D SUV tavsiye
-
-
Hocam inat etmeyin chery bayisine gidip bakın. Tiggo 7 bile size yeter ama tiggo 8i test sürüşüne çıkın alıcı gözle inceleyin her açıdan tatmin edecektir sizi. Biz de 5 kişilik aileyiz ocaktan beri kullanıyoruz memnunuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Malum markanın belirsizlik durumu çok kafa karıştırıyor servis, yedek parça vb hani ilerde çekilirse durumu. Elimde focus 3 titanyum otomatik var elden çıkarıp SUV almak nasipse
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben bunu almadan önce de çok araştırdım. Önceki çekilmesi distrübütör kaynaklı bir çekilme. Chery daha önce kendi markası olarak girdiği hiçbir ülkeden çekilmemiş bir marka. Bazı arkadaşlaeın övdükleri mazda mesela direkt marka olarak çekildi türkiyeden. Yedek parça olayına bir şey diyemem her markada en az 2 ay beklersin. Bu markayla değil bayilerin risksiz çalışma usülünden dolayı oluyor. Bir kaza yapıyorsun Allah korusun fabrikadan sipariş ediyorlar elinde stok tutmuyor hiçbir marka. Ayrıca bir sürü tecrübeli bayi mengerler, atsanlar, tan oto, atmo daha bir sürü sayamadığım bayi cherynin bayiliğini üstlendi. Daha açılacak 2 tane daha gösteriyor sitesinde şimdi baktım. 5 sene 150 bin km de garanti veriyor chery marka olarak. Yani şurada marka elçisi gibi savunmamın tek sebebi arabayı çok sevmem ve aşırı memnun olmam.
hocam evinizde Cin mali buzdolabi, camasir makinasi veya bulasik makinasi kullaniyor musunuz?
sanki Araba dedigimiz sey, guvenlik sebebi ile bunlardan daha da kritik
bu Cin mali araclarin guvenli olduguna emin misiniz? insanlarin colugunun cocugunun cani soz konusu cunku
-
Yani şöyle söyleyeyim bir risk alıyoruz en nihayetinde hepimiz. Bugün bir mercedes bile 0 alındığında arıza çıkartabiliyor. Ben de risk almayı tercih ettim. Passattan tiggo 8e geçtim. Kaybettiğim hiçbir şey olmadı şimdilik. Aksine bir kazayı önledi araba. Yaya geçidinden düiük hızla geçerken küçük bir çocuğu görüp kazık fren çaktı belki de bir canı kurtardı. Ocaktan beri tek düşüncem sanrufa da cam filmi yaptırayım mı oldu.
Hyundai Santa Fe'yi inceleyin bence.
-
Kullananlardan donanım vb olarak olumlu konuşulsa da en nihayetinde malzeme kalitesi Çin malını hissettiriyor deniliyor . Paran varsa Alman sağlamlıkta Japon ironisi de düşündürüyor haliyle
saydığın markalardan subaru'yu bilmiyorum ama diğerlerindeki tek d suv kodiaq benim bildiğim (vw toureg'i kapsayan bir bütçen olmadığını farzediyorum). kalanlar sadece c ve b suv araçlara sahip.
-
Katılıyorum.
Otomobilden zerre anlamayan, yalnızca binip giden bünyeler için mükemmel. Ancak bizler gibi tüketici kitlesinin %1'lik, her haltı kurcalayan inceleyen, yok malzeme kalitesi, yok sürüş, yok bilmemne diyenler için "tahminlerimi" doğru çıkaran bir marka-otomobil.
Yakından gidip bakmadım incelemedim, ancak benimle aynı kafada olduğunu düşündüğüm arkadaşım şöyle anlattı;
"Dışarıdan süper, içeriden görüntü muhteşem, donanım efsane, ancak detaylara girip incelemeye başlayınca anlıyorsun" dedi. Örneğin deri koltuklar, her taraf deri, şu bu, ancak baktım ki oturup ellediğimde baya ince, döşeme değil de "kaplama" şeklinde bir deri idi, 5 sene sonra ne olacak düşündürür dedi mesela. Sürüşünü beğenmedim dedi, Hyundai Kia grubunun eski süspansiyonları gibi biraz demişti, jöle kıvamlı, çabuk biten ve sonrasında zıplatan yapıda falan diyor. Bazı kumandalar çok eski tipli ve bozulabilir hissiyatı veriyor diyordu.
