Şimdi Ara

Fiber modemin yanında gelen cihaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
45.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Bugün eve 25mbit fiber aldım. Modem Huawei marka. Modemden ayrı olarak da küçük bir kutu getirdiler. Sinyali veriye çeviriyor dediler ama nedir ne değildir, gerekli midir, onu kullanmadan kabloyu doğrudan modeme takabilir miyiz?
    Bir de telefondaki speedtest uygulamasından evin neresinden hız testi yaparsam yapayım toplam 8 kez yapmışım, hız en düşük 25.36 en yüksek 27.05 çıkmış. En uzak noktadan bile böyle iyi iken, masaüstü bilgisayara bağlı wireless adaptörden (teknosa'da bir zamanlar 5 tl'ye satılan tv için tasarlanmış wireless adaptör, tp-link üretimi olması lazım) bağlanıp speedtest sitesinden hız testi yapınca hızım ya 12mbps gibi çıkıyor ya da sitede önce yüksek gibi görünüp stabil bir şekilde kalmayıp 2-3 mbps.lere kadar düşüp, sonra da tepkisiz kalıp donuyor. Sebep markası üstünde wireless adaptör gibi duruyor ama yine de emin olmak istedim. Eğer sebep o ise adaptör tavsiyeniz ne olur? 4.5G desteklemeyen Zenfone 6'da bile hep 25lerde iken modeme daha yakın bu masaüstünde bu kadar düşük ve dengesiz olması normal mi, windowsla ilgili bir ayar gerekir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiber Modemin Yanında Gelen Cihaz: Bilmen Gerekenler

Fiber internet hizmeti aldığında, modemin yanında genellikle küçük bir kutu da bulunur. Bu kutu, modemin yanındaki küçük kutu veya fiber modemin yanında gelen cihaz olarak bilinir.

Modemin Yanındaki Küçük Kutu Nedir?

Modemin yanındaki küçük kutu, fiber optik kabloyu modeme bağlayan bir EchoLife HG8010H veya benzeri bir Huawei Optical Network Terminal (ONT) cihazıdır. ONT'nin görevi, fiber optik sinyalleri elektrik sinyallerine dönüştürmek ve modeme yönlendirmektir. Bu sayede yüksek hızlı internet bağlantısı sağlayabilir.

EchoLife HG8010H Ne İşe Yarar?

EchoLife HG8010H, fiber optik bağlantıyı sağlamanın yanı sıra aşağıdaki özellikleri de sunar:

• Wi-Fi bağlantısı desteği (kablosuz internet)
    • Telefon hattı desteği (VoIP)

Bu özellikler sayesinde, EchoLife HG8010H cihazını kullanarak hem yüksek hızlı internet hem de kablosuz bağlantı ve telefon görüşmesi yapabilirsin.

Modemin Yanında Küçük Kutu Olmadan Fiber İnternet Alınabilir mi?

Hayır, fiber optik bağlantı için modemin yanındaki küçük kutu (ONT) gereklidir. ONT cihazı olmadan fiber optik sinyaller modem tarafından işlenemez ve yüksek hızlı internet bağlantısı sağlanamaz.

Özet

Sonuç olarak, fiber modemin yanında gelen modemin yanındaki küçük kutu veya fiber modemin yanında gelen cihaz, fiber optik bağlantıyı sağlamak ve yüksek hızlı internet, Wi-Fi ve telefon hizmetleri sunmak için kullanılan bir EchoLife HG8010H veya benzeri bir Huawei Optical Network Terminal (ONT) cihazıdır. Bu cihaz, fiber optik bağlantı için gereklidir ve modemin yanında bulunmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o cihaz gpon denen fiber modem routera bağlanması şart o olmadan fiber internet kullanamazsın... markası ne o hızını belirler en iyi marka ERICSSON marka oluyor... wifi hızını düzeltmek için kanalı en az kullanılan yap... her kablosuz işlemde bağlantı kesiliyor haberin olsun en azından... huawei hg253s ile böyle...
  • arkadaşın da dediği gibi o cihaz gpon denilen fiber kablonun takıldığı bir nevi kablolu modem. Superonline neden iki cihaz kullanıyor bilmiyorum normalde kablosuz gpon cihazlarıda var yani router ihtiyacı olmuyor tek cihazla iş görebiliyorsunuz. benim denemelerimde gpon cihazını kilitlediklerini gördüm maalesef gpon'a direk Lan kablosu takarak cihazın arayüzüne erişemiyorsunuz. bendeki huawei gpon kitapçığında 192.168.1.20 idi sanırım arayüz adı ama açılmıyor. sadece hg253s arayüzüne erişebiliyorum. belkide gpon'a direk erişebilsek kurcalayarak hızı yükseltme AKN takılmama gibi durumları yapabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

arkadaşın da dediği gibi o cihaz gpon denilen fiber kablonun takıldığı bir nevi kablolu modem. Superonline neden iki cihaz kullanıyor bilmiyorum normalde kablosuz gpon cihazlarıda var yani router ihtiyacı olmuyor tek cihazla iş görebiliyorsunuz. benim denemelerimde gpon cihazını kilitlediklerini gördüm maalesef gpon'a direk Lan kablosu takarak cihazın arayüzüne erişemiyorsunuz. bendeki huawei gpon kitapçığında 192.168.1.20 idi sanırım arayüz adı ama açılmıyor. sadece hg253s arayüzüne erişebiliyorum. belkide gpon'a direk erişebilsek kurcalayarak hızı yükseltme AKN takılmama gibi durumları yapabiliriz.

