Süreç güncellemesi; (resimler aşağıda konu cevaplarında) 26.11.2020 -- turuncu fiber kablo binaya çekildi. 27.11.2020 -- siyah fiber kutusu takıldı ve turuncu kablo kutuya bağlandı. 02.12.2020 -- TT CEO suna linkedin den mesaj attım ilgilendiğini iletmiş. bir gelişme yok. her gün yazıyorum 07.01.2021 -- kutuya etiket yapıştırmışlar başvuru için bölge sorumlusu telini yazmışlar aradım bu cuma aktif olacak cuma günü sabahtan arayabilirsiniz ddediler. altyapı gözükmüyor hala. 09.01.2021 — dairelere fiber optik kablo çekildi. Sadece aktivasyon kaldı. Hala altyapı aktif edilmedi. 18.01.2021 -- altyapı aktif edildi. başvuru yapıldı. mutlu son!! ........ merhaba arkadaşlar 1 ay oldu nerdeyse yeni bir binaya taşındım ilk oturan benim 12 daire var. sokakta fiber olmasına rağmen (yan binada vs) bizde altyapı yok görünüyordu. yoktu zaten kutu vs falanda yoktu binada o yüzden internet bağlatamamıştık. çoğu kii nakil bekliyordu ben ise turknet nakil edemediğim için iptal ettirmiştim. sonra ttnet yetkili gelip dairelerden talep topladı bana da sözleşme imzalattılar internet başvurusu için. dün yetkililer gelip binaya hat çekmişler sanırım turuncu bi kablo resmide ekliyorum.binanın giriş holde bırakmışlar kabloyu açıkta toplayıp. bu internet geliyor mu demek oluyor acaba? bundan sonraki süreç hakkında başına gelipte yaşamış olan varsa paylaşabilir mi? bizim bir şey yapmamıza gerek var mıdır? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWalkingDead -- 18 Ocak 2021; 13:30:9 > |
Fiber Altyapı Başvuru sürecim /altyapı aktif edildi. başvuru yapıldı.
-
-
Büyük ihtimalle ocak ayından sonra işlem tamamlanmış olacaktır
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sacrific3Büyük ihtimalle ocak ayından sonra işlem tamamlanmış olacaktır
bu sabah gelip aşağıdaki kutuyu taktılar kabloyu bağlayıp gittiler. daha yapılacak bir şey varmı sizde dairelere çekmek bizim görevimiz mi? bilginiz var mıdır?
-
Kablo çekme işi şehirden şehire göre değişebiliyor, bizde Türk Telekom kabloları daire içine kadar kendisi çekmişti. Ancak bazı şehirlerde kabloları aşağıda bırakıyorlar, bazı şehirlerde kapını önüne kadar getiriyorlar ve gerisi size ait diyorlar. Daire içi kablolar çekildikten sonra geriye test ve altyapıya tanımlama işi kalıyor, sizin iş baya hızlı ilerlemiş gibi görünüyor.
-
Hocam hayırlı olsun şimdiden kabloyu siz çekmiyorsunuz tt çekecek isterseniz abonelik başlatın süreç hızlı ilerler en azından
-
Teşekkürler.
TT yetkilisine sordum telefonda balantıyı ekiplerin yapacaklarını söylediler.
tabi ben bu süreçte şikayetlere devam ediyorum hala bi gelişme yok en son kutu takıldı ve kaldı öyle.
ön başvuru da almıyorlar bu arada yoğunluktanmış.
-
gelecek sene
-
quote:
Orijinalden alıntı: rocky_balbaogelecek sene
seni duydular sanırım bağlandı bugün.
konu kapanabilir sorunum çözülmüştür.
edit: bağlantı değilmiş hala devam ediyor sıkıntı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWalkingDead -- 7 Ocak 2021; 10:2:8 > -
hayırlı olsun şanşlısın normalde o kutu takıldıktan 1-2 ay sonra anca bağlantı sağlarlardı
ben 1 yıldır vdsl bekliyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: rocky_balbaohayırlı olsun şanşlısın normalde o kutu takıldıktan 1-2 ay sonra anca bağlantı sağlarlardı
ben 1 yıldır vdsl bekliyorum
hocam haklıymışsın valla bağlantı değilmiş o sadece kablolama yapılmış. hala bekliyorum. dün bir gelişme oldu kutuya etiket yapıştırmışlar aradığımda cuma aktif olacak dendi.
eğer olursa dediğin gibi 1.5 ay yaklaşık sürmüş olacak.
-
hayırlı olsun ben turknete geçerdim 100 mbit 85 tl modem parasıda yok ekonomik olarak en mantıklısı o
-
altyapıyı onaylasalar direkt geçeceğim. altyapı hala yok gözüküyor. benim yarından da ümidim yok daha devam edecek gibi bu durum.
naylanırsa eğer tahahütsüz bir paket alıp türknet e geçerim hemen.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheWalkingDeadaltyapıyı onaylasalar direkt geçeceğim. altyapı hala yok gözüküyor. benim yarından da ümidim yok daha devam edecek gibi bu durum.
naylanırsa eğer tahahütsüz bir paket alıp türknet e geçerim hemen.
