Şimdi Ara

Fiber internet kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar... bugün 10mb limitsiz fiber bağlattım. ama film indirirken 1-1,5 saat ara ile modem kendine reset atıyor.... anlamış değilm sorun nedir acaba.... modem tılgın... ayarlarındamı bir sorun vardır sizce....öğlenden beri 100 mb dosyayı tek parça indiremedim....

• Pirelli modem kullanıyorum, bugün sorun yaşamadım. İstersen servis sağlayıcınla temasa geç, sorun neredeymiş öğren.
  • Bu tür sorunlarda her zaman ilk yapmanız gereken şey müşteri hizmetlerini arayarak bilgi vermek olmalı.
  • Dün teknik servis elemanı geldi ve bu tip kopmaların normal olduğunu, modem kendi yazılımını güncelleştiriyor dedi... iszce bu normalmidir. günde 5-10 defa moodem kendini kapatıp açıyor....
  • eski tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Yeni yapılan bağlantılarda genellikle bölgenizdeki bağlı olduğunuz router'da size dhcp tarafından atanan ip kiralama süreleri ile ilgili problem olabiliyor. Yani dhcp den sizin almış olduğunuz ip adresi default da 1 saat yada 1.5 saat gibi bir süre veriliyor olabilir ve buda her 1 saatde bir bağlantı koparak tekrar kiralamaya çalışıyor olabilir.. Bu nedenle gelen ekiplere değilde müşteri hizmetlerini arayacak bu şekilde bir sorgulama yapmanızı öneririm. Ayrıca kendi bilgisayarınızdanda ip kiralama sürelerini kontrol etmenizde fayda var...
  • kendi bilgisayarımda nasıl kontrol edebilirim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ringsidee

Dün teknik servis elemanı geldi ve bu tip kopmaların normal olduğunu, modem kendi yazılımını güncelleştiriyor dedi... iszce bu normalmidir. günde 5-10 defa moodem kendini kapatıp açıyor....

Bu kadar kısa aralıklarla internetin kopması nasıl normal olabilir. Saçmalamış adam. Modem güncellemesi olsa bir kere günceller ve işlemi tamamlardı. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirin. Hatta eve gelen kişi hakkında da bilgi verin. Her geçen gün sizin zararınıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Messie

eski tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Yeni yapılan bağlantılarda genellikle bölgenizdeki bağlı olduğunuz router'da size dhcp tarafından atanan ip kiralama süreleri ile ilgili problem olabiliyor. Yani dhcp den sizin almış olduğunuz ip adresi default da 1 saat yada 1.5 saat gibi bir süre veriliyor olabilir ve buda her 1 saatde bir bağlantı koparak tekrar kiralamaya çalışıyor olabilir.. Bu nedenle gelen ekiplere değilde müşteri hizmetlerini arayacak bu şekilde bir sorgulama yapmanızı öneririm. Ayrıca kendi bilgisayarınızdanda ip kiralama sürelerini kontrol etmenizde fayda var...

Superonline hizmetine geçen bazı arkadaşlarım " ilk zamanlar bizim nette çok kötüydü ama zamanla düzeldi " demişlerdi. Bunun nedeni bumudur acaba ben mi yanlış anladım ?

• Aynı sorunu yaşıyordum.Router benim de Tilgin.Kablosuz olarak 3 cihaz bağlı alete(ps3-masaüstü ve laptop)internet hepsinde açıkken cihazın birini kapatınca router kendini resetliyordu.Yani internet ve power ışığı kırmızı yanıp sönmeye başlıyordu.Bizim sitede teadüf denk geldiğim Superonline elemanına durumu anlattığımda bunun kesinlikle normal olmadığını,müşteri hizmetlerini aramamı söyledi.

Müşteri hizmetlerini aradığımda teknik destekteki kişi bana bunun sinyal gücü ile alakalı falan birşeyler dedi tabiki sinyal gücüyle alakalı olmadığını söyleyip arıza kaydı bıraktım.Servis geldi önce superonline telefon kablosunun ucunu değiştirdi.Ve tilgin router da değişti.Aynısından verdiler şimdilik sorun yok.(Pirelli ellerinde yokmuş artık.)Servis gittikten sonra superonlinedan arayıp teknik servis zamanında geldi mi sorun devam ediyor mu diye sordular bu olayı beğendim açıkçası.

Routerın arayüzüne erişim için:http://192.168.1.1/ girin ve kullanıcı adına "admin" şifreye de "superonline" yazın.

Önerim müşteri hizmetlerini arayıp routerı değiştirmelerini isteyin.Bu olayın güncelleme ile alakası olmaz defalarca tekrarlanıyorsa.

EDIT:Bu arada konu biraz eskiymiş yine de belki bir fayda dokunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyBlitz -- 5 Kasım 2010; 16:11:33 >

• arkadaşlar belli sitelere girememe gibi bir probleminiz varmı belliden kasıt yasaklı değil örneğin dh nin anasayfasına giremiyorum ama foruma ulaşabiliyorum ya da avs foruma giremiyorum tabda sayfa gelmiş gözüksede sayfayı açmıyor keza speedtestte aynı şekilde neden olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnvat

arkadaşlar belli sitelere girememe gibi bir probleminiz varmı belliden kasıt yasaklı değil örneğin dh nin anasayfasına giremiyorum ama foruma ulaşabiliyorum ya da avs foruma giremiyorum tabda sayfa gelmiş gözüksede sayfayı açmıyor keza speedtestte aynı şekilde neden olabilir

192.168.1.1 den arayüze ulaşın.admin-superonline kombinasyonuyla giriş yapın.Daha sonra sırasıyla SETUP>CONNECTIONS>superonline a girin.Aşağıda "Proxy ARP" ve "Clamp TCP MSS to path MTU" yu işaretleyin ve apply deyin.Müşteri hizmetlerini arasanız da zaten bu işlem yapılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldat88

quote:

Orijinalden alıntı: chnvat

arkadaşlar belli sitelere girememe gibi bir probleminiz varmı belliden kasıt yasaklı değil örneğin dh nin anasayfasına giremiyorum ama foruma ulaşabiliyorum ya da avs foruma giremiyorum tabda sayfa gelmiş gözüksede sayfayı açmıyor keza speedtestte aynı şekilde neden olabilir

192.168.1.1 den arayüze ulaşın.admin-superonline kombinasyonuyla giriş yapın.Daha sonra sırasıyla SETUP>CONNECTIONS>superonline a girin.Aşağıda "Proxy ARP" ve "Clamp TCP MSS to path MTU" yu işaretleyin ve apply deyin.Müşteri hizmetlerini arasanız da zaten bu işlem yapılıyor

Hocam supersin 2 gundur bunla ugrasiyordum.Maillerimi cek edemiyordum ve bir cok siteye giremiyordum.Bu islemleri yaptiktan sonra sorunsuz girmeye basladim.Cok tesekkur ediyorum.

• teşekkürler
  • Rica ederim
  • sağol soldat daha denemedim ama eve gidince bir bakayım
  • evet bende de işe yaradı ama ilginç bir şekilde mynet hesab açamıyorum şifre girdiğimde öylece kalıp bekleyiniz diyor sitedenmi bağlantıdanmı anlayamadım bakalım yarın yine denerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.