Hocam bana gelen modeme baktım Huawei HG255S miş. Fiber kabloya göre bir giriş de yok zaten. O GPON cihazı kullanmak sıkıntı değil ama kablosuz konusunda masaüstü bilgisayarda sıkıntım var. Telefon ile ölçünce hep 25-27lerde gidiyor, evin üst katında telefon 26 falan dizüstü de 20 görüyor, masaüstünü doğrudan modeme 1 metrelik kablo ile taktım, telefon modemin dibinde veya yakın odalarda 25-27 çıkarken kablolu 24 çıktı, bir kaç defa denedim. Bunun sebebi ne olabilir, en hızlı kablolu olması gerekmez mi? Hadi diyelim ki bu normal, o kablolu bağladığım masaüstü cihaza vestelin wireless adaptörünü takıp çapraz odaya geçince speedtest sitesindeki testi tamamlamıyor bile. ping testi yapıyor, download esnasında 11-12lerde takılıp kalıyor, upload testine bile geçmiyor. Wireless adaptörün kalitesizliğinden emin olsam yeni bir adaptör alırım, veya anakartı değiştirene kadar sabrederim ama emin olamıyorum. Sürekli 4K video izlediğim için değil ama kablo ile bağlayınca Youtube 4K videolarda zerre takılma yokken o çapraz odada wireless adaptör ile takılıyor.
    Modem şifresini bulup arayüzüne girebildim. Arkadaşın dediği "wireless hızını yükseltmek için kanalı en az kullanılan yapma" işlemi nerden yapılır? Kablosuz ağ ayarlarındaki gelişmiş sekmesi altında kanal olarak 1den 13e kadar var ve otomatik seçili, o menüden mi olacak?
    Bir de normalde arkadaşımda 1i 5g olmak üzere 2 tane bağlantı görünüyor, bende de modem arayüzünde 2.4 ve 5 olmak üzere öyle ama evdeki cihazlarda görünmemesinin sebebi destekleyen cihaz olmaması mıdır?

• telefondaki app biraz yuksek gosteriyor ondan olabilir 1 fark
  • outofnick O kullanıcısına yanıt
    Dostum sorularının hepsine kesin bir cevabım olamaz ama kendi ayarlarımı anlatabilirim ben bu şekilde hg253s ile kablosuz 100 megabit alabiliyordum. Kablosuz WLAN ayarlarından "11N bant genişliği"ni 40 Mhz yap. Sonra "11N koruma aralığı"nı uzun yap. "Aktarım gücü"nü %100 yap. "Kanal"ı 11 yapabilirsin. 5 Ghz desteği benim modemde yoktu ama zaten senin yerinde olsam 5 Ghz bandını devre dışı bırakırım boş yere sinyal yaymasın. Çünkü modemin dibinde çekiyor 5 Ghz sadece. Ayrıca 2.4 Ghz 300 megabit fazlasıyla yeterli. Kablolu kullanmaya gerek kalmıyor bu şekilde 100 megabit hızı sonuna kadar alırsın wifi ile. Tabi laptop yada telefonun wifi kartınında desteklemesi lazım. Laptobumda Atheros 9285 kart vardı 150 mbps maksimum destekliyordu şimdi atheros 9287 ile değiştirdim 300 mbps destekliyor.

Ek: 5 Ghz göremiyorsan wifi kartın AC desteklemiyordur. Üzülmene gerek yok zaten dediğim gibi bende sonradan değiştirdiğim wifi kartını AC destekli almadım çünkü çekim kapasitesi çook düşük yani gereksiz. Modemin dibinde 100 Gigabit verse kaç yazar hep modem dibindemi yaşayacağız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 14 Mart 2017; 2:49:25 >

