< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 28 Ocak 2021; 23:40:32 > |
Fiber Altyapı Başvuru sürecim /altyapı aktif edildi. başvuru yapıldı. (3. sayfa)
-
-
Hocam sağ olun çok şükür sağlığımız yerinde ama keyfimiz biraz gidik.
Bu aktivasyon işi çok aşırı canımı sıkıyor. Hayır hocam işin fenası kimsenin yapılan işten haberi yok. Diyorum böyle mesaj geldi size kuruluma geldi mi ekip diyor. Evet diyorum benden öğreniyor müşteri hizmetleri resmen. Yarın gidip müdürlükte olay çıkartacağım sonunda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@XpressMusic34 hocam bakın hatta gelen mesajı da kopyalayayım.
"Degerli Musterimiz, evde/iste internet yeni kurulum randevunuz 29/01/2021 tarihinde tamamlanmasi planlanmaktadir.Hep birlikte gecirdigimiz bu zor gunlerde yasanan yogunluk nedeniyle olusabilecek gecikmeler icin ozur diler,anlayisiniz icin tesekkur ederiz. B001"
Sizce bunlar benim modem kurulumundan mı bahsediyor, yoksa aktivasyonu mu diyorlar? Sizin düşünceniz nedir hocam? :)
-
Bu kurulum randevusu mesajı. muhtemelen gelen ekip manuel bir randevuyla geldi sistemsel randevuyla değil. sistemde kurulum gözükmediğinden aktivasyon yapılmamıştır.
bugün gelecek ekiplere kurulumu yapıldığını söyleyin onlar sisteme girişi yapınca aktivasyon sağlanır. endişelenecek bir durum yok. :)
-
Hocam inanın artık sinir hastası oldum. Kimse neyin yapılıp neyin yapılmadığını bilmiyor. Müşteri hizmetleri’ndeki görevli hanımefendiye 20 sefer dedim en azından geldiler kurulum yapıldı ben sadece aktivasyon bekliyorum. Yok hala yok. Bugün müdürlüğe gitmeyi düşünüyorum. Sizce faydası olur mu hocam?
@XpressMusic34 @TheWalkingDead Hocam selamlar ikinize de. Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bugün ilçe müdürlüğüne gittim. Eşine az rastlanacak şekilde bir sorun oluşmuş. Önceki evimin bağlı bulunduğu ilçe türk telekom müdürlüğü gelip yeni evime bağlantı ve kurulumu yapmış. Bu nedenle de yeni ilçe bunu görememiş. Göremedikleri için de nakil işlemini beklemeye almışlar. Yani güzel ülkemin(!) nadide(!!) kurumlarından Türk Telekom aynı ilin içindeki komşu iki ilçenin yaptığı işlemlerden habersiz. A ilçesi geliyor kurulumu tamamlıyor aktivasyon sağlansın diyor, B ilçesinin bundan haberi yok. Nakil olmadı diyerek nakli beklemeye alıyor. Bu derece bir salaklığı acaba bizden başka kim yapar ben de onu düşünüyorum.
Benim gibi nakil işlemi sürecinde modem bağlantısı yapılıp telefonu falan çalışan fakat internete bağlanamayan arkadaşlar varsa başıma gelen onları da bulmuş olabilir. En kısa zamanda gidip ilçe müdürlüğü ile irtibata geçmelerini öneririm. Çünkü Allah'ın belası müşteri hizmetlerinin hiçbir şeyden gram haberi yok. Benden fazla bildikleri tek şey bir şey bilmedikleri. Gerçek anlamda rezil bir firma. Allah kolaylık versin uğraşacaklara, inşallah sorununuz en kısa zamanda hallolur.
-
Hocam selamlar. Önceki mesajlarınızı da okudum. Çok teşekkür ederim. Allah sağlık versin, sıhhat versin öncelikle. Keyfinizi de bozmayın lütfen.
Bu arada, görüşme sağlamışsınız, şu an bağlantı sağlandı mı?
