Şimdi Ara

FİFA 12 ANLAYAMADIĞIM TUHAF SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımın özelliklerinı yaziyim sonrada tuhaf problemi

işlemci : core 2 duo e7200
    anakart : asus P5KPL-AM
    ram : 2gb 667 mhz ddr2
    ekran kartı : asus hd 5770 cucore
    power : aerocool 550 watt

Sorunum şu : Fifa 12 kurdum ( OYUN ORJİNAL ) bilgisayarıma oyunu açıyorum bi problem yok ancak oyuna başlayınca normal şekilde başlıyor sonrasında tuhaf bi kasılma başlıyor aslında kasılma dediğim tam bir kasılma değil ekran uzun pas atarken veya ekran geçişleri hızlı olurken kare kare ilerliyor göz zevkini mahv eden bir durum yada şöyle anlatiyim akıcılık düşüyor oyunda 45-60 arası fps almama rağmen oyun akıcı değil. Anlayamadığım 45-60 arası fps aldığım bir oyun neden akıcı değil kare kare ilerlediği yerler oluyo oyun boyunca

denediğim çözümler : 2 defa format attım olmadı en son windows 8 yükledim yine olmadı
    - ekran kartı driVer güncelledim defalarca yükledim olmadı
    - amd catalyst control centerda bazı ayarlar yaptım olmadı ( bElki bilmediğim bişeylr vardır önerisi olan varsa lütfen söylesin )
    - çözünürlüğü düşürdüm aa kapattım yinede akıcı değildi. Full hd aax4 high ayarda nasıl kasılıp akıcılık bozuluyorsa ayarlar düşükkende aynı.
    - Fifa 13 demosunu yükledim fps limitini 30 veya 60 olarak sabitleyebileceğimiz bir seçenek var 60 ı denemedim ama 30 fps sabitleme seçeneğini seçtim fifa 13 sorunsuz oynayabildim

Şüphelerim : Ram işlemci veya anakart yetersiz mi geliyo acaba diycem ancak öyle olsa fps yerlerde sürünürdü nasıl olurda 45-60 arası fps alırken akıcı değil ?

Arkadaşlar kafayı yiycem lütfen bilen birileri yardımcı olsun nettede baya araştırdım benim sorunu çözcek birşey bulamadım yardımlarınızı merakla beklemekteyim

• My dоcuments\FIFA 12 klasorunun icindeki fifasetup.ini dosyasini acip

ASPECTRATIO = 1.333330
    CONTROLLER_DEFAULT = 0
    FULLSCREEN = 1
    MSAA_LEVEL = 0
    NUMBER_SPEAKERS = 2
    RENDERINGQUALITY = 0
    RESOLUTIONHEIGHT = 800
    RESOLUTIONWIDTH = 1280
    SCREEN_SLEEP = 16
    VOICECHAT = 0
    WAITFORVSYNC = 1

burda asil onemli olan RENDERINGQUALITY = 0

ekle, ayrica
    * '' eng_us.bh ''
    * '' eng_us.big ''

yada diyer .bh ve .big (spiker calismayacak)

dosyalarını başka bir klasöre taşıyınız..

bende sistem zayif boyle yapinca gayet guzel ve kasma olmadan oynaya biliyorum

edit: windows xp kullan , zayif bilgisayarlarda oyun icin ozleikle ram dusukse en iyisi windows xp (windows 8 denemedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj1hp -- 12 Eylül 2012; 15:28:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj1hp

My dоcuments\FIFA 12 klasorunun icindeki fifasetup.ini dosyasini acip

ASPECTRATIO = 1.333330
    CONTROLLER_DEFAULT = 0
    FULLSCREEN = 1
    MSAA_LEVEL = 0
    NUMBER_SPEAKERS = 2
    RENDERINGQUALITY = 0
    RESOLUTIONHEIGHT = 800
    RESOLUTIONWIDTH = 1280
    SCREEN_SLEEP = 16
    VOICECHAT = 0
    WAITFORVSYNC = 1

burda asil onemli olan RENDERINGQUALITY = 0

ekle, ayrica
    * '' eng_us.bh ''
    * '' eng_us.big ''

yada diyer .bh ve .big (spiker calismayacak)

dosyalarını başka bir klasöre taşıyınız..

bende sistem zayif boyle yapinca gayet guzel ve kasma olmadan oynaya biliyorum

edit: windows xp kullan , zayif bilgisayarlarda oyun icin ozleikle ram dusukse en iyisi windows xp (windows 8 denemedim)

hocam teşekkür ederim ancak şöyle bir problem var bu ayarları gerekse amd catalyst gereksede oyun ayarlarından yapıp çözünürlük vs. değiştirebiliyorum zaten 1200 lü çözünürlüklerde aa herşey kapalı bile denedim yinede akıcılık yoktu oyunda zaten full hd aa x4 high oynayınca bile fps 45-60 ancak akıcılık yok.fraps ile ölçünce 45 ten aşağı düşmeyen bir fps ve akıcılığı olmayan bir oyun çok tuhaf ayrıca fifa13 demosunu yükledim 30 fps ye sabitleme ayarı var onu seçip oyuna girince hiçbir problem olmadan akıcı şekilde oynayabiliyorum..

• Acilen RAMi değiştir hem 2 GB yetersiz hem de ddr2.
    Sen 4 GB ddr3 al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyPC

Acilen RAMi değiştir hem 2 GB yetersiz hem de ddr2.
    Sen 4 GB ddr3 al.

ddr 2 anakart var bu sebeple anakartıda değiştirmek gerekiyor ancak sorunun donanım olmadığını düşünüyorum benim bilgisayar bilgime göre yazılımsal birşey yapmayı denemediğim birşeyler olduğunu düşünüyorum ancak henüz somut birşey bulamadım eğer hiçbirşey bulamazsam artık son çare donanim değişiliği.
    Bu arada donanımsal olmadığını düşünmeme sebepte alığım fps 45-60 arası ve maalesef akıcılık yok bu çok tuhaf

• "Fifa 13 demosunu yükledim fps limitini 30 veya 60 olarak sabitleyebileceğimiz bir seçenek var 60 ı denemedim ama 30 fps sabitleme seçeneğini seçtim fifa 13 sorunsuz oynayabildim "

bende tam pes 2013 yada fifa13 de bi deneyebilirmisin diyecektim hocam.

fps sabitlemeyicne fifa 13 de sıkıntı oluyor mu acaba ya :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figo976 -- 21 Eylül 2012; 19:43:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: figo976

"Fifa 13 demosunu yükledim fps limitini 30 veya 60 olarak sabitleyebileceğimiz bir seçenek var 60 ı denemedim ama 30 fps sabitleme seçeneğini seçtim fifa 13 sorunsuz oynayabildim "

bende tam pes 2013 yada fifa13 de bi deneyebilirmisin diyecektim hocam.

fps sabitlemeyicne fifa 13 de sıkıntı oluyor mu acaba ya :S

Ben ddr3 anakart ve 4gb ram aldım sorun şimdilik düzeldi gibi ancak iyi bir işlemci şart tabi yeni nesil oyunlar için bendeki core2du0 7500 ü 3.1 ghz overclockladım ancak bu şekilde sorunsuzca oynayabiliyorum voltaj vermeden oc yaptığım içinde ısınma sorunu veya işlemcinin uçması gibi sorunlarda yaşamıyorum şuanda sorun yok yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yada bug ios 12
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.