• Mrb arkadasin konusunu rahatsiz ediyorum ama benim baglantimda giber 25mbps gpon falan yok Modem huwaei 255s Direk lan kablosu modeme giriyor herhangini sikayetim yok ama ufak tefek sıkıntım oluyor ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar konuyu güncellememde fayda var.
    Dediğim gibi kablolu bağlantıda ve cep telefonunda bir sıkıntım yoktu.
    Sabah dizüstünden dosya indirmeyi denedim, youtube videolarından 2-3 tanesini 720p olarak kısa sürede dizüstüne sıkıntısız indirdim. Speedtest'ten evin üst katından deneyince orda bile 20mbps civarı hıza ulaştım. Youtube 4K videolar laptopta dondu ama stream çubuğu önde gözüküyordu, makinenin 8 yıllık olmasından olsa gerek
    Aynı videoları vestel adaptörün olduğu masaüstünden denediğim zaman hep yarım kalmıştı, 6 tane 720p youtube dosyası da yarım kalmıştı, 4k videolar ise donuyordu, speedtest.te de 10-12 mbps civarında takılıp, upload teste bile geçmiyordu. hatta 8 mb.lik hotmail eki bile ağ hatası deyip inmemişti.
    Arkadaşın güya windows 10 ile çalışmayan Tp-Link 822n adaptörünü alıp denedim ve çalıştı. 2 tane 4k youtube videosunu (3-4 dakikalık) donmadan izledim, o 2 videoyu 720p olarak (40-50 mb.) saniyede yaklaşık 2.5 mb. hızla indirdim, speedtest.le 2 test yaptım, 24.05 ve 24.10 download, 5.16 ve 5.11 upload çıktı, ping 2sinde de 7 çıktı. O inmeyen 8 mb.lık hotmail ekini yavaş hızla da olsa 100-200 kbps arası (hotmail sunucusundan olsa gerek) hızla indirdim. Şu an Tp-Link ile sıkıntım yok. Yeni kullanmaya başladım. Sıkıntı olursa bildirir veya sorarım.
    Eğer sizin de sıkıntınız varsa 255s modemle, farklı adaptör denemek çözüm olabilir. Tabiki ben de modemin ayarları ile oynamıştım, varsayılan ayarlar değildi.

• GPON network tipinin adı. Cihaz adı ONT (Optical Network Terminal)
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Sistemi %100 bilmiyorum ama dusuncem, Bahsettigimiz kutu sistem sanirim superonline binanin en ust katina kurulum yapmis oradan dagitim yapiyor Ve bana oradan direk cat kablosu geliyor ve modemime giris yapiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MORFEUS

Sistemi %100 bilmiyorum ama dusuncem, Bahsettigimiz kutu sistem sanirim superonline binanin en ust katina kurulum yapmis oradan dagitim yapiyor Ve bana oradan direk cat kablosu geliyor ve modemime giris yapiyor.

Sizinki FTTB (Binaya fiber), onun bahsettigi FTTH (Eve fiber). Sizde ONT kutusu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

quote:

Sizinki FTTB (Binaya fiber), onun bahsettigi FTTH (Eve fiber). Sizde ONT kutusu yok.

Binanın üstüne değil de altına kuruldu kutu. Eve fiber daha sağlık mı olur hocam bağlantı yönünden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: outofnick

quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

quote:

Binanın üstüne değil de altına kuruldu kutu. Eve fiber daha sağlık mı olur hocam bağlantı yönünden?

Söylediklerine göre daire sayısı az ise eve fiber yapıyorlar. Son kullanıcı için bu hızlarda arada fark olacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

arkadaşın da dediği gibi o cihaz gpon denilen fiber kablonun takıldığı bir nevi kablolu modem. Superonline neden iki cihaz kullanıyor bilmiyorum normalde kablosuz gpon cihazlarıda var yani router ihtiyacı olmuyor tek cihazla iş görebiliyorsunuz. benim denemelerimde gpon cihazını kilitlediklerini gördüm maalesef gpon'a direk Lan kablosu takarak cihazın arayüzüne erişemiyorsunuz. bendeki huawei gpon kitapçığında 192.168.1.20 idi sanırım arayüz adı ama açılmıyor. sadece hg253s arayüzüne erişebiliyorum. belkide gpon'a direk erişebilsek kurcalayarak hızı yükseltme AKN takılmama gibi durumları yapabiliriz.

ONT cihazlarını farklı bölgelerde farklı veriyorlar sanırım. Istanbul'da kullanırken erişilebiliyordu, power-save açıp kapatma dışında bir ayar yoktu. Ama fiber bağlantının kalitesi vs vs görünebiliyordu.Bağlanmak için bilgisayara elle ip vermek gerekiyor (eğer ONT destekliyorsa). Taşındıktan sonra ONT değiştirdiler, bunda erişim yok.

HG8010H modeli ise bilgisayara 192.168.100.2 ip adresi verip 192.168.100.1 ile erişilebilir. kullanıcı adı şifre telecomadmin admintelecom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 16 Mart 2017; 19:27:54 >

• nofearl N kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler, kayseride öğrenci evindeyken (2013-2016) kullanıyorduk superonline. Dediğiniz gibi ont cihazının arayüzünde fazla ayar yoksa üzüldüğüme değmezmiş bayağı uğraşmıştım girebilmek için çünkü :) artık memleketteyim ttnet vdsl ile sürünüyorum. Gerçi akk olduğu sürece rezillik aynı ama en azından superonline da 5 tl ile 100 mbps upload alabiliyordum en çok onu özledim :) ttnette parasıyla bile alamıyorum
  • Merhabalar Türk Telekom fiber internet aboneliği yaptıracam telekomun taksitle verdiği modemini almıyacam, onun yerine modem değilde router alsam olur mu? Evin içine bi kutu taktılar galiba bide ont cihazı gelecekmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.