Şimdi Ara

Fifa 11 Çıldıracam artık..Sistem süper ama kasıyor yardım lütfen!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
14.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

quote:

Orijinalden alıntı: Aytamal

Arkadaşlar sistem bu:

Win 7 Ultimate
    işlemci E4600 2.4 GHz
    Ekran kartı Zotac 9800GT Amp! Edition (256bit)
    Ram 2GB ddr2 800

Bu sistemde, yakın çekimlerde, replay'lerde, uzun top atıldıgında( yani kamera hızlı hareket ettiğinde) surekli takılmalar oluyor. Onlarca site gezdim, Beta driver yukledim, Nvidia control panel ayarlarıyla oynadım, çözünürlük değiştirdim.. Bana mısın demiyor arkadaşlar.. Lütgen yardımcı olum..Senelerdir bekledigim oyun piyasada ama benim PC'de sorunlu

Benzer başka bir başlıkdada aynı şeyleri dile getirdim,bir kez daha söylemek isterim.

Şayet sistem upgrade yapmayacaksanız;

Elinizdeki pc 2 gb ram ve 2.4 ghz çalışan 4600 işlemciniz win 7 için zaten en düşük limit konfigirasyonda çalışmakda.Birde bunun üstüne ağır fifa oyununu açatığınız an işlemci kasılıyor.Ekran kartınızda diğer bileşenlere göre darboğaz yaptığından ister istemez kasılmalar yaşıyorsunuz.Yapacağınız şey düşük detay oyun oynayarak denemeniz,aksi halde bütün ayarlar açıkken bu oyunu o sistemde oynayamassınız.

Bir başka tavsiyemde ellinizdeki sisteme xp yükleyip denemeniz,bariz bir şekilde performans artışı göreceksiniz.

Birde oyunlar işlemci tarafında her zaman ghz aralığına bakar,imkanınız varsa işlemcinize OC yaparakda belli bir miktar performans artışı yapabilirsiniz ama mucizelerde beklemeyin.
    Gene tavsiyem bu oktada xp sistemli OC yapmanızdır,3 ghz aralığında şuankinden daha iyi bir performans elde edebilirsiniz.

yanlış anlama da benim işlemci ile vga da neden replayler kasıyor acaba?

her zaman işlemciden bahsediyorsun ama bence sorun işlemci değil,oyundaki optimasyon

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

quote:

Arkadaşlar sistem bu:

Win 7 Ultimate
    işlemci E4600 2.4 GHz
    Ekran kartı Zotac 9800GT Amp! Edition (256bit)
    Ram 2GB ddr2 800

Bu sistemde, yakın çekimlerde, replay'lerde, uzun top atıldıgında( yani kamera hızlı hareket ettiğinde) surekli takılmalar oluyor. Onlarca site gezdim, Beta driver yukledim, Nvidia control panel ayarlarıyla oynadım, çözünürlük değiştirdim.. Bana mısın demiyor arkadaşlar.. Lütgen yardımcı olum..Senelerdir bekledigim oyun piyasada ama benim PC'de sorunlu

Benzer başka bir başlıkdada aynı şeyleri dile getirdim,bir kez daha söylemek isterim.

Şayet sistem upgrade yapmayacaksanız;

Elinizdeki pc 2 gb ram ve 2.4 ghz çalışan 4600 işlemciniz win 7 için zaten en düşük limit konfigirasyonda çalışmakda.Birde bunun üstüne ağır fifa oyununu açatığınız an işlemci kasılıyor.Ekran kartınızda diğer bileşenlere göre darboğaz yaptığından ister istemez kasılmalar yaşıyorsunuz.Yapacağınız şey düşük detay oyun oynayarak denemeniz,aksi halde bütün ayarlar açıkken bu oyunu o sistemde oynayamassınız.

Bir başka tavsiyemde ellinizdeki sisteme xp yükleyip denemeniz,bariz bir şekilde performans artışı göreceksiniz.

Birde oyunlar işlemci tarafında her zaman ghz aralığına bakar,imkanınız varsa işlemcinize OC yaparakda belli bir miktar performans artışı yapabilirsiniz ama mucizelerde beklemeyin.
    Gene tavsiyem bu oktada xp sistemli OC yapmanızdır,3 ghz aralığında şuankinden daha iyi bir performans elde edebilirsiniz.

yanlış anlama da benim işlemci ile vga da neden replayler kasıyor acaba?

her zaman işlemciden bahsediyorsun ama bence sorun işlemci değil,oyundaki optimasyon

Oyunun optimizasyonu problemsiz değil tamam ona birşey diyemiyorumda genel anlamda oyun zaten yüksek gereksinim istediği gibi 2gb ram ile win 7 kullananlarda işkence çektirir.

