Şimdi Ara

SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
7
Favori
21.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın değişimi için opeli zorlayın.2200 km de motoru bitmiş araçtan hayır gelmez,daha çok baş ağrıtır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de motor değişimi iyi bir öneri.
    Tabi arabayı değiştirmeyi de deneyin, olmazsa kesinlikle motor revizyonu iyi bir şey değil, değişim de korkulacak bir şey değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kul yapısı netice de oluyor böyle şeyler
    ama ben direk arabayı değiştirmek için bastırırdım
    sıfır araba , fabrikadan çıktığı gibi almamış olacağım
  • Benim anlamadığım nokta su haznesinin motora giren hortumu çıktı da su seviye uyarısı almadınız mı? Aldıysanız aracı ne kadar kullandınız?

Eğer uyarıyı aldığınız halde kaputu kaldırmadan yola devam ettiyseniz Opel size yine iyi bir seçenek sunmuş.
    Yok uyarı almadıysanız bu durum vahimdir. Kaputun altındaki her şey değişmelidir.
  • Degistir gitsin mahkemeye tasisan 2-3 sene surer zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün ayıplı bir ürün. 6 ay içindede bu ayıp ortaya çıktığı için satış esnasında bu sorun varmış gibi düşünülür. Bu durumda müşteri ücret iadesi, değişim, onarım, yada ayıp oranında indirim talep edebilir. Kanun maddesi çok net. Bu durum servis raporlarıylada belgelenmiş durumda. Bu durumda opeli mahkemeye verirseniz kazanırsınız. Lakin uğraşırsınız. Belkide yıllarca. Opelin önerdiği çözüm aslında birazda bu maddeden dolayı yapıcı olmuş. Şu madde olmasa sizi süründürürlerdi, emin olabilirsiniz. Bu şartlar altında eğer uğraşacak vaktiniz ve sabrınız varsa değişim yada iade isteyebilirsiniz. Ha yoksada motor değişimi mantıklı ve temiz bir çözüm.

Aracın değeri düşermi dersen düşmez derim.

1)Bildiğim kadarıyla ruhsatta motor değişimi olduğuna dair bir ibare olmaması lazım.
    2)Motor değişimi olduğunu anlamak için servis kayıtlarını kurcalamak gerek.
    3)Herşeyden önemlisi motor değişiminin değer düşürecek bir durum olarak görmüyorum.

Bütün bunları iyi düşünüp karar vermelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 21 Eylül 2016; 19:50:08 >

• geçmiş olsun. ayıplı ürün bence sıfır araç üzerinde durun derim ancak süre uzayacaksa mahkeme vs. yıpranmaya da gerek yok. Sonuçta stresli süreci siz yaşayacaksınız ve sonuç belli değil. Ancak bir yandan da o kadar emek çekip alıyorsunuz sonra sorun sıkıntı. İnşallah istediğiniz sonuca varırsınız
  • Arkadaşlar tekrar merhaba,

Öncelikle herkese zaman ayırıp görüşlerini yazdığı için çok teşekkür ederim. Herkesin yorumundan çıkardığım sonuçları maddeleştirmek istiyorum.

1- Hemen hemen herkes araç değişimi yada para iadesi hususunun zorlanması hususunda hemfikir.

2- Değişim ya da iade talebi kesin olarak reddedilirse orada iş değişiyor biraz. Kimi motor değişimini olumlu bulmuş, kimiside mahkeme yolu ile de olsa değişim ısrarının devamı hususunda görüş belirtmiş

3- Motor değişiminin araç değerine etkisi konusunda ise genelde çok fark olmayacağı yönünde

Değişim ısrarımı bugün firmaya belirttim. Ayrıca call center yolu ile yaptığım talebi yazılı olarak hem mail hemde faks yolu ile firmaya imzalı olarak belirttim.

