Merhaba, Dün itibariyle 20mbit fibere geçmiş bulunuyorum. Kurulum sorunsuzdu ve müşteri hizmetlerini aramamdan 2 gün sonra çalışır vaziyetteydi. SOL'un eleştirileri dikkate alıp kurulum gecikme sıkıntılarını çözmesi hoşuma gitti.
Ancak, bende çoğunluk gibi şu getirip bıraktıkları Tılgın'dan memnun kalmadım. Kablo ile hiç bir sorun yok ancak iş kablosuza gelince maksimum 1mb/sec görebiliyorum o da stabil değil zaten.
Denediklerim: Modemin üzerindeki anteni eskiden kullandığım harici güçlü bir antenle değiştirdim olmadı. Notebook'u getirip modemin dibine soktum en ufak bir değişiklik olmadı. Kablonun takılı olduğu PC'ye direk wi-fi ile bağlandım uzak mesafeden bile hiç problem olmadı.
Sorun ya modem ayarlarında (defaultta) ya da bu modem hakkaten 10mbit'in üzerinde wifi desteği vermiyor.
Sorunu çözmek için kablo çekemiyorum dolayısıyla wifi ile çözmem lazım. Varsa modem ayarlarında yapmam gereken bir şey olabilir mi? Yada almam gereken ek donanım hakkında yardımcı olur musunuz?
Teşekkürler.
Problem le ilgili Sol'un müşteri hizmetlerini aradım az önce. Kanal değişimi v.s. gibi standart denemeleri yaptırdıktan sonra kablosuz ağlarda bu tür sıkıntılar olabileceğini kablolu tercih etmemin daha doğru olacağını söyledi. Verdiğiniz modem 54mbit desteği var 10mbit'i zor görüyor dediğimde yapılacak bir şey yok dedi. Kendim bir şey alıp nasıl çözebilirim bu işi diye sorunca cevap olarak switchlerinin zarar görebileceğinden router ı değiştiremeyeceğimi istersem modeme bir AP ekleyebileceğimi söyledi.
Sonuç olarak şimdi kablosuz routerıma bir adet daha kablosuz router ekleyip ikisini de üst üste koyup sehpa niyetine kullanmaktan başka şansım kalmadı. Araya da repeater ekledim mi pingler artık tavan yapar sanıyorum. Başka önerisi olan var mı?
Başka marka router kullanın bence. Nereden bilecekler ki. MAC ID olayını halledersiniz, çok zor değil. Piyasada çok kaliteli router'lar var. Hiç olmadı, müşteri hizmetlerini arayıp Pirelli router'lardan talep edin.
Arama ile konuya ulaşanlar için sonuç:
Bir adet Linksys wrt320 router alıp önce Tılgın'a, daha sonrada mac id cloning yaparak doğrudan ana hatta bağladım ancak sonuç iki seferde de çok fazla değişmedi. Modemin dibine girdiğimde wifi yeni router sayesinde tavan yaptı ancak ev büyük olduğundan kullanmak istediğim bölgede çekim gücü sebebiyle bağlantı hızım tilginla aynı seviyeyi geçemedi.
Zihni sinir projesi olarak elimdeki airties 301 repeater linksys i yada tilgini desteklemediğinden eski adsl modemimi (airties) tilginin ethernet portuna takarak tilginin kablosuz özelliğini kapatıp Airties'ınkini kullanmaya başladım. Repeater'ı da ortaya bir yere koydum bağlantı hızım 20mbit olmasa da en azından eskisinden iyi. 20mbite ulaşmak için Uygun bir zamanda kablolama benim için şart görünüyor o yüzden daha fazla masraf etmeye gerek görmüyorum.
Bu arada tilgin kötü bir router diyoruz ama çekim gücü ve kapsama alanı olarak Linksys (Cisco) wrt320'den çok da farklı değil söylemek gerek.
Birisi Tılgın mı dedi :) abi 1 haftadır yerlerde sürünüyor cihaz ne kablolu nede kablosuz 1 mb dosyayı 1 saatte indirdiğim oluyor.Müşteri hizmetleri herşey normal desede bir sıkıntı olduğu malum.Lanet olsunki daha 17 ay sözleşmem var.