Ben tecrübelerime dayanarak birşeyler izah ediyorum,yoksa kafadan sallama bir durum olamaz.Oyunun belirli bir yerinde iyi giden ama genelinde yerlerde sürünen bir makine sağlıklı çalışan (o uygulama için söylüyorum) bir makine değildir bunu unutmamak lazım.

Birde olayı lütfen tek bir parçaya indirgemeyelim arkadaşlar,PC bütünüyle çalışan bir makinedir,oyunlarda 3 temel parça olan işlemci-ram-ekran kartlarından birisi performans kaybı ile çalışırsa o sistemde darboğaz oluşur,bu etkenleri aklımızdan çıkarmayalım lütfen.

• Bu kasma probleminden çok çeken ve çok şeyi deneyen biri olarak birkaç deneyim aktarayım.

İşlemci ile ilgili bir yetmezlik olabilir. Zira oyun takıla takıla ilerlerken alt-tab ile görev yöneticisinden CPU kullanımına baktığımda yüzde 100 gösteriyordu. Biraz bekledim o halde yüzde 60'lara düşünce tekrar oyuna döndüm. Bir süre çok az takılarak oynadım sonra tekrar takılmalar başladı. Yani CPU'yu yüzde 100'e getirince takılmalar oluyo olabilir. Ama benimkinden daha düşük CPU'lu bir arkadaş takılmadan oynuyormuş. İkimiz de Win7.

Bir de şunu farkettim. R2 ile hızlı koşarken oyun takılmıyor! İşte bunu hiçbir yere yoramadım.
  • sisteminin yarısını zaten kafadan windows 7 kullanıyor. kasma sorunu çekenler genelde windows 7 ciler xp geçtiklerinde oyunun kaymak gibi olduğunu söylediler yinede karar senin. başka oyunlardada sorun çekersin çok iyi bir sistemin olması lazım windows 7 oyun oynamak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamimandıralı -- 6 Ekim 2010; 21:59:25 >
  • bencede donnaımla alakası yok.benim sistem 4 çekirdek amd ati 5770 1gb ekran kartı ve 2 gb ddr3 1333 ram.sistem win 7.şimdi ramdan demeyin 32 bit zaten en 3 gb ramı görüyor onuda denedim hiç fark etmedi zaten ekran kartı ramı 1 gb ek destekli olduğuna göre ramdan olmasına imkan yok yani..ya win 7 ile alakalı bi sorun yada optimizasyon bozuk.optimizasyon bozuk olabilir çünkü 4aa açıkken daha az kasıyor:::)
  • Soldaki panel ile oynuyorum, 0 takılma.

İşletim sistemi: XP

Önemli bir husus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DİGİMAX55

bencede donnaımla alakası yok.benim sistem 4 çekirdek amd ati 5770 1gb ekran kartı ve 2 gb ddr3 1333 ram.sistem win 7.şimdi ramdan demeyin 32 bit zaten en 3 gb ramı görüyor onuda denedim hiç fark etmedi zaten ekran kartı ramı 1 gb ek destekli olduğuna göre ramdan olmasına imkan yok yani..ya win 7 ile alakalı bi sorun yada optimizasyon bozuk.optimizasyon bozuk olabilir çünkü 4aa açıkken daha az kasıyor:::)

benim sistemim imzamdaki gibi ve en ufak kasılma olmuyor,çift çekirdek-dört çekirdek mevzusu oyunlarda çok yapıldı ama bu oyun dört çekirdek desteklemiyor.
    Ekran karrtınız benimkinden iyi (dört çekirdek işlemciniz olduğuna göre işlemcinizde iyi benden) ama 2 gb ram ile win 7 darboğaz yapıyor.

oyunda %100 kasılma yapıp alt-tap ederseniz elbetteki işlemci yoğunluğu düşecekdir bundan daha normal bir olay yok.
    Başka başlıklardada dile getirdim gene söylüyorum;
    oyunlar işlemcinin çekirdeğine bakmaz,aksine ghz gücüne bakar.Yani kısacası en yüksek ghz = yüksek performans anlamını taşır.