Ayrıca daha farklı bir şey de denedim. Değişim talebimi cc de opel türkiye ve satış temsilcim ve avukatım da olacak şekilde opel globalin tüm yönetim kurulu üyelerine, CEO ve CFO da dahil olmak üzere tüm yönetim kademesine ingilizce olarak ilettim. Hatta bunun üzerine satış temsilcim aradı ve bu maileri nasıl bulduğumu ve iyi bir yol izlediğimi belirtti. Şuana kadar opelin ilgisinden memnunum. Yapmaları gerekeni yaptılar. Satış temsilcim şahsi fikri olarak büyük ihtimalle değişim yada para iadesi kararı çıkabileceğini belirtti ama ben onun kadar pozitif değilim bu konuda.

İkinci hususa gelirsek iş orada değişiyor arkadaşlar. Öncelikle şunun adını koyalım; bu yeni bir kasa ve motor. Daha önce koskoca fabrikada takılan motor eğer değişimi kabul edersem düze kaynaşlıdaki bayide takılacak. Burada can alıcı husus şu; aracı ilk götürdüğümde motoru sökmeye çalışan usta ilk defa yeni astra motoru söktüğünden bahsetti!!! Şimdi bu arkadaşlara ben nasıl motor taktıracağım??? Diğer bayilerde durumun farklı olduğunu sanmıyorum.

Diğer bir hususta motor cahilliğimden kaynaklanan bir durum var. Arabanın montaj dışında takılan motoru aracın genel verimliliğini etkileyebileceğini düşünüyorum, ama dediğim gibi bu konuda açıkçası cahilim ve emin değilim sadece mantık yürütüyorum.

Ruhsat değişimi hususunda ben detaylı bir incelemede ortaya çıkabileceğini düşünüyorum ya da en kötü aracı ekspere soksalar motorun değiştiği ortaya çıkabilirmi?? Bunu da bilmiyorum. Ancak müşteri hizmetlerinde konuştuğum arkadaş motor değişiminin talebimizle sistem kaydının silinebileceğini belirtti. Bu da bana biraz garip geldi.

Sonuç olarak, motor değişimini savunan arkadaşlara bazı noktalarda katılmakla beraber insanın başına gelince durumun çok farklı bir hale geldiğini belirtmek istiyorum. İşin psikolojik tarafı ve arabadan soğuma mevzusu ise tamamen ayrı bir konu.

Bugün avukatımla da konuştum, bazı arkadaşların da belirttiği gibi işin sonucunda dava yolu ile de olsa davanjn kazanılacağı ama durumun ort. 1,5 sene süreceğini ifade etti.

Ben açıkçası başka bir arabam olması sebebi ile de bu işi sonuna kadar kovalayacağım. Yarın ya da öbür gün kesin dönüş yapacaklar. Ona göre ihtarname aşamasına geçebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

Benim anlamadığım nokta su haznesinin motora giren hortumu çıktı da su seviye uyarısı almadınız mı? Aldıysanız aracı ne kadar kullandınız?

Eğer uyarıyı aldığınız halde kaputu kaldırmadan yola devam ettiyseniz Opel size yine iyi bir seçenek sunmuş.
    Yok uyarı almadıysanız bu durum vahimdir. Kaputun altındaki her şey değişmelidir.

Hararet uyarısı aldım ve hemen kenara çekip durdurdum. Uyarıdan yaklaşık 1.5 dk önceden itibaren ise fan gürültüsü arttı ne olduğunu anlayana kadar hararet uyarısı geldi zaten....

• Sandık mator ile müşterisini madur etmemesini takdir ettim. Ben olsam kabul ederdim. Değişim süresince araç kiralayın ve boya koruma yapın derdim

• Bana deselerki iki araba hararet yapmış,sağdaki contasi değişmiş üst kapağı taslanmis bir araba..
    Soldaki yeni sıfır motor takilmis araba?

Gözüm kapalı sıfır motor takılmışi alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Svncrn

Bana deselerki iki araba hararet yapmış,sağdaki contasi değişmiş üst kapağı taslanmis bir araba..
    Soldaki yeni sıfır motor takilmis araba?

Gözüm kapalı sıfır motor takılmışi alırım.

