Şimdi Ara

Fifa serisi için Amd mi Nvidia mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fifa 16'yı R9 380 de denedim fakat oyun 120 fps verirken ekran kırılmaları oluyor.Fps 60 sabitlediğimde oyunun akıcılığı gidiyordu.R9 380'e iade kararı çıktı.
    Sizce R9 380X'e mi yükseltmeliyim yoksa aynı fiyata GTX 960'ı mı tercih etmeliyim çok kararsız kaldım.
    Çünkü bana fpsden çok akıcılık ve oyunda stabilite lazım.Nvidia yazılım konusunda iyiyken ikiside 60 fps verirken akıcılık ikisindede aynı mı olur?

• muhammet.dmr M kullanıcısına yanıt
    Monitörünüzün markası modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Mayıs 2016; 19:26:23 >
  • Aoc 23.6 e2470swda 59 hertz gözüküyor ondan dolayı olabilir mi yeni topladım sistemi ve gözümü yarım saatte bile çok yoruyor.
    Yeni pc topladım toplayalı doğru dürüst pc geçip oyun oynamaz oldum sırf göz ağrım yüzünden ve çözümü nedir yorumlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet.dmr -- 18 Mayıs 2016; 20:33:14 >
    Bahsettiğiniz şey genelde 60 hz'lik monitörlerde,60fpsden fazla aldığınız zaman olur ama Fifa'da o monitörde olması çok ilginç.Bildiğim kadarııyla VSYNC açmak dışında seçeneğiniz yok.Başka önerisi olan olursa seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Mayıs 2016; 20:48:01 >
  • Tabi canım git nvdia al çözer sorununu.

Nasıl bir reklam yapmış adamlar ya,60hz ekranda vsync açık değilken kırılmalar oluyor,nvdia mı alsam diyor herif

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele ekran kırılmaları değil, vsync açıkken 60 fpsde oyunların akıcı olması gerekirken hemen hepsinde 60 fps altında değer alıyormuş gibi kasmaları amd crimson edition yükleyince hepten akıcılık kayboluyordu.Doğal olarak aklıma acaba nvidia kullansam aynı sorunu yaşarmıyım soru geldi.
    Bilen kişilerle bilgi alışverişi yapmak istedim.Yoksa marka takıntım yok benim için fiyat performans önemli şuan tekrar aynı sorunları yaşamak istemiyorum

İkinizede teşekkürler ilginiz için (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet.dmr -- 18 Mayıs 2016; 21:28:25 >
    Bazı 380'lerde Crimson sürücülerde sorun oluyor.Keşke iade etmeden önce konu açsaydınız ya da Catalyst sürücüsüyle deneseydiniz. Ayrıca işlemciniz ve ram miktarınız nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fifa 15 ve fifa 16 demo'yu R9280 üzerinde 1440p ve 1080p'de oynamış olarak akıcılık sorunun karttan ziyade yazılımsal olabileceğini düşünüyorum. Donanımı yoran uygulamalar olabilir bu da fps drop yapar. Göz sorununa gelecek olursak bu tamamen monitör ile alakalı. En iyi renk ve parlıklık ayarını yapmanı öneririm. Çünkü uzun süreler ekran başında oturunca gözlerinize zarar verebilir.
    Son olarak oyunu 60 hz sabit ve aero efekleri kapalı olarak oynayın.
  • i5 4460 8 gb ram var.Göz sorununu bende monitör sebebiyle görüyorumda akıcılık konusunda nvidia amd farkı olmaz dimi önemli olan fps değeri yani aynı fps değerinde 2 markada aynı akıcılığı verir.R9 380 ve GTX 960'ı karşılaştırdığımızı düşündüğümüzde
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet.dmr

Fifa 16'yı R9 380 de denedim fakat oyun 120 fps verirken ekran kırılmaları oluyor.Fps 60 sabitlediğimde oyunun akıcılığı gidiyordu.R9 380'e iade kararı çıktı.
    Sizce R9 380X'e mi yükseltmeliyim yoksa aynı fiyata GTX 960'ı mı tercih etmeliyim çok kararsız kaldım.
    Çünkü bana fpsden çok akıcılık ve oyunda stabilite lazım.Nvidia yazılım konusunda iyiyken ikiside 60 fps verirken akıcılık ikisindede aynı mı olur?

