Şimdi Ara

SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
306
Cevap
7
Favori
21.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni arac talep edin. Kabul edilemez. Motor degissin binin diyenler kendi araclarinin basina gelse 2000km deki aracina ne yaparlar acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

niye değer kaybı olsun ki, tofaş motoru mu takıcaklar
    sıfır almanyadan motör gelicek....siz istemem tamir edin diyorsunuz???sen kaç yıl sonra satacaksın belkı ömrün bile yetmez...boşverrrr al sıfır motörü keyfine bak...
  • Darthvader- D kullanıcısına yanıt
    Nasıl kaybedecek söyler misiniz? Hiç bir bilginiz yok ama maşallah karşı vekalet ücretini biliyorsunuz bir tek. Kanunda AÇIKÇA der ki ayıplı mal satılan kişinin seçimlik hakları vardır ve ürün değişimi de bu haklardan biridir. Sizin gibiler yüzünden insanlar haklarını kullanmaya çekinir olacak.

@Darthvader Hocam sizde en iyisini yapmışsınız. Sonuna kadar arayın hakkınızı, kanunen (avukatlarınız da söylemiştir zaten) değişim istemek hakkınız. Anladığım kadarıyla aracınız gizli ayıplı gelmiş. Şimdiden çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sonuçlanır davanız.
    Hocam birde kredinizi ödemeye kesinlikle devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 22 Eylül 2016; 17:19:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

sıfır almanyadan motör gelicek....siz istemem tamir edin diyorsunuz???sen kaç yıl sonra satacaksın belkı ömrün bile yetmez...boşverrrr al sıfır motörü keyfine bak...

Alıntıları Göster
    Konu sahibi bir şey sormuş. Katma değeri olan 3 tane yorum var max. Bilmediğin konu hakkında niye insanları yanlış yönlendiriyorsunuz cidden anlayamıyorum.

1. Öncellikle geçmiş olsun. 1 ay içinde sorun çıkan ürünlerde 1 e 1 değişim hakkı yasal olarak vardır. Tabi ufak problemlerde kimse bununla uğraşmak istemez.
    2.Beyaz eşya sektöründe bile üretim bandında sorun yaşayıp tekrar işlem gören ürünler revizyonlu adı ile daha ucuza satılırken, motoru değişmiş orası burası sökülmüş aracı ben kabul etmezdim.
    3. Üretim bandından standart olarak çıkmayan ürün neden değer kaybeder? Çünkü üretim sırasında tanımlı olan parametreler vardır. Cıvata torkları vs. Buna ek olarak robotla gruplama yapılır. El ile robot gruplamasının kalite açısından çok farkı var. En basitinden robot parçayı çok daha stabil yerleştirirken el ile olan gruplamada yapanın kabiliyetine bağlıdır. 10 kişi farklı ürün çıkarabilir.
    4. Peki bu parametrelerle gruplama yapılmazsa ne olur yani serviste yapılan değişim sonucunda yeni arabada neler olabilir? Civatalar uygun tork ile sıkılmazsa gevşeme yapabilir. Düzgün gruplanmayan parçalar zamanla gevşeyip ses yapabilir. Ve daha aklımıza gelmeyecek onlarca soruna neden olabilir.

Bu şartlar altında yasal olarak hakkın varken, 10 binlerce para verdiğin bir malda bu riskleri almayı göze alacak kişi ya bu yazdıklarımdan bir haberdir ya da vurdum duymazdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darthvader-

quote:

Orijinalden alıntı: Svncrn

Bana deselerki iki araba hararet yapmış,sağdaki contasi değişmiş üst kapağı taslanmis bir araba..
    Soldaki yeni sıfır motor takilmis araba?

Gözüm kapalı sıfır motor takılmışi alırım.

Peki üçüncü bir araba olsa....motorda herhangi bir sorunu olmayan....garanti kapsamında değiştirilmiş... Hangisini seçerdin?

Neyse dava açılmış zaten....

Ben genede motoru yeni takılmışi alirim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6BD4B980B -- 22 Eylül 2016; 17:23:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronin

Konu sahibi bir şey sormuş. Katma değeri olan 3 tane yorum var max. Bilmediğin konu hakkında niye insanları yanlış yönlendiriyorsunuz cidden anlayamıyorum.

