Şimdi Ara

FIFA Lag (gecikme) sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
6.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

quote:

Orijinalden alıntı: MaitreSkiLL

quote:

Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

kolu değiştirmeyi düsünüyorum...

kolu değiştirmek çözüm değil.

2500 liralık bilgisayarım var 7950 ekran kartım var

neyi değiştireyim kardes?

bazen kosma tusuna defalarca basıyorum hissediyorum hep yavas. kosmaya basıyorum adam kağnı gibi defansıyla bile yakalıyor beni ama millet yanımdan yardırıyor.

Dostum bilgisayarın isterse 10 000 liralık olsun online oynarken grafik ayarını düşüreceksin ben neler çektim anlatamam adamlar ağır koşmuyor tuşlar geç algılıyor vallaha parmaklarım su topladı kola abanmaktan en son grafik ayaırnı düşürünce anladım oyun meğer dehşet akıcıymış. Bendede 6870 cf var fifa 12 13 14 hepsinde aynı sorunu yaşadım grafik detaylarını düşürmek sorunu kökünden çözdü.

• @koray_a
    Hocam grafik ayarlarını kıstık mı ne anladım ben o işten, 800*600 low da mı oynucaz oyunu? Kimisi en yüksek çözünürlükte dahi sıkıntısız oynuyor, demek oynanabiliyor. Eskiden bende rahat oynuyordum ama oyun sonradan bozdu kendini.
  • 1280 768 hd ready , 2x, medium ,fps limitsiz ,vsync kapalı,diğer tıklar işaretsiz mükemmel akıcı oyun. Görüntü kaliteside 24 inc ekranda full detayı pek aratmıyor özellikle yağmurlu maçlarda gayet güzel top direğe vurduğunda direkten dökülen su efektleri belli oluyor.Valla nasıl sorun bilmiyorum ama dediğim gibi full detay single player mükemmel şekilde akıcı oynuyorum onlinede bir türlü olmuyor roketi açarak 92 mbit gördüm buna rağmen ağır oyun onlinede grafiklerle ilgilii bir tutarsızlık var bende anlamadım. Birde en yüksek detayda sıkıntısız oynayan görmedim birkaç makinede sorunsuz oynadığını idda eden arkadaşlarda deneme yaptım evet onlar alışmış sorunu anlamadan sorunsuz şekilde oynuyorlar ama oyun hızı kendi alıştığıma göre aşırı yavaş onların mükemmel oynadığı o oyunda ben seri şekilde hiçbirtürlü pas yapamadım, zamanında skilleri uygulayamaadım. Birde öyle tuhafki fps yüksek göstermesine rağmen oyun akmıyor %100000 tutarsızlık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_a -- 2 Mayıs 2014; 5:54:22 >

• bence netle alakalı neden dersen onlinede karşı rakip inanılmaz rahat oynarken bir karada kanat çırpıyoruz. bizim internetin yurt dışı çıkışları düşük ve uploand degerlerimiz inanılmaz kötü1 bile degil ki romanyanın 10. fiberin bile yeni 2 yaptılar. adamlarla resmen sidik yarıştırıyoruz dikkat edin online oyunlarda.bizin net kanı çekilmiş sülük karşı rakibin neti dikili çadır gibi .ben küfür etmekden bıktım. adam sunucuyu( konami örnek) gitmiş irlandaya kurmuş adam ingiltereden rahar rahat oynuyor e ben tuşa basıyorun bastıgım tuş ta irlandaya gidiyor e geçti borun pazarı sür eşşegini nigdeye ondan sonra lag oluyo bakın hiç dikkat ettinizmi
    onlinede türkiye içi gayet iyi bazen ara sıra sorun olmuyor değil.bide mümkünce oyunlarda yama kulanmayın .oyun uyuşmuyor oda lag yapıyor.
  • Dostum ben grafik düşürüp portlarıda açtıktan sonra 7 24 en ufak gecikme olmadan oynuyorum hızım 3 mbite düştüğünde bile oyun mükemmel şekilde akıyor bastığım tuş sanisesinde algılıyor ama karşıma türk geldiği zaman ağırlıktan oyun oynayamıyorum rakp çok seri pas yapıor ben boş alanda markajsız adama bile pas çıkaramıyorum o yüzden türkler bana uzak olsun:=) .
  • Superonline fiber bağlantısına sahip olupta, Fifa 13 veya Fifa 14'de Firewall Status'u Open(yeşil) olarak gözüken var mı?

Bende Firewall status devamlı olarak Moderate(Sarı) olarak gözüküyor. Normal Adsl kullanırken yeşildi ama fibere geçtikten sonra böyle oldu. DMZ'yi açtım, modemin firewall'ını kapattım ama yine aynı.
  • O sorun dönem dönem oluyor oyunda gecikme yaşandığında more bölümünden lobiye girip connection quality i seçin eğer bağlantı sarı gözüküyorsa yeşil olana kadar restart atmak gerekiyor ultimateye girerken gözüken latency hikaye orada yeşil gözükürken laglı oluyor lobiden baktığımda sarı görüyorum. Bende bazen bir restartta çözülüyor bazen 1 saat restart atıorum anca çözülüyor bazı günlerde hiç çözülmüyor ea serverlarının o günki yoğunluğu ve bizim internetimizle alakalı. Birde oyuna girerken dns adresini elle atamayın autoya getirdikten sonra bağlantıyı devre dışı bırakıp tekrar aktiffleştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamcream

Superonline fiber bağlantısına sahip olupta, Fifa 13 veya Fifa 14'de Firewall Status'u Open(yeşil) olarak gözüken var mı?