Peki üçüncü bir araba olsa....motorda herhangi bir sorunu olmayan....garanti kapsamında değiştirilmiş... Hangisini seçerdin?

• geçmiş olsun öncelikle çok üzüldüm ancak yapacak birşey yok eğer vaktiniz var ise 0 araç almak için direttirin ama kredi çektiniz bunu fırsat bilerek onlarda direte bilirler bu arada istanbul zeytinburnu opelse orda tanıdık samsunlu bir usta var çok kral bir adam.yardımcı olmak isterim. malesef bu tip durumlarda ötv kdv yüksek olduğundan sakalımız bunların elinde. iyi geceler
  • Hocam kesinlikle davalar uzun surer diyenleri, su opelden allah razi olsun motoru degistirmeyi bile teklif etmis diyenleri dikkate almayin. Hele burada yazi yazan firma calisanlarinin caydirici konusmalarini yok sayin. Iyi demiyorum bakin... herhangi bir avukata gidip durumu anlatin. Degisim vermezlerse hemen tebligati cekin. Dava uzun surerse bile kazanacaksiniz davayi. Davayi kazandiktan sonra ayipli mal oldugunu bile bile degisim yapmamalarindan dolayi da surecte yasadiginiz stresten dolayi manevi tazminat davasinizi da acin. Bu davada ayrica bu durumdan dolayi ugradiginiz maddi kayiplari da belgeleyerek maddi manevi tazminat davasi olarak acin.

Maalesef millet olarak haklarimizi bilmiyoruz, okumuyoruz ve profesyonel destek almiyoruz.

• Darthvader- D kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle sağduyulu yaklaşımınız için tebrik ederim.

Şu durumda yapmanız gereken aracı orada bırakıp para iadesi talebidir bana göre.Araç değişimi olmaz gibime geliyor.Bu tarz problemler her markada oluyor maalesef ama 2200 kmde ki bi araçta olması çok can sıkıcı.

Ayrıca bahsettiğiniz usta mevzusu ve daha önce bu motoru açmamış olması da ayrı bir muamma.Eğer girişimlerinizden hiçbir sonuç alamazsanız aracı yaptırıp elden çıkartın.

Ben şahsen 2.el araç alıcak olsam gidipte motoru daha 2200 km de değişmiş bi aracı almam,kimse yalan söylemesin şimdi.Yok motor değişimini takmazlarmışta bilmem ne.Bu çok ciddi bir sorun.

Şimdiden geçmiş olsun hocam.Bilgilendirin bizi yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 22 Eylül 2016; 1:03:00 >
  • açın davayı gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 22 Eylül 2016; 1:37:45 >
  • Daha bugun arkadasimin opel astrasinin silindir kapagina islem yapip teslim ettiler garanti kapsaminda.

Astra j kasa 2015 30bin km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypnotica -- 22 Eylül 2016; 1:44:26 >
  • Buna benzer bir olay başına gelen bir vatandaşın tepkisi. 1,5 sene beklemek ne demek yahu araba bozuk işte yakalım mı illa arabayı derdimizi anlatmak için. Bence sonuna kadar kovalayın, dediğiniz gibi motor değişimi verimli olacak mı garantisi yok. Şu seçenekte olabilir, tamam motoru değiştirin ama bir değer kaybım var, değer kaybımı karşılayın o zaman bu iş mantıklı olur. Satarken aracın motoru değişti derseniz insanlar araçtan uzaklaşır haliyle, bu durumu belirtmezseniz etik olmaz. Video'daki arkadaş gibi arada sert yapmak gerekiyor demek ki.

https://www.youtube.com/watch?v=k8-WjfrG8eI&ab_channel=FuatPektane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derniere -- 22 Eylül 2016; 2:19:58 >

• niye değer kaybı olsun ki, tofaş motoru mu takıcaklar
  • Daha 1 aylık arabanın her tarafı sökülüp takılacak fotoğraflardaki durum bile soğumaya yeter. Kesinlikle kabul etmeyin gerekli yerlere şikayet edip hakkınızı arayın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.