Şimdi Ara

Bayi araç bedelinin bir kısmını akseksuar olarak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haziran sonu Chery marka araç siparişi verdim .
    Aracın fiyatı telefonda ilk başta 1230 + cam filmi hediye diye konuşuldu .
    Temmuzda olan Tescil işlemlerinde gördüm ki faturam 1.210 kesildi 5 bin tl de plaka, tescil masrafları denildi . Araç gelince 15 bin tl de akseksuar olarak keseceğiz denildi .
    İçime kurt düştü aynı bayinin diğer satış temsilcisini aradım direkt1220 bine aksesuar vb olmadan verebileceğini söyledi aracı .

Farklı bayiler 1.215 de satmış.Bu normal bayiden bayiye değişiyor .Aynı bayide ,aynı tarihte böyle olması garip geldi .

Şimdi burada satış temsilcim mi yoksa bayi mi bir şeyler çeviriyor ?

Markanın Müşteri hizmetleri aradım bayinin bileceği iş gibi konuştular .

Kredi + tüm ödemeler tamam sadece araç tesliminde kalan 15 bin tl yi alacaklarını söylediler .(Olmayan bir şeyi almış gibi olacağım sanırım )

Kampanya döneminde aldım ,10-15 bin çok önemli değil,fiyatlar bayiden bayiye değişiyor diyelim fakat madem bu fiyata anlaşıldı neden faturam bu şekilde olmuyor .2024 yılında bakanlığın ceza kesme haberleri ile akseksuar olayları bitti sanıyordum .
    İlginç geldi bir de sizin fikirlerinizi merak ediyorum .

• Siz aracın sahibi olduktan sonra mı ödeme istiyorlar? Diyelim ruhsat çıktı. Araç bayide. 15bini elden istiyorlar. Vermediniz. Ne yapabilirler?
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Ruhsat plaka çıktı .Teslimata gidince istiyorlar . Fiyat olarak yine aynı rakama geliyor ama böyle bir fatura olayı can sıkıcı ,üstüne bana kesilen fatura tutarında da aynı gün satış veriyorlar .Uzaktan sipariş ile aldık diye bizi mi yiyorlar bilemedik :)
  • JrFuKi J kullanıcısına yanıt
    Sanki öyle olmuş. Vermeyin diyeceğim sıkıntı çıkarırlar mı bilemedim
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    15 bin için kavga edip araç sürecimi mahvetmek istemiyorum .Fakat bu tutarsızlık bayinin mi st nin mi onu çözemedim
  • cam filmine 15 bin fatura kesip, ötv matrahını düşürecek yani ötv'yi cebe atacaklar.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

15 bin tl nin ötv sinden kaçmak için mi uğraşıyorlar yani vay be :)

• ÖTV matrahı nasıl düşecek ki? Zaten %80 hepsi. 15 bin TL büyük rakam değil, vergisel olduğunu zannetmiyorum, aksesuar veya ona benzer bir hedef vardır, tutmamıştır bu yüzden istiyordurlar.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

cam filminde %80 mi ötv?

bu 2022 den beri dönen aksesuar kilitleme çabasının özü ötv'yi cebe indirmek.

net 6bin lira fark eder , ayda 100 araçta yapsan showroomun personel maliyeti çıkar.

• Satış temsilcisi 15 bin kesik atmaya çalışıyor diyebilir miyiz

Evet cam filminde %80 niye şaşırdın ki? Bu araç %80 ÖTV'ye tabi şu anda.

• Aynı bayinin diğer satış temsilcisinden al arabayı. Bu kadar basit.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Evet, faturayı iptal talebinde bulunup. Nakit Parami 1 ayda iade alıp. Çekmiş olduğum krediyide iptal ettirip.Malum kampanyayıda kaçırıp tekrardan o kişiden alabiliyorum.Chery Türkiye Müşteri hizmetleri. Gayet basit duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 8 Temmuz 2024; 23:25:50 >

Bir şeyi iptal etmene gerek yok. Aynı bayiye yatırdığım parayla başka araba alıyorsun. Paran duruyor, kredin duruyor, kampanyan duruyor.

cam filminde ötv yok.

aracın matrahını 7 bin az gösterip ödenecek tutarı 15 azaltırsın, aksesuar işletmenden 12.5 + kdv 15 cam filmi faturası kesersin bir 5.5 cebe kalır. bu işin matematiği bu.

adamlar manyak mı niye cam filmi bok püsür seyleri 100e 200e faturaladılar pandemi döneminde araç olarak faturalar geçerlerdi. hoş ülke dingonun ahırına dönmüş hiç fatulamayıp elden para alanlara ne oldu ki sanki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 9 Temmuz 2024; 18:36:29 >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

Gel bunu bayiye anlat :)

Koca bayinin yaptığı küçük hesaplara bak vay be , bunu st tek yapamaz anladığım kadarıyla müdürüne kadar biliyorlar o zaman sistemi kim ne tutturursa hesabı

tabii ki vergisel. nerden baksan 5000 tl farkediyor adam için.

çok ta küçük bir hesap sayılmaz. insanların sorun edip şikayet etmeyeceği kadar bir rakam ile yapıyor bu işlemi. ben şahsen bana zorla aksesuar satandan araba almam. hele ki böyle numaralar yapacak. işim olmaz. satıcı mı yok? araba markası mı yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 9 Temmuz 2024; 20:45:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.