Şimdi Ara

[FİFA 15 PS4 ANA KONU] NEXT GENERATION (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.114
Cevap
87
Favori
548.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayın 10 u oldu ortada cl ve al lisanlariyla ilgili bilgi yok. 1 ay önce bunlar alındı yaşasın falan diyenler nerde şimdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun çıkmadan anlayamayacağım ne değişmiş diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlacK_TowerR

Momentum dediğiniz olay nedir 2.0 dan 3-2 maç vermenizmi veya 2.0 maglupken 3-2 maç almanızmı ?

Böyle durumlarda takımı taktiksel anlamda yön veriyormusunuz ? Misal 2.0 öndesiniz ve 2. yarı oynanıyor nasıl bir taktik ve strateji uyguluyorsunuz neler yapıyorsunuz çıktıgınız diziliş ve oyuncular ile devammı ediyorsunuz atak futbola devammı ediyorsunuz ?

Sizler gerekli önlemleri almazsanız rakibiniz maçı çevirince momentummu oluyor ?

Bu anlamda maç içerisinde neler yapıyorsunuz ?

Momentum denen olay senin 25 şutunun 24'ünün kaleyi bulmasına rağmen gol atamaman(direklerden dönen 4-5 top, rakip kalecinin panter kesilmesi vs), rakibinse tek şutunun gol olması. Oyunun taraf tutması yani.

• Momentumun varlığı geçen sene Fifa oyuncusu olan bir yazılımcının pc sürümü üzerinden incelediği kodlamalarda kanıtlandı. Olayı basit bir şekilde özetlemek gerekirse. Oyunda ki her futbolcunun çektiği şutta topun kaleyi bulma veya gol olma ihtimalinin değerleri vardır. Mesela kaleyi tam önden gören bir noktada futbolcunun script olasılıkları 10 şuttan 1 tanesi gol olucak şeklinde kodlandıysa momentum devreye girdiğinde 3 şutundan 1 tnaesi gol olucak şekilde değişiyor. Bu değişimler belirli skorlarda ve belirli zaman aralıklarında gerçekleşiyor. Yani bu ne demek oyun, maç anında skoru mümkün olduğunca dengelemek ve fark oluşmamasını sağlamaya çalışıyor demek. Momentum dışında birde oyunun basitleştirilmeye gidilmesi durumu var oda tartışılacak ayrı bir konu. Bunları artık tartışmanında bir anlamı yok bu müdahalelerden rahatsız olmayan,oyunu böyle seven devam eder, sevmeyende etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Momentumun varlığı geçen sene Fifa oyuncusu olan bir yazılımcının pc sürümü üzerinden incelediği kodlamalarda kanıtlandı. Olayı basit bir şekilde özetlemek gerekirse. Oyunda ki her futbolcunun çektiği şutta topun kaleyi bulma veya gol olma ihtimalinin değerleri vardır. Mesela kaleyi tam önden gören bir noktada futbolcunun script olasılıkları 10 şuttan 1 tanesi gol olucak şeklinde kodlandıysa momentum devreye girdiğinde 3 şutundan 1 tnaesi gol olucak şekilde değişiyor. Bu değişimler belirli skorlarda ve belirli zaman aralıklarında gerçekleşiyor. Yani bu ne demek oyun, maç anında skoru mümkün olduğunca dengelemek ve fark oluşmamasını sağlamaya çalışıyor demek. Momentum dışında birde oyunun basitleştirilmeye gidilmesi durumu var oda tartışılacak ayrı bir konu. Bunları artık tartışmanında bir anlamı yok bu müdahalelerden rahatsız olmayan,oyunu böyle seven devam eder, sevmeyende etmez.

Bilgi için sağolun hocam.Bence fifanın zevki momentumda , ele geçirmeyi bilmelisiniz.