Dostum üzgünüm ama 2.5-3 ay önce senin olduğun noktadaydım ben de. Hala aynı yerde sayıklıyorum Kutu var bina içi obk (Evet FTTH çekildi) var sadece aktif edilmedi satışa sunmadılar fiber interneti. 3 şikayet yazdım geçenlerde bi ekip geldi ben giderlerken gördüm yetişemedim bana online işlemlerden cevap yazmışlar işte proje çizim onay süreci devam ediyor 1 ay içinde kullanıma sunulacak tarzında. Baya şans işi bu fiberin bağlanması olmayınca olmuyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OgamiDostum üzgünüm ama 2.5-3 ay önce senin olduğun noktadaydım ben de. Hala aynı yerde sayıklıyorum Kutu var bina içi obk (Evet FTTH çekildi) var sadece aktif edilmedi satışa sunmadılar fiber interneti. 3 şikayet yazdım geçenlerde bi ekip geldi ben giderlerken gördüm yetişemedim bana online işlemlerden cevap yazmışlar işte proje çizim onay süreci devam ediyor 1 ay içinde kullanıma sunulacak tarzında. Baya şans işi bu fiberin bağlanması olmayınca olmuyor.
Alıntıları Gösteranladım. şans değil de torpil işi diyelim. hayatımda bu kadar yaptığı işin belli olmadığı, belirsiz kendinden habersiz bir kurum görmedim :)
allahtan ev sahibi falan değilim de çok fazla takılıp uğraşmıyorum. en kötü kablonet olan binaya taşınırız yaptık bir cahillik tecrübe oldu yapacak bir şey yok :)
-
Malesef... Öyle bir raddeye gelmiş ki işgüzarlık, bana kabloyu döşedikten 1 ay sonra "binanız fiber proje kapsamında değildir" diye mesaj atmışlardı .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogami -- 8 Ocak 2021; 13:2:6 > -
-
Apartmana kutu taktırmak icin ne yaptınız kac kişinin imzasına ihtiyacınız var ek olarak o turuncu kabloyu yolda ki alt yapıdan apartmana kadar nasil getirdiler mermeri mi kırdılar o kablo nereden geliyor
Apartmanda ki dairelere iletmek için merdivenden her kata delik mi açacaklar ya da istemeyen olmazsa onun katına acmasalar oluyor mu ve bu işlem ücretli mi? -
Hocam öncelikle şöyle anlatayım, Manisa'da yaşıyorum ve anladığım kadarıyla türk telekom her şehirde farklı uygulamalar yapıyor.Benim süreç ftth çalışmasıydı sokakta hiç fiber kutu konulmadı direkt olarak fiber kabloyla iletim yapılıyor.Bildiğim kadarıyla önce belediyeden izin alıyor tt, belediye ekipleri geldi sokağı ve evlerin kapıya kadar olan bölümünü kazdı max 1m genişlikte kazıldı.Borular geçirdiler yer altından yine 1 metre çapında, sonra türk telekom teknik saha ekipleri geldi o borulara fiber kabloları geçirdiler her bina için 1 kablo olacak sekilde toplam 5-6 taneydi yanlış görmediysem. Silindir şeklinde bir tutucu gövdeden o kabloları belediyenin kazdığı binalara giden sokaktakinden daha dar kazılmış yerden geçirip bina kapısına getirdiler yer yüzüne çıkan ve bina içinde açıkta duran kabloların etrafına zarar görmesin diye pvc plastik kaplama yapıp o günlük çalışmayı bitirdiler.Buraya kadar her şey iyi hoş bundan sonra o kablolar binanın ankastresine geliyor, tv kutusu olur varsa telefon, türk telekom kutusu/dolabı olur oraya kadar getiriyorlar bunu ya ertesi gün ya öbür hafta falan yapıyorlar, oradan sonra o ankastreye türk telekom ftth için kutu bırakıyor bir dslam makinesi anladığım kadarıyla fiber kablolar o kutuya giriyor içeride portlar vs. ayarlanıyor o günlük ekip bitirdikten sonra yine belli süre sonra başka ekip gelip ev içine fiber kabloyu çıkarıyor obk denilen.Bu kısımda bulunduğunuz telekom müdürülüğünün politikasına kalmış bazıları iç tesisata dokunmuyor benim durumumda sordular içeriye geçirelim mi geçirmeyelim mi? diye. Karşı komşu istemeyiz dedi mesela onların kabloyu sarıp bıraktılar ankastereye biz geçir dedik sağolsunlar getirip odamın içine kadar duvarın içinden geçirip bıraktılar apartmandan kimseden de imza toplamadık yöneticiyle görüşmedik (yalnız bizim yöneticilik burada kurumsal bir fimaya verildi onlar ilgilenmiş olabilir).Bununla birlikte çalışma bitirilmiş oluyor, sadece türk telekomun aktif edip satışa sunmasını bekilyorsunuz bize haftasonu obk yaptılar pazartesi gidin alın dediler.Aslına bakarsanız bayağı özverili hızlı bir çalışma yaptılar lakin gel gelelim çok büyük bir sıkıntı var.Ben 3 aydır bekliyorum hala daha altyapım aktif edilmedi tüm bu dediklerimi de sırayla yaptılar şu anda gelen giden yok.Hatta unuttular gibime geliyor
-
Bugun itibariyle dairelere fiber obk kabloda cekildi. Daire içine kadar. Umarım senin gibi bu surecten sonra beklemeyiz gelismeleri yazacağım :) sadece aktivasyon sureci kaldı su an.
Benzer içerikler
- pasif abonelik ne demek
- no wan ip warning hatası
- ttnet kullanıcı adı şifre öğrenme
- türk telekom magnet limitsiz
- türk telekom port başvurusu
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- cep magnet nedir
- statik ip
- türk telekom e-sim ücretli mi
- hat takılı ama şebeke yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X