Şimdi Ara

fight club'un neresi güzel? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam filmi beğenmedi diye söylenenlere bak.
  • Sırf oyunculuklar için izlenir.
  • Zevkler tartışılmaz ama Fight Club'ı beğenmeyen çok az insan var.
  • Professional Geek kullanıcısına yanıt
    kurguyu da yabana atmamak gerek
  • Bana göre de kötü bir film, anlamamakla falan ilgisi yok olayın. Hiç beğenmemiştim, ikinci kez izlemeye tenezzül edeceğimi düşünmüyorum. Zevk farkı.
  • Süper film bir daha izle sakin kafayla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de beğenmemiştim aradan uzun zaman geçti yakın zamanda tekrar izlemiştim yine beğenmemiştim. Zevk meselesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

quote:

Orijinalden alıntı: people are strange

millet kafayı yemiş yahu...

ben de bir şey soracağım;

ip man mi fight club mı?

Fight club tam olarak bir dövüş filmi değil aslında soru pek olmamış.

aslında soru tam olmuş.

millet filmin ismini fight olarak gördü mü tamam diyor kavga dövüş karate judo

sonra tabii ki tatmin olmuyorlar.

fight club her şeyi geç, müthiş bir sistem eleştirisidir. tabii üzerinden çok geçti ve çok konuuldu bu konu, söylendikçe de anlamını yitirdi ama bu gözle izlenirse aşık olunur filme.

bir de ergenlikte izlemekle daha ileri yaşlarda izlemek arasında dağlar kadar fark var. bu filmi beğenmeyen kardeşlerin hayatın içine tam girdikten sonra tekrar izlemelerini öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: diablo12

quote:

ip man mi fight club mı?

Hangi anlamda karşılaştırıyoruz?

biraz ironi yaparak sordum.

üstteki mesajda cevapladım sayılır ki ip man ve fight club hiçbir manada kıyaslanamaz. (bana göre)
  • Bence de beş para etmez, hicbir efsane özelliği olmayan bos beleş bir film.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heryeri güzel.Beğenmeyen ergendir.
  • Sen anlamamışsın
  • herkes her flimi beğenmek zorunda değil , bende bu flimi beğenenler arasındayım ama olmazsa olmazım değil.efsane olarak sayıcağım flimler arasında yer almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 1 Ağustos 2014; 0:52:49 >
  • ne kadar popüler kültür delisi insan varsa bu forumda yahu. bu nedir? beğenmek zorunda mıyım? bu filmden yıllar yıllar önce yapılan ve yine bu filmi ona, yüze katlayan bir dolu film var. yok beğenmeyen ergendir, yok ilerde bir daha izle, yok şöyle böyle... hayatında amerikan sineması dışında seyrettiği filmlerin sayısı dördü, beşi geçmeyecek olan arkadaşların bu kadar özgüven sahibi olmaları çok şaşırtıcı. fight clubmış! tamam, sıradan bir filmden ayırt edilebiliyor ama, abartılacak hiçbir yanı yok.
  • quote:

ip man mi fight club mı?

Anlayana en güzel cevap aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: caperoner

ne kadar popüler kültür delisi insan varsa bu forumda yahu. bu nedir? beğenmek zorunda mıyım? bu filmden yıllar yıllar önce yapılan ve yine bu filmi ona, yüze katlayan bir dolu film var. yok beğenmeyen ergendir, yok ilerde bir daha izle, yok şöyle böyle... hayatında amerikan sineması dışında seyrettiği filmlerin sayısı dördü, beşi geçmeyecek olan arkadaşların bu kadar özgüven sahibi olmaları çok şaşırtıcı. fight clubmış! tamam, sıradan bir filmden ayırt edilebiliyor ama, abartılacak hiçbir yanı yok.

İyi de ne bu öfke bu celal. Konuda kimse nasıl beğenmezsin sen anlamazsın gibisinden mesaj yapılmamış ki. Beğenmedim diyenlerin mesajları ortada kimse karışmamış. Ama ne bu kendini beğenmişlik ne bu ego. Asıl soru sana gelmeli ne bu özgüven. Şu durum gerçekte olan bir şey pek çok kişi ismine aldanıp daha hareketli daha aksiyonu yüksek bir film hayal ediyor. Fakat filmin belli bir felsefi altyapısı bulunan -özellikle kitabı, harika bir konusu var. Herkes filmdeki bu sistem eleştirisini bu mesajları görmüştür kimse buna birşey demiyor fakat herkes filmin bu mesajlar üzerine kurulu bir yapısı olduğunu anlayamamış olabilir. Bunu anlatmak için tekrar izlemelisin demesinden normal ne var?
    Ayrıca bu lafta yeni çıktı artık hayatında holyvod sineması dışında sinema izlemeyen kişi ergen sinema cahili vsvs oluyor. Noluyoruz. Yılda bin tane film çekilen sektör ile yılda yüz tane film çekilen sektörün niteliğini karşılaştırmayı bırakın artık. Popilist sosyal izleyicilerin elit kaymağı festival filmleriydi şimdi avrupa sineması oluyor yavaş yavaş sanırım. O küçümsediğiniz holyvod 100 yılı deviren bir sektör ve her ne kadar ideolojik ve sosyal bir takım amaçları olsa da harika eserlere imza atmış bir sektördür. Bu kadar yerden yere vurmaya gerek yok.
    İyi forumlar.

