Şimdi Ara

Fiesta buldum alinir mi? (Sonunda aldik. Sorularim var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ford Fiesa 2008 1.4 TDI Collection 48000 km'de degisen yok sag arka kapi ve ve sag arka camurlukta boya var surtmeden dolayi. kaportaci arkadas iyi dedi. fiyati ise 22.000 tl. km biraz kafami kurcaladi ona da baktiracagiz motorcu bi tanidiga siyah renk diri bir arac. alinabilr mi arkadaslar. cok arac baktik ama bu kafamiza yatti. yorumlarinizi bekliyorm tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nitro-s -- 26 Temmuz 2011; 17:54:55 >

• Temizse ve içinize sindiyse alın ve binin bence...
    Piyasada fiyatlar yüksek daha ucuza temiz araç bulmak zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surveillance

Temizse ve içinize sindiyse alın ve binin bence...
    Piyasada fiyatlar yüksek daha ucuza temiz araç bulmak zor.
    Eski kasa sanırım fakat yine de fiyat güzel. 22.000 TL artık yüksek modelli bir araç için birşey değil. C segmentine 50.000 TL isteniyor neticede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Eski kasa sanırım fakat yine de fiyat güzel. 22.000 TL artık yüksek modelli bir araç için birşey değil. C segmentine 50.000 TL isteniyor neticede...

Alıntıları Göster
    hocam ben asla inanmıyrum sürtmeden dolayı oldu olayına. kazanın büyüğü kücügü olmaz ama bir arac kaza yaptıgında en az iki parça zarar görmeden olay terinden ayrılmaz...

genelde aracların camurluk kısımları kapıya göre şişkin olur, bu adam hiçmi farkına varamamışta kapıya kadar sürtmüş.. benim düsüncem hepsi hikaye...

ben her zman orjinalji oldugumdan komple aracı orjinal olarak arar bulurdum.. ford fiestaların %70 i şirket arabası oldugunda güvenerek alınacak araba olmadıgı kanısındayım.. hele dizele kolay kolay okeylemem. tanık ustada olsa mutlaka servis kontrolünde expertiz tutup aracın 101 noktasına bakıtmanı tavsiye ederim giden 100-150tl olsun. bu devirde 2. el dizel almak kolay birsey degil..

özellikle dizel araclar km düsürülmesi cok fazla oldugundan sık dokuyup elemen gerekir...

1,2 ay önce bir arkadasa netten dizel araca bakıyoruz . ford fiesta ya baktık iki aynı ilan farklı arac sahipleri ve farklı resimler var ama 2,3 tanesi aynı idi....

bir ilanda full orjinal 50.000de yazılmış. diger ilandada orjinal 80.000de yazılmış arkadas aradı 50.000kmde olanı aracın rulmanından ses geldiğiğinden dolayı agır bakıma girmesi gerektiğni söyledi araba yı 24.000den 21.750tlye bıraktı...

iki ilanı görüp lanet okuduk serefsize...

bu konuda dikkatli olmanı istiyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

hocam ben asla inanmıyrum sürtmeden dolayı oldu olayına. kazanın büyüğü kücügü olmaz ama bir arac kaza yaptıgında en az iki parça zarar görmeden olay terinden ayrılmaz...

genelde aracların camurluk kısımları kapıya göre şişkin olur, bu adam hiçmi farkına varamamışta kapıya kadar sürtmüş.. benim düsüncem hepsi hikaye...

ben her zman orjinalji oldugumdan komple aracı orjinal olarak arar bulurdum.. ford fiestaların %70 i şirket arabası oldugunda güvenerek alınacak araba olmadıgı kanısındayım.. hele dizele kolay kolay okeylemem. tanık ustada olsa mutlaka servis kontrolünde expertiz tutup aracın 101 noktasına bakıtmanı tavsiye ederim giden 100-150tl olsun. bu devirde 2. el dizel almak kolay birsey degil..

özellikle dizel araclar km düsürülmesi cok fazla oldugundan sık dokuyup elemen gerekir...

