Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kikilik

Arkadaşlar yağ uyarı lambasının altjnda dalgalı olan ışığı yandı. 1 ay önce yağ değişti ve sızdırma falanda yok çubuktan kontrol ettim neden yanıyor acaba bilgisi olan var. Mı
    Bu mesaja eklenen görseller:

Motor yağı yakıt ile karıştı uyarısıymış. Yağını tekrar bir kontrol ettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timsah-16

quote:

Orijinalden alıntı: Kikilik

Arkadaşlar yağ uyarı lambasının altjnda dalgalı olan ışığı yandı. 1 ay önce yağ değişti ve sızdırma falanda yok çubuktan kontrol ettim neden yanıyor acaba bilgisi olan var. Mı
    Bu mesaja eklenen görseller:

Motor yağı yakıt ile karıştı uyarısıymış. Yağını tekrar bir kontrol ettir.

teşekkürler hocam yardım için

• quote:

Orijinalden alıntı: mamadovic

merhaba dün izmir otokoç ford bayisinden 2016 ford fiesta 1.25 trend x modelini aldım araç güzel ilerliyen zamanlarda deneyimlerimi aktarıcam.

fiyatını paylaşabilir misiniz?
    birde yakıt gideri ve memnuniyet nasıl acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi geceler. 2013 fiesta 1.5 dizel kullanıcısıyım. 2.sahibiyim 87 000 km de araç. 30000 km oldu kullanıyorum. 3 gündür arabamın çekişinde sanki bir sıkıntı var. Derken bugün giderken servisöışığı yandı, ekrana da motor arızası yazdı. Durdum tekrar çalıştırdım, arıza lambası söndü ama .... sizce ne kadar patladı bana, ona göre sabaha hazırlayayım kendimi :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 1.4 tdci fiesta,izmir içinde 100 tl yakıtla 500 km civarı götürüyor.
  • değerli forum üyeleri; 2013 titanium A/T 19bin km deki fiestamı daha büyük bir araç almak için satıyorum..ilgilenenlere PM den ilan nosunu yollayabilirim. Araç izmirdedir.
  • Arkadaşlar şuan 206 1.4hdi kullanıyorum, fiestaya geçmeye karar verdim ve muhtemel yıl sonunda belirli bir birikimi tamamlayarak alacağım. Bu başlık biraz durgun geldi bana, Ford ile alakalı takıldığınız forum topluluk varmıdır ?
  • Bende bu arabayi almayi dusunuyorum. 38000lira civarina temiz benzinli otomatik bulabilir miyim? Kac model olur? Ayrica benzinlisinin yakit durumu nasildir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bende bu arabayi almayi dusunuyorum. 38000lira civarina temiz benzinli otomatik bulabilir miyim? Kac model olur? Ayrica benzinlisinin yakit durumu nasildir?

38.000 a çok rahat temiz benzinli 2011-2012 model bulursunuz fakat otomatik araç sayısı çok az o yüzden 1-2 bin tl daha çıkabilir.

4 ay önce 2012 model 1.4 benzinli titanium model aldım 43.000 km de değişensiz boyasız 36,500 tl verdim.

Yakıtı 36-37 kuruş idi şehir için trafiginde dayanamadım geçen ay lpg taktırdım şuan 17 krş yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hie

Arkadaşlar şuan 206 1.4hdi kullanıyorum, fiestaya geçmeye karar verdim ve muhtemel yıl sonunda belirli bir birikimi tamamlayarak alacağım. Bu başlık biraz durgun geldi bana, Ford ile alakalı takıldığınız forum topluluk varmıdır ?

Türkiyenin en büyük 2 fiesta grubu fiestam.com ve Garage Fiesta facebookta aratarak her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • Merhaba

2007 Fiesta 1.6 TDCI Ghia arabamda
    6000 CD yerine
    alttaki Sony MP3 çalardan taktım.
    http://www.ozyurek.org/?p=342

ilk başta her şey normaldi. sadece yol bilgisayarı ekranında çıkan bilgiler çıkmıyordu.
    daha sonra arabadan ayrılıp geri döndüğümde içindeki CD yi çıkarmış halde beklediğini gördüm.
    teybi açtığımda key code u istedi. daha sonra her seferinde bunu tekrarlamaya başladı.
    biraz uğraştıktan sonra aracın kapılarını uzaktan kumandayla açtığımda bunu yaptığını fark ettim. (kapatırken yapmıyor.)
    (anahtarı deliğe sokup ta açınca da yapmıyor.) kayıtlı olan radyo frekansları silinmiyor ama bas tiz ayarları sıfırlanıyor.
    birde çok fazla ısınıyor.

sorun hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehtosun -- 21 Mayıs 2016; 21:05:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehtosun

Merhaba

6000 CD yerine

ilk başta her şey normaldi. sadece yol bilgisayarı ekranında çıkan bilgiler çıkmıyordu.
    daha sonra arabadan ayrılıp geri döndüğümde içindeki CD yi çıkarmış halde beklediğini gördüm.
    teybi açtığımda key code u istedi. daha sonra her seferinde bunu tekrarlamaya başladı.
    biraz uğraştıktan sonra aracın kapılarını uzaktan kumandayla açtığımda bunu yaptığını fark ettim. (kapatırken yapmıyor.)
    (anahtarı deliğe sokup ta açınca da yapmıyor.) kayıtlı olan radyo frekansları silinmiyor ama bas tiz ayarları sıfırlanıyor.