Bir arkadaşım da annesine aldı, bakalım uzun vadede göreceğiz, aldırmamak için çok uğraştım ama eski arabasını bir Chery bayisi sahibi almaya gelmiş, onunla uzun uzun konuşmuşlar ikna olmuş :)
-
Evet aşıyormuş bu arada:( 2 ile 2,5 bütçem var bakalım
fiyatı makul olan d suv olarak bir kodiaq var benim bildiğim bir de x-trail. çinlilerde vardır belki birkaç model daha. kodiaq benim hoşuma gidiyor. tiguan düşünüyorum ama kodiaq'ın yeni çıkacak kasasını düşünebilirim tiguan yerine.
-
D suvda tiggo 8 gerisi yalan.
Marka çekilip gitmez. Fiyatı artar, satışı düşer en kötü. Tarraco, kodiaq vs kaç tanecik satıyor ki yıllık? Bunlardan her türlü fazla satar. Piyasa sıkıntısı olmaz. En çok satan suv unvanına sahip şu an.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bi gelişme olursa haberleşelim mümkünse düşünceler uyuşuyor gibi🙏🤗
ben aslında d sedanı daha çok seviyorum. lüks sınıf olmadıktan sonra d suv bile passat'ın konforunu veremeyecek ama hanım suv seviyor, trend de oraya gidiyor. passat hala 2. elde iyiyken elden çıkarıp suva geçiş yapmak lazım. x-trail düşünmedim hiç, çünkü kalite sorunları var ve arka koltuk sırası tuhaf bir şekilde öndekinden yüksek. çok konforlu değil diye de eleştiriler okudum. şimdllik ya tiguan ya da yeni çıkacak kodiaq bakalım. eski kodiaq zaten çok yakan tiguan'dan bile çok yakıyordu. yenisi nasıl olacak, o bir soru işareti. ama içine oturdum ve ferahlığına bayıldım. sanki range rover'e binmiş gibi hissettirdi. en azından sabit dururken öyleydi hacminden dolayı. çok ferah.
-
Listede alabileceğiniz 2 suv var,gerisi yerden yüksek hb
Forester, CR-V
D sedan olarak superb istemişimdir , eşim de ben de artık SUV denemek istiyoruz geniş ve sağlam olsun. Ama kodiaq da yakıt sarfiyatı ve vergi konusu kafamı kurcalıyor. D ile C arasında ebat harici ciddi farklar var mı acaba....an itibariyle focus 3 otomatik var satmak istiyorum. Gsr2 veya 7 temmuz vb sonrası araç piyasası tüketici lehine olur mu
Tam yeni kasa Santa Fe parası. Karavan gibi araba, donanım full fazlası var, 7 koltuk vs
2023 modellerini inceleyip sonra diğer araçlara bakın.
Öncelikle paranızı, 90'larda Almanya'dan gelip hava atan akrabaları yüzünden bilinç altında "alaman arabası" diye bir efsane kalanların komplekslerine göre harcamayın.
O "alaman arabası" denen şey Mercedes/BMW, Avrupa'nın ekonomik halk arabası, Amerika'nın Dacia'sı vosvos değil.
Hala 90'lardaki gibi; Her modeli kendi sınıfındaki donanım/konfor/teknik özellikler/güvenlik... gibi, net ölçülebilen somut verilerine değil de, markanın hangi ülkeye ait olduğuna bakarak değerlendirirseniz çok kazık yersiniz.
Kendi adıma Chery'nin hiç bir modelini almam ama bunu Çin mali olduğu için değil, tasarımlarını sevmediğim için yapmam. Tasarım konusuna takılmıyorsanız, "Çin malı" diye burun çevirmek, vosvos'u gerçek "Alman arabaları" gibi sanıp hayranlık duymaktan daha saçma.
Al-sat piyasası konusunu da takıntı haline getirirseniz sadece paranızla kendinize eziyet etmiş olursunuz. Bu piyasa; Aynı adamların, muadillerinden daha fazla para verip çok daha az şey alıp kullanabildikleri, sonra da kendileri gibi birine ederinden yüksek fiyata satınca bunu kar olarak gördükleri bir piyasa.
Marka-model tavsiyesi için de Santa-Fe ya da Sorento'ya bir bakın derim. Yukarıda saydığınız markaların denk fiyattaki modellerinden bariz daha üstünler (Subaru Forester hariç ama o da özel bir model zaten).
