Şimdi Ara

Fight Club hakkında.. [ Spoiler var . ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kaç zamandır aklımda Fight Club'ı izlemek vardı , bu akşama nasipmiş . Lütfen kimse aşağılarda " 1. kural , 2. kural " ve benzeri şeyler söylemesin . Filmi izlemeden önce heryerdeki yorumları falan okudum . Filmi daha izlemeden filmin bir insan üzerinde nasıl bir etki bırakabildiğinin de farkındaydım . Neyse gelelim konuya , film Tyler Durden rolundeki Brad Pitt yok olana kadar güzel gidiyordu . Daha sonra Jack rolundeki Edward Norton ile Brad Pitt'in aynı kişi olduğunu anlaması biraz saçma geldi. Anladığım kadarıyla Jack , hayatı olabildiğince monoton olduğu için değişikliklere ihtiyaç duyuyordu. Daha sonra hayalinde , zihninde kendi kendine oluşturduğu kişiyle tanıştı . Yani Tyler Durden ile .. Bu kendi zihninde yarattığı kişi olan Tyler Durden yok oluncaya kadar güzeldi film ama daha sonra biraz karman çorman oldu . Brad Pitt'in kaybolduğu sahnenin gerisini az buçuk anladım . Acaba şöyle felsefe yapmadan güzel bir dille anlatabilecek bir arkadaş var mıdır , şimdiden teşekkürler. Kusra bakmayın biraz uzun oldu. Kısacası , Jack'in hayalinde yarattığı kişi nasıl olurda Jack'ten daha fazla şey biliyordu ? Örneğin ; dibe vurmanın bir özgürlük olması gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphabet Killer. -- 16 Şubat 2010; 23:51:09 >

• gerçekten öyle bir hastalık var ama akıl oyunlarını izledinmi sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeanBack

gerçekten öyle bir hastalık var ama akıl oyunlarını izledinmi sen ?
    Tyler aslında olmak istedigi kişi.Yapmak istediklerini gerçekleştirebilecek bir kişi.Filme çok takılma dostum izle geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeanBack

gerçekten öyle bir hastalık var ama akıl oyunlarını izledinmi sen ?
    hani olurya mesela matametik te bi soru sorar hoca çözümün 2 yolu vardır siz 2 sinide biliyorsunuzdur 1. genelde daha kısa sürede çözülür :) ama mesela 2. sekliyle çözersiniz o size basit gibi gözüktüğü için :)
    jack ın ise yarayan bilgilerini ortaya cıkardı tyler yani aslında jack onları biliyordu zatenfakat kullanmıyordu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRomst3r

Tyler aslında olmak istedigi kişi.Yapmak istediklerini gerçekleştirebilecek bir kişi.Filme çok takılma dostum izle geç.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar filmdeki başka bir kilit nokta ise , filmin sonunda kimse o başından vurularak ölen Bob olmak istemiyor . Herkes o Tyler Durden olma peşinde . Film bize sisteme karşıtlığından çok , sistemdeki karşıtlarda duran somut şeylere hayran ediyor. Tyler Durden bunun en büyük ve en açık örneği . Bize filmde dibe vurup özgür olmaktan ve sistemin monotonluğuna dayanan fikirlerden çok , bu fikirlere karşıt olan bir adam anlatılıyor . Filmi izleyen herkes (istisnalar hariç , şimdi bir arkadaş çıkar ben Tyler Durden olmak istemiyorum vs. der ) Tyler Durden olmak istiyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphabet Killer.

Arkadaşlar filmdeki başka bir kilit nokta ise , filmin sonunda kimse o başından vurularak ölen Bob olmak istemiyor . Herkes o Tyler Durden olma peşinde . Film bize sisteme karşıtlığından çok , sistemdeki karşıtlarda duran somut şeylere hayran ediyor. Tyler Durden bunun en büyük ve en açık örneği . Bize filmde dibe vurup özgür olmaktan ve sistemin monotonluğuna dayanan fikirlerden çok , bu fikirlere karşıt olan bir adam anlatılıyor . Filmi izleyen herkes (istisnalar hariç , şimdi bir arkadaş çıkar ben Tyler Durden olmak istemiyorum vs. der ) Tyler Durden olmak istiyor .

Alıntıları Göster
    edward norton'un adının jack olduğunu buldun ya, daha ne istiyorsun? benim bildiğim edward norton'un bi adı yok filmde. jack falan değil yani. nerden bu fikre vardın?

• quote:

Orijinalden alıntı: BeNİnVisOlrm

hani olurya mesela matametik te bi soru sorar hoca çözümün 2 yolu vardır siz 2 sinide biliyorsunuzdur 1. genelde daha kısa sürede çözülür :) ama mesela 2. sekliyle çözersiniz o size basit gibi gözüktüğü için :)
    jack ın ise yarayan bilgilerini ortaya cıkardı tyler yani aslında jack onları biliyordu zatenfakat kullanmıyordu :)

Hmm , anladım hocam teşekkürler. Bu filmden çıkarılması gereken ana fikir ; dibe vurmak herşeyini kaybetmek ve tamamen sıfırlanmaktır , sıfırlanmak kaybedeceğin birşeyin olmadığı için bu sistemde istediğini yapabilme özgürlüğünü kendinde bulmaktır . Sahte olmayın , neyseniz o olun .

