Şimdi Ara

FIFA 14 Momentum(SCRIPT) Olayı Kesinlikle Var (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
2
Favori
16.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam çok sakin anlatıyorsun helal olsun vallahi ben senin yaşadığın durumu yaşadığımda sinirden hard disk yaktığımı bilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alistim artik. Ne diyeyim. En cok dikkat ettigim seyde galibiyet -maglubiyet farkini 13 ten yukari cikartmiyor oyun. 1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIFA da ki bu momentum (script) olayı sadece online modlar da mı var? İki arkadaş offline maç yapıyoruz, yine bu momentum devreye giriyor mu? Bende arkadaşımda sürekli aynı takımı alarak maç yapıyoruz diyelim, arkadaşımın futbol bilgisi yok, aşırı acemi ve bundan dolayı arkadaşımı 3 kere ezerek yendim diyelim, momentum devreye girip 4. de onu yenmeme izin vermiyor mu?
  • Offline mod da mac ici anlik momentum oluyor. Ama online modda seriye gore degerlendiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

FIFA da ki bu momentum (script) olayı sadece online modlar da mı var? İki arkadaş offline maç yapıyoruz, yine bu momentum devreye giriyor mu? Bende arkadaşımda sürekli aynı takımı alarak maç yapıyoruz diyelim, arkadaşımın futbol bilgisi yok, aşırı acemi ve bundan dolayı arkadaşımı 3 kere ezerek yendim diyelim, momentum devreye girip 4. de onu yenmeme izin vermiyor mu?

Dostum bu kadar takılma bence.Arkadaşlarla sürekli maç yapardık (fifa 14) oldukça zevk aldığımızı söylemeliyim.Daha önce onlarla birlikte pes 2012 2013 oynadıktan sonra ( hele pes 2013 için forumda çok şey yazıp çizmişimdir :) ) fifaya geçtik ve daha iyi olduğunu gördük.Geçen çok arkadaşım oldu hiçbirinin pese geri döndüğünü görmedim.

Elbette fifa'nın da eleştirilecek çok yanı var.Bende momentumu bu sene daha fazla hissettiğimi söyleyebilirim. Ama nedense pesten geçen arkadaşlar bu seneki fifa'yı geçen seneden daha çok sevdiler :)

Momentum pes de de vardı ve her 2 oyunda da olmaya devam edeceğini düşünüyorum.Peste oynarken biz adını sistem koymuştuk :)

iyi oynayan oyuncuların maç istatistiklerine baktığımda yüksek galibiyet oranları görüyorum.Bir şekilde bu kişiler momentumu aşabiliyor diye düşünmeye başladım.Ben fazla oynamadığım için açıkcası rahatsız edici bulmuyorum bunu.

Oyunun konsolda daha dengeli olduğu söyleniyor bu arada.

Aslında momentum kötü birşey değil ama bunu çok doğru kullanmaları gerekiyor.Peste(2013) eskiden online maça girerken takım planı ekranında oyuncuların moral seviyeleri vardı mesela messi mordu diye hatırlıyorum mor renk ok aşağıya ise koşamazdı bile.Arkadaş barcelona ile oynardı sürekli messi sürekli mor geliyor diye dert yanardı :) Konami nin amacı da her futbolcunun her zaman aynı performansı göstermesini istememesi dolayısıyla ve daha gerçekçi olması için bu sistemi getirdiklerini düşünüyorum.Tabi ayrıca oyun içi de sistemin oyunu kontrol ettiği çok noktalar oldu.Zaten pesi bırakıp fiyaya geçiş sebeplerinden bir tanesi de buydu.

Birkaç senedir fifa'nın yükselişi devam ediyor.Her sene oyunda mümkün olduğunca değişiklik yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum.Kısacası fifa oynayanları fifadan koparmadığı gibi pes oynayanları tabi bunda konaminin de payı büyük fifaya çekmesini bildiler.

Ne zaman düşüş yaşarlar yada pes ne zaman ayağa kalkar bilinmez.ama şunu iyi biliyorum ki fifanın bu sene düşüşe geçmesi çok çok düşük bir ihtimal.Ama pes için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Üstelik fifa'nın oynanışına alışmışsan pese geçmek çok daha zor olacaktır.Yıllardır forever pes diyen arkadaşların bile sonunda fifaya geçmesinin bir sebebi var.Bunu kırmak kolay olmasa gerek.

