayrıca aleyhinizde sonuçlanması durumunda 2 sene sonra motor değişimi alırsanız o daha da koyar haberiniz olsun.

Siz yine avukata danışın, avukat derse ki mahkeme arabanın kullanılmaması kararı çıkartabilir diye o zaman sandık motor işi daha mantıklı gibi.
  • iade almaz denen tiplere kulak asmayın hocam hepsi klavye uzmanı, ayıplı mal üretmiş opel , avukata danışın değişim veya para iadesi seçenekleriniz.
  • RitueL R kullanıcısına yanıt
    Alamazsın demediler ki konu sahibi de alabileceğinin farkında sadece ne zaman alır soru işareti o.

Mahkemeler kaç ay sürüyor haberiniz yok gibime geldi.

• Motor acilacak conta ust kapak rektefoye demisler tamam demissiniz, sandik motora hayir diyorsunuz. Dertsiz tasasiz binmek yerine satacaginiz gunu dusunuyorsunuz. Bence yanlis yoldasiniz

•  SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K)

Sandık motor bana göre de daha mantıklı ama araç sahibi farklı bir açıdan bakıyor olaya.
  • Ayıplı ürün satılmış resmen ve değişim isteme diyenler var burada. Zaten asla bilinçli tüketici olabilen bir millet değiliz de, konu araba gibi pahalı bir mal olunca insanlar firmaları daha çok savunur hale geliyorlar, anlamak güç.

Laptop cep telefonu vs. alsanız bir aydan önce bozulsa değişim istemeyecek misiniz? Cillop gibi sıfır cihazınızın içi açılıp tamir edilmesine göz mü yumacaksınız? Çoğunun cevabı hayır olacak ama araba olunca tamir olsun diyecekler.

@Darthvader- hocam, konu ile ilgili bütün evraklarınız eksiksiz elinizde olsun, eksik evrak var ise mutlaka tamamlayın özellikle arıza, motor değişimi vs. konularda. Telefon kaydı zor bir durum çünkü firmadan kaydı almanız çok zor, herşey yazılı olursa daha iyi.

Tüketici mahkemesinden olumlu sonuç alma ihtimaliniz çok yüksek.

Lakin Opel Türkiye ve Opel'in global birimine yazılacak sağlam bir mail işinizi firmanın çözmesini kolaylaştıracaktır. Opel gibi bir firmaya bu durumun yakışmadığını, mahkemeye taşımadan durumu çözeceklerine inandığınızı belirtin ve çözülmezse mahkemeye gitmekten çekinmeyeceğinizi, yasa ile sabit hakkınızı mahkeme emri yerine Opel'in isteği ile almanızın müşteri memnuniyeti açısından önemini belirtin mutlaka.

Opel sonuç vermezse tüketici mahkemesine muhakkak gidin, orada süreç ile ilgili daha net bilgi alırsınız. İyi bir avukat tanıdığınız var ise daha kolay olabilir.

Son olarak krediyi sormuşsunuz, ödemeye devam etmenizi öneririm zira görevlerinizi tam yapın ki hak talebinde eliniz kuvvetli olsun, aksi karar çıkarsa zaten ödemeyi bırakırsınız.

Umarım sorununuz çözülür, bir dünya para verip sorun yaşamak kötü, peşini bırakmayın derim.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 21 Eylül 2016; 14:27:52 >

• Avukat masrafı da bence göz önünde tutulması gereken bir durum. Para iadesi konusunda ise olay sonuçlanana kadar geçen zaman aleyhinize işleyebilir. Sürekli artan araç fiyatları sebebiyle belki aynı aracı o paraya alamazsınız. Bilemedim. Çok tuhaf bir durum.
  • Tecrübemden yola çıkarak; üzgünüm ancak birşey elde edemeyeceksiniz. Opel Türkiye şikayetleri umursamıyor bile. Sorununuzla ilgilendiğini söyleyip, bayi ile iletişime geçip olayın iç yüzünü sizin anlattıklarınız dışında birde bayinin kendisinden dinleyip, sizi arayıp " aracınıza xxxx yapılacak " vs diyerek konuyu geçiştiriyor.