1. Öncellikle geçmiş olsun. 1 ay içinde sorun çıkan ürünlerde 1 e 1 değişim hakkı yasal olarak vardır. Tabi ufak problemlerde kimse bununla uğraşmak istemez.
    2.Beyaz eşya sektöründe bile üretim bandında sorun yaşayıp tekrar işlem gören ürünler revizyonlu adı ile daha ucuza satılırken, motoru değişmiş orası burası sökülmüş aracı ben kabul etmezdim.
    3. Üretim bandından standart olarak çıkmayan ürün neden değer kaybeder? Çünkü üretim sırasında tanımlı olan parametreler vardır. Cıvata torkları vs. Buna ek olarak robotla gruplama yapılır. El ile robot gruplamasının kalite açısından çok farkı var. En basitinden robot parçayı çok daha stabil yerleştirirken el ile olan gruplamada yapanın kabiliyetine bağlıdır. 10 kişi farklı ürün çıkarabilir.
    4. Peki bu parametrelerle gruplama yapılmazsa ne olur yani serviste yapılan değişim sonucunda yeni arabada neler olabilir? Civatalar uygun tork ile sıkılmazsa gevşeme yapabilir. Düzgün gruplanmayan parçalar zamanla gevşeyip ses yapabilir. Ve daha aklımıza gelmeyecek onlarca soruna neden olabilir.

Bu şartlar altında yasal olarak hakkın varken, 10 binlerce para verdiğin bir malda bu riskleri almayı göze alacak kişi ya bu yazdıklarımdan bir haberdir ya da vurdum duymazdır.

Alıntıları Göster
    konuyu okudum bir çok yorumuda. allah düşmanımın başına vermesin.
    ikinci elden kaçıp sıfır alıyoruz kafamız rahat etsin şu başa gelene bak.
    baba parası olsa belki koymazda alın teri olunca insanın çok zoruna gidiyor.
    karşımızdaki muhattaplar ise milyar dolarlık isim yapmış bir firma.
    mağdur etmeleri çok saçma. sıfır olmasını bir yana bırakıyorum 1 ay bile olmamış bir araba ve yüzsüz bir şekilde motor değişimi teklif ediliyor.
    aksine sıfır araba verip üstüne fazladan dan birşey veremesi gerekir mağduriyet yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 22 Eylül 2016; 17:24:30 >

• Yalnız burada oluşan bir arıza değil, muhtemelen üretimden kaynaklanan bir hata/problem var. Bu yüzden firma açısından aracın değişimini yapmak hukuki bir zorunluluk. Ama tabi ki büyük firmalar ne kadar azla kurtuluruz hesabındalar, bunların karşısında susmayıp, harekete geçmek gerek.
  • quote:

Opel'se Allah sabır versin. Yeni araba şart.
  • Mahkeme isi cok riskli.hemen ayıplı mal deyip noktalamak yanlis.simdi mahkemede bilir kisi atanacak firma avukatlari sürücü hararet yapmaya baslayan araci neden kullanmaya devam etti,radyatör borusu değişimi yapilip ariza giderilirdi vs gibi kullanici hatasi var diye savunmalar yapabilir...(malum dsg olaylari)
    Dava açılmış,mahkeme hayirlisiyla insallah arkadaşi hakli bulup arabasını yenileme yolunda karar verir gönlümüz bundan yana.

• Zaten bir araba için birde devlete alıyoruz araba. Yapmayın hocam bunu Sıfır aeaç isteme hakkınız var.

• quote:

şimdi motor arızalı/ayıplı falan değil. su olmadığı için conta yakmış.

komple motor takmak ki en iyi çözümü sunmuş servis, mantıklı.

komple arabayı değiştirmesi gerekmiyor. motor vidalarla bağlı sonuçta arabaya.

ya böyle olsaydı;

SIFIR ARAÇTA MOTOR DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR(ARAÇ DEĞİŞİMİ KABUL EDİLDİ-ASTRA K)

• Şu motor değişsin diyenlere inanma hocam
    Bi dünya para vermişsin araç 2 günde motor yemiş
    Senin ne suçun var
    Ayıplı malı itelemişler sana

İlerde en ufak bi sorunda miden bulanır
    O arabadan sana hayır gelmez

Sıgır araç iste ve bayiden çıkarmadan sat
    Git başka marka al

• Kolay gelsin. Kanunun açıkça dedikleri yeterli olsa ne hakim, ne savcı, ne de avukat diye meslek grupları olurdu. Opel'in avukatları kullanıcı hatası konusunda ciddi argümanlarla bastırıp da, mağdur arkadaşı sandık motordan da etmez umarım.

Millet motor swaplıyor, burada orjinal sandık motor montajındaki işçilik hatalarından dem vuruyor millet. Bu arkadaşlar debriyaj seti değişen arabalarını şanzımanı indi diye kenara atıyorlar sanırım.

Farz edelim ki bir sene sonra araç değişim hakkını mahkeme yoluyla aldı. Bir sene sonra alınca, hakkını almış mı olacak?

Mağdur arkadaşa tavsiyem araçtan soğursa, hiç sinir harbine girmeden, sandık motor değişimini kabul etsin. Sonra da aracı sıfırının 4.000-5.000 altına satıp, başka bir araç alsın.(Çok istiyorsa aynı aracı da alabilir de, yerinde olsam bir daha Opel -Opel olması önemli değil, mağduriyet yaşadığım marka olması önemli- almam) Bir sene aracın kenarda yatma bedeli nereden baksan, mal değerinin %10'u bile olsa 6.000-7.000TL. Bu arada mtv, zorunlu sigorta ve kasko da işleyecek. Hakkını ararken edeceği zarar bu 5.000TL'den fazla.(Kanuni faiz faso fiso hikaye) Bana sorarsa, aracına keyifli keyifli binmeye devam etsin. Servisten de garanti süresi uzatımı talep etsin. Muhtemelen garanti uzatımını kabul ederler.