Herkes alışır geçer demiyorum elbette.Sonuçta bu kişisel bir zevktir.Bazı arkadaşlarım 2013 oynamaya devam ettiler üstelik hile yapmayı öğrenip o şekilde maç kazanarak tatmin olmaya çalışıyorlar çünkü aynısını rakipler de yapıyor.Oynamaya devam etmenin tek yolu bu demek ki.

Özetle çok takılma derim zevk alıyorsan ne mutlu sana.Bu sene Türkiye ligi ve belkide Türkçe arayüz ile hatta belkide yoğun eleştiriler aldığı momentumu da iyileştirmiş olarak daha güzel bir sene olabilir umarım.Tabi konami de en azından rakip olamasa da altyapısı motoru iyi olan arcade yöne daha fazla olan bir oyun ile sonraki seneler oyuncuların eleştirilerine de kulak asarak her sene üstüne koyduğu bir oyun yapar umarız.

• Riv9 diye arkadaş var forumda...o çözmüş momentumu sizde çözün....div1 de 55 galibiyet 3-5 yenilgi 0 berabetlikle oynuyor adam.....ve div1....demek çözümü var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiu_jitsu1905 -- 15 Ağustos 2014; 21:37:59 >
  • Ben sana şunu söylemek istiyorum. Öncelikle Momentum(Script) var. Bunu kimse inkar edemez. Oyunu yeni oynayanlar belki fark etmeyecektir. Ancak yıllardır oynadığım için bunu çok iyi hissedebiliyorum.

En basitinden, Ultimate Team'de takım kuruyorsun. EA her fırsattı oyunun gerçekçiliğinden dem vuruyor. Ama bu koca bir yalan. Kendimden örnek veriyim. Ultimate team'de İspanya, İtalya, İngiltere, Fransa ve Almanya liglerinde ki en iyi oyuncuları alarak kadrolar kurdum. Yani GOLD seviyede ki oyunculara göre. Her türlü taktik, oyuncuyu denedim. Şöyle bir şey var. Sen ne kadar uğraşırsan uğraş, sistem çok güzel sonucu etkiliyor.

Diyeceksin ki nasıl etkiler. Şöyle; Kurduğum takım minimun 100K, Agüero, RVP, hepsi var. Adam karşıma bronz takımla gelip tak tak tak pas yaparak yenebiliyor. Yani diyeceksin kötü oyuncusundur ondan yeniliyorsun falan. Yok öyle bir şey.

Benden iyi oynayan adama benden iyi olduğu için yeniyor derim. Her neyse, yani sen afedersin bir tarafını da yırtsan yapacağın birşey yok.

Hele ki, ülke ayrımı bile yapılıyor oyunda. Örnek bilmem ne kadar paket açtım. Bugüne dek çıkan en iyi oyuncu Reus. Ama adamlar Amerika'da vs'de paket açıyor Ronaldo'lar, Bale'ler dökülüyor. Yani o yüzden bu güne kadar hep orijinal aldığım Fifa'yı bundan sonra almayı düşünmüyorum.

Sahte crackli oyunla kendi kendime kariyer modunda takılırım daha iyi.

• Peki season ben ut takılmıyorum season da oynuyorum.Ayrıca arkadaş listemdekilerle oynamak çok keyifli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeSsTuR

Riv9 diye arkadaş var forumda...o çözmüş momentumu sizde çözün....div1 de 55 galibiyet 3-5 yenilgi 0 berabetlikle oynuyor adam.....ve div1....demek çözümü var

helal kardeş ya. valla sıkıldım bu scripttir momentumdur geyiğinden. top100 e baktıgında canavar gibi galibiyet alan oyuncular var peki onların sony de dayı oğlumu çalışıyoda torpil geçiolar. bugün arkadaşım birinin istegi üzerine ToniGomez77 ıd li bi şahsı eklemiş ve 2 maç yapmış. ilkini 5-2 almış,2.si 2-2 berabere.. sonra bir mesaj yazmış sende script var bilmemne cocugu seni report edicem bakalım online oynayabilecekmisin diye. bu kadar saplantı haline gelmiş millette artık..
  • Fifada momentumun kralı var , bu yüzden bu oyundan keyif almıyorum
  • Bakalım bu sene momentum hissi önceki senelere göre ne kadar kendini belli edecek.
  • Oyunun başından kimin kaybedeceği belli... ona göre oyuncu bulup sana bağlatıyor
  • Daha neler :) Kolu bırak bakalım kim kazanıyor :D

İyi oyuncuların maç istatistiklerine bakanlar momentumun ne kadar etkili olduğunu zaten çözeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner1903BJK

Oyunun başından kimin kaybedeceği belli... ona göre oyuncu bulup sana bağlatıyor

Yok artık labron
  • mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Kolu bırakırsan momentum sende olsa bile kaybedersin tabi, o başka...

