Şimdi Ara

<< FİBERİ UNUTUN 'TERABİT DSL' GELİYOR >> (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
4.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle bukadar agresif olmanızın nedeninin daha önce bir konuda benden posta yemenize bağlıyorum neyse Mantık çerçevesinde söylediğin olaya gelirsek sana 5 ping 4 down yetiyor belki bana yetmiyor ne olacak! Herkes neden düşük hız kullansınki ayrıca şuan verdiğimiz paralara bakarsak zaten bize en az 100 mbit internet verilmesi gerek sizin gibi bilinçsiz insanlar yüzünden zaten insanlar 5 mbite mahkum kalıyor.Bide 5 mbit yeter demiş bi kişi wifiden girse çökecek haberi yok.Benim cevabıma mantıklı cevap verdiğini düşünerek saçmalamışsın.Önce nikini düzelt sen
  • Tuna152 kullanıcısına yanıt
    bir çocuk ağlıyor galiba okadarda sert vurmamıştım halbuki,

sadece hafif vurarak ve gerçeklerle yüzüne serptim okadar, ağlamana gerek yok yani,

eleştiriyi kaldıramıyorsan mesaj yazma zati boş ve gereksizsin mesajların....

not:senin gibi en ufak yemelerle bile ağlan çocukcuklarla işim olmaz, bu sana son vuruşum bidaha benden mersaj alamayacaksın, istediğin kadar çal oyna, yada ağla, nkta....

TŞKLR....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TD-W9970_V3 -- 15 Mayıs 2017; 1:43:13 >
  • TD-W9970_V3 T kullanıcısına yanıt
    Sanki dünyayı kurtardıda bana gerçekler filan diyor kendi çapında alemlere akmış arkadaş. Hangi ara böyle boş beleş insanlar türemiş şaşırıyorum yahu seni kendi haline bırakıyorum birde psikolojik tedavi görmeni öneririm.Gece yatarken korkunçlu şeyler izleme buranında kalitesini düşürme hadi eyivallah.
  • TT bunuda ziper internet diye pazarlar millete vdsl yi hiper diye sattığı gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR'ye 3000 yılında gelecekmiş.

Kesin bilgi, yayalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz 20 sene geriden geliyoruz, daha fiberi geçtim VDSL yok!
  • FTTH Fiber'de bile 10 Gbps'i zor görüyor millet. Herkese verilmiyor veya aşırı maliyetli. Bakırdan 1 Tbps hız elde etmek mi? Bu imkansız değil mi? Fiber'de bile son kullanıcı evinde maksimum 10 Gbps alabiliyor. Onun içinde evinde 10 Gbps Ethernet kart alması ve bilgisayarına M.2 SSD takması lazım. 1 Tbps hızı kaldırabilecek hiçbir depolama birimi yok ev için...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçi bakır teknolojinin dez avantajları var. Fibere yatırım daha mantıklı değil mi? Zaten bakır kablolar zamanla verimini kaybediyor. Ayrıca benim bildiğim kadarıyla bakır altyapı üzerinden Upload yaparken, Download hızınız yavaşlayabiliyor. Ayrıca fiberdeki gibi hız testinde 0-1 ping almak, bakırda mümkün olacak mı? Pingler, stabilite vs.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    GalcoTVyoutube
    Fiber Optics and How They Work - A Galco TV Tech Tip
    https://www.youtube.com/watch?v=35JE3dIAnNA
  • BİZDE FİBER YOK GELSE NE OLUR
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    eve gelen bir kablolar 10 ila 40 gbit internet destekliyor sana en fazla 100 mbit veriyorlar kısaca fiber gelsede sömürüyorlar gene sömürüyorlar 4 mbit sürekli kopan internete 85 tl ödüyorum
    aynı paraya 100 mbit hizmet alanda var benim 96 mbit paramı kim verecek
  • Kablolar hız desteklemez, hızı kullanılan uç cihazların teknolojileri belirler. Kabloların belirlediği şey fiziksel yapıları gereği nasıl kullanıldıklarıdır. Eğer fiber yerine bakır kullanırsan ışık hızı yerine ses hızına düşersin bu da pingi etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A287741AC -- 20 Temmuz 2020; 23:26:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

eve gelen bir kablolar 10 ila 40 gbit internet destekliyor sana en fazla 100 mbit veriyorlar kısaca fiber gelsede sömürüyorlar gene sömürüyorlar 4 mbit sürekli kopan internete 85 tl ödüyorum
    aynı paraya 100 mbit hizmet alanda var benim 96 mbit paramı kim verecek
    4mbıt peşindemisin ?
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Aynı paraya 100 kullanan varken ben 4 kullanıyorum demiş, ters anlamışsınız ama sorun sizde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A287741AC -- 20 Temmuz 2020; 23:41:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A287741AC

Aynı paraya 100 kullanan varken ben 4 kullanıyorum demiş, ters anlamışsınız ama sorun sizde değil.
    ben yanlış anladım evetrezillik vallahi billahi
  • frekansa göre kablonun kimyasına göre değişir terabit hıza ulaşan bakır kablolar var

hdmi,usb ve diğer kablolarda bakırdır mesela neden fiber yapmıyorlar

en basiti sunucuların ethernet kabloları fiber değil daha az yer kaplıyor daha fazla veri taşıyabiliyor daha az parazitleniyor veya lenmiyor daha az maliyetli ama fiber kullanılmıyor

fiber sadece hamal olarak kullanılıyor sonuçta gene pc'ye gene bakır kabloyla bağlıyorsun

banada biraz saçma gelsede forumda vdsl'den sonra fibere geçipte pingin arttığından şikayetçi olanlar var
  • Zaten kullanılan cihazların baskı devreleri bakır yani sedece ethernet arayüzü değil. Kullanılacak ara kablonun önemi uzak mesefelere veri taşımaya uygun olmalı. Bakır kablolar uzun mesafeler ve dış hava şartlarına uygun değildir. Özellikle ince bakır kabloların dayanıklılığı çok zayıftır ancak fiber öyle değil. Fiber içerisinden ışık geçtiği için uzun mesafede minimum gecikme olur, hava şartlarından kolay kolay etkilenmezler. Arıza olduğunda tek bir fiber kablonun onarımıyla arızalar daha az maliyetle hızlı bir şekilde çözülebilir.

Fiberde hız yavaş olmaz ancak kullanılan cihazlar çok fazla kişiye paylaştırılırsa cihazlardan dolayı sıkıntılar ortaya çıkar. Fiber kullanıp sorun yaşayan ülke olarak tarihe geçmiş olabiliriz. Hem SO hem TT da zaman zaman FTTH altyapı olsa bile ping ve hız sorunları yaşanıyor ama düzeltiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A287741AC -- 20 Temmuz 2020; 23:53:39 >
  • 1 mbps hız neyimize yetmiyor dünyanın en hızlı alt yapısı araplar sayesinde bizde... !
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    ikimiz bir dernek kuralım
  • İşin sonunda Fiber daha çok gelişti.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.