Merhaba,

Bu durumu geçmişte çok kafaya takan ve haddinden fazla araştırmış biri olarak; sorun maalesef ki AMD bazlıdır. Ve yine maalesef ki; HD2000 - HD3000 - HD4000 serilerinden beri çözülememiştir. FIFA 15'e kadar zaten ''FIFA SETUP'' kısmında AMD ile alakalı ayar bulunuyordu bilindiği üzere, bu ayar 15'ten itibaren kaldırıldı. Ancak halen bir şey değişmemiş gibi görünüyor (en son R9 270 ile denemiştim). Kendi sistemimde hem AMD hem de NVIDIA kart kullandım birçok kez (incelemeler vs. gereği). AMD kartlarda bu sorun göze çarptı oldum olası. Sorun yok diyen çoğu kullanıcı muhtemelen dikkatli olarak durumu incelemiyordur (gerçi dikkatli gözle bakılmadan bile fark edilen bir olay). Özellikle benim gibi 120 - 144 Hz monitör kullanıyorsanız (veya daha üzeri) zaten sorun iyice cereyan ediyor. Mesela PES'de böyle bir durum olmuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

(Olay AMD - NVIDIA karşılaştırması olarak algılanmaz umarım. Tamamen tarafsız HD2000 serisinden beri olan gözlemlerimi belirttim).

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

Orijinalden alıntı: muhammet.dmr

Fifa 16'yı R9 380 de denedim fakat oyun 120 fps verirken ekran kırılmaları oluyor.Fps 60 sabitlediğimde oyunun akıcılığı gidiyordu.R9 380'e iade kararı çıktı.

Merhaba,

Bu durumu geçmişte çok kafaya takan ve haddinden fazla araştırmış biri olarak; sorun maalesef ki AMD bazlıdır. Ve yine maalesef ki; HD2000 - HD3000 - HD4000 serilerinden beri çözülememiştir. FIFA 15'e kadar zaten ''FIFA SETUP'' kısmında AMD ile alakalı ayar bulunuyordu bilindiği üzere, bu ayar 15'ten itibaren kaldırıldı. Ancak halen bir şey değişmemiş gibi görünüyor (en son R9 270 ile denemiştim). Kendi sistemimde hem AMD hem de NVIDIA kart kullandım birçok kez (incelemeler vs. gereği). AMD kartlarda bu sorun göze çarptı oldum olası. Sorun yok diyen çoğu kullanıcı muhtemelen dikkatli olarak durumu incelemiyordur (gerçi dikkatli gözle bakılmadan bile fark edilen bir olay). Özellikle benim gibi 120 - 144 Hz monitör kullanıyorsanız (veya daha üzeri) zaten sorun iyice cereyan ediyor. Mesela PES'de böyle bir durum olmuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

(Olay AMD - NVIDIA karşılaştırması olarak algılanmaz umarım. Tamamen tarafsız HD2000 serisinden beri olan gözlemlerimi belirttim).

Aslında benimde tam anlatmak istediğim konu oydu ama sorun gerçekten amdde mi onu öğrenmek istiyordum.
    Evet 2 tarafta aynı fps yi veriyor fakat bariz şekilde amd kartımda oyunlar akıcı değil gibi duruyor.
    Özelliklede fifada bunu farkettim çünkü uzun paslarda felan top slow motiondaymış gibi gidiyor.
    Öte yandan r9 380x ve gtx 960 arasında ciddi fark var bi yandan gtx 960 al yazılım sorunuda yok rahat et diyor öte yandan amd directx 12 desteğiyle ön planda ve ciddi fps farkı var r9 380x seni uzun süre idare eder diyor en kötü karar kararsızlıktan iyidir deyip bu konuyu açma gereği duydum ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim

• Fifada harbi bi akıcılık sorunu vardı bende hd 5670 varken de. d3doverrider ile 40 fps de bile akıcı hale gelmişti.
  • Bu kadar soruna rağmen R9 380x mi gtx 960 mı tercih etmeliyim 1920x1080 çözünürlükte bir kaç yıl idare etmesi için
  • 380x tabi ki.

Sırf fifa için soruyorsanız ps4 almanız daha mantıklı zaten.
  • Para iadesi aldım.Gtx 970 almayı düşünüyorum fakat fiyatlar ne zaman düşer beklemedeyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.