1 puan lazim, 4 maçın kalmış ve hepsini kaybediyorsun... bu nedir ?

Karşı taraftan da kazanmasını destekleyeceği kişileri sana buluyor... -;)
  • demek fifa 14 oynarken kafayı yemmin nedeni buymus. seasons oynuyorum genelde. Bazen maca baslıyorum Allaaaah takım tam istediğim gibi şakır şakır paslasıyorum top rakpteyken ilk tackle ile topu alıyorum ara paslar falan süper dağıtıyorum rakibi, bu şekilde peşpeşe 1-2 galibiyet alıyorum. Sonra hemen peşine maça başlıyorum (takımın Bayern Münih olduğu için seasons da rak,b,m %95 Real Madrid oluyo) rakip aynı takım yani ama benim takım resmen MALA bağlamış! ne pas verebiliyorum ne de defans yapabiliyorum. Pas atıyorum kendi oyuncuma pası verdiğim adam afedersiniz olduğu yerde SIĞIR gibi topu bekliyo tabi o arada rakip geliyo topu alıyo. Ya da rakip kanat oyuncu kanattan ayağında topla yardırıyo benim oyuncu topsuz koşuyla bile yetişemiyo adama!

Yani diyeceğim o ki benim takım hep aynı mallıkla oynasa diyeceğim ki ya ben oynamayı bilmiyorum, ama bi maç efsane bi maç kestane oynayınca şüpheleniyodum bende ne oluyo diye meğer momentummuş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner1903BJK

Kolu bırakırsan momentum sende olsa bile kaybedersin tabi, o başka...

1 puan lazim, 4 maçın kalmış ve hepsini kaybediyorsun... bu nedir ?

Karşı taraftan da kazanmasını destekleyeceği kişileri sana buluyor... -;)

Momentumun olmadığını kimse söylemedi zaten.Ancak kesinlikle bu kadar etkili olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca momentum olması gereken birşey.Ama bazen işte böyle dozajı kaçabiliyor diyebiliriz.Bu sene bakalım ne kadar hissedilir seviyede olacak göreceğiz.

Dediğim gibi momentum takım olarak oyuncuların performansını düşürünce işte o zaman ne kadar iyi oynayabildiğiniz ortaya çıkıyor.Bazıları bunu aşabiliyor.Bir futbol oyununda herşeyin sizin kontrolünüzde olmasını beklerseniz gerçekçilikten çok uzaklaşırsınız.Rastlantısal bazı durumlar olmak zorunda bazen oyuncuların performansı düşmek zorundadır.Tabi bu dengenin ne kadar iyi kurulduğuyla orantılı olarak zevk katlanıyor bazen de işte aşırı sinirlendiriyor insanı.Bazen sizden daha iyi olduğunu düşündüğünüz adamı yeniyorsunuz bazen de sizden kötü olan sizi yenebiliyor :) Maalesef böyle.

• Momentum dalgası tüm saçmalığıyla Fifa 15 te de devam ediyor, hayırlısı olsun!!!
  • Şu anda sinirden İnternet'e girip baktım acaba benmi kuruntu yapıyorum diye ama bu basligi görünce inandım su an..Seasons da ligden düşeceğin ligde kalacağın bence belli önceden..ve sürekli aynı takımla oynamak da yanlış diye düşünüyorum.. Dun aksam catir catir oynayan ben bu aksam 1 den 3. Lige düştüm bu ne şimdi 1 tane bile arada maç alamazmı bi insan..

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar6055

şu bir gerçek dostum.momentum bu oyunun içinde var olan bişey.oyunu yapan kişiler söylüyor zaten bunu..gerçek hayatta da futbolda momentum oluyor..bu futbolun gerçekliği..seri mağlubiyetler alan takımlar birtürlü toparlayamıyor..

ama şu konuda sana katılıyorum..her ne kadar momentum olsa da her yenilginin arkasına momentum diye sığınılmamalı..akıllı bir oyuncu momentumu kendi lehine cevirebilir.ben genelde momentuma yakalandıgımda hemen yeni bir takım kuruyorum veya taktigimi degiştiriyorum..daha savunmacı,daha garantici oynamaya çalışıyorum..ve bir şekilde bu illetden kurtuluyorum.

gerçek hayatta momentummu oluyo . seri mağlubiyet alan takımlar moral bozukluğundan toparlanamıyo olmasın .

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.