1,2 ay önce bir arkadasa netten dizel araca bakıyoruz . ford fiesta ya baktık iki aynı ilan farklı arac sahipleri ve farklı resimler var ama 2,3 tanesi aynı idi....

bir ilanda full orjinal 50.000de yazılmış. diger ilandada orjinal 80.000de yazılmış arkadas aradı 50.000kmde olanı aracın rulmanından ses geldiğiğinden dolayı agır bakıma girmesi gerektiğni söyledi araba yı 24.000den 21.750tlye bıraktı...

iki ilanı görüp lanet okuduk serefsize...

bu konuda dikkatli olmanı istiyorum....

Alıntıları Göster
    Öncelikle herkeze merbaha Bence 48.000 Fazla bi Km deil Fiyatta güzel alınabilir Zaten Fiesta Güzel arabadır Az yakar, Collection Diyorsun araba boş da değildir Çelik jant Sis varı fln vardır Fazla sorun cıkaran bi araba değil.
    Parçalarıda okadar pahalı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: zibidi_1010

Öncelikle herkeze merbaha Bence 48.000 Fazla bi Km deil Fiyatta güzel alınabilir Zaten Fiesta Güzel arabadır Az yakar, Collection Diyorsun araba boş da değildir Çelik jant Sis varı fln vardır Fazla sorun cıkaran bi araba değil.
    Parçalarıda okadar pahalı değil

Alıntıları Göster
    fiyatı iyi kmsi düşükmüş donanımıda yeterli bence alınır ama yetkili serviste bir ekspertiz yaptırın

• quote:

Orijinalden alıntı: fasher

fiyatı iyi kmsi düşükmüş donanımıda yeterli bence alınır ama yetkili serviste bir ekspertiz yaptırın

Alıntıları Göster
    arkadaslar kaportaci arkadas var dolastigim bildigim arkadas o bakti degisen yok boya var dedigim yerlerde ama fazla onemli bise degil saselerde vs hicbir sorun yok dedi. simdi motorcu arkadasida ayarladik yarinda motoruna bakacagiz km dusup dusmedigi anlariz dedi expertiz yinede yaptiralim mi. arac galeriden pek guvenmem galeriye ama bu arkadaslar onay verirse alalim mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • expertiz yaptırın , aracı dyno ya çıkartın , sonra güvendiğiniz bir usta ile beraber test sürüşü yapın içinize sinerse alın, hayırlı olsun Edit:klimanın çalışma performansına , teybe sileceklere farlara ve kaputtaki ve bagajdaki (varsa ) keçelerin vidalarina veya tutan edavatların sökülüp sökülmediğine bakın.bu size hasar almış bölgeler hakkında bilgi verir.Ayrıca kazalı İse araç anormal yerlerden rüzgâr sesi alır . umarım temiz bir aracınız olur. iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkantasdemir -- 26 Temmuz 2011; 1:09:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

expertiz yaptırın , aracı dyno ya çıkartın , sonra güvendiğiniz bir usta ile beraber test sürüşü yapın içinize sinerse alın, hayırlı olsun Edit:klimanın çalışma performansına , teybe sileceklere farlara ve kaputtaki ve bagajdaki (varsa ) keçelerin vidalarina veya tutan edavatların sökülüp sökülmediğine bakın.bu size hasar almış bölgeler hakkında bilgi verir.Ayrıca kazalı İse araç anormal yerlerden rüzgâr sesi alır . umarım temiz bir aracınız olur. iyi geceler
    abi galericidense uzak dur zaten araba şirket arabası. galericiye iyi araba gelipte bu fiyata satması olagan üstü birsey zaten galericide bu arabadan ekmek yigecek en az 2000tl kadar hadi 1000tl olsun. zaten bu aracı kimse kimse bu fiyata ne veiri nede satar.

ben sana yorum yaparken sanki ben alıyormışcasına yorumda bulunuyorum... bu arabanın cogu sirket arabası zaten şirketler 100.000 dedin misatıyorlar..
    uygun fiyata elden cıkması icin..

hocam ustana felan gösterme galerici bir göz kırptınmı ustaya o aracı almak icin koşarak notere gidersin.... babam bile olsa expertize sokmadan araba alamam.. kesin ve kesinkez expertiz yaptır kendi ford servisinde. fakat genelde expertiz yaptırmak icin randevu alınıyor.. hemen gittiğinde arabaya bakmazlar.. birde aracı kaskodan sorgular her hangi bir olaya karışmış hasar kaydı ve nekadar hasara para ödendiğini öögrenirsin ve hasarda büyük mevla varsa o aracın nasıl oldugunu anlarsın zaten...

ilk önce kaskoya sorgulat sonra expertize göster.. zaten kasko sorgulatmada bir pürüzlük varsa bos expere para vermezsin cıkmazsa expere gösterirsin... vede experden rapor al zaten veririler o arada unutursun... sana ileride belki lazım olur o rapor...

diyecek coksey var ama acele etmemeni öneririm. dizel alırken 10 kere düsünmek lazım galericinden alırken 100 kere düsünmek lazım...
    diyeceklerim bukadar hayırlı olmasını temenni ederim..

