Şimdi Ara

<< FİBERİ UNUTUN 'TERABİT DSL' GELİYOR >> (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
4.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

eve gelen bir kablolar 10 ila 40 gbit internet destekliyor sana en fazla 100 mbit veriyorlar kısaca fiber gelsede sömürüyorlar gene sömürüyorlar 4 mbit sürekli kopan internete 85 tl ödüyorum
    aynı paraya 100 mbit hizmet alanda var benim 96 mbit paramı kim verecek
    aldığın hizmete bakmadan ortalama herkes aynı parayı ödüyor adsl-vdsl-fiber farketmiyor fiyatlar üst paketler hariç genelde yakın.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Yeni şebeke tesislerinde FTTC ve FTTB/DSL fiber erişim sistemlerine yatırım mantıklı değil zaten yapılmıyor kolay kolay (tabii bina içi mevzuata uyulması neredeyse şart bunun için) yeni şebeke tesislerinde FTTB/Eth veya FTTH sistem tercihi daha doğru zaten şuan istiasnalar hariç yeni şebeke tesisleri FTTH olarak yapılıyor ancak mevcut şebekelerinin fiberlenmesi için FTTC oldukça mantıklo bir yöntem esasında FTTC'de DSL üzerinden modülasyonlar çok gelişti, bugün G.fast 212Mhz modülasyonu ile 1Gbps hızın üzerine çıkılabiliyor 100 metrede, ping olarak da başlangıç pingi 17a'dan daha düşük diye biliyorum (17a 3-4ms. G.fast >1ms) bu sahaların FTTC ile fiberlenmesi hem altyapı kurulum ve planlamasında ve maliyet tarafında ciddi katkı sağlıyor. FTTC sistemin (diğer FTTx sistemlerde de olduğu gibi) bir avantajı da başka tip FTTx kurulumlara çevirilebilmesinin ve ileriye dönül değişikliklerin kolay olması. Burada önemli nokta düzgün modülasyonlar kullanılması Türk Telekom ağırlıkla 17a kullanıyor ama hız olarak artık 17a günümüz isteklerini karşılamakta yetersiz kalıyor ben önümüzdeki senelerde yeni nesil modülasyonların şebekede uygulanır olduğunu göreceğimizi tahmin ediyorum.

Bu arada FTTH üzerinden daha da yüksek hız verilebilir, Nokia'nın PON modülasyonu erişim altyapıları üzerinden 50Gbps hıza ulaşabiliyor hatta Türk Telekom ile birlikte bir iki sene evvel denemelerini yapmışlardı. Tabii mevcuttaki kablolarım güzergahları, ekler, daire içindeki ONT'ler ne derece bunu uygulanabilir kılar orası meçhul olsa da yakın bir gelecek için ihtiyaç gözükmüyor bu hızlar şimdilik. Ama dediğim gibi FTTx sistemlerin güncelleme kolaylığı olası bir ihtiyacı karşılamada etkin maliyet yaratıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• biradam0000 B kullanıcısına yanıt
    Hangi DSL, ADSL ise evet ancak uygun modülasyonlarla 100Mbps upload bile verilebilir DSL'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Yeni şebeke tesislerinde FTTC ve FTTB/DSL fiber erişim sistemlerine yatırım mantıklı değil zaten yapılmıyor kolay kolay (tabii bina içi mevzuata uyulması neredeyse şart bunun için) yeni şebeke tesislerinde FTTB/Eth veya FTTH sistem tercihi daha doğru zaten şuan istiasnalar hariç yeni şebeke tesisleri FTTH olarak yapılıyor ancak mevcut şebekelerinin fiberlenmesi için FTTC oldukça mantıklo bir yöntem esasında FTTC'de DSL üzerinden modülasyonlar çok gelişti, bugün G.fast 212Mhz modülasyonu ile 1Gbps hızın üzerine çıkılabiliyor 100 metrede, ping olarak da başlangıç pingi 17a'dan daha düşük diye biliyorum (17a 3-4ms. G.fast >1ms) bu sahaların FTTC ile fiberlenmesi hem altyapı kurulum ve planlamasında ve maliyet tarafında ciddi katkı sağlıyor. FTTC sistemin (diğer FTTx sistemlerde de olduğu gibi) bir avantajı da başka tip FTTx kurulumlara çevirilebilmesinin ve ileriye dönül değişikliklerin kolay olması. Burada önemli nokta düzgün modülasyonlar kullanılması Türk Telekom ağırlıkla 17a kullanıyor ama hız olarak artık 17a günümüz isteklerini karşılamakta yetersiz kalıyor ben önümüzdeki senelerde yeni nesil modülasyonların şebekede uygulanır olduğunu göreceğimizi tahmin ediyorum.

Bu arada FTTH üzerinden daha da yüksek hız verilebilir, Nokia'nın PON modülasyonu erişim altyapıları üzerinden 50Gbps hıza ulaşabiliyor hatta Türk Telekom ile birlikte bir iki sene evvel denemelerini yapmışlardı. Tabii mevcuttaki kablolarım güzergahları, ekler, daire içindeki ONT'ler ne derece bunu uygulanabilir kılar orası meçhul olsa da yakın bir gelecek için ihtiyaç gözükmüyor bu hızlar şimdilik. Ama dediğim gibi FTTx sistemlerin güncelleme kolaylığı olası bir ihtiyacı karşılamada etkin maliyet yaratıyor.
    Hocam guzel diyorsun vdsl de benim ping 10 ms ile basliyor en düşük

• smart0201 kullanıcısına yanıt
    Eğer kablo mesafesi çok uzun değilse hat modundan kaynaklıdır yüksek ihtimal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Eğer kablo mesafesi çok uzun değilse hat modundan kaynaklıdır yüksek ihtimal.
    Hat modu fast modunda dolap mesafesi ise 200 metre ancak var

•  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 26 Şubat 2025; 15:40:2 >
  • Sene 2122. Ben mezardan sesleniyorum Türk Telekom bize fiber çekti mi? Bu teknolojide muhtemelen 3500 gibi İstanbul'a getirilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.