Oyunda dört dörtlük değil ,yaması cartı curtu lazım tamam ama sıkıntısı olan arkadaşın oyundan ayrı sistem yetersizlik problemi var.
    Olay bu şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 6 Ekim 2010; 23:13:39 >

• quote:

quote:

bencede donnaımla alakası yok.benim sistem 4 çekirdek amd ati 5770 1gb ekran kartı ve 2 gb ddr3 1333 ram.sistem win 7.şimdi ramdan demeyin 32 bit zaten en 3 gb ramı görüyor onuda denedim hiç fark etmedi zaten ekran kartı ramı 1 gb ek destekli olduğuna göre ramdan olmasına imkan yok yani..ya win 7 ile alakalı bi sorun yada optimizasyon bozuk.optimizasyon bozuk olabilir çünkü 4aa açıkken daha az kasıyor:::)

benim sistemim imzamdaki gibi ve en ufak kasılma olmuyor,çift çekirdek-dört çekirdek mevzusu oyunlarda çok yapıldı ama bu oyun dört çekirdek desteklemiyor.
    Ekran karrtınız benimkinden iyi (dört çekirdek işlemciniz olduğuna göre işlemcinizde iyi benden) ama 2 gb ram ile win 7 darboğaz yapıyor.

oyunda %100 kasılma yapıp alt-tap ederseniz elbetteki işlemci yoğunluğu düşecekdir bundan daha normal bir olay yok.
    oyunlar işlemcinin çekirdeğine bakmaz,aksine ghz gücüne bakar.Yani kısacası en yüksek ghz = yüksek performans anlamını taşır.

Oyunda dört dörtlük değil ,yaması cartı curtu lazım tamam ama sıkıntısı olan arkadaşın oyundan ayrı sistem yetersizlik problemi var.
    Olay bu şuan.

Benim sistemde altta uzun süredir o.c ile haşırneşirim 4ghz bile yetmiyosa demekki optimasyon sorunu vardır.Mesela laptopa yükledim sırf bakalım kasma nekadar oluyor diye farkı gayet açık gördüm kasmayan bi bilgisayar normal oynarken ara sahnelerde uzun toplarda kasmıyor zaten tek sorun replaylerde bazen oda olmuyor ekran yenilemeyle ilgili bi problem gibi ama oyundan kaynaklı vsync olayı pesteki gibi düzgün çalışmıyo gibi geldi bana senin tekrarlarda frame düsmeleri varmı arkadaşım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 7 Ekim 2010; 0:35:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: quarizma06

quote:

quote:

Olay bu şuan.

Benim sistemde altta uzun süredir o.c ile haşırneşirim 4ghz bile yetmiyosa demekki optimasyon sorunu vardır.Mesela laptopa yükledim sırf bakalım kasma nekadar oluyor diye farkı gayet açık gördüm kasmayan bi bilgisayar normal oynarken ara sahnelerde uzun toplarda kasmıyor zaten tek sorun replaylerde bazen oda olmuyor ekran yenilemeyle ilgili bi problem gibi ama oyundan kaynaklı vsync olayı pesteki gibi düzgün çalışmıyo gibi geldi bana senin tekrarlarda frame düsmeleri varmı arkadaşım?

frame düşmeleri bendede oluyor ,oyunun genel problemi var zaten dile getiriyorum ama bendeki düşüş çok sinir bozucu değil.
    Başlığı açan arkadaşımızın sıkıntısı zaten ara replay görüntülerinden ziyade oyunu medium ayarlarda zor oynaması,low ayarlara gelip çözünürlüğü düşürünce takılmadan izlediğini dile getirmiş,elindeki sisteme görede bu oyun ağır geliyor haliyle.Adamın makine mediumda zor çalıştırıyorsa replay kasmalarını düşünemiyorum bile dolayısı ile konu laptop makineler olunca işler bir hayli değişiyor tabi.

Bende e8600 işlemcimi 4.2 ghz kullanıyorum.Ekran kartımda 4870 ve 4 gb ram ,win 7 kullanmaktayım.Şuana kadar hiçbir oyunda ciddi problem yaşamadım.1 yıl daha götürür beni bu sistem sonra i7 sistem toplayacağım.

• Evet laptop diyince oyun için kesinlikle yetmiyor mesela laptopla eşdeğer özellikte bi masaüstünde çok rahat full ayarlarda oynanabilen oyunlarda laptopta daha düşük ayarlarda daha fazla sorun çıkıyor bunu çok kez denedim ve gördüm gittiği yere kadar sistemler yakın seninle benim nezamanki yeni çıkan bi oyunda ciddi sorun yaşarım ozaman i7 ye geçiş yaparım artık bende Ama bendede ciddi bi sıkıntı yok bazen replaylerdede sorun olmuyo ama bazende çoğunlukla diyim frame düşüşleri yaşıyorum burda o.c ta yetersiz kalıyor duruma müdahale etcek olan ya ekran kartı firmaları yada ea bi patch çıkarması gerek başkada bi çözüm bulamadım ama emin ol bizim gördüğümüz bu düşüşleri rahatsız etmediği için çok fazla,çoğu pc kullanıcısı görmez bile çok arkadaşımı biliyorum bütün oyunları full ayarlarda kasmadan oynuyorum diyipte cod da mesela adamı vurmak için fareyi zor hareket ettirdim fazlada takıntılı olmamak gerekiyor belkide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 7 Ekim 2010; 1:09:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhan15

Soldaki panel ile oynuyorum, 0 takılma.