• quote:

ilk önce kaskoya sorgulat sonra expertize göster.. zaten kasko sorgulatmada bir pürüzlük varsa bos expere para vermezsin cıkmazsa expere gösterirsin... vede experden rapor al zaten veririler o arada unutursun... sana ileride belki lazım olur o rapor...

Kaskosu olmayan ikinci el aracı nasıl sorgulatabiliriz? Almayı düşündüğümüz 2. el araçda sahibi kaskosu olmadığını söylerse nasıl yol izlemeliyiz? teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: quasi522

quote:

Kaskosu olmayan ikinci el aracı nasıl sorgulatabiliriz? Almayı düşündüğümüz 2. el araçda sahibi kaskosu olmadığını söylerse nasıl yol izlemeliyiz? teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Araç temizse kaçırma al derim ben...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abzurt Teori -- 26 Temmuz 2011; 3:45:59 >

• quote:

abi galericidense uzak dur zaten araba şirket arabası. galericiye iyi araba gelipte bu fiyata satması olagan üstü birsey zaten galericide bu arabadan ekmek yigecek en az 2000tl kadar hadi 1000tl olsun. zaten bu aracı kimse kimse bu fiyata ne veiri nede satar.

ben sana yorum yaparken sanki ben alıyormışcasına yorumda bulunuyorum... bu arabanın cogu sirket arabası zaten şirketler 100.000 dedin misatıyorlar..

hocam ustana felan gösterme galerici bir göz kırptınmı ustaya o aracı almak icin koşarak notere gidersin.... babam bile olsa expertize sokmadan araba alamam.. kesin ve kesinkez expertiz yaptır kendi ford servisinde. fakat genelde expertiz yaptırmak icin randevu alınıyor.. hemen gittiğinde arabaya bakmazlar.. birde aracı kaskodan sorgular her hangi bir olaya karışmış hasar kaydı ve nekadar hasara para ödendiğini öögrenirsin ve hasarda büyük mevla varsa o aracın nasıl oldugunu anlarsın zaten...

diyecek coksey var ama acele etmemeni öneririm. dizel alırken 10 kere düsünmek lazım galericinden alırken 100 kere düsünmek lazım...

Oncelikle cok tesekkur ederim yorumun icin. 1 saat sonra araci motorcu arkadasa gosterecegim. galerici goz kirpma fln yapamaz sanirim cunku motorcuda kaportacida arkadasim ayrica galericide akrabanin tanidigi. sanmiyorum boyle bi yukun altina girsin daha sonrasi icin. adliyede calisan bir arkadas var ona plakayi verdim kazasi fln varmi diye bak dedim ondan haber bekliyorum. expertiz ucreti ne kadardir bilginiz var mi? bir de bakilmasi gereken onemli baska birsey var mi? aman kardesim surayi iyi kontrol et vs dediginiz.

Not: Bu yoruma lutfen bilgisi olan cevap versin zamanim az oldugu icin snra bakamayabilirim. Tesekkurler ilginizden dolayi

• quote:

Orijinalden alıntı: Nitro-s

quote:

Oncelikle cok tesekkur ederim yorumun icin. 1 saat sonra araci motorcu arkadasa gosterecegim. galerici goz kirpma fln yapamaz sanirim cunku motorcuda kaportacida arkadasim ayrica galericide akrabanin tanidigi. sanmiyorum boyle bi yukun altina girsin daha sonrasi icin. adliyede calisan bir arkadas var ona plakayi verdim kazasi fln varmi diye bak dedim ondan haber bekliyorum. expertiz ucreti ne kadardir bilginiz var mi? bir de bakilmasi gereken onemli baska birsey var mi? aman kardesim surayi iyi kontrol et vs dediginiz.

