Şimdi Ara

Fiesta ön konsoldan gelen ses...Acill

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben de dün itibari ile 2010 otomatik fiesta aldım. Daha devrini üzerime almadım ama araç bende. Hafta sonu olduğundan servise gösteremedim ve kafama takılan bir konu var;
    Kontak kapalı iken ön konsola kulağınızı yaklaştırdığınızda sinek vızıltısı gibi hafiften sürekli bir ses geliyor. Bu nedir acaba ciddi bir problem varmıdır, araçtan caymamı gerektirirmi? Yarına kadar bu konuda beni aydınlatan olursa çok sevinirim.

• Sıkıntı yok benim araç 2012 bende de mevcut o ses.Klima iç sıcaklık algılayıcısı sensör fanı o sesi yapan.Tozlanmıştır muhtemelen.Aracınız hayırlı olsun görünürde büyük problemi yoksa rahatlıkla binebilirsiniz.
  • Peki sizinkide kontak kapalı iken yapıyormuydu, beni en çok kıllandıran buydu, kontak açık olsa sorun etmezdim. Ama yine de rahatlattın beni çok teşekkürler...
  • Kontak kapalı iken dikkat etmedim ama en kısa zamanda bakar yazarım ama sorun olduğunu zannetmiyorum.Klimanız digital mi?
  • evet digital, daha odaklaarak dinlediğimde dediğiniz gibi klimadan geldiğini duydum. Ama dediğim gibi ses hiç kesilmiyor
  • O ses ilk kontagi kapattiginiz da hemen kesilmez ama bir kac dakika sonra kesilmesi lazm.. surekli ses varsa normal deildir.. bi servise goturun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 titaniumu sıfır aldıgımızda da vardı bu ses 3-4 kere serviste cözüm bulamadılar.. sensör diyolar bilmem neyi sogutucu fan dediler.. en son serviste bi usta cıktı actı içini sıfır aracın bilmemne fanını temizledi sorun ortadan kalktı ama daha sonra 3-4 farklı fiestada daha rastladım o sese

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Auris Cam Tavan'dan Gelen Ses
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: matuk

Herkese merhaba..
    Ben de dün itibari ile 2010 otomatik fiesta aldım. Daha devrini üzerime almadım ama araç bende. Hafta sonu olduğundan servise gösteremedim ve kafama takılan bir konu var;
    Kontak kapalı iken ön konsola kulağınızı yaklaştırdığınızda sinek vızıltısı gibi hafiften sürekli bir ses geliyor. Bu nedir acaba ciddi bir problem varmıdır, araçtan caymamı gerektirirmi? Yarına kadar bu konuda beni aydınlatan olursa çok sevinirim.

merhaba
    yılın başında söz ettiğiniz vızıltı benim aracımda da vardı.
    daha motoru çalıştırmadan sadece yarım kontakt yapığınızda başlayan, motoru çalıştırdıktan sonra da devam eden bir vızıltı idi. yani araç elektrik aldığı anda başlıyor ve kesilmiyordu.
    benim sorunum özellikle akü değişiminden sonra ortaya çıktı.
    ford servisine götürdüm. tüm ön konsolu söküp bakmaları gerektiğini söylediler.
    sonra topkapı sanayide elekrikçiye götürdüm.
    sadece vites kutusunun önündeki bölümden klima göstergelerine kadar olan kısmı söktü ve yaptı!!!
    70 tl işçilik aldı.
    fordlarda bu sorunun yaşandığını fanla alakalı olduğunu söyledi.

bu arada 2011 1.4 benzinli manuel fiestamı geçen hafta sattım.
    şimdi de eşim de kullansın die otomatik 2010 45000km de titanium x fiesta buldum
    35500 tl fiyat çekti.
    tavsiye eder misiniz? yorumlarınız nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttuya -- 22 Nisan 2015; 9:27:53 >

• Açıkçası ben artık bu sesi kabullendim ve bu şekilde kullanıyorum :)

Ben de 2010 x titanyum 35 binde otomatik 3 ay önce 34 bine aldım, Fiyat normal gibi, biraz daha pazarlık edip 34 - 34.500 gibi alabilirseniz daha iyidir tabi.

Araç genel olarak çok kullanılışlı bir sıkıntısı yok ama uyarmam gereken konu kesinlikle çok yakıyor, Şehir içi 10 L, şehirler arası 8-8.5 L civarı, ortalama 9 L civarı yakıyor.

Ben çok binmediğim için sıkıntı olmuyor ama sürekli kullanacaksanız dikkate alın derim, onun dışında konforlu bir araçtır...
  • doğrusu ben arabadan ufak bi ses gelince ayar oluyorum.
    mesela fiestada arka bagaj iç kapakdan tıkırtı geliodu en sonunda dokunma noktalarına yumuşak keçe takıp sesten kurtulmuştum :)))

35500 bana da biraz çok geldi ama muhtemelen daha pazarlık olur.
    acele etmiyorum.
    otomatik jazz bakıyorum bu ara. ama dehşet pahalı...
    dizel otomatik clio bakcam
    corsa 1.4 tam otomatik olabilir.
    c3 baktım ama arka koltukları fiestadan bile dar tabut gibi geldi gerilere attım c3 ü
    manuel de 7.3lt yakıodum. 10lt gerçekten kötü performans. ama kafama göre bişe bulamazsam fiesta tanıdık araç olduğundan alıcam mecbur. yılda 13000km yaparım. lpg de taktırmam kesin.
  • ttuya kullanıcısına yanıt
    hocam bizde sizin baktığınız tarzda bir araç bakıyoruz corsa biraz döküntü gibi geldi bana jazz sizce iyi mi?