Ana düşünceyi umarım anlamışımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: brky

edward norton'un adının jack olduğunu buldun ya, daha ne istiyorsun? benim bildiğim edward norton'un bi adı yok filmde. jack falan değil yani. nerden bu fikre vardın?

Ben de biraz geç anladım ama anladım hocam. Jack adı.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bu filmi aslinda o donemlerde izlesen daha ilginc ve karmasik bulurdun ama son donemlerde cift kisilik ile ilgili bir cok fil yapildi daha kolaylasti sanki anlamak yada bana oyle geliyor ama 2.ye hatta 3.ye bile izlenecek filmelrdendir :)

• quote:

quote:

nasıl yahu? "ben jack'in pankreasıyım" gibi şeyler söylendiği için mi? o bir kitaptan okuyor onları. hani brad pitt evin içinde bisikletle gezerken edward da bir kitap alıyor eline, o kitaptan okuyor hep işte. jack kitaptaki insanın adı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

quote:

quote:

nasıl yahu? "ben jack'in pankreasıyım" gibi şeyler söylendiği için mi? o bir kitaptan okuyor onları. hani brad pitt evin içinde bisikletle gezerken edward da bir kitap alıyor eline, o kitaptan okuyor hep işte. jack kitaptaki insanın adı.

Alıntıları Göster
    Edward ın adı yok filmde..

• quote:

Orijinalden alıntı: mustang

Edward ın adı yok filmde..

Alıntıları Göster
    dostum iyi güzelde konuya filmi izlemeyen biri girerse iyi küfür yiyebilirsin bence spoiler içerir falan yaz bi yerlere !
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    spoilerdır çoğu. ona göre okuyalım.

şimdi pek bilinmeyen bir şeyi söyleyeğim. edward brad pitt'i ilk kez bir otel odasında televizyonda aşçılar varken görüyor. böyle bir sahne var. televizyonda aşçılar oley tarzı bir şey diyorlar. filmi uzun zamandır izlemediğim için hatırlamıyorum tam ne diyorlar ama o esnada televizyondaki aşçılardan biri brad pitt. dikkat ederseniz o sahnede edward dikkatlice bakıyor televizyona. aklına ilk kez o zaman giriyor brad pitt'in görüntüsü. gerçek tyler durden aslında bir aşçı. edward ikinci kişiliği olarak kafasında onun görüntüsünü belirliyor. ondan sonra tüm tyler durden'ler, havaalanındakiler falan hep hayali. tyler durden havaalanında görüldü, sonra evi yanan edward ona telefon etti, o açmadı, sonrasını hayal etti diye de bir söylenti var ama televizyonda görülmesi olayı daha önce olduğu için ordan itibaren hayal etmeye başlıyor.

• quote:

spoilerdır çoğu. ona göre okuyalım.

şimdi pek bilinmeyen bir şeyi söyleyeğim. edward brad pitt'i ilk kez bir otel odasında televizyonda aşçılar varken görüyor. böyle bir sahne var. televizyonda aşçılar oley tarzı bir şey diyorlar. filmi uzun zamandır izlemediğim için hatırlamıyorum tam ne diyorlar ama o esnada televizyondaki aşçılardan biri brad pitt. dikkat ederseniz o sahnede edward dikkatlice bakıyor televizyona. aklına ilk kez o zaman giriyor brad pitt'in görüntüsü. gerçek tyler durden aslında bir aşçı. edward ikinci kişiliği olarak kafasında onun görüntüsünü belirliyor. ondan sonra tüm tyler durden'ler, havaalanındakiler falan hep hayali. tyler durden havaalanında görüldü, sonra evi yanan edward ona telefon etti, o açmadı, sonrasını hayal etti diye de bir söylenti var ama televizyonda görülmesi olayı daha önce olduğu için ordan itibaren hayal etmeye başlıyor.

Alıntıları Göster
    Thr3e
    Identity
    Fight Club

Bunları izledim, bu tarzda bildiğiniz başka film var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Number47

Thr3e
    Identity
    Fight Club

akıl oyunları, makinist.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandler Bing -- 12 Şubat 2010; 3:32:48 >
  • quote:

quote:

Thr3e
    Identity
    Fight Club

akıl oyunları, makinist.

Akıl Oyunlarını izledim fakat aradığım tarzda değil.

Bir kişinin 1den fazla kişiliği olması ve bunu filmin sonunda anlıyor olacağımız filmlerden arıyorum Umarım açıklayabilmişimdir ne istediğimi
  • quote:

Thr3e
    Identity
    Fight Club

bunların babası prestijdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

quote:

Thr3e
    Identity
    Fight Club

Prestijde olay tam tersi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

quote:

Thr3e
    Identity
    Fight Club

Prestijde olay tam tersi

Alıntıları Göster
    Tam alakalı diil ama Memento'da var onunki daha çok bir hastalık..

• quote:

quote:

Filmde Edward Norton'un onadığı karakterin adı hiç geçmiyor. Yani adı Jack falan değil. Alın bu da kanıtı;

http://www.imdb.com/title/tt0137523/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.