Aldığınız sony 2006-2007 focus chia larda kullanılıyor..bende 2009 collection fiesta var; bizde turuncu ekranlı sony var...sony ile 6000 cd arasında ses kalitesi açısından dağlar kadar fark var..

her müzik çaların key codu oluyor..bunu araca tanımlamanız lazım..sony müzik çaları aldığınız yer ürünün key kodunu göndermiştir..oto elektirikçisine gidip bu kodu aracın beynine tanımlatın, sorun ortadan kalkar.

Aynı sorun akü değişimdede oluyor..akünün kutup başlarını çıkardıklarında müzik çalar sıfırlanıyor..direksiyonun alt kısmında scart girişi gibi bir yer var; ordan pc ile bağlantı kurup araç beynine key kodun tanımlanması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jjjoookkkeeerrr

quote:

Orijinalden alıntı: mehtosun

Merhaba

6000 CD yerine

Aldığınız sony 2006-2007 focus chia larda kullanılıyor..bende 2009 collection fiesta var; bizde turuncu ekranlı sony var...sony ile 6000 cd arasında ses kalitesi açısından dağlar kadar fark var..

her müzik çaların key codu oluyor..bunu araca tanımlamanız lazım..sony müzik çaları aldığınız yer ürünün key kodunu göndermiştir..oto elektirikçisine gidip bu kodu aracın beynine tanımlatın, sorun ortadan kalkar.

Aynı sorun akü değişimdede oluyor..akünün kutup başlarını çıkardıklarında müzik çalar sıfırlanıyor..direksiyonun alt kısmında scart girişi gibi bir yer var; ordan pc ile bağlantı kurup araç beynine key kodun tanımlanması gerekiyor.

Merhaba
    cevabınız için teşekkür ederim.

Bursa da bunu yapabilecek kimse var mı acaba?

• Sifir fiesta 1.6 powershift titanium x paket 56.000e fiyat nasil ?

• quote:

Orijinalden alıntı: karadr

Sifir fiesta 1.6 powershift titanium x paket 56.000e fiyat nasil ?

Piyasadki hemen hemen tüm otomatik vites araçlar canlı bomba gibi; her an arıza çıkartacak gibi duruyor..bildiğim kadarıyla powershift şanzımanda tam otomatik olmadığı için arıza veya sıkıntı çıkarma olasılığı çok olacaktır...bir fiestacı olarak benzinli otomatik bir araç alacak olsam honda jazz dan başka araca bakmazdım..honda veya mazda grubu araçlara bakardım..

geçen ay bayiye gittiğimde 1.5 tdci dizel fiesta x paketi 61000 tl.ye bırakıyoruz demişlerdi( pazarlıkla belki biraz daha düşebilir)..siz bu aracı alıp; birkaç ay sonra tüp taktırma durumu oluştuğu zaman; nerdeyse dizelle aynı parayı bulacak.
  • ufaklık
  • Merhaba arkadaşlar. Fiesta 1.4 tdci 2007 model aracı ekspertize soktum. Motor %89, tork 3010 rpm de 124, 64hp 4160 rpm çıktı. Tork bana düşük geldi. 8-10 km sürdüm pek düşük performans görmedim. Fabrika verisi tork 160 diyor. Sizce ölçümde bir sorun olabilir mi yada bu fark gözardı edilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: nexomer

Merhaba arkadaşlar. Fiesta 1.4 tdci 2007 model aracı ekspertize soktum. Motor %89, tork 3010 rpm de 124, 64hp 4160 rpm çıktı. Tork bana düşük geldi. 8-10 km sürdüm pek düşük performans görmedim. Fabrika verisi tork 160 diyor. Sizce ölçümde bir sorun olabilir mi yada bu fark gözardı edilir mi?

Ben bilgisayarlı ekpertizde..bilgisayarın aracın motoru hakkında verdiği değerlerin gerçekçi olduğuna pek inanmıyorum..nedense hep alıcının ve satıcının yüzünü güldüre değerler çıkartırlar 200.000 km.yi devirmiş 10 yaşında bir aracın motorunu bile %90 değer çıkartıyorlar..sıfır bir aracı alıp düzgün bir makinaya bağlaığınız zaman bile %100 verim alamazsınız; sürtünme vs etkenlerden dolayı değer kaybı mutlaka olur..

tork'u küçük devirlerde; beygir gücünü yüksek devirlerde alırsınız..Bir fizikci olarak şöyle söyleyim...tork döndürme kuvvetidir..T=F.d dir..yani gücün ( kuvvetin) aktarma orgonları ile tekeri döndürmesidir..Normalde aracın ürettiği tork değişmez ama; bilgisayar motor gücünü %89 çıkardığı için ve aktarım organlarındaki eskime-yıpranma gibi şeylerde göz önüne alındığında torku düşük ölçülmüştür..Öyle bilgisayarlı ekspertiz merkezleri varki...arcın fabrika değerlerinden daha yüksek beygir gücü ve tork değeri çıkartıyor

• jjjoookkkeeerrr J kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Bencede 3000 de tork düşme eğilimine girer. Grafik öyle söylemiyor gerçi ama neyse.. :))

• merhabalar. 2013 titanium donanımlı bir fiestada global açma kapama denilen cam açma özelliği bulunuyor mu acaba bilen alıntılayabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.