-
kodiaq'da 1.5 motor var. yani vergi sorunu yok. yakışı dediğim gibi tiguan'dan biraz daha fazla. her suv sedanlara göre biraz daha fazla yakar. yapacak birşey yok. kodiaq biraz daha yüksek ve köşeli hatlara sahip. o yüzden daha da çok yakıyor. yeni tiguan daha yuvarlak hatlara ve e-tsi motora sahip, daha az yakıyor. yeni kodiaq'ta da yakış azalacaktır diye bekliyorum. tiguan c suv, kodiaq d suv. aralarında bir fark var. tiguan da ferah ve geniş ama bir kodiaq değil.
Hocam inat etmeyin chery bayisine gidip bakın. Tiggo 7 bile size yeter ama tiggo 8i test sürüşüne çıkın alıcı gözle inceleyin her açıdan tatmin edecektir sizi. Biz de 5 kişilik aileyiz ocaktan beri kullanıyoruz memnunuz.
|
Ben bunu almadan önce de çok araştırdım. Önceki çekilmesi distrübütör kaynaklı bir çekilme. Chery daha önce kendi markası olarak girdiği hiçbir ülkeden çekilmemiş bir marka. Bazı arkadaşlaeın övdükleri mazda mesela direkt marka olarak çekildi türkiyeden. Yedek parça olayına bir şey diyemem her markada en az 2 ay beklersin. Bu markayla değil bayilerin risksiz çalışma usülünden dolayı oluyor. Bir kaza yapıyorsun Allah korusun fabrikadan sipariş ediyorlar elinde stok tutmuyor hiçbir marka. Ayrıca bir sürü tecrübeli bayi mengerler, atsanlar, tan oto, atmo daha bir sürü sayamadığım bayi cherynin bayiliğini üstlendi. Daha açılacak 2 tane daha gösteriyor sitesinde şimdi baktım. 5 sene 150 bin km de garanti veriyor chery marka olarak. Yani şurada marka elçisi gibi savunmamın tek sebebi arabayı çok sevmem ve aşırı memnun olmam.
|
Öncelikle paranızı, 90'larda Almanya'dan gelip hava atan akrabaları yüzünden bilinç altında "alaman arabası" diye bir efsane kalanların komplekslerine göre harcamayın. O "alaman arabası" denen şey Mercedes/BMW, Avrupa'nın ekonomik halk arabası, Amerika'nın Dacia'sı vosvos değil. Hala 90'lardaki gibi; Her modeli kendi sınıfındaki donanım/konfor/teknik özellikler/güvenlik... gibi, net ölçülebilen somut verilerine değil de, markanın hangi ülkeye ait olduğuna bakarak değerlendirirseniz çok kazık yersiniz. Kendi adıma Chery'nin hiç bir modelini almam ama bunu Çin mali olduğu için değil, tasarımlarını sevmediğim için yapmam. Tasarım konusuna takılmıyorsanız, "Çin malı" diye burun çevirmek, vosvos'u gerçek "Alman arabaları" gibi sanıp hayranlık duymaktan daha saçma. Al-sat piyasası konusunu da takıntı haline getirirseniz sadece paranızla kendinize eziyet etmiş olursunuz. Bu piyasa; Aynı adamların, muadillerinden daha fazla para verip çok daha az şey alıp kullanabildikleri, sonra da kendileri gibi birine ederinden yüksek fiyata satınca bunu kar olarak gördükleri bir piyasa. Marka-model tavsiyesi için de Santa-Fe ya da Sorento'ya bir bakın derim. Yukarıda saydığınız markaların denk fiyattaki modellerinden bariz daha üstünler (Subaru Forester hariç ama o da özel bir model zaten). |
Yani şöyle söyleyeyim bir risk alıyoruz en nihayetinde hepimiz. Bugün bir mercedes bile 0 alındığında arıza çıkartabiliyor. Ben de risk almayı tercih ettim. Passattan tiggo 8e geçtim. Kaybettiğim hiçbir şey olmadı şimdilik. Aksine bir kazayı önledi araba. Yaya geçidinden düiük hızla geçerken küçük bir çocuğu görüp kazık fren çaktı belki de bir canı kurtardı. Ocaktan beri tek düşüncem sanrufa da cam filmi yaptırayım mı oldu.
|
Benzer içerikler
- jaecoo 7 alınır mı
- 4 evre kanser hastası yüzde kaç rapor alabilir
- d segment suv
- egea cross 1.6 dizel otomatik alınır mı
- ford focus 1.0 ecoboost alınır mı
- sıfır araba fiyatları
- 2025 araba fiyatları ne olur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X