-
Hocam geç de olsa çok şükür halloldu. Dediğiniz gibi her şeyin başı sağlık, en çok ona dikkat etmek lazım. Neyse ki bağlantı sağlandı da sorun kalmadı. Tekrar çok teşekkür ederim hocam.
Benim durumda olup da sitede arama yapacak arkadaşlar için durumumu da anlattım. Belki de çok seyrek görülür böyle bir sorun ama yine de kayda geçsin. Belki birkaç kişiye faydamız dokunur.
-
Çok incesiniz hocam, çok kibarsınız. Çok teşekkür ederim. Ben forumda 2010'dan beri varım. Amacım da sizin dediğiniz gibi insanlara yardımcı olmak. Umuyorum ki bu konuda başarılı olabiliyorumdur. Bugüne kadar insanlara yardımcı olmaktan sıkılmadım. Çünkü bir işe yaradığını bilmek insana iyi hissettiriyor, güç veriyor. Sizin gibi değerli forum arkadaşlarımızı görmek de insanı çok mutlu ediyor. Varolun.
Bu arada hat değerlerinizi ekler misiniz hocam, kontrol sağlayalım değerlerinizle ilgili.
-
Hocam diğer forum arkadaşlarımız adına tabii ki konuşamam ama ben kendi adıma sizden Allah razı olsun, çok sağ olun demek zorundayım. Elinizden geldiğince yardımcı oldunuz. Tüm yardımcı olan arkadaşlara da ayrıca tekrar çok teşekkür ederim. İnanın böyle zamanlarda burada aynı yollardan geçmiş, aynı durumları yaşamış arkadaşların tavsiyeleri, tecrübeleri çok değerli oluyor. Yardımı çok büyük gerçekten de. Ayrıca bence insanlara yardımcı olma konusunda çok başarılı olduğunuzu düşünüyorum hocam. Kendi adıma tekrar çok teşekkür ederim.
Hat değerlerine nereden ulaşabilirim hocam? Şu an henüz ev içerisinde kablo çekmedim, wlan üzerinden bağlantı sağlıyorum. Bu durumda da hat değerlerine ulaşabilir miyim acaba? Türk Telekom'un genelde vermiş olduğu ZTE marka beyaz modeme sahibim şu an.
-
Merhaba hocam çok çok teşekkür ederim. Allah sizden de razı olsun.
Hat değerlerinize nasıl ulaşabileceğinizi anlatan konumuz şurada hocam.
-
Hocam şimdi girip baktım da değerlere ulaşamadım doğrusu. Türk Telekom'un verdiği modem ZTE zxhn h298a modeli fiber modem. İçerisinde eski vdsl bağlantımdaki gibi ha değerlerinin olduğu sekmeyi bulamadım. Fiber bağlantılarda acaba doğrudan bu değerlere ulaşamıyor muyuz?
-
Merhaba. Fiber altyapıda hat değerlerine bakmaya ihtiyaç yoktur hocam, bu yüzden menüsü de yoktur. Ben bölgenizdeki VDSL hat değerlerini merak etmiştim ama siz ona bakamazsınız artık :)
https://netspeed.com.tr/altyapi-sorgula//
Buradan adresinize bakınca fiber gözüküyor değil mi hocam?
-
Evet hocam verdiğiniz adresten sorgu yaptığımda şu şekilde bilgi alıyorum. Doğrudan sarı kablo evdeki telefon çıkışına çekilmişti. Gelen ekip oradan alıp ONT dedikleri küçük cihaza bağladı kabloyu. Daha sonra da oradan cat6 kablo ile modeme iletimi sağlandı. Telefon çıkışı da o beyaz modem üzerinden gerçekleşiyor.