Not: Bu yoruma lutfen bilgisi olan cevap versin zamanim az oldugu icin snra bakamayabilirim. Tesekkurler ilginizden dolayi

Alıntıları Göster
    Abi acele etme etraf çakal çukal dolu yazık paramızı kolay kazanmıyoruz. Gerçektende expertiz yaptırmalısın. Fİesta Clio gibi araçları alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Malum zalım şirketler araçların canını okuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nitro-s

quote:

Alıntıları Göster
    hocam ben babana bile güvenmeyeceksin diyorum daha ne olsun. dost kazıgı yemek kötür birseydir.. 3,5 kazanan insalara o göz kırpmalar öyle tatlı geliyor ki o anda seni beni tanımazlar.. bu yüzden insalara pek güvenme yada kendin gibi sanma.

aracı şurasın bak burasına bak diyemem, yüzeyel olarak bakıldıgında komple kaporta, motor ve ic döseme temizliğine bakılır.
    misal araba 50.000kmde olabilir ama eşşek gibi dindiyse koltuk dösemelerinden rahatca anlasılır.

şunuda belirteyim araba 2008 model ya agır bakımları yapılmış olması gerekir yada bu sene icerisinde yapılması gerekir.agır bakımının yapılıp yapılmadıgını sor veya kontrol ettir ve son olarak bu ayın sonuna kadar mtv(motorlu tasıt vergisi) ödenmesi gerekir. vergi ödendimi yoksa ödenmedimi diye kontrol ettir ödenmediyse fiyatı vergi kadar asagı cek, aynı sekilde agır bakım ücretinide ücreti kadar asagı indirmesen bile yarı yarı bir ücret indiriminde sun...

lastiklerin ömrü 4yıldır 50bin 60 binde degişmesi gerekir, lastiklerin durumunu kontrol et. kabak lastik mevcuttur seni tehlikete atar, ömrü bittiyse yine aynı sekilde sagı cektir... kaliteli bir lastik 100tlden asagı degildir..4 teker 400tl..

nerden baksan bu aracın hakkı 20.000tl..

diyeceklerim bukadar, hakkında hayırlısı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: quasi522

quote:

hocam illa bir yerde fire verecektir. kasko olmazsa zorunlu trafik sigortasından bir husumiyeti cıkacaktır. kaskosu vardır kaskoyu bozdurmaz kendisi yaptırır ozman iş expertize düsüyor expertiz önemsiz ufak birseyide olsa sana söyler zaten rapor vereciği icin kendisini böyle bir riske atmaz. atıyorum iki gün sonra motorda birsey cıktı expertizin raporunda motor olumlu ise zaten bu hak hukukla expertizden cıkartırsın.

neticede 100,150tl gibi bir ücret ödüyorsun. parasını nasıl rahat alıyorsa yaptıgı işinde ciddiyetinin farkında olmaları gerekir... elinde rapor oldugu sürece hak hukuk talep edersin..

bilinsiz araba alınırsa zaten o adam herseye mahkümdür.... paradan kacıyorum diyerekten doluya tutulan cok var.
    mesela bayag bi oluyor formda birisi araba almaya karar veriyor begendiği arabanın orasında burasında boya oldugunu söylüyor arac sahibi, ustaya götürüyorlar ustada arac sahibinin söylediği yerlerde boya oldugu söyleyip adam aracı almaya kaar veriyor devir işlemleri tamamlanıyor ve adam araca kasko yaptırmak istiyor ve ajentaya gidiyor ruhsataki bilgiler giriliyor ve ajentacı biz bu arabaya kasko yapamazyız diyor adam hayırdır neden derken kaskocu aracın pert kaydı oldugunu söylüyor ve tabi adamın basından kaynarsular dökülüyor bilmiyorum mahkemeye vercem diyordu ama neoldu bilmiyorum..

zaten noterin önünde devir işlemi oldugu icin hak hukuk idda edilecegini sanmıyorum kendi acımdan...

bu yüzden servis expertizi şart araba alırken. 100,150tl gitsin yeterki. aracın durumunu bastan asagı bilmekte fayda var..