• uzun uzun yazmaya tenezzül etmeyeceğim. benim lafım beğenmeyenleri aşağılayanlaraydı.
    yok ego, yok kendini beğenmişlik; oraya hiç girmek bile istemiyorum.

ben hollywood dışında film izlemeyenlere ergen, sinema cahili vs. dediğimi hatırlamıyorum.
    festival filmlerine avrupa sineması da girer, amerikan sineması da, uzak doğu sineması vs. de. ben özellikle avrupa sineması dediğimi de hatırlamıyorum.
    hollywood'u küçümsediğimi de hatırlamıyorum, şu an sığ, bayat ve gişe kaygısı taşıdığını söyleyebilirim sadece.

acaba ben mi yanlış hatırlıyorum tüm bunları, yoksa gözleriyle okuyup anlamayan birileri mi var, hayret.
  • quote:

uzun uzun yazmaya tenezzül etmeyeceğim. benim lafım beğenmeyenleri aşağılayanlaraydı.

ben hollywood dışında film izlemeyenlere ergen, sinema cahili vs. dediğimi hatırlamıyorum.
    festival filmlerine avrupa sineması da girer, amerikan sineması da, uzak doğu sineması vs. de. ben özellikle avrupa sineması dediğimi de hatırlamıyorum.
    hollywood'u küçümsediğimi de hatırlamıyorum, şu an sığ, bayat ve gişe kaygısı taşıdığını söyleyebilirim sadece.

acaba ben mi yanlış hatırlıyorum tüm bunları, yoksa gözleriyle okuyup anlamayan birileri mi var, hayret.

Altı üstü tartışıyoruz bu laf cambazlığına gerek yok yani. Sizin orda holyvod kötülediğiniz ve onu izleyenleri daha aşağıda gördüğünüz çok açık bir şekilde ortada ama anlatmak istediğim bu değildi diye çeviriyorsunuz size kalmış bir şey lafım olmaz.
    Siz ergen, cahil dediniz demedim bende orda zaten son dönemde çoğu kişi de olan bir durum holyvod'a savaş açma. Sadece sizin üzerinizden yanıtladım ki ne kadar doğru yaptığımı cevabınzla birlikte görmüş oldum.
    Bu arada hayatlarında holyvod dışında izledikleri film sayısı 4 filmi geçmez lafı kendini beğenmişlik ve diğer insanları küçümse değil diye düşünüyorsanız ya söylediğinizi anlamadan yazmışsınız ya da lafınızın arkasında değilsinizdir.
    Ayrıca uzun yazmaya tenezzül etmediğiniz için teşekkür ederim.

• Anlamlı bir film, her izlendiğinde farklı anlamlar çıkıyor mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer!

quote:

uzun uzun yazmaya tenezzül etmeyeceğim. benim lafım beğenmeyenleri aşağılayanlaraydı.

Altı üstü tartışıyoruz bu laf cambazlığına gerek yok yani. Sizin orda holyvod kötülediğiniz ve onu izleyenleri daha aşağıda gördüğünüz çok açık bir şekilde ortada ama anlatmak istediğim bu değildi diye çeviriyorsunuz size kalmış bir şey lafım olmaz.
    Siz ergen, cahil dediniz demedim bende orda zaten son dönemde çoğu kişi de olan bir durum holyvod'a savaş açma. Sadece sizin üzerinizden yanıtladım ki ne kadar doğru yaptığımı cevabınzla birlikte görmüş oldum.
    Bu arada hayatlarında holyvod dışında izledikleri film sayısı 4 filmi geçmez lafı kendini beğenmişlik ve diğer insanları küçümse değil diye düşünüyorsanız ya söylediğinizi anlamadan yazmışsınız ya da lafınızın arkasında değilsinizdir.
    Ayrıca uzun yazmaya tenezzül etmediğiniz için teşekkür ederim.

bir de anlayabilsem tam olarak ne demek istediğinizi harika olacak ama, neyse artık.

ayrıca, benim üzerimden hiçbir şekilde genelleme yapamasınız, zira bu kendini beğenmişlik ve insanları küçümsemenin doruk noktasıdır. yazdıklarınızı göz önünde bulundurduğumda sizinle tartışmam bile havanda su dövmek oluyor ama, bir de hoş laftan eşeğin anlamaması durumu söz konusu tabi.

naçizane fikrim, sinemadan ziyade, kitap okumaya yönelmeniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.