-
Süper hocam. İyi günlerde kullanın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OgamiHocam öncelikle şöyle anlatayım, Manisa'da yaşıyorum ve anladığım kadarıyla türk telekom her şehirde farklı uygulamalar yapıyor.Benim süreç ftth çalışmasıydı sokakta hiç fiber kutu konulmadı direkt olarak fiber kabloyla iletim yapılıyor.Bildiğim kadarıyla önce belediyeden izin alıyor tt, belediye ekipleri geldi sokağı ve evlerin kapıya kadar olan bölümünü kazdı max 1m genişlikte kazıldı.Borular geçirdiler yer altından yine 1 metre çapında, sonra türk telekom teknik saha ekipleri geldi o borulara fiber kabloları geçirdiler her bina için 1 kablo olacak sekilde toplam 5-6 taneydi yanlış görmediysem. Silindir şeklinde bir tutucu gövdeden o kabloları belediyenin kazdığı binalara giden sokaktakinden daha dar kazılmış yerden geçirip bina kapısına getirdiler yer yüzüne çıkan ve bina içinde açıkta duran kabloların etrafına zarar görmesin diye pvc plastik kaplama yapıp o günlük çalışmayı bitirdiler.Buraya kadar her şey iyi hoş bundan sonra o kablolar binanın ankastresine geliyor, tv kutusu olur varsa telefon, türk telekom kutusu/dolabı olur oraya kadar getiriyorlar bunu ya ertesi gün ya öbür hafta falan yapıyorlar, oradan sonra o ankastreye türk telekom ftth için kutu bırakıyor bir dslam makinesi anladığım kadarıyla fiber kablolar o kutuya giriyor içeride portlar vs. ayarlanıyor o günlük ekip bitirdikten sonra yine belli süre sonra başka ekip gelip ev içine fiber kabloyu çıkarıyor obk denilen.Bu kısımda bulunduğunuz telekom müdürülüğünün politikasına kalmış bazıları iç tesisata dokunmuyor benim durumumda sordular içeriye geçirelim mi geçirmeyelim mi? diye. Karşı komşu istemeyiz dedi mesela onların kabloyu sarıp bıraktılar ankastereye biz geçir dedik sağolsunlar getirip odamın içine kadar duvarın içinden geçirip bıraktılar apartmandan kimseden de imza toplamadık yöneticiyle görüşmedik (yalnız bizim yöneticilik burada kurumsal bir fimaya verildi onlar ilgilenmiş olabilir).Bununla birlikte çalışma bitirilmiş oluyor, sadece türk telekomun aktif edip satışa sunmasını bekilyorsunuz bize haftasonu obk yaptılar pazartesi gidin alın dediler.Aslına bakarsanız bayağı özverili hızlı bir çalışma yaptılar lakin gel gelelim çok büyük bir sıkıntı var.Ben 3 aydır bekliyorum hala daha altyapım aktif edilmedi tüm bu dediklerimi de sırayla yaptılar şu anda gelen giden yok.Hatta unuttular gibime geliyor
Hocam, apartmanda fiber dolabınızdan yukarı katlara fiber kalın kablo - sarı kabloyu çıkarırken bir noktadan delik açarak mı kabloları geçirdiler?
-
Yok hayır kılavuz yardımıyla çıkardılar apartmanım ve dairem dahil kırma dökme olayı olmadı
-
Ne güzel
Arkadaşlar merhaba. Vdsl kullanıyorum alabileceğim max hizmet bu deniliyor. Binamın köşesinde şöyle bi kutu gördüm, sizce bu nedir? Sokağa mı fiber gelmiştir, binaya mı gelmiş de dairelere yoktur, altından bakır adsl vdsl kabloları çıkıyor bir sürü, yoksa bu standart bir kutu mudur? Turk telekom Fiber İnternet yazısını görünce heyecanlandım açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: gokhankartallArkadaşlar merhaba. Vdsl kullanıyorum alabileceğim max hizmet bu deniliyor. Binamın köşesinde şöyle bi kutu gördüm, sizce bu nedir? Sokağa mı fiber gelmiştir, binaya mı gelmiş de dairelere yoktur, altından bakır adsl vdsl kabloları çıkıyor bir sürü, yoksa bu standart bir kutu mudur? Turk telekom Fiber İnternet yazısını görünce heyecanlandım açıkçası.
bir bilen yok mu arkadaşlar bu kutu nedir sadece onu soruyorum..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X