Şimdi Ara

Debriyaj sertleşti, ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yakınıma (istemeyerek de olsa) full bakımlı aracımı sürmeyi öğrenmesi amacıyla 2 kez verdim. Ben de yanında oturdum, kalkış, ilk hareket ve vites geçişi çalışması yaptı. 2 gün sürdü toplam bir saati geçmemiştir. Ancak şimdi debriyaja bastığımda sertleştiğini, eskisi gibi yumuşak almadığını, kavramada da değişiklik olduğunu farkettim. Bu durumda bu ayarlara alışmam bir tarafa sürerken sinir olacağım için sürüşümü ve psikolojimi etkileyecek. Ne yapmamı önerirsiniz? Servise gitmeyi bile düşünüyorum da derdimi nasıl anlatacam?

• derdini anlatmana gerek yok.
    yakının baskı balatayı sıyırmış
    eğer durumdan rahatsızsan servise gidip baskı balatamı değiştirmek istiyorum diyeceksin olacak bitecek
  • baskı balata 1 saatte hemen sıyırmaz o kadar çabuk eskimez we bu 1 saati er dk sini debriyaja basacak hal
    de yok

bence bu saadece pisikolojik bi durum derbriyaj askisi gibi bence hiç bi sorrunn yok

eğer çok rahatsız olduysan serwise we söksün baksın

bu arada arabanın marka we modeli nedir
  • Araç hyundai accent 2001 1.5 gls. Ben geçen yıl 2.el olarak aldım. Benden önceki sahibi zaten baskı balatayı biraz yemişti ve komple değişmek zorunda yani yenilemek zorunda kaldım. Ondan beri de gül gibi bakıyorum araca desem abartmış olmam. Psikolojik değil çünkü aracı bilen başka iyi şoför arkadaşlarım da hafif bir sorun hissetti. Aracın baskı balata ve rulmanına 150 ytl verip değişmiştim 4 ay önce. Sertleşmesi canımı sıktı.
  • 1 saatte debriyaj baskı balatayı sıyırmaz arkadaşın dediği gibi başka bir sorun wardır bence servise gösteriver çok sorun oluyorsa
  • şanzımanı indirip caktırma tabir edilen işlemle düzelttirebilirsin eger tamamen bitmemişse....
  • benim araçta da olmuştu,bir süre sonra normale döndü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eger debriyaj pedali ayaktan kaçirilirsa ve aniden yukari normal konuma kendini firlatirsa, yaylar deforme olabildiginden bu sertlesme sorunu gozlenebilir. Bu bahsettigim durum hidrolik olmayan mekanik kumandali pedal sistemlerinde gecerlidir. Hidrolik kumandali olanlarda pedal kendini geri birakirken daha dirençli ve yavas yukariya cikar.

Benzer durumla en çok su sekilde karsilasilir: yagmurlu bir gunde, veya yerlerin islak oldugu bir yerde tabani islak ayakkabilarla araca binilir. Debriyaj pedalina basilir. Derken ayakkabi tabani islak oldugundan pedal kayar ve kendini aniden yukariya firlatir, basili olmayan konuma gelir. Bu esnada aniden bosalan yaylar deforme olabilir ve tekrar pedala basilinca artik daha sert bir pedalla karsilasilir.

Çozum: yeni bir baski seti taktirmak.

Geçmis olsun...
  • @Muhendis kardeşim, aniden pedal yukarı hiç çekilmedi, daha çok süren acemi yakınım debriyaja sürekli bastı. Yani bazen araç hareket halindeyken de bastı. Ama hafif rampa kalkışı denemelerinde kavrama yaparak kalktı fakat bunu yaparken aracı çok öttürmediğinden ve sarsmadığından sıyırma olduğunu sanmıyorum.

@nowanda kardeşim, inşallah dediğin gibi olur. Bunu anlamanın yolu aracı sürekli normal kullanımda sürmek olacak sanırım..
  • Arkadaşın bu problem öyle debriyaj pedalın ayaktan kaydırılması sonucu meydana gelmiş olamaz.Ayrıca yeni baskı seti taktırtıp gereksiz harcama yapmasına gerek yok.Buradaki sorun ŞANZIMAN SOĞUTMA BORUSUnun şişmiş olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Bu boru değişince sorun ortadan kalkar.Bu bilgileri bir Makina Teknikeri olarak vermekteyim.Geçmiş olsun Wolvorine kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedur -- 8 Ocak 2007; 16:10:18 >
  • Debriyaj hem sertleşip hemde ayak debriyaj pedalından çekilirken yavaş ve dirençli olarak geri geliyorsa bu kesinlikle ŞANZUMAN SOĞUTMA BORUSU arızasından (şişmesinden) kaynaklanmaktadır.Oto tamircilerinin oyunun gelip balata veya baskı seti değişimi yapmayalım.
  • eğer dediğin gibi anormal derecede bir kalkış yapmadıysa yakının zaten sende sürekli yanındaymışsın.

şahsi kanaatim görmezden gel birkaç hafta eskisi gibi kullanmaya devam et sonra yeniden değerlendir.bazen gözümüzde büyüyebiliyor olaylar.bence aracının baskı balatasında hiç bir problem yok.
  • aynı olay benimde başıma geldi arabayı bi arkadaşa verdim 1 gün kullandı.ertesi gün aldığımda debriyaj yukarda kavrıyodu hemde daha yeni değiştirmiştim ama psikolojim bozuldu gittim tekrar değiştirdim 1 haftada 700 ytl girmiş oldu.hep şunu derim veripte kötü olcağına verme kötü ol.(
  • debriyaji orjinal konumuna geri donduren yaydan veya eger arac debriyaj teli kullaniyorsa debriyaj telinden olabilir. Benim aracin debriyaj teli kopmadan once inanilmaz sertlesmisti... Ama baski balatada sorun olacagini sanmiyorum...
  • 1 aralıkta 306 yı satın aldık ve aldığımız adam şunu söylemişti. "arabayı kimseye verme hemen değişiklik oluyor hissediyorsun demişti" sanırım bu sebeplerden demişti. bilmiyomki
  • 12 ağustosta olan bi problemdi bu sanırım. O arkadaş problemini çoktaaaan unutmuştur hatta arabayı bile değiştirmiş olabilir. Ama bilgi her zaman güncel kalmalı tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.