• 07351ugur 0 kullanıcısına yanıt
    şimdi kıt araba bilgim ile okuduklarımdan sorduklarımdan edindiğim izlenimler.

* opel corsa ve ford fiesta 1.4 tam otomatik olanlar eski tip klasik 4 ileri vites oldukları için şanzıman açısından sağlam ancak 100km de 10lt falan yakıyor. yani 1 yılda 10.000km yapılacak ise çok dert değil ancak daha fazlasında benzini dert edebilirsiniz. corsa donanım açısından zayıf.
    * corsa nın 1.2 easytroniclerini neredeyse kimse tavsiye etmiyor. tek avantajı tam otomatiğe göre daha az yakıyor.
    * corsayı yurt dışında kullanmıştım. doğrusu corsa alacağıma fiesta alırım en azından tanıdığım bildiğim bi araba.
    * c3 e bizzat baktım. aracın içi tabut kadar. arka koltuklar daracık. normalden az yakıyor. ayrıca dizel otomatik seçeneği de var. ancak 70 beygir. bu 2 nedenden dolayı tercih etmedim.
    * jazz ın bazıları şeklini şemalini pek beğenmiyor. bence sorun yok. ancak araç sınıfına göre biraz pahalı. 2015-2014-2013 modelleri türkiyede satışa çıkmamış. bu sebeple 2012 ir araç bile 50000tl den satılıyor. arka koltuk mesafesi sınıfına göre gayet rahat. ayrıca fun modelinde cam tavan var ve donanımları iyi. honda olması nedeniyle güvenilir. ancak cvt şanzımanı tercih edin ishift şanzımanı iyi inceleyin dendi genelde. nedendir bilinmez. araç corsa ve fiestaya göre belirgin bir şekilde az yakıyor.
    * clio 3 dizel otomatik hakkında araştırmalarım devam ediyor. clio nun boş olanları baya baya boş
    * i20 hyundai olduğu için uzak durdum şimdilik. ancak kullananlar gidip bakanlar iyi diyor. bir de bi ustama sordum şanzımanını japonlar yapıyor gayet güvenilir dedi.
    * yaris de bana çok ufak geldi. yoksa toyota da çok sorunsuz deniyor.
    * polo zaten fiyat olarak uçuk. hem de en boş arabası bile sırf piyasası var diye deli fiyatlara satılıyor.

* çok araştırınca fena kafa karışıyor bu bir gerçek :)
    * tam otomatik çok yakıyor ama daha güvenilir gibi.
    * 2. ele 42-43 bin vermektense 0 fiesta 1.6 powershifte 45bin vermek de bir alternatif olabilir.
    * tabi başka bir bakış açısı da enayi gibi 0 arabadan kazık yiyeceğime o para ile yılı daha düşük bir araç alırım denilebilir.
    * bir de tüm araçlarda rampada 1-2 vites arası geçişlerde aracın kafası karışıp vuruntu olabiliyor. bmw de bile. bunu dert etmemek lazım.
    * vites geçişlerini hissetmeyi çok sorun etmemek lazım
    * hill holder olmasını önemsemek lazım
    * 50000km nin üzerine pek çıkmamak lazım.
    * ufak tefek kazaları boyaları dert etmemek lazım.
    tabi bunlar benim görüşlerim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttuya -- 27 Nisan 2015; 12:11:22 >

polo çok pahalı ama şanzman ve malzeme kalitesi olarak sınıfının en iyisi bence toyata yaris hibrit motorlu araçlara baktım bence fena değil 3.5 litre bi tüketimi var ama çok pahalı 66.000 civarında opel corsa ve renault clio da en full dışında 4 cam otomatiği yok :)
    c3 konusunda gerçekten kötü bir şanzımanı var ayrıca bazı arkadaşlar fransızdan uzak dur diyor bilemem :)
    şuan 2014 model ford fiestalar 44-50 milyar arası 1.0 6 ileri ye geçtiler bu sınıfta şimdilik en yakın olduğum 1.0 otomatik fiesta :)

• 07351ugur 0 kullanıcısına yanıt
    aslında çok güzel bi clio buldum ancak son anda öğrendim ki hill holder yokmuş :S
    eşim kullanacağı için çok güvenemedim hill holdersız araç almaya.
    fiesta en öncelikli alternatifim oldu vesselam
    araç manuel mi? çünkü otomatikte olmasada olur yani bu arada bende tercihimi az hasarlı golf & jettaya çevirdim bakıyorum... :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.