Şimdi Ara

Fiat UNO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
11.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Benim de 98 unom vardi. 6 sene kullandim. 1.4 ie tek noktadan enjeksiyonlu idi.

Tek noktadan enjeksiyon işi de bayagi basima is acmisti. Cünkü ustalarin bi kismi bu enjeksiyonlu degil karbiratörlü filan diyolardi, benim de kafam karisiyodu valla:)

Oncelikle benzin samandirasinin kirilma meselesini ben de cok duydum ama benim basima gelmemisti. ancak uno'su olan bi arkadasim yasamisti.

Benim de basima seninkine benzer bi iş gelmisti. Belki bi faydasi dokunur:

araba ayni anlattigin gibi silkeneleniyodu(Sene 2003). Devir göstergesi asagi düsüp düsüp duruyodu, sanki araba bosda imis ve ben ayagimi gaza basip basip cekiyomus gibi.

ilk baslarda yakit kirlidir filan zannediyodum. Ama sonradan, bir gün, TEM'de FSM köprüsünde giselere gelmeden önceki etiler cikisina dönerken ayni sey oldu. Araba yine sallanmaya basladi, ve STOP etti. Vallahi zor toparladim:) Ondan sonra da bi kac kez basima geldi.

Karbon clear'ler, buji degistirmeler, hava filtreleri filan... Yapmadigimiz sey kalmamisti ama bi türlü hallolmadi sorun. Sonradan gittigim bi usta, bunun atesleme beyninden kaynaklandigini söyledi ki hakikaten öyleymis. O zamanki fiyati (2003 yazı) 400 milyona yakin birseydi. Biz de cikma bi parca bulduk, sefaköyde araba parcalari satilan bi yerde. 120 milyon liraya. Ama iki hafta sonra o da bozuldu. Zaten aldigimiz adami da hic gözüm tutmamisti.

Bozuldugu zaman da rize'deydik. Sans eseri sanayide bi usta'nin elinde kazadan dolayi pert olmus bi arabanin beyni vardi. Ancak araba Tempra imis, bi problem olmaz, uyar bunlar dediydi. hakkaten de uydu. Uno hala canavar gibi calisiyo.

Bu arada birinci ve ikinci vites haric 2 bin devirden asagi kullanmazdim ben de. Ortalama 7.5-8 litre yakardi.

bir de unolarda, sigorta devresi yaniyo. Özellikle resistansin oldugu yer yaniyomus. Benim basima gelmisti. usta söktü, bisiler yapti, hallettiydi. sonradan da bişi olmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeMMeT -- 29 Nisan 2006; 14:16:17 >

• servise gitmekten çekiniyordunuz şimdi modifiye ne alaka? problem noldu?
  • sorunlu morunlu ama acayip şekil yapmışlar uno'ya(antalya'dan)

• e bu da ankaradan

• benim ilk arabamda 96 uno sx 1.4 i.e. idi.. 1 yıl kadar dayanabildim uzun yolda 5lt yakıyordu ama şehir içinde hiç te ekonomik deildi şahin gibi içiyordu benzini..

bu istop etmeye başladı gazdan ayağımı çekince vites deiştirirken bile gidiveriyordu.. sürekli kırmızı ışıkta filan gaz vermek gerekiyordu sanayide bi sürü ustaya götrdüm açmaya cesaret edemdiler o zaman enjektörden anlayan ustada yok.. aylarca böyle kullandım ısınana kadar istop ede ede..

sonra rom markaydı sanırım enjektör temizleyici aldımdı tak kesti sorunu bi daha da yapmadı o ürünler harbiden işe yarıyormuş..

klasik arızaları..

- enjektörler tıkanıyor
    - kapılar sarkıyor kilitler şıngırdıyor bagaj kapağından ses geliyor..
    - sacı çok ince kolaylıkla yamuluyor..
    - cantları kolaylıkla yamuluyor tekerler çok ufak..
    - güvenlik sıfır direksiyon mili serçe parmak gibi..

artıları..
    + hafif olduğu için 72 hp uçuruyor.seri araba..180 rahat diyordu..
    + iç hacmi köşeli hatları dolayısıyla 206,clio,fiesta(eski) gibi sonradan çıkan modellerden iyi..

• Merhaba,
    Ben de bir uno aldım bu hafta içinde, 99 1.4 70s. Hidrolik direksiyonu yok biliyorum ama direksiyonu cidden çok sert, durduğu yerde döndüremiyorum. Kullanan var mı bu arabadan? Normal midir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurer

Merhaba,
    Ben de bir uno aldım bu hafta içinde, 99 1.4 70s. Hidrolik direksiyonu yok biliyorum ama direksiyonu cidden çok sert, durduğu yerde döndüremiyorum. Kullanan var mı bu arabadan? Normal midir?

Daha önce hiç düz direksiyon kullanmadınsa veya uzun zamandır hidrolik kullanıyosan normaldir... bunun dışında bi sorun varsa direksiyon kutusunun yağına baktır.... bu arada lastik ebatların ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

Orjinalden alıntı: ozgurer

Merhaba,

Daha önce hiç düz direksiyon kullanmadınsa veya uzun zamandır hidrolik kullanıyosan normaldir... bunun dışında bi sorun varsa direksiyon kutusunun yağına baktır.... bu arada lastik ebatların ne?

Merhaba,

Lastiklerden çıktı benim sorun. Arabanın orjinal lastikleri üzerindeydi 155/70/R13 7 yıllık, yenileyince sorun kalmadı. 5 yılda bir lastikleri değiştirin diyorlardı doğruymuş

• bendede 99 uno var lpgli valla cok cok memnunum.aracta tek sorun arasıra bılmedıgım bır sekılde dijital saat sıfırlıyor.dıkkat ettım soguk gecelerde oluyor ne alakaysa ,elektrık gıdıp gelıyor galıba 1 , 2 saat gerı kalıyor eleman.ama yınede cok cok memnunum aracımdan.
  • Bende de 98s var biliyorsunuz , bende çok memnunum araçtan sadece sinyallerde son günlerde çalışmama problemi var.birde buna bağlımı bilmiyorum arka cam resistansı çalışmıyor , sinyaller için bazen direksiyonun sol altında bulunan sigortaların olduğu küçük kutuya elimle vuruyorum çalışıyor arasıra.... acaba neden ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TatanQa

Bende de 98s var biliyorsunuz , bende çok memnunum araçtan sadece sinyallerde son günlerde çalışmama problemi var.birde buna bağlımı bilmiyorum arka cam resistansı çalışmıyor , sinyaller için bazen direksiyonun sol altında bulunan sigortaların olduğu küçük kutuya elimle vuruyorum çalışıyor arasıra.... acaba neden ?

arkadaşım niçin servise gidip baktırmıyorsun?

alt tarafı sigorta değişicek.

değer mi sinyal bozuk gezmeye.
  • Evet tabi gitmekte yarar var ama ekonomi baya sallantıda benim bu arada.. hayır bazen çalışıyor hiçbirşey yapmasamda mesela bugün işe gelirken 50km şehir içi yolda bir çok kez sinyal kullandım hiçbir problem yoktu

neyse en güzeli biraz toplarlanınca götürmek servise.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.