Önemli bir husus.

artık xp kullanan mı kaldı dostum. vista neysede, herkes win7 ye geçti. kusura bakma ama bir oyun için artık geri dönenem ilkel xp ye
  • 2 gb ve altı sistemler için xp hala ideal bir işletim sistemi ve dünya genelinde pastanın ciddi bir dilimini alıyor.

Sonuçda ne kadar ekmek o kadar köfte misali elinizdeki sistem neye uygunsa onu kullanmanız daha mantıklı olacakdır.
  • Ben hala işlemcimin yetersizliğine bağlayamıyorum. Çünkü benden daha düşük işlemciyle yine Win7'de ve laptopta arkadaş takılmadan oynayabiliyor.
  • PES muhteşem bir optimizasyonla oyun yapmış. Bu FIFA neden yapamıyor? Yıllardır hep aynı sorun!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_faruk_yücel

quote:

Önemli bir husus.

artık xp kullanan mı kaldı dostum. vista neysede, herkes win7 ye geçti. kusura bakma ama bir oyun için artık geri dönenem ilkel xp ye

direct x 11 dışında bir üstünlüğünü göremiyorum ben windows 7 nin oda toplasan 15 20 oyun. yani sistemin iyise zaten windows 7 kullanmanın zararı olmaz 2gb ram varsa pcde windows 7 yetmiyor 1gb zaten windows 7 kullanıyor geriye kalan ramde oyuna yetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamimandıralı

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_faruk_yücel

quote:

Önemli bir husus.

direct x 11 dışında bir üstünlüğünü göremiyorum ben windows 7 nin oda toplasan 15 20 oyun. yani sistemin iyise zaten windows 7 kullanmanın zararı olmaz 2gb ram varsa pcde windows 7 yetmiyor 1gb zaten windows 7 kullanıyor geriye kalan ramde oyuna yetmiyor.

Sadece Directx 11 den başka üstünlük göremiyorsun öylemi :) Performans olarak Xp den kat be kat iyidir Win7 daha bir çok yenilik ve özelliği saymama gerek yok. Xp den Win7 ye kadar çok fark varki kusura bakma bu dediğin çok saçma olmuş. İkincisi Win7 kullanıyorum 2 Gb Ram ile ve Win7 ortalama 400 Mb kullanıyor Ramde. Fifa 11 i açıyorum bu rakam 900 mb ile 1 gb arasına çıkıyor. Kalan 1 Gb yine boş. Sen nerden çıkardınki Win7 nin 1 gb Ram yediğini ? Arka planda çalışan programlarınla birlikte 1 Gb gördün herhalde

Edit: Win7 den Xp ye Geçtim. Kasma, Donma, Takılma sorunları kalmadı oyun süper akıcı şekilde oynanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_gs -- 7 Ekim 2010; 11:08:09 >

• Yaw tek bir oyun için Win7'den XP'ye geçilir mi?.. Sorun neyse düzeltirler o zaman oynarım..Hayatta sistemime dokunmam.. Ayrıca 2.4 GHz'lik işlemcinin bir futbol oyununa yetmemesi kadar saçma bişey olamaz..Arkadaşlar bana işlemcin kötü demişler ama, ayarları low'a da getirsem donmalar dewam ediyor.. Bana mısın demiyor..:(
  • quote:

Yaw tek bir oyun için Win7'den XP'ye geçilir mi?.. Sorun neyse düzeltirler o zaman oynarım..Hayatta sistemime dokunmam.. Ayrıca 2.4 GHz'lik işlemcinin bir futbol oyununa yetmemesi kadar saçma bişey olamaz..Arkadaşlar bana işlemcin kötü demişler ama, ayarları low'a da getirsem donmalar dewam ediyor.. Bana mısın demiyor..:(

Valla yapacak bişey yok bu Fifa için bende vazgeçmeyeceğim Xin7 den vazgeçtim. Ne yapalım Win7 de sistem daha çok Ram ve İşlemci kullanıyor oyunda sorun oldu Sanmıyorum bunun düzeltilebileceğini ama sen bilirsin.
  • E4600 işlemcimi 2.4'ten 2.7'ye OC ettim bişey değişmedi.. Bugun yarın bi de ram eklicem bakalım ne olacak..
  • Hüsran olmaz inş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.