Ayrıca birşey sormak istiyorum devamlı bir pes oyuncusuyum normalde fifa12 ile fifaya alışmaya çalışıyorum. Legend seviyesinde birkaç maç yaptım aslında amatörde bile aynı olay var şu top kapma olayı fifalarda hep böylemi oluyor pas tuşuna basılı tutunca adama müdahale etmiyor pes gibi, sadece korkuluk gibi etrafında dolaşıyor o değil destek oyuncu çağırdığımızdada aynı durum bu sefer 2 kişi belli bir mesafeden adamı takip ediyorlar. Top kapma şut tuşuyla gerçekleşiyor fakat doğru pozisyonu bulup adama müdahale etmek legend'ta nerdeyse imkansız adam dansöz gibi oynuyor. Adam kovalarken koşma+asıl adam(yani pas)+2.adam(R2) ve müdahale için şut tuşuna birlikte basmak çok zor oluyor. Bu oynanabilirliği inanılmaz öldürmüş eğer fifalar hep böyleyse gerçekten ustalaşmak çok çok zor gözüküyor. Hep böylemiydi eğer böyleyse tavsiyeleriniz varmı?
şöyle söyliyim anlattığın sistem ea nin bu sene çarpışma motoruyla getirdiği diğer bir yenilik taktiksel savunma. Burada amaç savunmayı direk bizim yapmamız amaçlanmış. Bunun artıları ve eksileri elbette mevcut. Eksileri su an bizim alışmakta zorluk çektiğimiz kısmı. Artıları online oyunlarda virtuel team modunda daha çok farkedilecek. Orada defans oynayan oyuncuların daha yetenekli olması gerekecek. Bu sisteme alışmak nasıl çalıştığını anlamak için ea bize oyun açıldığında 7 kısımdan oluşan bir tutorial veriyor. Orada aslında her aşamada yeni sistemi anlatıp bize öğretiyo. Alışması gerçektende zaman alıcak bi durum. Eski fifa serilerinde bu yok haliyle onlarde pesteki sistem mevcut otomatik defas. Otomatik press yapmak. EA bunuda düşünmüş eski sistemi tamamiyle kaldırmamış. Eğer ben taktiksel defans la yapamam oyanayamam derseniz ayarlar kısmında defans sistemini seçebiliyorsunuz pesteki gibi veya fifa 11 deki gibi defans sistemi istiyorsanız ayarlardan legency defance modunu seçebilirsiniz. Böylece eski sisteme devam etmiş olursunuz..
Cevap içn tekrar teşekkürler güzel bir özellikmiş gerçekten alternatif olarak eskisinide barındırması oyunu kurtarmış desem yeridir. Bu olay başkalarıyla oynarken oldukça kullanışlı olacaktır çünkü oyuncunun ne yaptığını nerelere döndüğünü kısa zamanda çözüp alanını daraltabilir ve müdahale edebiliriz fakat pc'ye karşı gerçekten sökmüyor top kapma olayına dönüşüyor oyun resmen oyuncular paso pas yapıyor ben nasıl yakalayıp müdahale edicem onlara çok zor ve yorucu gerçekten single için.
quote:
Orijinalden alıntı: Alex DeLarge
quote:
Orijinalden alıntı: superegoid
bu fifa oyunlarına girememek girsem de oynayamamak benim kaderi mi?
demoyu indirdim...gamepad yüzünden aatı..(bu niye böyle kimse de merak etmiyor herhalde)
neyse bir yerden iki dosya buldum..belgelerim fifa 12 klasörüne aatım..şimdi oyundan atmıyor ama oyun içerisinde kendi oyuncumu asla koşturamıyorum..
maça başlıyorum..top ayağımda öylece duruyorum..kıpırdamıyor bile...bunu yaşayan başka kimse var mı?
snop gamepad var...fifa 11 e de gamepadle oynayamadığım veda etmiştim...