• Nedir bu galeri düşmanlığı ben onu anlamadım.
    Her meslek gibi onlarında ahlaklı çalışanları var ahlaksız çalışanlarıda.
    Teşbihde hata olmaz ama diyelim bir market kazıkçı,son kullanma tarihi geçmüş ürün satıyor diye tüm marketlerdemi böyle.
    Kusura bakmayında bu nasıl bir düşünce çarpıklığıdır böyle.
    Konunun altına galerici arabası genellikle şirket arabasıdır vb bir sürü şey yazmışsınız, ya arkadaş galerici öğretmenden,polistende araba almıyormu?Hay Allahım.
    Birde yok o araba dedikleri gibi değildir lafınıza takıldım.Nerden biliyorsunuz gördünüz mü aracı
    Arkadan ufak bir tıklatma olmuştur belki düzeltip boyanmıştır.

Bu arada baba mesleği galericilik belirteyim.
    Bulunduğum şehirde babamı tanıyan insanların çoğu sahıstan araba almaz,gelir özellikle babamdan alır.
    Kaç tane öğretmenin,polisin,doktorun vs meslek gruplarından olan şahıslar araba alırken gözgöre göre yalan söylediğine bizzat şahit oldum.
    Böyle mesletaşımdanda utanıyorum ama doktorun birinin zamanında devirsiz arabayı satıp adam dolandırdığına bile şahit oldum.

Bu işte ve diğer tüm şeylerde insanlık,İnsanın içinde Allah korkusu olması önemlidir.Ön yargıyla yaklaşmayın hiç bir meslek grubuna.

Galericiden de alsan,şahıstanda arabayı alırsın servisine,kaportacına,motorcuna gösterirsin,tramer kaydına baktırırsın, adamın dediği gibiyse alırsın, değilse almazsın.
    2+2= 4'dür her zaman.

Kaldiki bu meslek grubuyla uğraşanların düzgün çalışanları alım satımlarından devletede vergilerinide veriyorlar,çok memur var ayaküstü alıp satan vergi vs vermeyen o konuyada hiç girmiyorum.
    Galerici olmanında zaten bir standartı yok memlekette.Bu bozukluk çarpıklık ondan kaynaklıdır.

Expertize baktırmak tabiki kesin ve garanti çözüm ama 100-150 tl para alıyorlar onuda göz önüne almak lazım.
    Motor ustası tanıdıksa,kaportacı tanıdıksa, galericide tanıdıksa bir öteside paranoid bir duruma kaçar kusura bakmayın.
    Bence alabilirsin 100-150 tl'yede sigortanı yaptırırsın.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 26 Temmuz 2011; 11:58:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrdn

Nedir bu galeri düşmanlığı ben onu anlamadım.
    Her meslek gibi onlarında ahlaklı çalışanları var ahlaksız çalışanlarıda.
    Teşbihde hata olmaz ama diyelim bir market kazıkçı,son kullanma tarihi geçmüş ürün satıyor diye tüm marketlerdemi böyle.
    Kusura bakmayında bu nasıl bir düşünce çarpıklığıdır böyle.
    Konunun altına galerici arabası genellikle şirket arabasıdır vb bir sürü şey yazmışsınız, ya arkadaş galerici öğretmenden,polistende araba almıyormu?Hay Allahım.
    Birde yok o araba dedikleri gibi değildir lafınıza takıldım.Nerden biliyorsunuz gördünüz mü aracı
    Arkadan ufak bir tıklatma olmuştur belki düzeltip boyanmıştır.

Bu arada baba mesleği galericilik belirteyim.
    Bulunduğum şehirde babamı tanıyan insanların çoğu sahıstan araba almaz,gelir özellikle babamdan alır.
    Kaç tane öğretmenin,polisin,doktorun vs meslek gruplarından olan şahıslar araba alırken gözgöre göre yalan söylediğine bizzat şahit oldum.
    Böyle mesletaşımdanda utanıyorum ama doktorun birinin zamanında devirsiz arabayı satıp adam dolandırdığına bile şahit oldum.

Bu işte ve diğer tüm şeylerde insanlık,İnsanın içinde Allah korkusu olması önemlidir.Ön yargıyla yaklaşmayın hiç bir meslek grubuna.

Galericiden de alsan,şahıstanda arabayı alırsın servisine,kaportacına,motorcuna gösterirsin,tramer kaydına baktırırsın, adamın dediği gibiyse alırsın, değilse almazsın.
    2+2= 4'dür her zaman.