Yok ben hakkımı arayacağım der ve hakkını arayıp, istediğini alırsa ben de memnun olurum. Burada boş yere zarar etmesin, sıkıntıya girmesin diye tavsiye veriyoruz. Bir sonraki aracımda benzer durumla karşılaştığımda, sıfır araçla değişim yapılacağını bilmek güzel olur. Ama ütopya.

Son olarak hatanın başlangıcı 2015'ten 2016'ya geçerken arka süspansiyon Watt bağlantısı, kaput izolatörü ve Dynamic jantları çalınan bir arabayı almak olmuş.

• Yukarida kanun maddesi sayan arkadaslar her bir maddeyi dolanan ne kadar ictihat oldugunu gorseler felekleri sasar ..kanunu kopyala yapistir yapmakla olmuyor .. sadece ayipli malin tanimi uzerine kitap yazilmis .. uzun bir surec bekliyor sizi ,sonrasinda bir de icra safhasi var.. davayi kazansaniz bile muadili yok diyecekler .. parasini isteyeceksin bu sefer fiyatlar yukseldiginden zarar edeceksin ... kotuniyetle yazmiyorum aklimdan gecenler. insallah kazanirsin

• yine mahkemeciler gelmiş milleti gaza getiriyo bu çocuklar harbiden ne yiyor ne içiyor anlamıyorum
    sorun yaşayan arkadaş geçmiş olsun sıkıntılı bir durum ama arabada 30 gün geçti geçmedi davası yok geri iade edemezsin sandık motor takacaklar bineceksin
    ha 2.el değeri maalesef düştü bu konuda haklısın ben alıcı olsam senin aracını almam.
    mahkemecilere bakma yıllar sürer haksız çıkarsın keyfine parana yazık olur

• quote:

Orijinalden alıntı: viper17

ya böyle olsaydı;

Bu araca sonradan frigo takılmış belirtilen arızayı da montaj hatası sebebiyle açmış diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

quote:

Orijinalden alıntı: viper17

ya böyle olsaydı;

Bu araca sonradan frigo takılmış belirtilen arızayı da montaj hatası sebebiyle açmış diye hatırlıyorum.

Alıntıları Göster
    Araç değişimini de kabul etmeyin. Paranızı geri alın bundan sonra her an bir şey olacak mı korkusu ile aynı direksiyona oturmak zor olur...

• gecmis olsun, opelle ayipli mal arac para iadesi talebiyle mahkemelik olduk. opel hicbir talebi kabul etmeyen bir firma. mahkeme surecinde de servis fisi olmasina ragmen herturlu yalani soyleyebilen isi yokusa surmek icim tum hukuksal haklarini kullanan bir sirket. keske batsa su lanet firma. biz aracimizin parasini 2 yil sonra alabildik. bu iki yil boyunca paranin deger kaybi ve yasadigimiz streste cabasiydi. size nacizane tavsiyem yargitay ayagiyla birlikte 2 yil. surecek bu hak arama isine girmeyin. hakliliginiz kanunlara gore sabit olsada hukuk sistemimizden dolayi iki yil bekler siniriniz bozulur. tavsiyem sans diyin degistirin motoru ugrasmayin. gecmis olsun tekrar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tüketici mahkemelerine gidin ayıplı mal bu 1 aylık arabanın motoru felan değişmez.Burda iyi olmuş diyenler aynı şey başlarına gelse ne yaparlar acaba ?7
    sandık motoru iyi bişey zannedenler var pes.satarken nasıl satıcak arabayı bunu düşünmüyor kimse ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.

Dünyanın parasını dokup sıfır araba alacagım bır ay sonra motor degısecek Ondan sonra satarken alıcı servıs kaydına bır bakacak motor degısmıs.Boyle bır durumda arkasına bakmadan kacacak.Neresi bunun kullanıcı dostu.

Asla kabul etmeyin.Iyı bır avukat uzun da surse bu ısı cozer.

Benim aracima yetkili serviste sandik motor degisimi yapilacak ve alici bundan dolayi fiyat kirmaya calisacak.

O alici soyle en musait tarafa dogru uzasin

az gerçekçi olun ya kale boş tabi sallayın

aynı şey başına gelse motor değişimini kabul eder miydin ?

KESİNLİKLE PARA İADESİ YA DA ARAÇ DEĞİŞİMİ İSTEYİN AYIPLI MAL BU,SATARKEN ÇOK SIKINTI YAŞARSINIZ EĞER YENİ MOTOR TAKILIRSA

burdakilere de bakmayın bekara karı boşaması kolay...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.