Şimdi Ara

SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
7
Favori
21.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kiralama ücretinden tutun yasal faizlerin hepsini alırsınız ama onun için iyi bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Mahkeme 3-5 ay değil 2 sene de sürebilir o yüzden o işe hiç girmeden en kolay yönden halletmeye çalışıyor bir çok insan.

Mahkeme dediğin Türkiye şartlarında 1 sene sürecek desek aylık 2 bin tl den 24 bin kiralama bedeli lazım. Sonunda almaya alırsın fazla fazla da alırsın ama o kadar bütçe ayırmak her babayiğidin harcı değil.

İmkanların vardır yada 2. bir araban vardır sonuna kadar gidersin ama bunun için sağlam bünye lazım, onlarda bunu bildiği için uzatabildiği kadar uzatıyor. Zaten basına yansıyanlar mahkemeyi kazananlar.

Sen git bir avukata danış bak kaç tane kazanamayan var bide oradan bakmak lazım. Tüm bu çabaların sonunda kazanamazsan elin başının arasında oturup düşünürsün.

Herkesin düşüncesi farklı tabi. Ben o kadar uğraşacak imkan ve sabıra sahip olmadığım için motor değişimini kabul ederdim en başında. Motor değişince zararı olacağını söyleyen arkadaşlar var o konuda bir şey söyleyemem ama motor kulakları sökülüp şanzımandan ayrılan motorun yerine yeni motor takılacağından ben sıkıntı yapmazdım.

Sonuçta bazı arabalarda baskı balata değiştirirken motor indirenler var (kia rio 1.4 crdi isteyen servisi arayıp sorabilir). Bu durumda ne yapsın adam? Baskı balata değişti diye motor indi diye arabayı mı satsın? Bu astradaki tek farklı şey ruhsat değişecekti o kadar, onu da zaten neyin ne olduğunu bilen adam sorun etmez.

Bunları polemik için yazmadım benim şahsi düşüncelerim. Bu sebeple muhalefet amaçlı yazılan bir şey olursa cevap vermeyi düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 14 Ekim 2016; 17:31:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Kiralama ücretinden tutun yasal faizlerin hepsini alırsınız ama onun için iyi bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Mahkeme 3-5 ay değil 2 sene de sürebilir o yüzden o işe hiç girmeden en kolay yönden halletmeye çalışıyor bir çok insan.

Mahkeme dediğin Türkiye şartlarında 1 sene sürecek desek aylık 2 bin tl den 24 bin kiralama bedeli lazım. Sonunda almaya alırsın fazla fazla da alırsın ama o kadar bütçe ayırmak her babayiğidin harcı değil.

İmkanların vardır yada 2. bir araban vardır sonuna kadar gidersin ama bunun için sağlam bünye lazım, onlarda bunu bildiği için uzatabildiği kadar uzatıyor. Zaten basına yansıyanlar mahkemeyi kazananlar.

Sen git bir avukata danış bak kaç tane kazanamayan var bide oradan bakmak lazım. Tüm bu çabaların sonunda kazanamazsan elin başının arasında oturup düşünürsün.

Herkesin düşüncesi farklı tabi. Ben o kadar uğraşacak imkan ve sabıra sahip olmadığım için motor değişimini kabul ederdim en başında. Motor değişince zararı olacağını söyleyen arkadaşlar var o konuda bir şey söyleyemem ama motor kulakları sökülüp şanzımandan ayrılan motorun yerine yeni motor takılacağından ben sıkıntı yapmazdım.

Sonuçta bazı arabalarda baskı balata değiştirirken motor indirenler var (kia rio 1.4 crdi isteyen servisi arayıp sorabilir). Bu durumda ne yapsın adam? Baskı balata değişti diye motor indi diye arabayı mı satsın? Bu astradaki tek farklı şey ruhsat değişecekti o kadar, onu da zaten neyin ne olduğunu bilen adam sorun etmez.

Bunları polemik için yazmadım benim şahsi düşüncelerim. Bu sebeple muhalefet amaçlı yazılan bir şey olursa cevap vermeyi düşünmüyorum.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Polemik amaçlı yazmadım sadece kiralama ücretini gerçekten alabilir miyiz onu merak etmiştim ve cevabımı da aldım sağolun. Böyle sorunlarda bayileri araç kiralamayla tehdit etmek lazım bana göre. En azından 1 ay kiralar ve bayinin bundan haberdar olmasını sağlar ve nabız yoklardık. Sonunda haklı çıkacağımızdan eminsek 1 aylık kiralama bedeline gücümüz yeter ve işleri hızlandırır diye düşünüyorum.

Ama dediğiniz gibi davanın ters sonuçlanma ihtimali de var. O yüzden her olayı özel değerlendirip karar vermek lazım. Mahkeme araçta değer kaybı olmaz deyip değer artışından bile söz edebilirdi sıfır motor montajından dolayı. Davanın sonunu göremiyorsak en kısa yoldan anlaşmak en güzeli size katılıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    Ben sizin için demedim polemik muhabbetini. Birazdan gelirler

Bazı genç arkadaşların kanı kaynadığı için burada ateşli cevaplar yazdılar, bende defalarca sordum önceki sayfalardan görebilirsiniz.

Bende sıfır araba aldım benimde başıma gelebilir, benim başıma böyle bir şey gelirse (Allah göstermesin) ben bu süreci nasıl atlatırım dava açarsam. Hiç imkanım yok bana da söyleyin nasıl atlatılacaksa bilelim diye sordum kimse cevap vermedi.

Git dava aç, git sıfır iste, git çemkir, sıfır arabada olmaz öyle şey diyen diyene ama ben dahil bir kaç kişi dışında kimse de demedi bu süreci atlatabilecek durumunuz varsa böyle bir işe girin diye.

Bekara karı boşamak kolay misali git dava aç diyorlar. Sor bakalım adamın 2. arabası var mı yada başka bir şekilde geçirebilir mi bu süreci? Sonuçta araba yatıyor kullanılamaz durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 14 Ekim 2016; 17:51:24 >

• Son durum nedir acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darthvader- D kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın,
    Benimde buna benzer sorunum var. 2017 model 18.500km aracım segman kırdı. Almanya ve Opel Türkiye ‘ ye üsluplü biçimde yazımızı yazdık. Yenisi için olumlu/olumsuz cevap bekliyorum. Yeni değişim için bedel talep ediyorlar mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Darthvader- D kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız mektubu hangi adrese gönderdiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.