Kaldiki bu meslek grubuyla uğraşanların düzgün çalışanları alım satımlarından devletede vergilerinide veriyorlar,çok memur var ayaküstü alıp satan vergi vs vermeyen o konuyada hiç girmiyorum.
    Galerici olmanında zaten bir standartı yok memlekette.Bu bozukluk çarpıklık ondan kaynaklıdır.

Expertize baktırmak tabiki kesin ve garanti çözüm ama 100-150 tl para alıyorlar onuda göz önüne almak lazım.
    Motor ustası tanıdıksa,kaportacı tanıdıksa, galericide tanıdıksa bir öteside paranoid bir duruma kaçar kusura bakmayın.
    Bence alabilirsin 100-150 tl'yede sigortanı yaptırırsın.

hmm hocam araban varmı bilmiyorum ama cevrende mutlaka arabası olan vardır , satmasanda fikir ögren bu arabaya nekadar veririsin diye ozman nedemek istediğgimi anlarsın....

bu iş bisküvi, gazoza benzemiyor hocam tarihine bakılıp anlasılmıyor... araba konusu aob ayrı birsey..

galericiyi gectim sıfır satan ajentalar bile ückagıtcı dolandırıcı söylemem gerek yok formda okuduysan adam arabayı sıfır alıyor 1,2 sene sonra satmak istiyor alıcı arabayı begenip servise sokuyor ve serviste aracın bir yeri boya oldugu cıkıyor.... sıfır alan adam bundan habersiz vede bu söylenmiyor ve bile bile ayıplı mal alma teskilinde bulunduruluyor. bu işler sandıgın gibi yürümüyor..

keske dediklerine katılabilseydim...

ben sıfır araba düşündüğüm halde arabanın cıkacak kronik sorunlarına güvenemiyorum kalmış galericiyemi güvenceksin yapma ALLAH aşkına...

• quote:

hmm hocam araban varmı bilmiyorum ama cevrende mutlaka arabası olan vardır , satmasanda fikir ögren bu arabaya nekadar veririsin diye ozman nedemek istediğgimi anlarsın....

bu iş bisküvi, gazoza benzemiyor hocam tarihine bakılıp anlasılmıyor... araba konusu aob ayrı birsey..

galericiyi gectim sıfır satan ajentalar bile ückagıtcı dolandırıcı söylemem gerek yok formda okuduysan adam arabayı sıfır alıyor 1,2 sene sonra satmak istiyor alıcı arabayı begenip servise sokuyor ve serviste aracın bir yeri boya oldugu cıkıyor.... sıfır alan adam bundan habersiz vede bu söylenmiyor ve bile bile ayıplı mal alma teskilinde bulunduruluyor. bu işler sandıgın gibi yürümüyor..

ben sıfır araba düşündüğüm halde arabanın cıkacak kronik sorunlarına güvenemiyorum kalmış galericiyemi güvenceksin yapma ALLAH aşkına...

Bu nasıl bir cevap onu anlamadım.

Aracın fiyatı ile yukarıda tek bir yorumum yok dikkatinizi çekerse.
    Ayrıca yorumun altında babamın galerici olduğuda yazıyorki bu durumda piyasayıda bilmem gerekir herhalde.
    Hadi hepsini geçtik bisküvi işine benzemediğinide bilmem gerekeceğinide düşünüyorum bu eğitimle,baba mesleği galericilik olunca ve çocukluktan beridir arabaların içinde büyüdüyseniz.
    Kaldi ki mesajda teşbihde hata olmaz diye belirttim.

Bu araba o parayı eder mi etmezmi kısmında girmedim girmeyide düşünmüyorum.
    Bulunduğumuz ay itibariylede araba fiyatlarının gayet yüksek seyretmesinden doğal bir şey yok.
    Ben sadece galericiden araba alınmaz gibi bir zihniyete kısa bir yazı ile cevap verdim.

Dedim ya yukarıda bahsettiğimdende öteside artık paranoid bir duruma kaçıyor ki bunuda tamamlamış olduğum tıp eğitimim ve bilgime dayanarak söylüyorum.
    Paranoid bozukluğun sıklığından bahsetmeyeyim artık.
    Siz güvenmeyeye devam edebilirsiniz.

İçinde insanın olduğu her işte-İnsan yapımı olan herşeyde hata olacağı,üçkagıt döneceği bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 26 Temmuz 2011; 13:01:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrdn

quote:

Bu nasıl bir cevap onu anlamadım.