Bende şimdi bunu yazıyordum Bu yazılım gerçekten yüzyılın buluşu olabilir bendeki 10tllik titreşimli snoppy kolu canavara dönüştürdü, her oyunda artık tanımlı geliyor saçma sapan titremeyip tamamen her oyuna göre ve gerekli şiddette titriyor. Bu tür sorunlardan bıktığım için xbox controller veya f710 alacaktım fakat bu yazılımla resmen 100tl cepte kaldı.
quote:
Orijinalden alıntı: losthell
quote:
Orijinalden alıntı: Alex DeLarge
quote:
Orijinalden alıntı: superegoid
bu fifa oyunlarına girememek girsem de oynayamamak benim kaderi mi?
demoyu indirdim...gamepad yüzünden aatı..(bu niye böyle kimse de merak etmiyor herhalde)
neyse bir yerden iki dosya buldum..belgelerim fifa 12 klasörüne aatım..şimdi oyundan atmıyor ama oyun içerisinde kendi oyuncumu asla koşturamıyorum..
maça başlıyorum..top ayağımda öylece duruyorum..kıpırdamıyor bile...bunu yaşayan başka kimse var mı?
snop gamepad var...fifa 11 e de gamepadle oynayamadığım veda etmiştim...
Bende şimdi bunu yazıyordum Bu yazılım gerçekten yüzyılın buluşu olabilir bendeki 10tllik titreşimli snoppy kolu canavara dönüştürdü, her oyunda artık tanımlı geliyor saçma sapan titremeyip tamamen her oyuna göre ve gerekli şiddette titriyor. Bu tür sorunlardan bıktığım için xbox controller veya f710 alacaktım fakat bu yazılımla resmen 100tl cepte kaldı.
Aynen dostum. Bu proglamla bugün tanıştım. Elim de hiçbir oyunda doğru düzgün kullanamadığım kontorland kolu bambaşka bir alete çevirdi. Fifa, sf oynarken oyun zevkim abartısız ikiye katlandı.
quote:
Orijinalden alıntı: Raiden23
Selam arkadaşlar, arena modunda Alexis Sanchez ve Joe Hart'la oynamak isteyen varsa uzun uğraşlar sonucu player idleri bulup ekledim.verdiğim linkteki Rna dosyasını C:\Program Files\EA Sports\EA SPORTS FIFA 12 Demo\Game klasörünün içine attıktan sonra oyuncular arena modunda aktif olacaktır iyi oyunlar.
Ayrıca ben başka adamla oynamak istiyorum diyorsanız istediğiniz oyuncuların idlerini verebilirim.(tabii demoda yer alan takımlardan bir oyuncu olmalı )
Çok saol kardeş.:)
Oyun harika olmuş. Full sürümde çok daha zevk alacaz. Oyun insanda stres falan bırakmıyor. Oyuncuların pozisyona göre topa vuruş şekli harika ayarlanmış. Gol sevinçleri, taraftarlar oyuncuların mimikleri baya gerçekçi olmuş. Ayrıca yukarda topla oynama yüzdeleri gibi extra şeyler ayrı bir hava katmış. Fifa yenilikçi olmaktan çekinmiyor.
Arkadaşlar ben legendary'de 1 kere bile şut çekemiyorum. Acaba nasil çalım atıyorsunuz siz? Yani hangi tuşlarla?
quote:
Orijinalden alıntı: cheesypoofs
Arkadaşlar ben legendary'de 1 kere bile şut çekemiyorum. Acaba nasil çalım atıyorsunuz siz? Yani hangi tuşlarla?
Ben semi-proda oynuyorum, kademe kademe üst seviyeye çıkıcam, sen daha oyunu yeni oynuyosun sanırım, daha tuşları bile bilmeden legendaryde oynarsan şut bile çekemezsin tabi, amatörde başla.
Ayrıca gol atmak baya zorlaşmış. Vuracağımız köşeye dönüp vursak bile kalecinin üstüne gidiyor top.