Tüm bunları nereden mi biliyorum? 2012 model 1.6 124hp atmosferik a16xer motorlu aracımda bakımdan yeni çıkmış olmasına rağmen bu sorunu yaşadığımda sizinkine benzer bir süreçten geçtiğimde öğrenmiştim. Okumak isterseniz işte konusu:https://forum.donanimhaber.com/m_108769917/tm.htm

Araca motor yapıldıktan sonra ikinci şansı verdim, satmayıp kullandım. Ancak 3-4 ay sonra tekrar yağ eksilttiğini farkettiğim için, garantinin bitmesine az kaldığı için satıp imzamda ki aracı aldım.

Allah kolaylık versin size de..

• Uzun ve sancılı bir süre geçirebilir, ama aydınlığa ulaşamayabilirsiniz. Bu yüzden iyi düşünüp ona göre hareket etmelisiniz.

Hakim o arabayı kullanmasın diyebilir ve zaten kullanılmayacak durumda olacağı için mahkeme sonuna kadar kullanamayacağınız bir arabanın kredisini öderken mahkeme sonunda iş motor değişim yada tamire dönerse yine boşa geçen zamana mı yanarsınız, araba o kadar yattı diye mi yanarsınız bunları göz önünde bulundurun.

Mahkeme 10 günde sonuçlanacak olsa tamam da benim burada okuduğum para iadesi yada değişim süreçlerinden hiç biri 3-4 aydan kısa sürmedi. Zaten değişim değil de para iadesi kararı çıkarsa o zaman alabileceğiniz aynı araba daha pahalı olacak.

Zor durum Allah yardımcınız olsun.
  • İnşallah gönlünüze göre olur
    Buranın Türkiye Olduğunu ve mahkeme sürecinin çok uzun olduğunu unutmayın
    Masrafın büyüklüğüne göre bir kanun var mı bilmiyorum örneğin 100 liralık ürün için %30 üstünde masraf çıkarsa değişim olur diye
    Bunu neden söyledim örneğin araç aldınız teyp bir hafta sonra arızalandı yada araç çok yakıyor ve yoğun ses var baktılar egzoz Hatalı ne yapılacak? Teyp yada egzoz değişecek
    Motor daha Pahalı diye Motor da ayıplı ürün olur teyp de olmaz diye düşünürüz
    Eğer sorduğum soruda olduğu gibi eğer bir oran yoksa araç değiştirmezler gibi geliyor
    Yanlış anlaşılmak istemem inşallah gönlünüze göre olur ama sandık motor gayet güzel çözüm
    Şahsen sizin araç satılık olsa sebebini açıklayıp bana satsanız piyasası neyse o fiyattan alırım aklıma fiyat kırmak gelmez bile
    Bir da lehinize karar çıkmazsa sonrası daha sıkıntılı
    Saygılar

• Garantiden değişen motordan bir değer kaybı yaşanmaz. Araç iyi durumda ise, bu sebeple aracı almak istemeyen çıkarsa uzasın gitsin, başka araba alsın. Sanki zor satılacak bir araba.

X sebebinden ötürü hararet yapmış bir arabada conta değişimi ile işi kurtarmak çok daha saçma. O hararetin nelere zarar verdiği bilinmemiş oluyor. Kısaca böyle düşük bir km'de tamir yoluna gitmek yerine sandık motor değişimine gitmek sizin için daha faydalı.

Yasa ise açık, aynı arızadan iki kere veya farklı arızalardan 4 kere yapmalı ki değişim talep edebilin. Bunun dışında tek tutturabileceğiniz şey "araçta değer kaybı yaşandı" iddiası olur. Bu arızanın size değer kaybı yaşatacağını kanıtlamanız çok zor. Siz gene değişim isteyin. Çirkefi akıtın. Ama yapmazlarsa "vay efendim neden yapmadılar" demeyin. Sandık motor da güzel bir çözüm. Canınızı sıkmayın. Geçmiş olsun.

Kredi ödemenizi aksatmayın. O aracı yetkili servis kendi eli ile yaksa, o krediyi ödeyeceksiniz. Yetkili servisten yanan aracınızın parasını ayrıca alırsınız. İkisi ayrı şeyler. Krediyi ödemeyi bıraktığınızda icraya "bunlar böyle yaptı" derseniz size gülerler. İkisi ayrı konulardır. İcra tıkır tıkır yürür. Yaya kalırsınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.