Aracın fiyatı ile yukarıda tek bir yorumum yok dikkatinizi çekerse.
    Ayrıca yorumun altında babamın galerici olduğuda yazıyorki bu durumda piyasayıda bilmem gerekir herhalde.
    Hadi hepsini geçtik bisküvi işine benzemediğinide bilmem gerekeceğinide düşünüyorum bu eğitimle,baba mesleği galericilik olunca ve çocukluktan beridir arabaların içinde büyüdüyseniz.
    Kaldi ki mesajda teşbihde hata olmaz diye belirttim.

Bu araba o parayı eder mi etmezmi kısmında girmedim girmeyide düşünmüyorum.
    Bulunduğumuz ay itibariylede araba fiyatlarının gayet yüksek seyretmesinden doğal bir şey yok.
    Ben sadece galericiden araba alınmaz gibi bir zihniyete kısa bir yazı ile cevap verdim.

Dedim ya yukarıda bahsettiğimdende öteside artık paranoid bir duruma kaçıyor ki bunuda tamamlamış olduğum tıp eğitimim ve bilgime dayanarak söylüyorum.
    Paranoid bozukluğun sıklığından bahsetmeyeyim artık.
    Siz güvenmeyeye devam edebilirsiniz.

İçinde insanın olduğu her işte-İnsan yapımı olan herşeyde hata olacağı,üçkagıt döneceği bir gerçek.

Alıntıları Göster
    brkrdn

hocam benim anlatmak isitediğim sey bas basit ortada galericiler piyasa degerinden düsük alıp piyasa derinin üstünde satan bir meslektir..
    madem dürüst satıcısın piyasa degrerinin 1000tl altın araba al 1000tl üstüne fiyatı koy normal piyasa degerinden araba sat bakalım o ekmek kapısı döne bilecek mi yani galericiler ückagıtcılıktan birsey degil.

daha dogrusu doyunsuz oldukları icin dahafazla istiyorlar.. bunada şükür demiyorlar..

zaten bende bu araba cok pahalı ,galerici cok pahalıya satıyor demedim. arabanın piyasası daha fazla neden galerici ucuza satsın ki dedim. demek ki bir bit yeniği var ortada...

tıp egitimi ile galericinin ben bir türlü bagdastıramadım. şizofrenle hiç bagdastıramadım...
    meslegini öne sürerek ne yapmaya calıstın onuda anlamış degilim. bende bilgisayar yazılım mühendisiyim egitimim boyunca mantık üzrine okudum
    bende bulayı if- else kodlarına benzetiyorum.
    if-else yi bahsetmeyeyim..
    galriciler tuturmuş bir yolu devamlı aynı uoldan gidiyorlar..

İçinde insanın olduğu her işte-İnsan yapımı olan herşeyde hata olacağı,üçkagıt döneceği bir gerçek
    söylediğim cümlene katılıyorum fakat bir yere kadar 5tlye aldıgı malı kaar ile 7,5tlye hadi bilmedin 10tlye satması gerekirken 20 tl satması demek insanın oglunun aç gözlü ve doyumsuz oldugunu gösterir. 7,5 tl şükür demezsen 20tlnin hayrını göremezsin..

galericiler bugünede şükür eve ekmek paramızı kazandık götürüyoruz demiyor..
    gaklriciler insafsız bir tekmede ben vurayım peşindeler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 26 Temmuz 2011; 13:31:12 >

• quote:

brkrdn

hocam benim anlatmak isitediğim sey bas basit ortada galericiler piyasa degerinden düsük alıp piyasa derinin üstünde satan bir meslektir..
    madem dürüst satıcısın piyasa degrerinin 1000tl altın araba al 1000tl üstüne fiyatı koy normal piyasa degerinden araba sat bakalım o ekmek kapısı döne bilecek mi yani galericiler ückagıtcılıktan birsey degil.

daha dogrusu doyunsuz oldukları icin dahafazla istiyorlar.. bunada şükür demiyorlar..

zaten bende bu araba cok pahalı ,galerici cok pahalıya satıyor demedim. arabanın piyasası daha fazla neden galerici ucuza satsın ki dedim. demek ki bir bit yeniği var ortada...

tıp egitimi ile galericinin ben bir türlü bagdastıramadım. şizofrenle hiç bagdastıramadım...
    meslegini öne sürerek ne yapmaya calıstın onuda anlamış degilim. bende bilgisayar yazılım mühendisiyim egitimim boyunca mantık üzrine okudum
    bende bulayı if- else kodlarına benzetiyorum.
    if-else yi bahsetmeyeyim..
    galriciler tuturmuş bir yolu devamlı aynı uoldan gidiyorlar..

