Şimdi Ara

fiesta tekerden gelen ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1,4 TDCİ ..
    Bir arkadaşa emaneten verdim.. alırken hiçte oyle detaylı bakmaya fırsat olmadı ... Aracımın ön düzeni pek on numara değil.. durduğum yerde direksiyonu çevirdiğimde herhangi bir ses yok tabi lastiğin zemine sürtünme sesi hariç...
    Ama seyir halindeyken bi ses geliyo 40 km/h'ı aşınca.. düz giderken de bazen ses olmuyo olunca da inceden oluyor falat direksiyonu az biraz oynatırsın ya şeritte hafif sağa sola kaymak için ya da şerit değiştirirsin mahalle arasında sokaktan sokağa dönersin o arada tık tık tık tık diye sanki bi mil dönerken yamukmuşta döndükçe kasıyomuş gibi oluyor.. ama ritmik bi ses.. vidayı haznesine yan attığınızda vidanın çevirdikçe tık tık ses yapması gibi bi atma sesi. ben aks'tan şüphelendim ama ne taraftan geliyor emin değilim sol taraf gibi geldi..aracı krikoyla kaldırıp baktım iki tarafada .. herhangi birbirine çarpan parça yok.. ama sağ tarafın z rotuna ait lastik körük yuvarlak bşi yırtılmış ondanda olmayabilir tabi ki.. fikirleriniz almak istiyorum

• Bir çok sebebi olabilir. Amortisör Takozu genelde fiestalarda hastalık ve bahsettiğiniz tak tak sesini çıkarır o olabilir. Rotlar, aks, vs. servise baktırmak gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ShadowSong-

Bir çok sebebi olabilir. Amortisör Takozu genelde fiestalarda hastalık ve bahsettiğiniz tak tak sesini çıkarır o olabilir. Rotlar, aks, vs. servise baktırmak gerekir diye düşünüyorum.

teşekkür ettim olay zaten bugün vuku buldu .. anlam veremedim. En azından fikir almak istiyorum.. Usta ve servislerin gazabına uğramadan sadece arızalı parçayıdeğiştirelim istiyorum. Çünkü Öbür türlü sağlam olan parça da değişiyor.. İdare eder demiyorum sağlam...
    Peki a. takozu direksiyonda da hissedilir mi hafiften .. arabayı böyle ses en yüksek olduğunda sarsabilir mi?
    Tek taraf mı değişir yoksa çift taraf mı.. şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kellesh

2008 orta kasa fiestam var
    1,4 TDCİ ..
    Bir arkadaşa emaneten verdim.. alırken hiçte oyle detaylı bakmaya fırsat olmadı ... Aracımın ön düzeni pek on numara değil.. durduğum yerde direksiyonu çevirdiğimde herhangi bir ses yok tabi lastiğin zemine sürtünme sesi hariç...
    Ama seyir halindeyken bi ses geliyo 40 km/h'ı aşınca.. düz giderken de bazen ses olmuyo olunca da inceden oluyor falat direksiyonu az biraz oynatırsın ya şeritte hafif sağa sola kaymak için ya da şerit değiştirirsin mahalle arasında sokaktan sokağa dönersin o arada tık tık tık tık diye sanki bi mil dönerken yamukmuşta döndükçe kasıyomuş gibi oluyor.. ama ritmik bi ses.. vidayı haznesine yan attığınızda vidanın çevirdikçe tık tık ses yapması gibi bi atma sesi. ben aks'tan şüphelendim ama ne taraftan geliyor emin değilim sol taraf gibi geldi..aracı krikoyla kaldırıp baktım iki tarafada .. herhangi birbirine çarpan parça yok.. ama sağ tarafın z rotuna ait lastik körük yuvarlak bşi yırtılmış ondanda olmayabilir tabi ki.. fikirleriniz almak istiyorum

Benimde 2011 model titanium AT fiestam var.. Seninkine benzer bir sorun ile bende karsilastim dostum.. Cukura girince ayni sesleri cikarmaya baslamisti ve dedigin gibi mahalle aralarinda sag sola direksiyon cevirdigimde kati kutur sesler geliyordu. Hemen araci aldigim servise telefon acip bir gun sonrasina randevu aldim. Ve servise gittigimde bu sekilde anlatmaya basladigimda adam direk olarak sorunumu cevapladi ve sorunun direksiyon MAFSAL'i oldugunu soyledi 30 dakika suren bir islemden sonra aracim yine tikir tikir calisir bir hale geldi ne ses var nede takur tukur ses.. Seni cok iyi anliyabiliyorum o sesin ne kadar rahatsiz edici oldugunu yasamayan bilmez.. Sana tavsiyem aracini direk olarak bir servise gotur ve direksiyon mafsalina bir baktirmani oneririm.. Eger sorunun mafsal ise fiyati hakkinda seni bilgilendirmek isterdim ama soz konusu garantimin hala devam ediyor olmasi ne kadar diye sormami bile engelledi :)) fiestalarin genel bir arizasiymis bu mafsal..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Joliath

quote:

Orijinalden alıntı: kellesh

2008 orta kasa fiestam var
    1,4 TDCİ ..

Benimde 2011 model titanium AT fiestam var.. Seninkine benzer bir sorun ile bende karsilastim dostum.. Cukura girince ayni sesleri cikarmaya baslamisti ve dedigin gibi mahalle aralarinda sag sola direksiyon cevirdigimde kati kutur sesler geliyordu. Hemen araci aldigim servise telefon acip bir gun sonrasina randevu aldim. Ve servise gittigimde bu sekilde anlatmaya basladigimda adam direk olarak sorunumu cevapladi ve sorunun direksiyon MAFSAL'i oldugunu soyledi 30 dakika suren bir islemden sonra aracim yine tikir tikir calisir bir hale geldi ne ses var nede takur tukur ses.. Seni cok iyi anliyabiliyorum o sesin ne kadar rahatsiz edici oldugunu yasamayan bilmez.. Sana tavsiyem aracini direk olarak bir servise gotur ve direksiyon mafsalina bir baktirmani oneririm.. Eger sorunun mafsal ise fiyati hakkinda seni bilgilendirmek isterdim ama soz konusu garantimin hala devam ediyor olmasi ne kadar diye sormami bile engelledi :)) fiestalarin genel bir arizasiymis bu mafsal..

teşekkür ederim benimde kafamı kurcalayan zaten garantimin 6 ay önce sona ermesinden sonra bu arızayı vermesi.. 2 aracım olduğu için fiestayı öyle çektim kenara bekliyo zaten yaz ayı işten güçten fırsat bulup arabaya bindiğimiz yok.. tatile bile gitsem fiesta ile gitmiyorum... şehir içi arabası olarak kullanıyorum onu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yokuşta Gelen Ses
    11 yıl önce açıldı
    ŞANZUMANDAN GELEN SES
    14 yıl önce açıldı
    tekerden gelen ses
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.