Arkadaş profesyonelde oynuyorum adamlar kalenin dibine gelmeden kendini helak etsende top kapılmıyor taktik defansı bıraktım efsaneye geçtim artık gene pek fark yok, barcelona ile bile adam geçmekte inanılmaz zorlanıyorum varsa şu eski fifacılardan çalım nasıl atılır, top sürülür anlatırsa sevinirim
ben fifa 2011 de ki en kötü sıkıntı olarak pes 2009 daki ile aynı saçmalık olan messi - ronaldo ikilisin den birini alıp ronaldinho vb. oyuncularla jimnastik yapar gibi oyuncuların içinden geçip akrobatik hareketler yapmalarına uyuz oluyorum ya nerde bunun gerçekçiliği adam ceza sahasında trick yapıyor top yere inmeden başka hareketler de yapıyor.tabi bu dediğiö online modda ama gerçekten saçmalık nerde takım düzeni nerde beklerin de oyuna katılıp oyunu gerçek bi set hücumuyla taktiksel oynayıp zafere ulaşmak.halbuki burda 2-3 tuşa aynı andan basıp trick yapmanın ne anlamı var anlayamıyorum.umarım fifa 12 de bu aptal durum olmaz.birde defansın arkasına atılan toplar saçmalıktı.ya barcelonayla oynuyorsun yada manu ile oynuyorsun dünyanın en iyi defansları bun adamlarda arkaya bi top geliyor alık alık bakıyor adamlar kaçan adamı görmüyormusun yada bunu yapan adamlar kaçan adamı yapıyorlarda alık alık bakan defansı neden yapıyorlar.35-40 mt den her maç online modda 2-3 gol oluyordu yani.gerçek maçın hangisinde izliyoruz böyle...
Demoyu çok oynayamadım ben eski fifa daki gibi kalaciyi açıp her topu kapma yine devam ediyormu. Ben kaleme gelen her topu kolayca kaleciyi açıp yatarak alıyordum mesela, ne kart görüyordum ne penaltı oluyordu...
quote:
Orijinalden alıntı: halikarnas1970
Demoyu çok oynayamadım ben eski fifa daki gibi kalaciyi açıp her topu kapma yine devam ediyormu. Ben kaleme gelen her topu kolayca kaleciyi açıp yatarak alıyordum mesela, ne kart görüyordum ne penaltı oluyordu...
artık kaleciyi açınca her topu alamıyorsun.hatta büyük oranda gol yiyorsun.ya aşırtma atıyorlar ya da eğer 2 kişi saldırıyorsa biri asist yaparak diğerine gol attırıyor.fifa 12 saldırıdan çok savunma oyunu olmuş belli.hiç kullanmadığım 5 li defansla deneyecem oynamayı
rardan çıkan dosyayı oyunun kurduğunuz klasörün içine atın
Bunu bekliyordum
Bu ne hocam ?
Zorluk ve Dakikayı uzatmak için
bunu oyunun olduğu klasöre game klasörüne vs. heryere tek tek atarak denedim maç süresi uzamıyor nasıl yapıyoruz?
Oyun çok güzel olmuş tabi alışmak lazım. Fazla oyun oynamıyoruz artık evde yeni çıkan oyunlara da alışmak için çaba sarfetmiyoruz. Bu sebeple FIFA'ya biraz uzak kalmıştım ama bu seferki oyuna tüm kontrol detaylarıyla adapte olmaya çalışıyorum.
Bilgisayara karşı pek oynamadım oynamamda. İki kişi oynuyoruz.
Grafikler yeterli. Sesler çok çok daha iyi olabilir tabi demodan yorum yapıyoruz ama önceki oyun ile demo'ya bakarsak oyunun sesleri ne olacağı bellidir. Seslerle uğraşmaları lazım. Şutlar güzel. Türlü türlü paslar. Oyunun akış hızının çok iyi olması. İkili mücadelelerin iyi olması hakemin abuk subuk pozisyon düdük çalışının çok az olması. Ortalar güzel kaleciler artık armut değil güzel olmuş oyun bu sefer kesin olarak beğendim.
Eksikleri vardır tabi ki ama zamanla gelişir. BU sene PES ile epey çekişme olacaktır PES'te güzel.
Penaltı atarken L2'ye basılı tutunca nereye atacağınızı seçmenize yarayan hedefleme sistemi açılıyor.Yapay zekaya karşı oynarken işe yarar ama arkadaşınızla oynarken denemeyin derim.
pes 2012 2.demmoya göre nasıl
Beyler bende şöyle bir sorun var oyun normal açılıyor ama gamepad takınca açılacak gibi oluyor sonra masaüstüne geri atıyor ??
gamepad bu..
quote:
Orijinalden alıntı: Karayell
Beyler bende şöyle bir sorun var oyun normal açılıyor ama gamepad takınca açılacak gibi oluyor sonra masaüstüne geri atıyor ??