İçinde insanın olduğu her işte-İnsan yapımı olan herşeyde hata olacağı,üçkagıt döneceği bir gerçek
    söylediğim cümlene katılıyorum fakat bir yere kadar 5tlye aldıgı malı kaar ile 7,5tlye hadi bilmedin 10tlye satması gerekirken 20 tl satması demek insanın oglunun aç gözlü ve doyumsuz oldugunu gösterir. 7,5 tl şükür demezsen 20tlnin hayrını göremezsin..

galericiler bugünede şükür eve ekmek paramızı kazandık götürüyoruz demiyor..
    gaklriciler insafsız bir tekmede ben vurayım peşindeler...

Alıntıları Göster
    Ben bir meslek hakkında genelleme yapmayın diyorum siz hala devam ediyorsunuz.
    Yav adam ucuza alıp satmazsa nasıl kar edecek.

Sizin bu mantıkla emlakçılarda üçkağıtçı,pazardaki kabzımalda üçkagıtçı,Ürünü 2 liraya alıp 3 liraya satan bakkalda üç kağıtçı.

"Galerici neden ucuza satsın ki."
    Cevap:Tanıdığı olduğundan olabilir mi?
    İlla fiyat hakkında yorum yaptıracaksınız ki fiyatıda hafif yüksek .Piyasa fiyatı yüksek model ve 2 parçasında boya olan arabanın ağır satılacağını baz alırsak fiyat ucuz değildir,Normal sınırlardadır.Sahibinden.com gibi sitelerdeki arada 2-3 yaş ve kasa farkı olan araçlara çekilen uçuk rakamlar gerçeği yansıtmıyor.

İleri geri konuşuyorsunuz bir frenleyin kendinizi.
    Otokontrol denilen mekanizmaya yüklenin.

Hepsinin doyumsuz olduğunu nerden biliyorsunda genelleme yapıyorsunuz.
    Bu nasıl bir mantıktır çözemedim hala inanın.

Yazılım mühendisiyim diyorsun genelleme yapmanın ne gibi sonuçlar doğurduğunu,ve dolaylı olarakta lafın nerelere gittini akıl edemiyorsun.
    Adamın eve gittiğinde şükür ekmek paramızı kazandık demediğini nerden biliyorsun,böyle zihniyette insanlar olmadığını nasıl düşünebiliyorsun.

Paranoid bozukluğa gelince toplumda sık görülen ve paranoid şizofrenle illişkisi olmayan bir durumdur.
    Sanrısal bozukluklar içinde sınıflandırılır ve toplumda görülme oranı baya sıktır.

Adamın galerici arkadaşı(hadi galerici tü kakadır geçtik onu):
    Kaportacısı ayrı bir arkadaşı,motorcusu ayrı bir arkadaşı.
    Diğer şahısların arasındaki muhabeti-samimiyeti bilmeyipte bir göz kırpma ile tanımadığı insanları ayartabileceğini düşünmek kısmı paranoid bozukluğa kayan kısımdır.
    Babam bile olsa expertize sokarım kısmı paranoid bozukluğa kayan kısımdır.
    İnsan yapımı olan bir nesnenin(Zaten problem çıkabileceği aşikar olan bir nesnenin) çıkacak problemlerine güvenmeyip bu yüzden araba almama kısmı paranoid bozukluğa kayan kısmıdır.
    İşinde yeterli kişiler tarafından onaylanmış(Kaportacı, motorcu vb.) alabilirsiniz denilen bir aracı yok bunda bit yeniği var diyipte almamakda paranoid bozukluğa kayan kısımlardır.
    Genelleme yapmak ise doğru olmayan,"düzeltilmesi gereken",bir hatalı düşünce biçimidir.

Bu tartışmanın bir yere gidemeyeceği açıkça görülüyor.
    Sizi düşüncelerinizle başbaşa bırakıyorum.
    İyi günler diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 26 Temmuz 2011; 14:34:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.