Bende Firewall status devamlı olarak Moderate(Sarı) olarak gözüküyor. Normal Adsl kullanırken yeşildi ama fibere geçtikten sonra böyle oldu. DMZ'yi açtım, modemin firewall'ını kapattım ama yine aynı.

aynı sorun bende de var.modemin güvenlik duvarını devre dışı bırakıp port açtım ama fifa13 firewall status hala sarı.çözüm bulursan yazar mısın hocam?
  • @muka19
    Sorun tamamen Superonline'dan kaynaklı, SOL Fiber hızlı olur pingleri iyi olur diye buna geçtim ama daha kötü oldu nerdeyse. Ttnet ADSL hattım daha iptal olmadı, onu takıp deniyorum anında Open gözüküyor ama bunda devamlı Moderate gözüküyor. Bu şekilde olunca da laglı oluyor oyun, bi keyif alamıyorsun

SOL Müşteri Hizmetlerini aradım ama ping testinde sonucum iyi çıktığı için bişey yapamayacaklarını söylediler. 2 sene taahhütüde daha yeni yaptık, 2 sene boyunca anlaşıldı Fifa oynayamayacağım

@koray_a
    DNS değiştirmek çözüm olmaz heralde dimi? Yani ben hep pc'den dns değiştiriyorum, modemden değiştirmek daha mı mantıklı olur acaba?

• Dns fazla etki etmiyor ama bu sarı ping sürekli bir sorun değil. Superonline altyapısında genel bir sorun olsa kuzenim 3 mbite düştüğünde bile superonline ile yeşil latency görüp lagsız şekilde oynuyor. Dediğim gibi bizim karşılaştığımız sarı latency sorunu restart atmakla çoğu zaman düzeliyor ama sendeki tam olarak nedir bilemiyorum.
  • ben zaten ttnet fiber kullanıyorum ama aynı sıkıntı var.sanırım modemden kaynaklı bu durum
  • @koray_a
    Yeşil latency olsa dahi oyun yine laglı bende. Firewall Status zaten hiçbir zaman yeşil olmuyor orası hep sarı ama diğer taraf yeşil olsa bile lag mevcut. Türkiye içinde HiperNet sahibi olan arkadaşımla fibere geçtikten sonra oyun oynanmayacak düzeye geldi.

@muka19
    Hocam sizin ne zamandır bu durumda olay, ne zamandır ttnet fiber kullanıyorsunuz? Benim modemi kendileri verdi mesela, adamlar herşeyi kısıtlamışlar modemde. Size de firma mı verdi modemi yoksa siz mi aldınız? Ben SOL Fiber'e yeni geçtim ve bu sıkıntı mevcut, Müşteri Hizmetleride bişey yapmıyor. Zaten download hızı, sitelerinde açılma hızı falan filan memnunum ama oyunlarda sıkıntı var. Bu arada WTFAST diye bir program varmış, onu denemeyi düşünüyorum bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamcream -- 5 Mayıs 2014; 23:10:37 >
  • Bu olay kullandığınız monitörün tepkime süresiylede alakalı bi durum olabilir...
  • koray_a K kullanıcısına yanıt
    TV den grafik ayarlarını nasil kıstınız anlatabilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ufaktan hort olacak.

Konu içerisinde daha çok online oyunda lag probleminden bahsedilmiş.

Tek bilgisayarda oynarken de bu sorun var, ekran kartım gtx 670 ve işlemcim i5 3470. Normalde full ayarlarda 300 fps alıyorum ama hem görüntüde yırtılma oluyor hem de bilgisayar boş yere fazla güç tüketip fazla ısınıyor (Kasa fanı olarak PWM fan kullanıyorum) Oyunun kendi ayarlarından V-Sync açınca lag çok fazla oluyor, Nvidia menüsünden adaptive v-sync açınca daha az oluyor ama yine oyunu mahvediyor. Normal şartlarda v-sync'den kaynaklı lag olsa, hadi oyunu 1 kare geriden takip etsem en fazla 16ms olması lazım ama kesinlikle çok çok daha fazlası oluyor ve oynamaz hale getiriyor. Adama yaklaşıp çalım atmak istiyorum ama benimki yün tuşuna cevap veremeden rakip topu alıyor veya uygun pozisyonda şut çekemeden rakip müdahale ediyor. Rakibe uygun pozisyonda müdahale etmek isteyince olmuyor, 1 saniye geç olsa arkadan yapıyor ve faul oluyor.
    Enteresan bir tarafı da sabit 60 fps olduğu halde stat değişince veya hava durumu değişince lag süresi de değişiyor hatta bazen hissedilmeyecek kadar azalıyor. Oyun menüsünde takım seçerken tuşlara çok hızlı tepki veriyor ve hiç lag olmuyor ama oyun içinde oyuncu değişikliği yaparken lag kendini çok net gösteriyor, bir tuşa basıp ekrandaki gecikmeyi çok net görüyorsunuz.

Bir çözüm sunacak arkadaş varsa şu garip forumdaşını çok sevindirecek

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Benim pc dede geçen sene 15 de vardı sıkıntı dayanamadım sattım ^^
  • 16'da var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

16'da var mı?

Korsanı yok orjinalinide alıp denemek istemiyorum açıkcası :)
  • 16 da da var Fifa da online a bulaşmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorun bende de var. oyuncu tepkileri çok gecikiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impiousgoat -- 16 Nisan 2016; 1:01:32 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.