• Fifaddict kullanıcısına yanıt
    Estf kardeşim. Iyi oyuncuyum demek istemedim. Onu nasıl anladın :))

• Momentum işin bahanesinden başka birşey değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen katılıyorum. Önemli olan oynadığın rakibin modeminden aldığı ping değerine yakın ping alıyor olman. Bu durumdan kaynaklanan her sorunun adını momentum koymak doğru değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav bakmayın scripttir momentumdur insanlar yenildiği zaman birşeyler arıyorlar bende yeniliyorum ama hiç bir zaman momentum demedim çünkü adam benden iyi oynuyor
  • Amazon'dan Ultimate Pre-Order pack sipariş vermeyi düşünüyorum ancak oyun çıktıktan kaç gün sonra gelir onu kestiremedim, daha önce oyun sipariş vermiş olan var mı aranızda?
  • Yahu kanıtlandı momentumun olduğu nasıl hala bahane diyorsunuz?Tüm EA forumu gavurlar bunu konuştu, konuşuyor.Var olan bir şeyi inkar etmek çok komik gerçekten
  • Port Valdez P kullanıcısına yanıt
    Hangi kanıt nerede kanıt? Momentum denilen şeyin varlığını gösterin burada.

Hayır kardeşim momentum diye birşey yoktur sizler oyunu okumakta güçlük çekiyorsunuz tüm olay budur.

Adam şut çekiyor kaleyi bulmuyor nedemek bu ya bu adam hiçmi yorulmuyor hiçmi güçten düşmüyor hiçmi yorulunca birtakım form düşüklüğü yaşamıyor.

90 dk boyunca bu adam katır gibi koşup bütün şutları kaleyi bulacak sizler bunumu istiyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlacK_TowerR

Hangi kanıt nerede kanıt? Momentum denilen şeyin varlığını gösterin burada.

Hayır kardeşim momentum diye birşey yoktur sizler oyunu okumakta güçlük çekiyorsunuz tüm olay budur.

Adam şut çekiyor kaleyi bulmuyor nedemek bu ya bu adam hiçmi yorulmuyor hiçmi güçten düşmüyor hiçmi yorulunca birtakım form düşüklüğü yaşamıyor.

90 dk boyunca bu adam katır gibi koşup bütün şutları kaleyi bulacak sizler bunumu istiyorsunuz?

Hocam ben oyun diyelim baskı yiyorum hemen taktik değişirim hucum yapıyorsam kontraya dönerim oyunu kazanırım yani oyuna sürekli müdahale ederseniz avataj oluyo

• Nasıl bir kanıt gerekiyor? Yabancı forumlar ve iyi oyuncularda dahil herkesin bildiği ve dillendirdiği gerçeği anlamak çok mu zor?

Bazı oyuncular tecrübesiz ve yetersiz olduğundan herşeyi momentum veya script'e bağlayabiliyor gereksiz yere, ama bu durum momentum ve script gerçeğini değiştirmez.

Fifa'da eksik olan, asıl sıkıntı veren durum oynanış ile ilgili, görüntülerle değil. Firma yine görüntülerle yeni oyuncuları kandırmaya çalışıyor, oynanış tarzı ile ilgili yeni bir bilgi yok şimdilik.

Edit İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fifaddict -- 11 Haziran 2014; 11:18:46 >
  • futheadnews paylasti.

yeni aydinlatma, oyuncu modelleri ve saha efektleriymis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omzunda_muzikaletli_zenci -- 11 Haziran 2014; 10:02:47 >
  • Canı isterse bütün şutlar kaleyi buluyor işte sorun o. Dediğin şey doğru ve olmalı ama oyunda tutarlı değil. Mesela bir maç yaptım geçen gün 6 top direkten döndü 6 şutun tam direğe denk gelme ihtimali nedir acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • online sezonda ; yağmur, güneş, gece canımız ne istiyorsa onu seçmek istiyoruz.

ps3 e de çıkıyor mu 15 ?

• quote:

Orijinalden alıntı: omzunda_muzikaletli_zenci

futheadnews paylasti.

yerdeki ayak izleri nedir yaw fifa world cup 2002 olmuş resmen.. ayak izimi var futbolda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErtugDark

quote:

Orijinalden alıntı: omzunda_muzikaletli_zenci

futheadnews paylasti.

yerdeki ayak izleri nedir yaw fifa world cup 2002 olmuş resmen.. ayak izimi var futbolda :)

Dikkat edersen hava yagmurlu.cok guzel olmus bence

• Oyuncu modellemeleri kesin degisiyor. Zaten yeni gelen wc ut modundada bu gorulebiliyor.

Bana kalirsa fifa 15 su anda 14te oynadigimiz wc ut gibi bisey olacak. Cunku su anda bu mod normal fifa 14ten bariz farkli oynanis olarak.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.